Jump to content
  • Kayıt Ol

Hitch


Squaw

Önerilen İletiler

Ülkemizde 'Aşk Doktoru' adıyla vizyona girmişti ve tv kanallarında da bu isimle çıkmıştı karşımıza,o dönemde pek şans vermedim bu filme,nedense Will Smith antipatiği olan bir yapım var,aslında hakkını yememem gerek diye düşünüyorum çünkü şarkı söyleyen bir birey pozisyonundan daha çok oyuncu etiketini yakıştırırım kendisine,benim için oyuncu olan Smith daha çekilir bir kişi ve son yıllarda bürünmüş olduğu bu kişiliğini sürdürmesi taraftarıyım. Özellikle de bu filmini izledikten sonra bu yönünü daha bir takdir eder oldum.Smith'in izlediğim tek filmi 'I'm Legend' idi ve bu filmdeki izlenebilir tek şey bence Smith'in performansıydı,bunun dışında hiç haz almadığım bir film olarak tarihe geçmiştir film sabıkamda.

Hitch filmi ise,en çok sevdiğim türlerden birinde yer almakta;romantik komedi türü, severek izlediğim içeriğe sahip çeşitlerden birisidir,bunda da sanırım küçükken izlediğim 'Pretty Woman'ın etkisi büyük.O dönemde büyük keyif alarak izlediğim bir filmdi,hoş hala keyif alarak izleyeceğimden adım gibi eminim,tekrar izlemiş ve büyümüş olmama rağmen...

Filmin konusuna değinelim birazcık da;

Hitch,tabiri caizse gerçekten de bir 'Aşk Doktoru'.Kastettiğim çöpçatanlık değil aslında,yaptığı iş bundan daha ötede çünkü öyle bir yöntem öyle bir çeşitlilik içeriyor ki yaptığı iş,planlarına ulaşabilmek ne mümkün. Müşterilerinin (daha çok erkek müşterileri çıkmakta karşımıza film boyunca) hoşlandığı ve elde etmek istediği bayanları ele alarak kendine materyal sağlayacak bilgiler topalaması da ilk aşama. Sonrasında,bu materyallere göre (kızın hoşlandığı şeyler,onun dikkatini çekme yöntemleri,nerde yemek yediği,nerelerde gezdiği,ne tür işle ilgilenip de yaklaşımı hangi yöne çevirmesi gerektiği gibi...) müşterisini,hoşlandığı bayana göre yönlendirmek de son aşaması.Hitch,yaptığı işle tam bir pislik gibi görünse de aslında yaptığı işe sadık ve bir o kadar da dürüstlük isteyen birisidir çünkü müşterileri başka amaçlar için geldiğinde önce onları geri çevirmekte hatta ısrar edip de onu parasıyla satın almak isteyen bir şerefsizse, karşısındakinin statüsüne bakmadan yüzüne bir yumruk indirebilen bir doktor kendisi.

Sara Meles ise,paparazzi dalında isim yapmış ünlü bir gazeteci ve tek,daha doğrusu en büyük amacı;kimsenin daha önce kimliğini bırak yüzünü bile görmediği bu 'Aşk Doktoru'nu deşifre ederek,kendi namına nam katmaktır.Her şeyi kolayca elde edebildiğini düşünse de yanıbaşındaki adamın bile asıl işinin ne olduğunu ya da hangi kimliğe sahip olduğundan bihaber yaşamaktadır.

İlk yazıma girişte de belirttiğim gibi sevmediğim birisidir aslında Smith ama bu filme bir şans vermeye karar verip de izlediğimde,bu kararımın hiç de boş yere olmadığına inandım.Parodi ve salt komedi yapımlarını sevmem pek,hayatıma da sokmam kolay kolay ama komedi alt tabaka olup da üst tabaka da diğer unsurlar yer alıyorsa o yapım daha bir çekici kılıyor kendisini.Bu nedenle de Hitch filmi kendini izlettirme konusunda daha başarılı olmuştur belirtmem lazım çünkü şu 'Romantizm' unsuru 'Komedi' ile eşleştirmiş kendisini ve ortaya da güzel bir seyirlik sunmuş yapımcılar.Diğer öğelerin aşırı bir şekilde yer almadığını belirtmem gerek fakat bu azlığın hiçbir şekilde filme balta vurmadığını da hemen belirtmem lazım ki filmi izlemeyi düşünenler ya da izleyip de beğenmiş olan severleri yanlış bir fikre kapılmasın.

Kısa sözün özüne gelirsem bu türü seviyorsanız mutlaka uğrayın diyebileceğim bir film,bu türü sevmiyorsanız da en azından ruhunuzun sıkıldığı ve sakin olan bir şeyler izlemeye ihtiyacı hissettiğiniz bir zamanda 'Hitch'e şans verin derim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    2

  • Kisiliksiz

    2

  • Shinkaron

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Will Smith: Kadınları, çapkınlardan koruyup, onlara saf bir aşklan tutulmuş olan erkeklere yardım elini uzatan melek (Tabii ki, bunun karşılığında, eline bir iki papel sıkıştırmak, ona olan gönül borcunuzu ekstradan ödetecektir).

Uzmanımızın kendi için kullandığı taktikleri beklediğinin tersi yönde gelişince "Terzi kendi söküğünü dikemez." hesabı işler karışmasa da ara sıra Amerikan filmlerinde gördüğümüz "Sadece kendin ol yeter." Mesajı pek güzel işlenmiş.

Buna paralel giden diğer hikayenin kahramanı olan Kevin James'in sahneleri de ayrıca güzel. Biri mesela: Sevdiği kadını öptükten sonra büyülenmiş gibi davranması... He he...

İzleyin, izlettirin...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Buna paralel giden diğer hikayenin kahramanı olan Kevin James'in sahneleri de ayrıca güzel. Biri mesela: Sevdiği kadını öptükten sonra büyülenmiş gibi davranması... He he...

Onun dans tutkusunu nasıl unutabilirim ki.. :qiyiii:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İzleyen kimse unutamaz... He he...

Favori sahnem ise Will Smith'in sevgilisini çalacağını zannedip: "Demek benim kadınımla, romantik seyahat hayali ha?!" Diyerek üstüne çullanmasıydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 ay sonra...

Benim favori sahnem de Will Smith'in yüzünün şiştiği sahneydi. Ona durumu anlatmaya çalıştıklarında kibirli kibirli söyleyecekleri şeyi tahmin etmeye çalışıyordu ama tek diyecekleri yüzünün davul gibi olduğuydu. :D (bir şeye alerjisi vardı ama unuttum) Eğlenceli bir filmdi ya. Zaten esmer kadınlardan şu yer yüzünde iki kişiyi severim (aktris olarak), biri Halle Berry diğeri de Eva Mendes'tir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?