Jump to content
  • Kayıt Ol

Iron Man


bLueeekun

Önerilen İletiler

Yeni çıkan animeleri başka başlıkta konuşmak yerine kendi başlıklarında sohbet edelim. Diğer başlıkta yazdığımı direk kopyalıyorum.

Bu gerçekten Iron Manmiydi? Benim beklediklerimi hiç karşılamadı. Yani bölüm ve sahneler açısından değil. Ben Iron Man olayını 0dan başlatıcak. Yani Stark'ı kaçıracaklar Yinsenle Iron Man'i yapıcak zannediyordum. Ama ne oldu, bizimki Japonyaya geldi. Birkaç şey oldu. İşte beklemediğim nokta buydu. İlla çizgi romanına göre gitmesine gerek yoktu. Iron Man nasıl oluştu bunu görmek isterdim. Hem filminde Stark bu Iron Man'in kimselere ulaşmasını istemiyorum. Bir silah üreticiside olsam böyle bir şeyi kimseye vermem gibisinden bir şey demiyor muydu. Hatta Iron Man'i kötüye kullanırlar diye yapıyordu bunu, satmayacaktı. Ama şimdi neden gelipte Japonya da Dio modelini veriyor. :dft005:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 16
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bLueeekun

    4

  • SPAWN-TheUndead

    3

  • loykad

    3

  • gundamaster

    2

Ben Iron Man filmlerini izlemediğim ve küçüklüğümde çizgifilmden aklımda kalan birkaç şey olduğu için o tür beklentiyle başlamadım. Tek beklentim Iron Man'in uçması, sağa sola ateş etmesiydi. Bir de parmaklarında bir sürü yüzük olan amcayı bekliyordum.

Çizim yönünden birazcık şöyle böyle kaldım. Açılış ve Kapanış şarkılarının olmaması sadece bir font müziği olması da kötüydü. Bunlar benim için birer eksikti.

Dakedo Tony Stark karakterini beğendim, benim bir marvel süper kahramanından beklentim(Çok fazla izleyip okumadım ama) güçlü, komik ve çapkın olmasıdır. Yeri geldiğinde olay ciddi ciddi ilerlerken güzel bir espri yapabilmeli. Bunu en iyi Peter Parker yapar. Güçlü için birşey diyemeyeceğim ama Tony komik ve çapkına benziyor.

Zodiac burçlarından akrep geldi, inşallah bunu 12 hayvana tamamlamazlar :D Ve Spawn ya da Fudy demişti, hangisinin dediğini hatırlamıyorum ama Iron Man'in çalınması gerçekten basit oldu. İlerleyen bölümlerde biraz daha kafa yorduracak şeyler olursa fena olmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

En büyük eksiklik açılış ve kapanış parçalarının olmaması. Sezona çok sıradan bir giriş yaptı ilk bölümü ile. Normal anime olsaydı güzel girişti derdik lakin bu yıllardır bildiğimiz Iron Man. Bomba bir giriş yapması gerekirdi. Açık ve net ben Iron Man'in 25 dk boyunca uçmasını, füze atmasını, enerji topu firlatmasını, tank patlatmasını, savaş uçağı düşürtmesini, savaş gemilerini batırmasını ve dağları delmesini izlemek istiyorum. XD

Çizimler alıştığımız türden değil. İçersine biraz amerikanvarilik de katmışlar. Normal, animede olsa amerikanlığını hissettirecek. WTF Konusu basit. Yani bir iyi kötü taraf kapışması daha izleyeceğiz. Herhangi bir artısı yok bu işinde. Seint Seiya'daki gibi Zodyak burçları çıktı bunda da... Pff

Yeni Iron Man zırhı Dio'yu da pek anlayamadım açıkçası. Henüz pek göremedik ama tek farkı rengi ^^ Başka neyi var anlamadım normal Iron Man zırhından.

