Jump to content
  • Kayıt Ol

"Manga'yı Keşfet!" Shonen Jump fuarı İstanbul'da!


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

www.anime.gen.tr 'den alıntıdır.

İstanbul Modern, “2010 Türkiye’de Japon Yılı” etkinlikleri kapsamında, Japon kültürünün farklı yüzlerinin ve manga sanatından örneklerin sunulduğu Manga’yı Keşfet!: SHONENJUMP Dünyası sergisine ev sahipliği yapıyor.

5 – 17 Ekim 2010 tarihleri arasında müzenin alt katında yer alacak sergiyle İstanbul Modern, Türkiye ve Japonya dostluğunun 120.yılında, kısa süreli sergilerini dünyada milyonlarca hayranı olan Japon mangasını genç kuşaklara tanıtarak sürdürüyor.

Japonya’nın en büyük yayın kuruluşlarından olan Shueisha Inc.’in katkılarıyla düzenlenen sergi, ülkede gündelik yaşamın bir parçası haline gelmiş büyük bir kültürel fenomen olan ve dünya çapında giderek yaygınlaşan çizgi roman sanatı mangayı kapsamlı biçimde tanıtıyor. Proje yöneticiliğini Türkiye’de Lora Sarıaslan Japonya’dan ise Yu Omura yapıyor.

Japonların geleneksel rulo resimleri gibi sanat formlarıyla aynı üslubu taşıyan özgün bir tür olan manga bugün Japonya’daki yeni yayınların büyük bölümünü oluşturuyor. Manga, kültürel bir fenomen olmanın yanı sıra, Japonya’nın uzun ve özgün sanat ve yayıncılık tarihi hakkında önemli ipuçları da veriyor.

Yetişkinlere ve çocuklara yönelik olarak yayınlanan mangalar okuyucuları aksiyon, macera, komedi, dram, fantazi, aşk ve bilim kurgu dünyasına taşıyor. Manga’yı Keşfet!: SHONENJUMP Dünyası sergisinde bir manga eserinin yaratım aşamaları, ilk çizimden yayına uzanan yolculuğu, orijinal eskizler, manga yaratım sürecini manga ustalarının ağzından dile getiren bir belgesel, çizimler ve enstalasyonlarla sunuluyor. Japonya’da “manga sanatçısı” anlamına gelen mangakaların dünyasını da gözler önüne serecek bu sergide, izleyiciler manga kitapları, manga karakterleri üzerine kurulu oyunlar, VOMIC (sesli çizgi roman) ve animasyon gösterilerinin yanısıra düzenlenen yaratıcı atölyeler ve manga editörleriyle söyleşilerle bu renkli dünyayı keşfetme olanağı buluyor.

Sergide, karakterlerin büyük boy maketleri, izleyiciyi içine katan bilgisayar oyunu, özellikle gençlerin önünde fotoğraf çektirebileceği manga karakterlerinden oluşan görseller, ses ve çizgi filmi bir araya getiren VOMIC’ler, SHONENJUMP’ın Japon popüler kültürünü yansıtan ve aynı zamanda etkileyen mangalarının krolonojisi, manga yaratım sürecinde kullanılan malzemeler, monochrome çizimlerin yanı sıra, yıllar boyunca basılmış mangaları okuyabilecekleri ve aynı zamanda Japon kültürü hakkında da bilgi alabilecekleri mekânlar bulunuyor.

Ziyaretçiler sergide, Türkiye’de daha önce hiç basılmamış mangaları okuyabilecek ve değişik ülkelerde manganın nasıl sunulduğu, İngiltere’den Japonya’ya 16 farklı ülkede yayınlanmış mangalarda görebilecek. Sergide Dragon Ball’un yaratıcısı Akira Toriyama’nın (d. 5 Nisan 1955) çizimleri ve ondan etkilendiğini belirten, One Piece mangasının yaratıcısı Eiichiro Oda’nın (d. 1 Ocak 1975) orijinal çizimleri de yer alıyor.

Sergi etkinlikleri

• 5 Ekim’de saat 18.30’da sinema salonunda SHONENJUMP Baş Editörü Sasaki Hisashi ile serginin proje lideri ve İstanbul Modern Küratörü Lora Sarıaslan bir söyleşi gerçekleştirecek. "JIGOKU SENSEI NUBE" serisinin editörlüğünü üstlenen ve "Rurouni Kenshin" serisinin popülaritesinde önemli bir payı bulunan Sasaki, etkinlikte manga yaratım sürecini ve kendi deneyimlerini anlatacak, izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

• İstanbul Modern Sinema, 5-17 Ekim tarihleri arasında, ‘Manga’yı Keşfet!’ sergisine paralel olarak üç büyük manga kahramanının ekrandaki maceralarından bir seçki sunuyor. Naruto, One Piece ve Dragon Ball’un her biri 30 dakikalık televizyon dizilerinden üç bölümlük bu program manga meraklılarını bekliyor.

