Jump to content
  • Kayıt Ol

Gun X Sword


Önerilen İletiler

KÜNYE:

Kategori: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 26

Firma/Stüdyo: AIC A.S.T.A., Gun Sword Partners, TV Tokyo

Yönetmen: Goro Taniguchi, Tetsuya Watanabe

Senaryo: Hideyuki Kurata, Hiroki Hayashi, Koichi Ohata, Tsukasa Sunaga

Animasyon: Asako Nishida, Seiichi Nakatani, Takahiro Kimura, Yooichi Ueda, Takao Takegami

Müzik: Kotaro Nakagawa

Dizayn: Takahiro Kimura

KONU:

''Şafağın Van'ı'',''Geceden Kalma Van'',''İyi Adam Van'' ,''Beleşçi Van'' gibi birçok lakapla anılan Van'ı sunuyor Gun X Sword,Van'ın yanında Wendy'i ve taş hatunlar kategorisinde olup da kendini bana nadir olarak sevdiren seksi bayan karakterlerden birisi olan Carmen 99'u...

Mazide yaşadığı olaydan dolayı üzerinden hiç çıkartmadığı bir damatlıkla ordan oraya dolaşan bir gezgindir Van,üzerinde kılıca dönüşen bir de kemeri hiç çıkartmamaktadır; yine devam ettiği bu tarz bir yolculuğunda geçiş yaptığı bir kasabada,saldırganların elinden kurtardığı Wendy'i ortak eder yaşamına,Pençeli Adam'ı arayacağı bu yolculuğunda artık bir yoldaşı da vardır yanında Van'a eşlik eden çünkü Wendy de o garip olan Pençeli Adam'ı aramaktadır.Erkek kardeşi Pençeli Adam tarafından kaçırılmıştır ve Wendy,tek bu erkek kardeşinden olan ailesini korumak için bu yolculuğa çıkmıştır.

Geçiş yapacakları her kasabada,Pençeli Adam'ı mutlaka tanıyan en az bir kişi karşılarına çıkacaktır hatta karşılarına çıkan bu kişiler,Wendy ve Van'ı durdurmayı görev bilerek, onları engellemek için ellerinden geleni yapacaktır çünkü Pençeli Adam bilindiğinin aksine büyük bir amacı bünyesinde barındırmaktadır.

KİŞİSEL YORUM:

Leon filmini izleme hevesimi ateşlendirdi her izlediğim Gun X Sword bölümü,öyleki içimde büyük bir ateştir Leon filmi,Jean Reno varsa eğer bir filmde gözüm kapalı girebilirim o filmin dünyasına,Mathilda aşkım ise daha bir başkadır,bu devrede Portman sevgimi anlatmaya gerek yok sanırım,neyse konumuz GunXSword olduğuna göre onun üzerinden gidelim yorumda :P

Konusunun barındırdığı -yol hikayesi,yanına aldığı küçük birisinin korumalığını vicdanen üstlenip de hiç duygusal birisi değilmiş havasına bürünen ana karakter ve yollarda birlikte binbir çeşit karşılaşılan maceralar- tüm özellikleriyle izleme listeme aldığım bir yapımdı seri.Normalde mecha yapımları severim -her ne kadar ilk anime izlemeye başladığımda sevmeyeceğimi düşünerek uzak durduysam da- fakat nedense bu tür temaya sahip bir seride eğreti olduğunu düşünüyorum,bilimkurgu ya da mecha özelliğini katmasalardı seriye eminim ki daha iyi bir yerde olacaktı.

Seri ilerledikçe konu ve işleniş bambaşka bir boyuta taşınıyordu,mechalarla yapılan savaşlar,dünyayı kurtarma hevesi ama hepsinden öte geçmişten gelen bir öç alma isteği ve geçmişte kalan aşkları unutamayıp da yeni gelecek olan yaşamları elinin tersiyle itmek ama tüm bunların yanında dışarıdan aşk gibi gözükse de (belki Wendy'nin Van' a karşı hissettiği Mathilda'nın Leon'a duyduğu aşk havasındaydı) ben aşktan daha öte olduğuna inanıyorum.Her zaman bu tür bağlara özenmişimdir bu tür yapımlarda,eğer ortada bir yol hikayesi varsa mutlaka ana karakter yanına aldığı ufaklığa karşı çok özel bir bağ besler ya anaçlıktır bu ya da babalık duygusuna eş değerdir benim gözümde, nasıl ' Seirei no Moribito' da ya da 'Michiko to Hatchin' de olan hislerse aynısı Gun X Sword'da da mevcuttu.Üstelik Van,hayatının tek amacını benimsemişken Wendy'i ilk zamanlarında sadece ayak bağı olarak görmektedir.Zaman geçtikçe Wendy'e bağlansa da bunu asla kabul etmeyecektir.