Ayrıca bir de emeklilik hikâyesini koymuşlar, o komik olmuş. Dio'nun seri üretim. Her eve bir Iron Man Dio XD Tabii burdaki olay bu değil. Zırh başkalarına verilmeyecek. Tony'nin yapmak istediği bu yetiştirdiği plotların görevi devralmasıydı. Tabii bunlar Stark endüstrisine bağlı olacak. Seri üretimden kasıt bu.

Stark kendisi öldükten sonra bile Iron Man'in devam etmesini istiyor. Bu doğrultuda da muhtemelen yapmaya çalıştığı bu.

Kısacası beklentimin çok altında bir anime oldu. En azından Iron Man'e biraz daha action yaptırsınlar da onu izleyelim bari.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Abi sen ne yaptın dur Iron Man'i bilmeyen insanlar için o kadarı çok fazla, anca daha kendini alıştırabilmek için havaya çıkıp şov felan yaptı xD

Çizimler konusunda ben de amerikanvarilik fikrindeyim. Madhouse deyince çook daha Madhouse tarzı bir şey bekliyordum, pek amerikanvari geldi. Sanırım orjinaline de yaklaştırmak için kasmışlar kendilerini ama farklı bi tat olmuş, sevdim ben.

Konu olarak çok yapay kalmıştı, hatta yani bölüm esnasında kafamda saçma saçma sorular bile döndü: "Tony japonca biliyor muydu ya, adam sanki doğuştan öğrenmiş abi insan biraz aksanlı konuşur, seiyuu?" gibi. Tabi bunları önemsemiyoruz. Ammaa ve laakiin, 12 (sanırım) bölümlük bi anime için böyle boş bi konu olmasaydı keşke <_< SPAWN'ın dediği gibi 12 bölümde patlamalar, bangır bangır şöyle yıkılan sahneler olsaydı da doysaydık.

O Dio olayını ben de çözemedim. Eski Iron Man ile aynı güçteler hatta eskisi dövüyor ama renkleri farklı. Abi bir de bozuk çıktı, yemişim öyle Dio'yu xD

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çizimler bana hiçte Amerikanvari gelmedi. Çünkü Heroman'i izlediyseniz orada ki çizimleri karşılaştırdığım zaman asıl japon çizimi olduğunu gördüm. Aklıma hiçte amerikanvari gelmedi. Pepper falan süperdi. Dio bozuk değil bozdular. Ele geçirmek için oyun oynadılar Tony ile. :D Hiç kimse hikayenin 0'dan başlamamasına bir şey dememiş. Bu konuda bir şeyler söyleyinde kendimi tek zannetmeyeyim. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümü şimdi izledim bence şu anda iyi gibi duruyor.Süpermi tabii ki hayır.O Tüm dünyada izlenme rekorları kıran en popüler en lider Iron Man i göremedim ben açıkçası.Ama şunu söyleyeyim umut ediyorum diğer bölümler vurdulu kırdılı olurda bizde heyecanla izleriz..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bildiğiniz gibi 2. bölüm çıktı. Ben bir umut belki sadece ilk bölüme özeldirde açılış ve kapanış 2. bölümde gelir belki dediydim ama nayır :( Olurmu böyle ya pff:00a52f5e14511365f5a

Neyse... Bölüme gelecek olursak. İlk bölüme nazaran daha aksiyonluydu. Bana tabii hâlâ yetersiz gelmekte. Kendi gibi Iron Man zırhları ile kapışsa daha güzel olacak. İstemiyorum Zodyak :D Lakin konu da daha ilerleyebilmiş değil. Üçüncü bölümün ön gösterimine de baktığımda içime bir kurt düştü. İlk bölümde olduğu gibi bu bölümde de bir konu sürerken araya Zodyak grubu girmişti. Üçüncü bölümde de hortum konusu var. Yine araya Zodyak'dan bir burç savaşçısı daha girer. Her bölüm böyle giderse ....bip... ^^ Artık her bölümde 1 burcu harcarız. Zari seri 12 de bitiyor...