• İstanbul Modern, 5–17 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Manga’yı Keşfet!: SHONENJUMP Dünyası sergisine paralel olarak çocuklar ve gençler için bir eğitim programı düzenliyor. Manga yayınevi Shueisha Inc. ile birlikte tasarlanan bu eğitim programında katılımcılar kendi manga dergilerini yaratıyor.

İstanbul Modern Sinema’da Manga Filmleri

Program İstanbul Modern Sinema’da 5 Ekim Salı, 6 Ekim Çarşamba, 12 Ekim Salı ve 13 Ekim Çarşamba saat 12.00, 13.30, 15.00 ve 16.30’da, 7 Ekim Perşembe,8 Ekim Cuma, 9 Ekim Cumartesi ve 10 Ekim Pazar saat 12.00’de, 15 Ekim Cuma saat 13.30, 15.00, 16 Ekim Cumartesi ve 17 Ekim Pazar ise saat 12.00, 13.30’da gösterime sunulacak.

• NARUTO

Yaratıcısı: Masashi Kishimoto

Bir başka dünyada en büyük güç ninjalardır ve dünyanın en sinsi ninjası Konohagakure köyünde yaşamıştır. Ama on iki yıl önce Konohagakure’ye korkunç bir saldırı olur ve Dokuz Kuyruklu Tilki canavarı, köyün şampiyonu Hokage’yi öldürür. Hokage ölmeden önce tilkinin ruhunu masum bir çocuğun, Naruto Uzumaki’nin bedenine hapseder. Bugün, köye artık barış hâkimdir. Yaramaz Naruto Uzumaki ise Ninja Akademisi’nden mezun olmak için uğraşmaktadır. Amacı bir sonraki Hokage olmaktır. Ama içinde korkunç bir gücün gizlendiğinden ne kendisi, ne de sınıf arkadaşları haberdardır.

• ONE PIECE

Yaratıcısı: Eiichiro Oda

Monkey D. Luffy’nin en büyük çocukluk hayali Korsanların Kralı olmaktır. Ama kazara lastik gibi esneme yeteneğini kazandığında hayatı değişir. Bunun için büyük bir bedel de ödemiştir: bir daha asla yüzemeyecektir. Luffy, korsan olmak isteyen bir grupla birlikte, dünyanın en büyük hazinesi olduğu söylenen ‘One Piece’in peşine düşer.

• DRAGON BALL

Yaratıcısı: Akira Toriyama

Dragon Ball, Goku adında maymun kuyruklu bir çocuk hakkındadır (Bu, Çin’in klasik “Maymun Kral” efsanesine güncel bir göndermedir). Goku’nun sakin hayatı, yedi ejder topunu toplamaya çalışan Bulma adlı bir kızla tanışmasıyla değiştir. Bulma topların hepsini topladığında çok güçlü bir ejder belirecek ve onun bir dileğini yerine getirecektir. Ama değerli küreler dünyanın her yanına dağılmıştır ve Bulma’nın bu güçlü çocuğun yardımına ihtiyacı vardır.

Manga Eğitim Sergisi: “Manganı Yarat”

Müzenin eğitim odasında çocuklara ve gençlere özel hazırlanan Manga Eğitim Sergisi’nde manganın büyülü dünyası, usta manga yaratıcısı Eiichiro Oda ile gerçekleştirilen röportajın videosu ve manga yaratım süreçlerini aşamalı olarak anlatan grafik tasarımlar bir araya geliyor. Katılımcılar bu eğitim sergisinde ilk olarak manga üretim sürecinin aşamalarını izliyor, ardından kendi mangalarını yaratmaya başlıyorlar. Program 5-17 Ekim 2010 tarihleri arasında hafta içi ve hafta sonu her gün 10.00-11.30, 13.00-14.30, 15.00-16.30 saatleri arasında, 7-12 ve 13-17 olmak üzere iki farklı yaş grubu için düzenleniyor.

