Jump to content
  • Kayıt Ol

Youtube yasağı kalkıyor gibi !


bedifeci

Önerilen İletiler

Yaklaşık 2.5 senedir kapalı olan youtube için yasak sona mı eriyor?

59656.jpg

Merkezi Almanya'da bulunan International Licencing Service adlı şirket, youtube'dan Atatürk'e hakaret içeren videoları kaldırdıklarını açıkladı.

Youtube'a erişimin önündeki yasal engelin kalktığını duyuran şirketin CEO'larından Erdem Karahan, "Kendi çözümlerimizi kullanarak o videoları kaldırdık. Arşivden Atatürk’ün görsellerini koruma yetkisi aldığımız için bizim için bir problem olmadı" açıklamasını yaptı.

İnternet Kurulu Üyesi Leyla Keser Berber de, sürecin Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun bilgisi dahilinde gerçekleştiğini belirtti.

"AÇILACAK"

Türkiye'de, Atatürk'e hakaret içeren videolar nedeniyle 2008'den bu yana mahkeme kararıyla erişime kapalı olan siteyle ilgili, ‘önümüzdeki hafta içinde erişebilmeyi diliyorum’ diyen Berber şöyle konuştu:

“Bunun için Pazartesi günü mahkeme ve TİB'e başvurumuzu yapacağız. Gönül rahatlığıyla youtube açılacak diyebiliyoruz."

NEDEN BU KADAR GEÇ OLDU?

Yasağa neden olan videoların neden bugüne kadar silinemediğini ise, şirketin bir diğer CEO’su Yücel Yolcu, “Bu talep daha bize yeni geldi. Bu içeriklerin şimdiye kadar sahibi yoktu ve bir içerği silmek isityorsanız sahibini bulmanız gerekir. Görselleri kimse sahiplenmedi. Bu görseller bu şirkete hak olarak verildi" şeklinde açıkladı.

Öte yandan, Ulaştırma Bakanlığı ile youtube arasındaki vergi tartışması halen sürüyor.

NTV

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • smygon

    2

  • bedifeci

    1

  • A.U

    1

  • Kisiliksiz

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

açılmasın ya zaten giren bi şekilde kataküllesini bulup giriyo

videolarda yani mi akıllarına gelmiş:kineme:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet,youtube'a girmek ufak bir dns ayarına bakıyor ancak burada değinilmesi gereken asıl unsurun yasakçı zihniyet olduğunu düşünüyorum.Gerçekten Atatürk'e hakaret edildiği için mi erişim engellendi yoksa bu özgürlüklerimizi kısıtlamak adına bahane olarak mı kullanıldı?Neyse,bu sorulara yanıt aramıyorum artık,zaten yanıt aranacak yer burası da değil.:) Her bireyin,dolayısıyla da her toplumun birbirine saygı ile yaklaşımını isteyen ve destekleyen eylemler dışında,youtube açılmış veya kapalı kalmış gibi ayrıntılar önemli değil bence,büyük resim dikkatlerden kaçtıktan sonra...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İşin tuhafı, yasak kararında tüm ilgili makamlar topu birbirine atmıştı. Yasak, birazda bu sebeplen fazla uzadı gibi. Bürakrasiylede olmuyor, bürokrasizde.

Merak ettiğim; şimdi yasağı kaldırmak için mahkeme mi yoksa bakanlık mı işe koyulacak?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yasak konulmasını ben de uygun bulmuyorum, zaten milletin bir şekilde deldiği bir yasak, aslında bu ve bunun gibi sitelere yasak konduğunda kim cezalandırılıyor buna bir türlü karar da verbilmiş değillim, site mi, girmekten mahrum edilen bizler mi, Atatürk'e hakaret videoları varsa tıklamayın o videolara olsun bitsin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

zaten youtube yasaklandıktan sonra bence daha fazla tıklanma almıştır türkiyeden

yasakları delmeyi seviyoruz

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?