Jump to content
  • Kayıt Ol

Eyeshield 21


tanoren

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Eyeshield 21

TANITIM

Kobayakawa Sena okul hayatı boyunca itilip kakılmış ve başkalarının işlerine koşturulmuştur. Bu koşturma ve kaçışlar esnasında kendine özgü bir koşu stili geliştirmiş ve çok hızlı koşabilir bir hale gelmiştir. Lise ilk sınıfa geldiğinde ablası gibi gördüğü Mamori Anezaki ile aynı okula düşmüştür.

 

Okulun Amerikan futbolu takımı esas olarak iki kişiden oluşmaktadır: Hiruma Yoichi ve Kurita Ryokan. Hiruma Sena'nın koşuşunu ilk gördüğünde onu takıma kazandırmaya karar verir ve running back mevkiinde yani koşucu olarak oynatır. Sena kimliğinin belli olmaması ve Mamori ablasının ona engel olmaması için gizlenmek ister ve böylece kaskta siperliği olan bir isim alır: Eyeshield 21

 

KARAKTERLER

Youichi Hiruma - Ana Karakter

Sena Kobayakawa - Ana Karakter

Ryokan Kurita - Ana Karakter

Tarou Raimon - Ana Karakter

Mamori Anezaki - Ana Karakter

Gen Takekura - Ana Karakter

Seijuurou Shin - Yardımcı Karakter

165586.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: Eyeshield 21

İngilizce: Eyeshield 21

Japonca: アイシールド21

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 37

Bölüm sayısı: 333

Yayım: 23 Tem 2002 - 15 Haz 2009

Dergi: Shounen Jump (Haftalık)

Eser: Riichiro Inagaki (Hikâye), Yusuke Murata (Çizim)

Türler: Aksiyon, Komedi, Shounen, Spor

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 8.59

Sıra: 76

Veriler 22 Aralık 2016 Perşembe günü 19:39 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 43

 

 

KİŞİSEL NOT:

Spoiler

Manganın çizimleri gerçekten çok başarılı, hele animeye göre kırk basar. Animesinin sevmemiş olsanız bile buna bir bakmanızı tavsiye ederim. Özellikle Amerika maceraları ve Death March denen eğitime katılma kararı verdikleri sırada Sena'nın karaklılığı ve azmi çok güzel aksettirilmiş.

Mangada asıl karakterler Deimon Devil Bats takımının tamamı, rakiplerden Oujo White Nights ve özellikle bu takımın defans oyuncusu Shin. Tüm takımlar içinde Sena'ya hız olarak yetişebilecek tek kişi Shin'dir ve Sena'nın en büyük rakibidir. Ha bir de Yamato var, ama çok sonra çıkıyor

Ama benim esas en beğendiğim oyuncu Sakuraba, Oujo'nun hücum takımı top tutucusu (wide receiver)

Bu oğlan kızların bayıldığı bir fotomodeldir. Ama bir yandan da Shin ile arkadaş ve bu sayede Amerikan futbolu takımına giriyor. Tabi bunda uzun boyunun da avantajı var. Boyu uzun olmasına rağmen iyi bir oyuncu değil, ama Shin'in yanında çok çalışmaya başlıyor ve yıldız oyunculardan biri oluyor. Artık modelliği bırakıp sadece oyuna konsantre olmaya karar verdiğinde maça saçlarını kazıtarak çıkıyor. O fotoğrafı da bulmak isterdim, neyse. O sahnede tribünde oturan kızların suratını hatırladıkça hala gülerim.

Spor-Shounen tarzında mangalar içerisinde en beğenerek takip ettiğim, güzel manga, Eyeshield21 333. sayı ile son buldu. Sena ve saz heyeti ( aslında Hiruma ve saz heyeti demek lazım) büyük bir gelişme göstererek Amerika ile kafa kafaya maç yaptılar. Sonunda maçın MVP'si için NFL'de profesyonel sözleşme vaadi olan bir maçta MVP Japonların içinden çıksa gerçekten diğerlerine haksızlık olurdu.

Her maç, özellikle manga ilerledikçe uzuyordu ama sonuncu üzerine tüy dikti. Almanya ile yapılan yarı final mücadelesi tek sayı ile geçiştirilirken, Amerika maçı 13 sayı sürdü. Gerçi Oujo maçı 15 satı sürmüştü ama final maçında da mangaka bazı abukluklar yapmayı becerdi. Maymun suratlı Monta'nın bir şeyler yapmasını 2-3 sayı beklerken Sakuraba sahanın en uzun boylu adamından hava topunu şak diye aldı ama tek kare ile geçiştirildi -bu kare her ne kadar 2 sayfa olsa da. Bu olaylara hakkı olan yer verilse bu maç da çok uzardı.

 

Sadece Deimon Devil Bats takımının değil, bir sürü yan karakterinde ön plana çıktığı bir mangaydı Eyeshield 21. Özellikle beğendiğim Sakuraba, Mizumichi, Ootawara karakterleri seriye hem heyecan hemde eğlence kattı. Bir Mizumichi'yi 10 Panhter'e tercih ederim.

Henüz okumamışlar var ise hala ne beklediklerini bilemiyorum.

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • tanoren

    1

  • aysöken

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Animesi neyse 5'le 10'la 20'yle çarpın (x1000), hah işte mangası öyle bir şey. Bu mangayı okurken yamulacaksınız. Çizimleri alın yazıcıdan çıkarın duvara asın, arkadaşlarınız bu tabloya ne kadar verdin diye soracaktır, emin olun. Koştuğunuzu hissedeceksiniz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?