• 7-12 Yaş Grubu

Çocuklar bu eğitim sergisinde kendilerine dağıtılan çalışma kâğıtlarını boyayarak, iki manga ile tanışıyor: Masaşi Kişimoto tarafından yaratılan NARUTO ve Eiichiro Oda tarafından yaratılan ONE PIECE. Japonya’da “manga sanatçısı” anlamına gelen mangakaların eğitimlerinde kullandıkları özel çalışma kâğıtları, çocukların ellerinde kendi yorumlarını kattıkları NARUTO ve ONE PIECE sayılarına dönüşüyor. Çocuklar bu kâğıtlardaki çizimleri renklendiriyor, konuşma balonlarını sözcüklerle dolduruyor. Ardından tamamladıkları sayfaları bir araya getirerek NARUTO ve ONE PIECE özel sayıları oluşturuyorlar.

Program hafta içi okul grupları için 10.00-11.30, 13.00-14.30, 15.00-16.30 saatlerinde, hafta sonu çocuklar için 8 Ekim, 9 Ekim, 15 Ekim ve 16 Ekim tarihlerinde 10.00-11.30; 13.00-14.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.

• 13-17 Yaş Grubu

Gençler bu eğitim sergisinde bir manga yaratmanın incelikleriyle tanışacak. Manga yaratım sürecine dair örnekleri inceledikten sonra, karakterler yaratacak, hikâyeler oluşturacak, taslaklar hazırlayacak, çizimler yapacak, arka planları oluşturacak, konuşma balonlarını dolduracak ve gölgelendirmelerle kendi mangalarını yaratacaklar.

Program hafta içi okul grupları için 10.00-11.30, 13.00-14.30, 15.00-16.30 saatlerinde, hafta sonu çocuklar için 8 Ekim, 9 Ekim, 15 Ekim ve 16 Ekim tarihlerinde 15.00-16.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.

---------------------------------------------

İstanbul Modern Sanat Müzesi

Meclis-i Mebusan Cad., Liman İşletmeleri Sahası, Antrepo No:4,

34433 Karaköy-İstanbul

Tel:(212) 334 73 00

Katılım:

Yetişkinler: 10 TL

Gruplar (10 kişi ve üzeri): 8 TL

Öğrenci, öğretmen, emekli ve 65 yaş üstündekiler: 5 TL

Müze üyeleri, 12 yaşından küçük çocuklar, engelli ziyaretçiler: Ücretsiz

Perşembe günleri: Ücretsiz

-----------------

Yarın Taksim'de saat 11.00'de buluşalım diyorum. Nasıl olur?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 41
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    8

  • sera myu

    6

  • bLueeekun

    4

  • Aequitas

    4

Habri duyduğumdan beri gitmek istediğim bir kaç etkinlikten biri idi ama hafta içi ben hiç bir yere kıpırdayamıyorum yaa :sok aglama: bu cumartesi de.. buda benim şansızlığım galiba :minimie45573on: giden olursa nolur fotoğraf çekin

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben bu cumartesi gideceğim. Resimleri de kulübümüzün facebook sayfasında görürsün artık :sinsin:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

len pek bi nispet havasında olmuş yaaaaaaa... çok önceden verilmiş bir sözüm olmasa ne yapıp edip hasta halimle bile gelirim de malesef söz sözdür.. klübünüzün facebook sayfası mı? linkini at bakayım bi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aynı grup toplaşır gideriz ne olcak. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu cumartesi ben gelemem yaaaaa.. verdiğim sözleri tutmak gibi inatçı bir huyum var :(

ama, ama, ama yaaaaa :aglama1::aglama2::000200690jk0xd::uzqgun:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlla cumartesi olacak diye birşey yok :D Mesela pazar da olur :D (Ben cumartesi gidip sizden önce göreceğim o ayrı tabi :D)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yarın gideceğim, bende. Bakalım nasıl olacak:011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ah ah yaa 234yt7 ben ankaraya gelirim istanbuldaki bu tür etkinliklerden mahrum olurumm böylede olurmu ama yaaa

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ah ah yaa 234yt7 ben ankaraya gelirim istanbuldaki bu tür etkinliklerden mahrum olurumm böylede olurmu ama yaaa

ben de ankaradan tokata gelirm herşeyden mahrum olurum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1 saat için bile olsa oraya geleceğim cumartesi 13:30 da antrepo...gelecek arkadaşlar gelen olursa seslenin Aequitas kapıda buluşalım...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben dün ordaydım arkadaşlar hatta ben bu konuyu haberler kısmına açmıştım ama yanlış yere açmışım heralde ordakini silelim o zaman. buda aluminiaya geziyle ilgili yazdığım yazı belki gitmek isteyenler için yararlı olur. shounen severler eminim sevecektir ama one piece severlerin kaçırmaması lazım en fazla one piece üstünde durulmuş hatta size bir dergi verecekler orda one piecein ilk bölümünü türkçe okuyacaksınız, oda-sensei röportajı falan da var o dergi one piece ile ilgili zaten. bunun yanında chopper resmi olan bardak altlığıda veriyorlar ama ilk günü kaçıranlar shounen jumpın baş editörünün konuşmasını dinleyemeyecek. o adamda rurouni kenshinin editörüymüş aklıma direk squaw geldi xD keşke burda olsaydı diye. kenshinin de çok adı geçti ayrıca kenshinin mangakası yeni bi manga hazırlığındaymış galiba. neyse bu da yazı :P

