Jump to content
  • Kayıt Ol

Bounty Dog


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

SjSMpl5lKEjRb6N.jpg

YouTube - Bounty Dog Anime OST #6

Yönetmen : Hiroshi Negishi (Tekkaman Blade, MD Geist, Borgman, Shadow Skill)

Senaryo : Mayori Sekijima (Tekkaman Blade, Lost Universe, Votoms: Finder, Shadow Skill, Darkside Blues, Natsuki Crisis)

Karakter Tasarımı : Hirotoshi Sano (Tekkaman Blade, Venus Wars, RahXephon, MD Geist, Gundam külliyatı, Cowboy Bebop Movie, Project A-Ko)

Orjinal Konsept : Masamune Shirow (Ghost in the Shell, Appleseed, Dominion Tank Police, Ghost Hound, Black Magic M66)

Konu:

Gelecekte Ay, Constans şirketi tarafından kolonileştirilmiştir fakat şirketin amacının iyi niyeti konusunda soru işaretleri vardır. Bunun üzerine gizli bir türlü sanayi casusu/paralı asker grubu olan "Bounty Dog", koloninin silah projeleri yürütüldüğüne inanılan iç bölgesine sızmakla görevlendirilir. Bu timin üyelerinden Yoshiyuki Otomo, bir yıl önce yaşadığı bir trajedi sonucu halen görsel ve anısal şoklar geçirmekte olan, sağ kolunda tuhaf bir dövme taşıyan ve geçmişi olmayan bir gençtir. Görevi sırasında geçmişinden geriye kalan tek anı ile ile yeniden karşılaşan Yoshiyuki, çok geçmeden tüm insanlığın sonunu getirebilecek bir yıkımın gelişinden, kendi geçmişinden ve insanlığın anlatılmamış tarihinden haberdar olur. Öte yandan peşlerine düşen bir ordu dolusu asker bile karşı karşıya oldukları asıl tehlike karşısında önemsiz kalmaktadır!

Yorum:

Keşfedeli çok olmasa da hayli beğendiğim ve birçok arkadaşıma da önerdiğim bir yapımdı. Başta Venus Wars'ı anımsatan takiplerle bu tür bir bilimkurgu izleyeceğinizi düşündürtse de (2. OVA'daki kovalama sahnelerine rağmen) hikayenin aslında apayrı yönde bir anlatı olduğunu söyleyebilirim. Yine de hikaye, gerek aksiyon gerekse derinlik olarak da süreye oranla oldukça tatmin edici.

Anlatılan daha ziyade "Crystal Triangle" benzeri bir teoloji ve insanlık tarihi eleştirisi. (Özellikle Tanrıların Arabaları ve Dune'un İmparator Tanrısı'nı okuduysanız hikayenin vermek isteyeceği mesajı daha net alabiliyorsunuz) Açıkçası kolayca yenilir yutulur bir mesaj olmasa da arasıra bu tür Anime'leri de izlemek gerekiyor kanısındayım.

Hikayenin bu sert mesajı Japon kültürünün temellerinden olan Kaguyahime anlatısı üzerine kurması da hikayeye ayrı bir tad katmış. (Bu Japon folklör hikayesi, Ay'dan gelen ve bir süre Dünya'da yaşayan "eskilerden" bir kızın masalını anlatır bizlere) Hikaye konusunda şu link işe yarayabilir.

Gerek Masamune Shirow'un teoloji yorumunun izlerini gerekse de onun neredeyse her yapımında kullandığı böcek/örümcek takıntısını bu yapımda da görebilmek, kendisinin Ghost in the Shell külliyatının dışında kalan diğer işlerini izleme düşüncesi olan arkadaşlar için iyi bir başlangıç noktası oluşturabilir.

Ekibin diğer işlerini küçük ayrıntılar şeklinde bu yapıma aksettirebildiklerini söylersek bu tespit yanıltıcı olmayacaktır. Kısa olduğu ve potansiyelinin çoğunu anlatma fırsatı bulamadığı bir gerçek fakat -her ne kadar anlatmak istediği şeyler tamamını bizim hayal gücümüzle tamamlamasını istemesine rağmen- zamanının oldukça ilerisinde senaryosu ve teknik çizimleri olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanısıra müzikler, sahne seçimleri ve seiyuu kadrosunun da oldukça hatırlabilir olduğunu ayrıca belirtmeliyim.

Sonuca gelirsek, zamanının en düşük puanlı OVA'ları arasında gösterilse de açıkçası bu tespitlerin yanıltıcı olduğunu düşünüyorum: Bounty Dog kesinlikle şu ana kadar izlediğim en iyi OVA'lardan. Eğer izleme listenize alırsanız ayırdığınız zamana asla üzülmeyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Snapshots_Bounty_Dog.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

  • JNXL

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Eskilerden böyle yapım var mıydıı. Yaşlanıyor muyum nedir.

Neyse ki senin gibi dikkatli gözler var. Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?