Jump to content
  • Kayıt Ol

Toshokan Sensou - Kütüphane Savaşı


vkopuzoglu

Önerilen İletiler

libwars.jpg

Toshokan Sensou

Kütüphane Savaşı

“Sadece bu kitabı al.”

“Ama… Kütüphane geri almayacak mı?”

“Bütün kitapları değil. Bazı kitapların geri gitmesi gerek.”

“Kitapları alanlar suçlu olmuyor, sen bu kitapları korumayı deniyorsun.”

toshokansensou01smalldp8.jpg

Toshokan Sensou

Diğer Adları: Library War, Kütüphane Savaşı

Tür: Aksiyon, Askeri, Komedi

Bölüm:12

Ülke: Japonya

Firma/Stüdyo: Production I.G.

Yönetmen: Takayuki HAMANA

Orijinal Eser: Hiro ARIKAWA

Müzik: Yuugo KANNO

Kategori: Tv Serisi

Yapım Yılı: 2008

Senaryo: Takeshi KONUTA

Animasyon: Satoru NAKAMURA, Hiroyuki SHIMIZU, Masato NUMAZU, Yumi KUROIWA, Jouji SAWADA

Dizayn: Satoru NAKAMURA

31. Seika Yılı (2019)

Japonya’da ki aşırı bilgi çokluğu yüzünden hükümet abartılı bir şekilde sansür yoluna gider. Hükümet tarafından kurulan Gelişmiş Medya Şirketi yasalaşmış olan bu kanunla daha da yetkili hale gelerek insanlara zararlı olduğunu belirledikleri kitapları toplamaktadırlar. Ancak gelişmiş Medya Şirketine karşı Özel Kütüphane Şirketi kurulur ve bu adaletsizliğe karşı ayaklanır.Bu iki şirket aynı zaman içerisinde kurulur ve kamuoyuna açıklaması yapılır.

toshokansensou07a.jpg

Zamanla bu iki şirket arasında ki çekişme iyice ilerleyip silahlı mücadelelere dönmüştür.

Anime Kasahara İku’nun lise çağlarında çok sevdiği bir kitabı almak istemesiyle başlar. Ancak yasak kitap olduğunu öğrenir ve Gelişmiş Medya Mensuplarına vermek istemez ve onlara karşı direnir. Tam bu sırada Kantou Kütüphane Şirketinden bir Teğmen gelerek duruma el koyar ve Kasahara’yı düştüğü zor durumdan kurtarır. Kasahara o olaydan sonra O’na hayran kalır ve onun gibi olmak için Kantou Kütüphane Şirketi Savunma Departmanına katılır Kasahara hayallerinin beyaz atlı prensine ulaşmak için ilk adımını atmış olur böylelikle. Yalnız eğitmeni Teğmen Dojou ile sürekli sorun yaşamasına rağmen kısa zamanda Özel Kütüphane Görev Gücüne kabul edilmesiyle animemizin işleyişi devam eder.

lw4-1.jpg

Gerçekten seyredilmesi hoş olan kitap sevgisiyle dolu bir anime. Yer yer durağanlaşan ama bu durağanlığı çatışma sahneleriyle akıllardan silmeyi başaran ve diğer animelerden farklı güzellikte bir seri yapmışlar.

Özellikle Kasahara ve Teğmen Dojo arasında ki kavgalar tam bir komedi unsurlarından ve kitapları korumak adına yapılan çatışmalarsa görülmeye değer hele son çatışma gerçekten çok iyi yapılmış.

