Jump to content
  • Kayıt Ol

The Hangover


Squaw

Önerilen İletiler

Vegas'ta olanlar Vegas'ta Kalır... ('Uçuk'lar dışında)

Benden Bir Tavsiye (:P)

Yanınıza samimi ama oldukça samimi olduğunuz ve film üzerine geyikler çevirmeyi sevdiğiniz en iyi 1-2 arkadaşınızı alın ve ekran karşısına güzelce yayılıp, gecenin bir vakti açıp Hangover'ı izleyin,nasıl da keyifli vakit geçirdiğinizi filmi noktaladığınız an anlayacaksınız,ha unutmadan bir tavsiye daha;çok büyük beklentiler beslemeden izlemeye başlayın,filmin keyfi böylece daha iyi çıkacaktır.

KONU:

3 daha doğrusu 2 samimi arkadaşı,evlenecek olan Doug'a düğün hediyesi olarak 2 gün önceden bir veda partisi düzenler üstelik Las Vegas'ın en ünlü otellerinden birisinde suit oda kiralayarak.Sonradan gelinin kardeşi de bu guruba dahil olacaktır ve ekibimiz 4 kişi olarak,bu özel güne sağlam (!) adımlarını atacaktır.Her şey dört dörtlük bir şekilde planlanmıştır,en lüks oda rezerve edilmiş,planlar düzenlenmiştir, sadece geceyi başlatmak kalmıştır geriye.Çatıya gizlice çıkıp gelinin kardeşinin başlangıç yapmasına izin vererek hayatlarının en büyük hatasını yapacaklarının farkında değillerdir asla çünkü tek ve geçerli olacak gecenin sabahında uyandıkları,aynı zamanda bizi karşılayan sahnenin başlarına gelebilecek en kötü teorinin bu olacağının çok geçmeden farkına varırlar.Nasıl varmasınlar;salonun ortasında gezinen bir tavuk/horoz, dişi çekilmiş olarak ağzı kanlar içinde uyanan diş doktoru,darmadağın olmuş bir suit,banyoda kocaman bir kaplan gezinmektedir,sadece bu olsa yeterli diye düşündürtecek son misafir de çok geçmeden gözükür, nerden geldiği ve kimin olduğu bilinmeyen sevimli mi sevimli bir bebek...

Ne olduğunu anlamaya çalışan dörtlümüzden olan kayınbirader,salona döndüğünde tüm bu sürprizleri idrak etme çabası verirken bulur kendisini,en berbatı da günün adamı olan damadımız Doug'ın ortalarda olmayışıdır.Doug'ı bulmak oldukça zor olacaktır çünkü geriye kalan 3'lümüzden hiçbirisi,gece nereye gittiklerini,nerde sabaha kadar vakit geçirdiklerini ve gece boyunca neler yaptıkları hakkında hiçbir şey hatırlamamaktadır. Tüm bu yaşananlara bir anlam verebilmek için her şeyi en başa sarmak zorundadırlar çünkü damat Doug'ı bulmak ve düğüne yetiştirmek gibi bir sorumlulukları vardır.

KİŞİSEL YORUM:

Vegas filmlerine oldum olası aşırı bir ilgim vardır,kumar tutkum yoktur aslında tam tersine,bu sevgim nerden geliyor neden böyle bir hayranlığım var anlam veremedim hiçbir zaman;belki de ışıltılı dünyalar cazip gelmiştir çoğu zaman.Vegas'ın tüm sahne boyunca gözükmesi önemli değil,bir an bile gözükse beni benden almayı başarabiliyor o film ya da o konu diyelim.Şimdiye kadarsa izlediğim en iyi Vegas filmi '21' idi,bunu sonuna kadar da savunurum.Gerçi 'Hangover' ve '21' çok farklı boyutta,sadece mekan açısından örtüşüyorlar,bunun dışında birbirine yaklaştıkları hiçbir nokta yok,bu nedenle de iki filmi kıyaslamak ne kadar sağlıklı olur siz düşünün.Neyse asıl konumuza;Hangover filmine dönelim.Hangover,afişiyle bile kendine çekebilecek bir yapıda aslında,şapşal görünen 3 erkek ve dünya tatlısı bir bebişe yer verilmiş o afişi gördükten sonra izlememek gibi bir düşünce beslemedim hiç aksine direk diğer klasörleri aşıp da kendini karşıma getirmeyi başardı diyebilirim,2009 yılının iyi yapımlarından(mış ,arkadaşımın söylediğine göre) benim dikkat etmediğim bir nokta bu çünkü son yıllarda film olayından uzak kaldım birazcık ama araya böyle iyi daha doğrusu keyifli filmler attıkça,film dünyası yeniden kendine çağırıyor sanırım :D

Komedi kısmına gelirsem;bekarlığa veda partisi,Las Vegas,striptiz kulüpleri ve eğlencenin dibine vurulan kumarhaneleri düşünün,direk aşırılıkların yer aldığı bir filmin düşüncesini getiriyor aklına insanın ama bu şekilde düşünenler kesinlikle ilk yanılgıyı tadıyorlar çünkü film de konusuna göre ne aşırılık vardı ne de bir sapkınlık,aksine komedisi öylesine yerinde işlenmişti ki ailecek bile oturup seyredilebilecek kıvamda bir seyirlik sunuyordu (ama siz yine de kapanışı yaparken,hatırlamadıkları geceye ait fotolara bakarken,bu 4 kahramanımıza eşlik etmeyi düşünüyorsanız eğer anne babanızı yanınızdan bir bahaneyle atın dışarı :P).

