Jump to content
  • Kayıt Ol

MegaZone 23 OVA Serisi


Kisiliksiz

Önerilen İletiler

MEGAZONE 23 OVA SERİSİ

[igauchex=150]http://2.bp.blogspot.com/_KNtV81fnNeY/TNx0VkhqpNI/AAAAAAAAAtU/8fRpAtdOE94/s1600/MEGAZONE+23+PART+I.JPG[/igauchex]

Adı: Megazone 23 ( メガゾーン23 )

Yayın Türü: OVA

Yayınlanma Yılı: 05.03.1985

Bölüm Sayısı: 1

Süre: 80 Dakika

Yönetmen: Ishiguro Noboru

Eser Sahibi: Ishiguro Noboru

Senaryo: Hoshiyama Hiroyuki

Müzik: Sagisu Shirou

Karakter Tasarımcısı: Hirano Toshihiro, Mikimoto Haruhiko

Mekanik Tasarım: Aramaki Shinji, Kakinuma Hideki, Miyao Gaku

Yapımcı: Miura Tooru

Tanıtım Siteleri: ANIDB ANN Megazone 23 (Video 1985) - IMDb@@AMEPARAM@@http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTQ5MTM3NjU3Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwODQxODUyMQ@@._V1._SX99_SY140_.jpg@@AMEPARAM@@BMTQ5MTM3NjU3Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwODQxODUyMQ@@@@AMEPARAM@@SX99@@AMEPARAM@@SY140

Konu:

Shogo, yarı günlük işi ve elden düşmede olsa, trafik polislerine dumanını koklatmasını sağlayan motoruyla eğlenceli günler geçirmektedir. Gene, aşırı hızdan ötürü, polisi peşine taktığı bir gün; Yui adlı genç bayana neredeyse çarpacaktır. Kız, şaşkınlıktan bir şey yapamaz ama kendine geldikçe oğlanı azarlamaya başlayıp, gideceği yere geç kalmaktan yakınır. Bunu kendini affettirme fırsatı olarak değerlendiren Shogo ise onu gideceği yere kadar götürme teklifinde bulunur. Kız çaresiz teklifi kabul eder ve onunla hızlı bir şehir turu atar. Yolculuğun sonunda ise genç delikanlı bu güzel bayanın telefon numarasını almayı da başarır.

Gün harika devam eder. Lakin eski dostu Shinji, karşısına, tuhaf bir motosiklet ilen çıkana değin…

[igauchex=150]http://1.bp.blogspot.com/_KNtV81fnNeY/TOIpr7OH50I/AAAAAAAAAtk/RrorPV4I1MU/s1600/MEGAZONE_23_PART_II.JPG[/igauchex]Adı: MegaZone 23 Part II Please Tell Me the Secret (メガゾーン23 PART II 秘密く・だ・さ・い)

Yayın Türü: OVA

Yayınlanma Yılı: 26.04.1986

Bölüm Sayısı: 1

Süre: 80 Dakika

Yönetmen: Itano Ichirou

Eser Sahibi: Ishiguro Noboru

Senaryo: Hoshiyama Hiroyuki

Müzik: Sagisu Shirou

Karakter Tasarımcısı: Umetsu Yasuomi, Mikimoto Haruhiko

Mekanik Tasarım: Aramaki Shinji

Yapımcı: Miura Tooru

Tanıtım Siteleri: ANIDB ANN Megazone 23 II (Video 1986) - IMDb@@AMEPARAM@@http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTU4OTYzNjM4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwODI3NDkyMQ@@._V1._SX100_SY100_.jpg@@AMEPARAM@@BMTU4OTYzNjM4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwODI3NDkyMQ@@@@AMEPARAM@@SX100@@AMEPARAM@@SY100

Konu:

Shogo, Trash adlı motorlu çeteylen birlikte, polisle çatışmaktadır. Eve ise, onunla temasa geçmenin yolunu bulmak adına korsan yayınlara çıkar. B.D. için ise işler umduğundan daha da karışık bir hal alacaktır…

[igauchex=150]http://1.bp.blogspot.com/_KNtV81fnNeY/TOIpwhvqo1I/AAAAAAAAAto/nuXd1E-WAO0/s1600/MEGAZONE_23_PART_III.JPG[/igauchex]Adı: MegaZone 23III

Yayın Türü: OVA

Yayınlanma Yılı: 25.11.1989 – 22.12.1989

Bölüm Sayısı: 2

Süre: 52’şer Dakika

Yönetmen: Yatagai Ken`ichi, Aramaki Shinji

Eser Sahibi: Aramaki Shinji

Senaryo: Arii Emu

Müzik: Urata Keishi

Karakter Tasarımcısı: Mikimoto Haruhiko, Kitazume Hiroyuki

Mekanik Tasarım: Aramaki Shinji

Yapımcı: Miura Toru, Senda Isamu

Tanıtım Siteleri: ANIDB ANN Megazone 23 III (Video 1989) - IMDb@@AMEPARAM@@http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTU4OTYzNjM4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwODI3NDkyMQ@@._V1._SX100_SY100_.jpg@@AMEPARAM@@BMTU4OTYzNjM4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwODI3NDkyMQ@@@@AMEPARAM@@SX100@@AMEPARAM@@SY100

Konu:

