Jump to content
  • Kayıt Ol

"Manwha ve Manhua" bölümü


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

http://www.animemangatr.com/forum/animasyon-ve-cizgi-film-tanitimlari-incelemeleri/ bölümü altında bir Manwha/Manhua bölümü açılıp bu tarz mevcut konular (Taekwon V ve Wonderful Days gibi) yada ileride konusu açılabilecek bu tarz yapımlar bu bölüme taşınabilir mi? Saygılarımla.

* Manhua: Çin animasyonu/çizgiromanı, Manwha ise yine benzer şekilde G. Kore animasyonu/çizgiromanı için kullanılan tanımlama. Çizimleri Manga ile benzeşse de aslında Manga ile karıştırılmaması gerekir. Amerikan menşeili çizerler tarafından üretilen çizgiromanları kapsayan Amerimanga kavramı ile -ortaya çıkış sebebi nedeniyle- daha paralel düşünülebilir.

edit: düzenlendi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    2

  • bLueeekun

    1

  • Akuma_Blade

    1

  • filmworm

    1

söylediğin doğruda sonuçta bir yerde hepsi aynı sonuçta buluşmuyorlar mı? ha manga ha Manwha... (kisadan hisse hepsi çizgi..)

ha amerimanga' nin durumu tamamen farklı. kore japon ve çin animasyon ve mangaları gibi değil. tamamen çizim ve teknik olarak ayrı bir yapım olduğu gerçek.

ancak özete inersem oda aynı gruba girebilir. o zaman terk fark menşei..yani biraz gereksiz geldi bana.. tabi benim fikrim.. karari verecek ben değilim en nihayetinden..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Farklı olması bencede çok güzel olur. Hatta shounen gibi kategorilere de ayırırsak güzel olur. Çünkü üyelerimiz konu bulamamaktan sayfalarda bir konuyu aramaktan şikayet etmişlerdi. Özelden de arkadaşlarım etmiyor değil. :biyik gulme:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

Çok az bile olsa sonuçta bu kültürün tanıtımlığını ve gelişmesini (Türkiye çapında) bu olay cidden gerekli.

Çünkü bir manwha ile manga arasında bazen bariz farklar olabiliyor.

++++Aslında Seinen,Shounen,Shoujo,Josei...

Bunlar ana grup yerine anime ya da manganın altında tag ya da tür olarak konulabilse daha hoş olurdu...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

tag fikri mantıklı hani en azından kim hangisi ile ilgileniyorsa o tür de aradıklarını bulması açısından kolaylık hatta aynı mantığı manga manwha ve manhua içinde yapmak mantıklı olur da, manga manwha veya manhua için ayrı başlık açılması bence çok da gerekli değil. çok bariz farklar yok aralarında çizerlerin çizimleri ve hikayeler de kendi kültürlerinden parçalarını barındırmaların dışında sonuçta kalıp aynı.. ama amerikan yapımı gibi ya da avrupa yapımları elbette ayrılmalı onların tamamen teknik ve işlenişi de dahil bariz farkları var..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence çok yerinde bi tespit olmuş. Hani shounen falan ayırmak çok ayrıntıya girer, gereksiz başlık çok olur; ama manwha-manhua bölümleri gerçekten de gerekli. Sonuçta sitede Çizgi Film de yer alsaydı eğer "ha çizgi film, ha anime ikisi de animasyon değil mi" diye düşünüp hepsini aynı başlığa koymayacaktık. Çizgi Film diye ayıracaktık, ki eminim bu böyle olacaktı. (edit: ki zaten böyle) Manwha farksız diye bi olay yok, cidden farklılıklar var. Okunuş tarzlarında bile değişiklik olanlar var yahu. Bence komple ayrı bi bölüm açılmasa da Manga bölümünün içinde alt başlık niyetine Manwha'lar bulunması gerek. Tag sistemine geçilirse bütün başlıklara uygulanması gerekir ve ciddi anlamda tag yığılması olur. Manwha ve Manhua türlerinin de belli başlı bi tür olarak bilinmesi ve hangi mangaları barındırdığı vesairesi yayılması gerekiyor, bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?