Konuya uyan müziklerini hatırladım bir an için;duydukça eminim ki birçok izleyici kendini ritme hatta sözlere ayak uydururken bulacak çünkü sizi karşılayan müzikler o kadar aşina o kadar tanıdık ki filmdeki hiçbir sahnede yabancılık hissi yaşamıyorsunuz ve kendiliğinden sizi içine çekiveriyor,artı tavsiyeme uyup da o çok sevdiğiniz 1-2 arkadaşınızla da izliyorsanız,koro şeklinde bile eşlik ederken bulabilirsiniz kendinizi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • spartiate

    3

  • Squaw

    2

  • Shinkaron

    2

  • wizardsky

    1

Zevklerimiz tutuyor Squaw ne diyim..En kısa sürede indirip izliyeceğim..^^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok beğendiğim eğlenceli bir filmdir. Herkese izlemesini tavsiye ederim. Yakında filmin 2.'si de gelecek. Bakalım devam filminde ne kadar güleceğiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yapımcılar 2. filmin egzotik bir yerde geçeceğine dair bir açıklamada bulunmuştu sanırım. Eh devam filmleri hep zor olmuştur. Bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Zevklerimiz tutuyor Squaw ne diyim..En kısa sürede indirip izliyeceğim..^^

İzle izle bir an önce wizardsky,seveceğine eminim senin de,ayrıca dediğin gibi ortak zevkimize güvenerek beğeneceğini tahmin ediyorum ve bitirince de film geyiklerine döneceğiz emin ol sohbetimizde :)

@fudy ve Kisliksiz

2. filmin geleceği konusunda bir fikrim yoktu,öğrendiğim iyi oldu da saçma devam filmleri gibi çıkmaz umarım çünkü birçok devam filmi beni acayip hayal kırıklığına uğratmıştır,elbette devam derken ilkinde konuya birebir uymasından bahsetmiyorum ama yine de ilk yapımdan sonrakiler biraz şüpheye düşürmüyor değil beni.

2. filmde hangisi kurban olacak bu sefer merak ediyorum,bu kez belki de dişçimize bir parti düzenleyeceklerdir,elimizde bekar olarak diş doktorumuz ve kayınbirader olduğuna göre qnoluyo

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hayatım boyunca izlediğim en keyif verici film desem yalan olmaz. Olumsuz yönde eleştirilecek hiç bir tarafı yok

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

çok komik bir filmdi ya, hatırlıyorum yazın tatile gitmeden hemen önce izlemiştim ve olayın aynısını bir bar çıkışında ben de yaşamıştım:neqoluyor: (evet, gece 4-6 arası ne olduğunu kesinlikle hatırlamıyorum:qsoruls:) 2.sinin gelmesine sevindim ama ilki kadar iyi olacağını zannetmiyorum, bekleyelim görelim...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...

Fragman için teşekkürler Sparti. Ve evet bu film gerçekten eğlenceli. Zaten sırf kafa dağıtması için izlenir ama bunu da gayet iyi yapıyor. Buna benzer bir film daha vardı. (tabi o biraz abuktu) Dude, where is my car? gibi bir ismi vardı sanırım. Akşamdan kalma tipler yine bütün gün olayları çözmek için cebelleşiyorlardı. Bunu beğendiyseniz onu da sevebilirsiniz belki. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fragman için teşekkürler Sparti. Ve evet bu film gerçekten eğlenceli. Zaten sırf kafa dağıtması için izlenir ama bunu da gayet iyi yapıyor. Buna benzer bir film daha vardı. (tabi o biraz abuktu) Dude, where is my car? gibi bir ismi vardı sanırım. Akşamdan kalma tipler yine bütün gün olayları çözmek için cebelleşiyorlardı. Bunu beğendiyseniz onu da sevebilirsiniz belki. :)

oooo o süper bir film, abuklukta sınır tanımıyor ve gülmekten kırıyor :D sean william scott oynuyordu o filmde de; benim diğer bir favori aktörüm (american pie'daki stiffler olarak hatırlayabilirsiniz :D) 10/10 'luk bir film, hatta tanıtımını yapmak lazım buraya:qzirvede:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet bir ara onun tanıtımını da girmek lazım. Aklımda birkaç tane film daha var böyle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?