Jump to content
  • Kayıt Ol

Manhole


tanoren

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Manhole

TANITIM

Çırılçıplak ve üzerinden pislik akan bir adam, sokağın ortasında yürümektedir. Tek gözü yerinde değildir ve garip sesler çıkarmaktadır. Ölmeden önce yolda karşısına çıkan Amamiya Youichi’nin üzerine kan kusar ve yıkılır. Polis hemen olaya müdahale eder ve inceleme sonucu adamın sinir sistemini tahrip eden bir mirco solucan yüzünden öldüğü anlaşılır. Sağlık birimler ve polis hemen araştırmaya başlar ve hastalığın başka kurbanlarının da olduğu keşfedilir. Salgını önlemek ve kaynağını tespit etmek için çalışmaya başlarlar.

 

KARAKTERLER

Ken Mizoguchi - Ana Karakter

Shunsuke Kitajima - Yardımcı Karakter

67629.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Romaji: Manhole

Japonca: マンホール

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 3

Bölüm sayısı: 29

Yayım: 3 Ara 2004 - 2 May 2006

Dergi: Young Gangan

Eser: Tetsuya Tsutsui (Hikâye & Çizim)

Türler: Gizem, Korku, Polisiye, Seinen

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.46

Sıra: 3791

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 13:19 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 1415

 

KİŞİSEL YORUM:

Spoiler

2005-2006 yıllarında yayınlanmış 3 ciltlik kısa bir manga. Mangaka Tetsuya Tsutsui’nin buna benzer 2 kısa mangası daha var. Polisiye-macera türünde bir manga. Aslında seinen türünde ama çok genel bir tanımlama olduğu için biraz daha spesifik bir tür tanımı kullanmayı tercih ediyorum.

 

Manga polisiye kurgu ve gerilimi bir arada barındırıyor. Gerçi manga okurken gerilmek ne kadar mümkün bilemiyorum ancak özellikle ilk ciltte polisin hastalık taşıyanların izini sürdükleri yerler çok sürükleyici. Polis müfettişleri Ken Mizoguchi ve Nao Inoue, ilk kurbanların kimliklerini araştırıp, aileleri ile konuşurken aralarında ortak bir nokta keşfeder: hepsi en son kendisine fotoğrafçı diyen bir adamla temas kurmuşlardır. Müfettişler hemen bu izin peşine düşer ve çok daha ciddi bir komplonun peşinde olduklarını keşfederler. Manga bir ara yavaşlıyor, ardından sonlara doğru toparlamak için hızla sonuca gidiyor. Pek çok kısa mangada gördüğümüz bir özellik.

 

Çizimleri oldukça sade, buna karşı çok gerçekçi. Kareler net biçimde ayrılıyor ama sayfa başına az kare var. Pek hareket yok mangada, dolayısıyla durağan çizimler söz konusu. Pek konuşma da olduğunu söyleyemeyeceğim ama yine de shounen türü örneklerinden çok.

 

Karakter gelişimi hemen hiç yok. Daha çok olaylara odaklanıyoruz. 3 ana karakter var: Tecrübeli polis müfettişi Ken Mizoguchi, onun ortağı genç polis memuresi Nao Inoue ve kötü adam (ismini vermeyeyim, heyecanı kaçmasın). Bunlar dışında 1-2 yan karakter var, hikâyeye katkı da yapıyorlar ancak çok üzerlerinde durulmuyor. Mangaka’nın Reset adlı diğer mangasından Kitajima adlı bir karakter bu mangada da görülüyor ve polise yardım ediyor.

 

Seinen tarzından hoşlananlar ve mangada biraz da gerilim, korku arayanlar için tavsiye edebileceğim bir manga. 3 cilt oluşu ve tamamlanmış olması hemen okuyabileceğiniz anlamına geliyor. Atlamalı, patlamalı, süper güçlü, bitmek bilmeyen serilerin yanında farklılık arayanların zevkle okuyacağını düşündüğüm bir manga.

Mangadan uyarlanan 1 adet filmi vardır.

 

 

 

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • tanoren

    1

  • Aurora Borealis

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Türkçe çevirisi yoktur:) fena değildi bazı bölümler 18 yaşının altına uygun değil (bana göre) tanıtım için teşekkürler ve ellerine sağlık

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?