çok güzel bir organizasyon olmuş biçok fotoğrafta çektim. sesli manga gösterimi vardı, naruto oyunu vardı onu oynarkenki halimi görmediğiniz için mutluyum 54bd3bbb.gif shounen jumpın tarihsel süreci anlatılmış hangi mangadan başlayıp en son nerde olduğuna kadar. 3 bölüm anime gösterimi vardı naruto,one piece, dragon ball un ilk bölümleri gösterildi ben uyumuşum o sırada ne yazıkki dragon ball kaçırdım teyzoş da en çok onu sevmiş bnmde aralarından tek izlmediimdi kötü oldu ama indirir izlerim nedir yani peh 54bd3bbb.gif ondan sonra en harika kısımlardan biri one piece in çizerinin bi luffy-chopper resmi çizmiş bu sergi için ve bunu videoya çekmişler aşama aşama nasıl renklendiriliyor ne yapılıyor hepsini görüyorsun bi taraftanda oda-sensei çizimle ilgli ipuçları veriyor ve ortaya harika bir resim çıkıyor ve o resmide çerçeveletip yanına koymuşlar. o duvarda oda'nın diğer çizimleri var one piece karakterlerinin yüzlerini falan çizmiş. daha da ileride bir sürü shounen manganın 1 ve 2. ciltleri var ayakta okuman gerekio aşırmasınlar die iple masaya bağlamışlar ki çok yerinde bi karar olmuş 54bd3bbb.gif girişte ise kocaman bi shounen jump kapağı vardı onun yanında başka maketler var. ayrıca mangalarının çizerlerinin yaptığı resimleri getirmişler ki hepsi mükemmeldi. son olarak da shounen jump baş editörünün söyleşisi vardı sadece 5 ekimdeydi bende o yüzden koştura koştura gittim her zamanki gibi adama çok saçma sapan sorularda soruldu, güzel sorularda soruldu ama bence en güzeli benimkiydi ahahaha 54bd3bbb.gif niye? çünkü güzel haberlerim var adama katekyonun yeni bittiğini ve fillerlarının çok kötü olduğunu ama yinede devam etmesini istediğimizi söledim aynı şeyi gintama ve d.gray man içinde bekliyoruz, bu konuda bilginiz var mı dedim. adam d.gray man hakkında umutluyum dedi bende diğer 2si için ne düşünüosunuz dedim. onlar hakkındada aynı şeyi söyleyebilirm dedi. ki bence o serginin en güzel anıydı 54bd3bbb.gif kısaca çok güzel bi sergi olmuş ilk gün kimse yok gibiydi ama editörün konuşmasında salon doldu o çok içimi rahatlattı. 17 ekime kadar sürecek gidebilecek olanlar bir şekilde gitsin kesinlikle icon_biggrin.gif.png

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vay!! Sera buralardaydın demek :D Aferin kız, iyi soru yöneltmişsin :D

D.Gray-Man' e çok sevindim, umarım umutlarımız boşa çıkmaz :qaglayacak:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ya umarımmm hani adam bilmese bilmiyorum derdi yada öyle bir ihtimal olmasa sanmıyorum derdi ama umutluyum deyince bir şeyler mi dönüyor acaba diye düşündüm umarım izleriz üçünü de :qaglayacak:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Öyle dediyse, bu işte bi' iş var demektir. =D Anime kararlarını baş editör alıyormuş sonuçta. Büyük ihtimalle anime studio'suyla pazarlık yapıyorlardır falan. lol

Bu arada bi' kaç soru sormak istiyorum sana, Sera. Malum Türkiye de değilim ve gitme ihtimalim yok. Genel olarak ilgi nasıldı ve aşa yukarı kaç kişi vardı? Adamların yaklaşımları nasıldı size karşı? Baş editörün tipi Bakuman' dakine benziyor mu? lolz

Ve resimleride bu sitede, blog dan falan koyarsan çok sevinirim.