12 burç takımını simgeleyen Zodyak grubu'nun amacı da bilinmiyor. Kim bunlar, ne istiyorlar, robot teknolojisini nasıl almışlar bla bla bla...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

İkinci bölüm ilkine nazaran daha iyiydi fakat ben çizimlere taktım. Ne saçma bir burun yapısı var karakterlerin.

Aksiyon dozu her bölümde giderek artacak gibi ama salt aksiyonda nereye kadar.

Ayrıca ben Stark'ın japonya'ya gelip su gibi japonca konuşmasına da bir ayar oldum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ayrıca ben Stark'ın japonya'ya gelip su gibi japonca konuşmasına da bir ayar oldum.

Hah, yalnız değilim şükürler olsun bu olaya takılan birisi daha. İnsan biraz aksanlı falan konuşur, ya da "r" seslerinin telaffuzunda biraz daha -azıcık daha- amerikanvari olur. Iron Man için çok zayıf bi ekip olmuş yahu.

Edit: Koskoca Fujiwara Keiji'ye zayıf demek gibi bir şey yapmışım.. ama.. görünen köy kılavuz istemez :F

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Seiyuu'yu ben de çok severim favorilerimden biridir hatta ama biraz olsun işine değişiklik katıp aksanlı konuşmaya çalışabilirdi. Seri biraz daha inandırıcı olabilirdi böylelikle.

Sanırsın japonca konuşma çipi takmış Stark bir yerlerine öyle konuşuyor :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aklıma ilk Heroman geldi. İster çizim olsun ister seiyuu olsun tam bir amerikanvari. Şakır şakır japonca konuşuyor onlarda. Stark bir Amerikan olabilir ama sonuçta anime izlediğimiz için otomatikman japonca konuşuyor. Bu tür ayrıntıya takılmamak lazım. Kararları buymuş demek ki. Neyse ikinci bölümü izler izlemez buradayım. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O kadar yapmayın canım ^^ Bakın 2. bölümde(Hayır, sadece kelimenin Japonca nasıl

söylendiğini hatırlamaya çalışıyorum.) repliği ile aslında japoncasının o kadarda perfect olmadığını göstermişler XD

Iron Man dünyasında Stark bir dâhi'dir. Bu yüzden asıl tüm dünya dillerini bilmezse ben öyle Starkın... WTF :ssok:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tony'nin şakır şakır Japonca konuşmasında şaşılacak birşey yok. Stark, Marvel evreninde IQ'su en yüksek adamlardan biri. Anime'nin senaryo ekibinde, Iron Man Extremis'le Eisner ödülü alan Warren Ellis yer almakta (ki Türkçe baskısı HOZ Yayınevi tarafından yapıldı. Kesinlikle tavsiye ederim. Film uyarlamalarındaki zırh tasarımlarını Extremis'in çizeri Adi Granov yaptı. Senaryo bir tarafa sadece çizimleri için dahi bile alabileceğiniz bir çizgi roman). Ki ben bu açıdan animeden oldukça ümitliyim. Warren Ellis Extremis'de Iron Man'in 60 yıllarda Vietnam'da başlayan köken hikayesini revize etti. Karakterin genel mantığını, düşünce şeklini anlatması açısından (Tony'nin neden silah üreticisi olduğu gibi) oldukça başarılı bir çizgi romandır Extremis. Küçük bir not. Kısa bir süre önce Extremis'in motion comics versiyonu yayınlandı. Netten indirebilirsiniz. Ben kendi adıma MC'si yerine çizgi romanını okumayı tercih ederim.

extremis.jpg

Mandarin uzun bir süredir Iron Man çizgi romanlarında görülmeyen bir karakter. Extremis sonrasında bu abartılı kötü adamın okurun karşısına nasıl çıkarılacağı ise ayrı bir muamma. Frank Paur'un yönettiği ve DVD formatında piyasaya sürülen 2007 yapımı Invincible Iron Man animasyonunda Mandarin var. Ancak Madhouse'un animesinde görülür mü bilmiyorum. Ben kendi adıma animede Iron Man'in devasa boyutlardaki iki ejderhayla kapışmasını izlemek istemem :) İlk bölümün sonunda ortaya çıkan Scorpio bana fena halde Kamen Rider villain'larını hatırlattı (henüz ikinci bölümü izleyemedim).