Carmen 99 var birde seriyi izlerken,en çok görmeyi istediğim karakter olarak.Carmen'de de biraz Faye (Cowboy Bebop) havası sezmedim değil ama nedense Carmen sanki kendine daha fazla mı bağladı nedir beni,erkek olsam çekiciliği etkiledi diyeceğim de bir bayan olarak kendisine hayran kaldığım nadir bayan karakterlerden birisiydi,bu nedenle de onunla daha doğrusu onun geçmişine gidilen bölümler daha bir izlenilesi gelmişti bana.

Çizimleri,yeni yapımlara göre biraz itici gelebiliyor izlerken.Müzikleri ise oldukça kötüydü sanırım ki şu an aklımda kalan hiçbir melodisi yok,bu nedenle müziğine dair pek bir şey yazamıyorum ama yol hikayesi tarzım diyen varsa ya da mecha,bir seride aradığım ilk özellik diyorsanız göz atmanızı tavsiye ederim ama mecha sevmeyenler de uğramalı diye düşünüyorum,en azından Wendy-Van-Carmen yolculuğuna siz de katılın derim.

KARAKTERLER:

NOT: Yolculuk hikayelerinde birçok karakter çıktığı için sadece önemli karakterleri tanıtıma açtım.

Van:

343ghmw.png

Geçmişinde yaşadığı birkaç olaydan dolayı Pençeli Adam'ı aramak için yolculuğunu başlatan bir gezgindir.

Özünde sevecen ve samimi bir kişiliği olsa da karşısındakine,kendisinden kaynaklanan bir zarar gelmesin diye araya devamlı mesafa koyan birisidir.

Wendy Garret:

ev8lk4.jpg

Abisi ile yaşayan Wendy,abisinin kaçırılmasından sonra bir süre tek başına yaşamak zorunda kalmıştır.Wendy,yaşına göre oldukça olgun düşünen ve mantıklı hareket etmesini bilen birisidir.

Carmen 99:

11w6hck.jpg

Gerçek adı Carole Mendosa'dır.

Cesur,hayatına tek başına devam eden ve karşısına çıkan tüm engellerden başarılı bir şekilde geçebilen oldukça güçlü bir karakterdir.Van'la geçmişe ait tanışıklıkları olan birisidir ama arkadaştan öteye geçememiştir.

Micheal Garret:

2gwux3o.jpg

Wendy'nin abisidir.Bir gün Pençeli Adam tarafından kaçırılır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • Hei_(BK201)

    1

  • PaarthurnaX

    1

  • epic.fail

    1

En Çok Yazanlar

Gerçekten güzel bi seriydi ama benim anlayamadığım tek bi nokta vardı.O pençeli adamın niyeti... Hala niyeti iyi miydi kötü müydü içinde nasıl bi sinsilik vardı bilmiyorum :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Trigun'a benzetilmeye çalışılan bence boş bir animeydi. Orjinal birşeyler yapmaya çalışalım derken kilişelerden kurtulamayan bir yapım olmaktan öteye gidemedi. Baş karakter ise tabiri rica etse Vash karakterine benzetilmeye çalışılmış ama onun yanına bile yaklaşılamamış. Trigun mangasından sapsada oldukça derin bir animeydi Gun x Sword ise tamamen kilişelerle dolu çerezlik bir anime. Bu kilişilerde insanı bir noktadan sonra sıkıyor. Pençeli adam tanrı olmaya çalışmasına rağmen söylemleri olsun duruşu olsun tamamen hayal kırıklığıydı. Bu animede sadece kayde değer 24. bölümün son 15 dakikasıdır. Van ile aynı kaderi paylaşmış olan Joshua Lundgren'in abisi olan Ray Lundgren'in pençeli adamla yüzleşmesi ve sevdiği kadına geri dönmesini anlatan sahneydi. Animenin gerisi boş. Aynı Cowboy Bebob tarzında olmuş. Cowboy Bebob'ta son 2 bölüm efsane niteliğinde iken bu animede ise 24. bölümün son 15 dakikası...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 ay sonra...

İngilizce altyazıyı hangi fansub çevirdi, torrent sitelerinde bulamadımda belki çeviren grubun sitesinde torrent şeklinde vardır...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?