Son olarak da herkesin gitmesini şiddetle istiyor ve öneriyorum. xD Öyle bi' imkanı olmuyanlar bile o imkanı yaratmaya çalışsınlar. Adamlar Türkiye de bu iş için ''ekmek'' olduğunu görmeleri lazım. Bunun için yapıyorlar bu olayı zaten. İlerde manga shop'ların artmalarını ve türkçe manga görmeyi istiyorsanız, mutlaka gidiniz!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

zaten bu soru soruldu. yani manganın türkiyeye gelmesi açısından bu bir adımmıdır gibi bir soru soruldu. bunun üzerine editör bunun bizim elimizde olduğunu ve burdaki gençlerin yayınevlerine falan mektuplar göndererek ilginin olduğunu belli etmeleri gerektiğini türkiyedeki yayınevlerinin ne yazıkki manganın potansiyelinin yeterince farkında olmadığını söyledi.zaten girişte de bir anket yapılıyor işte sizce mangalar satar mı animeler olsa izlenir mi. ben o ankete zaten türkiyenin en çok izlenen çizgifilmlerinin istisnasız her zaman anime olduğu şeklinde cevap verdim bence üstünde durulabilecek bir nokta çünkü potansiyelin olduğunu gösterir. ilgi konusuna gelince ben sabah 10'da oradaydım. zaten herhalde imkanlarını en fazla zorlamış kişiyimdir sergiye gelmek için. otobüsten 5 te indik ankaradan geldim sonra orda burda oyalandık sabahta damladık hemen. çok kişi yoktu hatta benden başka en fazla 1-2 kişi vardır o biraz korkuttu beni ama akşam üstüne doğru hareketlenmeye başladı editör söyleşisinde salon dolmayacak diye hakikaten korktum ama sağolsun gençler gelip doldurdular boş koltuklarda vardır ama salon doluydu diyebilirim. ya sorun haftaiçinde bu söyleşinin yapılması. onu çok kötü ayarlamışlar eğer haftasonu olsaydı eminim çok daha fazla katılım olurdu. ayrıca gösterilen animeler ing. dub. o çok kötü olmuş. kaç kişi var bilmiyorum ama kalabalık da değildi. bakumandaki adamın yüzünü hatırlamıyorum ama editörün yüzü bana tanıdık gelmişti belki bakumandakine benzetmişimdir XD oradaki japon görevlilerle konuşulmadı hiç, yani adamların bize bir yaklaşımı yoktu XD ama röportaj yapan biri vardı benlede yaptı hatta fotoğraflarımı da çekti galiba haber yapılacakmış zaten etrafta kameralarda geziyordu sürekli. nasıl bir haber yaparlar bilmiyorum ama kalabalık olmaması daha doğrusu haftaiçi olması çok kötü oldu. her şeyin ötesinde böyle bir etkinlik belki bir daha yapılmayacak ve bence çok da güzel bir sergiydi. anime severlerin kaçırması büyük kayıp olur

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel etkinlik, katılanlara iyi eğlenceler diliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cumartesi çalışmazsam bende geliyorum Serhat. Seracığımın bu kadar anlattığı şeylerden sonra gitmemek olmaz. Bardak altlığıda veriyorlar. Ah be. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tüyap da olsa idi rahat giderdim ama sirkeci tarafı uzak kaçıyo. Bu arada beylikdüzü migros durağının reklam panosuna koymuşlar "MANGA'YI KEŞFET" diye gözüme çarptı hemen bir duygu seli sardı beni eskiden hep anime izlerdim ama manga okumaya başladım başlıyalı mangalar biraz daha cazip geldi bana :D inş fırsat olursa haftaya 11 yada 12 si gibidebilirim.:qegenmis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence sergi tam bir hayal kırıklığı olmuştu benim için orda koymuşlar mangaları ama satmıyorlar bile içim gitti ya :D Çok daha güzel olabilirmiş zaten bende 5ekimde gittim ve bomboştu o bakımdan biraz üzücü olmuş ve sera sende sanırım ordaymış kimdin acaba merak ettim :D 3-5 kişi olduğumuz için ^^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

yanında tombiş teyzesiyle gezen kızdım ben XD niye ya bence güzeldi, mangaları satmadıklarına üzüldüm bende ama manga almak isteyen alabilir kitabevlerinde satılıyor artık. ben remziyi biliyorum ama başka yerlerde varmış galiba. bence güzel ve eğlenceli bi organizasyondu haksızlık etmeyelim. eksik olan şey katılımcı sayısıydı :lol:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Biraz resim falan çekseydin sera myu :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hm görmedim o zamn ben pek memnun kalmadım sergiden dediğin gibi tek bardak altları güzeldi bnde franky çıktı arkadaşada zoro ^^ resim istemişsnz galiba alın size resim

64856165460029041013991.jpg

buda sesli manga

39542165460229046013991.jpg

37210165459529028513991.jpg

37199165459973039613991.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?