Iron Man; Marvel'ın satış kaygısıyla yayınladığı ve tüm Marvel dergilerini etkileyen Civil War, Secret Invasion, Dark Reign, Siege gibi hikayelerde boş rolde olmasına rağmen, potansiyelinin tam olarak değerlendirilemediğine inandığım bir karakterdir. Filmleri ise Robert Downey Jr. abartılı Tony Stark performansı sebebiyle çok sevdiğimi söyleyemem. Umarım Madhouse bu işin hakkını verir.

Iron Man'i sevmemin sebeplerinden biri Stan Lee'nin, Tony Stark'ı karakterini yaratırken sanayici Howard Hughes'den esinlenmesidir. DiCaprio'nun oynadığı Avaitor filmini izleyenleriniz vardır belki.

XXWEF00Z.jpg

Tony'nin babasının adının Howard olması da bir tesadüf değil :) Stark, Hughes gibi obsesif kompulsif bozukluğu olan, yarı deli bir dahi değil. Ama ciddi problemleri olan bu yüzdende kendini alkole vurmuş bir adam. Aslında hareketli sosyal yaşantısına, etrafındaki kadınlara karşın oldukça yalnız biri.

Tony'nin kadınlara düşkünlüğünün sebebi de yine Hudges :)

rogg006.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Unbreakable

Yazmak isteyip de yazamadıklarımı çok daha fazlasıyla yazmışsın teşekkür ederim. Tony Stark yanılmıyorsam 17 yaşında MİT'den mezun olmuş bir dahi. Japoncayı şakır şakır konuşması şaşılacak bir olay değil. Ayrıca ben de senin gibi Mandarin'in yeni Iron Man projelerinde görünmesini istemiyorum. Her ne kadar Iron Man maceralarında diğer Marvel kahramanlarına kıyasla esaslı villain kıtlığı olsa da ben Iron Man'ın yeni jenerasyon ÇR'lerde ve film yorumlarındakine paralel şekilde kalması gerektiğine inanıyorum. Bu arada konudan çok saptık farkındayım ama Robert Downey Jr'in Iron Man yorumunu "yaşayarak oynamak" gibi algılamışımdır hep.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Unbreakable

Bu arada konudan çok saptık farkındayım ama Robert Downey Jr'in Iron Man yorumunu "yaşayarak oynamak" gibi algılamışımdır hep.

Extremis'i oku dostum. Başka hiçbirşey söylemeyim :goz kirpma: Extremis'i okuduktan sonra Downey Jr.'ın işi sululuğa vurduğunu fark edeceksin.

portfolioshowcase2.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

3 ve 4'üncü bölümleri şimdi seyrettim. Animenin ilk bölümünden itibaren beklediğim şey oldu. Iron Man aslında nasıl oldu onu kısa bir şekilde gördük. Anime başlamadan beri bunu bekliyordum. Bu yüzden benden bir puan aldı. Baktılar anime iyi gitmiyor hem rayting artsın diye hem de sonraki aylarda anime olacak Logan'ı getirdiler. Kötü mü olmuş, hayır aksine süper. Bu 4 bölüm içinde 4.bölüm kadar heyecan ve gaz almamıştım. Logan'ın giriş sahneleri ve arka planda ki müzikler süperdi. Bununla beraber "Wolverine" animesini büyük bir umutla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?