Serinin açılış ve kapanış müzikleri de gayet hoş ve dinlenilesi yapımlar doğrusu. Eğer komediyle bezenmiş bol bol askeri temalardan hoşlanıyorsanız Toshokan Sensou kısa ama gayet iyi bir seçim olacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • vkopuzoglu

    3

  • Squaw

    1

  • loykad

    1

  • Yamato

    1

Konusu ve çizimleri ilgimi çekti doğrusu qnoluyo

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hehe çok teşekkürler :D sevdiğinize memnun oldum emin olun beğeneceksiniz boş anime değil kendileri :D tavsiye edebilirim :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kitap sevmeyen birisine bile kitap sevgisi aşılayabilecek,bu sevgiyi bünyesinde barındıran izleyicisinde var olan sevgisini daha da körükleyebilecek güce sahip olduğunu düşündüğüm,o özel olan ana temasını belirterek başlamak istedim yorumuma fakat ana konunun orjinalliğine göre klişe karakterleri izleyiciye farkettirmemeyi başaramayan bir yapımdı bence,zaman zaman elimdeki kitapları serideki gibi almaya yönelenler olursa gibi bir düşünceye bile itmeyi başarabiliyordu beni,izlediğim dönemde :D

Bir kitap sever olarak izleme fırsatı verdiğim yapımlardan birisiydi,ana karakterlerin dalaşma anlarıyla yoğunlaşan fakat konusunun orjinalliğiyle kendine daha çok çeken bir seri aslında,gelecek bir zamanda yer alan düşünce özgürlüğünü baltalamak isteyen örgütleri ne güzel de anlatıyor,izlediğim dönemde bir an için kendi ülkemizi gözler önüne serdiğini düşünmüştüm ki kesinlikle bizden daha da ileride geçen bir konusu var ama yıl kaç olursa olsun ne kadar yüzyıl geçse de bu özgürlüğü kimse elde edemiyor,seri de bu düşünceyi çok başarılı olarak gözler önüne seriyordu,hatta daha fazlasını seriyordu diyebilirim.Sonu için de net bir sondu evet ama devamı gelse bile eğreti durmayacak şekildeydi,yani belki ileride yapımcıları coşup da bir ikinci sezon sunabilirler bize.

Keyif aldığım bölümlerden birisi kalmış aklımda,Kasahara'nın;

Göreviyle ilgili birçok şeyi gizlediği ailesinin,habersiz bir şekilde onu ziyarete gelişi ve Kasahara'nın zorlu dakikalarının başladığı anlar...

Üniforma sevgim vardır zaten böyle olunca da serideki forma tasarısı direk dikkatimi çeken objelerden birisiydi, tek bu olarak değil de seriye dair birçok obje var akıllara kazınan ama en güzeli de insan hayatının olmazsa olmazlarından kitaplar üzerine gelebilecek en iyi senaryoya sahipti diyebilirim, sadece bitirdiğimde dileğim işlenişini birazcık daha ilgi çekici yapmaları yönünde olmuştu.

Ayrıca tanıtım için teşekkürler vkopuzoglu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Beğendiğine sevindim rica ederim senin yazında çok harika olmuş :D:2936: Yukarda onca lafı bizzat kendi kalemimden nakledince burda aslında konuşmak pek istemiyordum ama söz konusu kitaplar olunca insanda her zaman söylenecek sözler oluyor mutlaka.

Evet yav doğru diyorsun ama böyle bir olay olması için öncelikle ülkemizde kitap okuma alışkanlığının çok olması gerek.Aslında bunu gerçek hayata ve bize yöneltecek olursak ilk önce korsan kitap alma alışkanlığından vazgeçebilsek toplum olarak o zaman belki daha harika olur.Yalnız ülkenin bulunduğu durum da belli zaten hatta bu durumu en iyi üniversitede ki arkadaşım özetlemişti korsan kitapçının önünden geçerken " millet sadece korsan kitap alıp okusa, zaten ilerde bu işin yanlış olduğunu anlayıp, kitap okuma alışkanlığı kazandığında kendisi vazgeçip orjinalini alacaktır" demişti.

Hani bizim ülkemizde böyle şey olsa kim korsan kitabını korumak ister ki :D

Neyse daha fazla uzamasın:D

ahahaha :biyik gulme: orası gerçekten hoştu evet böyle morarıp sararıyordu hele ki gelecekleri zamandan erken geldiğinde eli ayağına dolaşmıştı hehe

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?