EDEN şehri sakinleri, Bishop Won Dai adlı gizemli bir adamın kontrolü altında huzurlu bir hayat sürmektedir. Şehir sakinlerinin attığı her adım, yaptıkları her şey SİSTEM adlı ağ sistemine bağlı veri depolama mekanizmasında depolanmakta; ve böylece düzen sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu sıkı yönetim durumundan rahatsız olan Net-Jacker adlı hackerlar, düzensiz aralıklar ile ağ sistemine saldırılarda bulunup SİSTEM'in çalışmasını engellemeye çabalamaktadır. Sanal oyun tutkunu Eiji'de bir hacker olmasına rağmen yaşadığı şehir hakkında daha fazlasını bilmek umudu ile EDEN'i yöneten E=X Kuruluşuna girmeye çalışır. Beyinsel dalgalarına ait verileri umut vaad edici olarak gören E=X'in dikkatini çeken Eiji'yi ilginç bulan bir başkası daha vardır...

Seriye Genel Bakış:

Taslak aşamasındayken; hikâyedeki türlü değişikliklere ve prodüksiyondaki sorunlar neticesinde TV serisi olarak tasarlanmış iken zoraki olarak Video piyasası için en baştan düzenlenen senaryosu ile beklenmedik başarı gösteren MegaZone 23, bugünün izleyicisi için yeni şeyler sunmasa da, bilimkurgu-aksiyon türü içerisinde oldukça tatminkâr bir yapım. İlkinin başarısının ardından çekilen devam yapımları fazla beğenilmese de; II. Kısım ilk bölüme oranla daha kesin bir son sunarken III. Kısım her ne kadar devam olarak biraz zorlama gibi dursa da cyberpunk öyküsü olarak fena sayılmaz.

Bu saydıklarımın yanı sıra yapımlar içerisinde çalınan parçalara da deyinmek gerek; İlk OVA da sevgili Eve tarafından seslendirilen şarkıların her biri birbirinden güzel iken, kimisi duruma göre, karakterlerin ruh halini yansıtırken, kimi zamanda yaşanan olay için propaganda malzemesi ya da insanları sakinleştirmek için bir ninni vazifesi görüyor. Hatta yer yer Shogo'ya ithaf edilmiş gibi gelen anlar bile mevcut. "Young Blood" ve "Wonderfully Good Humor" gibi parçalar ise aksiyon sahnelerinin adrenalini arttırmakta birebir. İkinci bölümde müzik kullanımı ilki kadar yoğun olmamakla beraber gene yaşanan duruma özel olduğunu hissettiren Eve parçaları mevcut. III'te ise kulağa hoş gelen yeni Eve parçalarını duymaya devam ediyoruz.

MegaZone 23: Sanal gerçeklik, yapay zekâ, medya vasıtası ile toplumu kandırıp yönlendirme, gibi temaları kullanarak bir komplo hikâyesi olan ilk bölüm; başkarakter olarak “kendine meydan okundukça yaşadığını hisseden” Shogo’yu ve yaşadığı dünyayı yavaş yavaş anlaması üzerine gitmekte. Tabii karşısında da kötü adam olarak “görev için gereken her şey yapılmalıdır” mantığıyla hareket eden BD var. Bu ikisinin kendilerine ait hayat felsefeleri, onları, basmakalıp karakterler olmaktan birazcıkta olsa çıkartıyor. Hikâye ilerledikçe bu ikisi arasındaki gerilimde tam hissedilemese de dramatik anlamda giderek artmaktayken işin içine katılan Yui-Shogo aşkı da bir nevi zıt kutuplar öyküsü aslen. Shogo, giderek elindekileri yitirmeye başladıkça, tek dayanağı Yui olmaya başlıyor. ve yan hikâye olarak giden bu konu OVA’nın sonlarında, devamlı aklı karışık olan ve umutsuzluğa kapılan Shogo’nun zihni için güvenebildiği tek gerçeklik ona olan aşkı olu veriyor.

MegaZone 23 Part II: ilk OVA’nın devamı olarak, bu sefer bambaşka bir tehlikenin eşiğinde asi motosiklet çetesi vs ordu olarak gitmekte. İnsan ilk OVA’dan sonra fazla gizemi kalmamış bu devam öyküsünde; Eve harici tüm karakter tasarımlarının değişmesi göze biraz tuhaf geliyor. Bir bakıma takip ettiğimiz dizinin bir sonraki bölümünde, aynı rolü başkasının oynaması gibi bir şey anlayacağınız. İlkine oranla bizi meraklandıracak bir olay örgüsü olmadığı için daha çok, Shogo ve beraberindekilerin orduyla olan savaşını izlemek ilen yetiniyor, ilki kadar ilginç gelmese de hikâyeyi sonlandırmak namına daha kesin bir final izliyoruz.

MegaZone 23 III: İkincinin finalinden sonra biraz zorlama bir öykü gibi dursa da; devamlı gözetim altında tutulan şehir, siber suçlular, pekte hayırlı amaçları olmayan şirketler gibi cyberpunk öğeleri ile ilk OVA’nın formülünü uygulamaya çalışmakta. Bu bölümün ana kahramanı olan Eiji, ilk iki bölümün kahramanı Shogo’ya kıyasla biraz sönük kalıyor. Yapımın aksiyon sahneleri iyi tasarlanmış olmasına rağmen kimi durgun sahnelerde animasyondaki saniye başına düşen kare sayısındaki düşüklük kendini ciddi anlamda hissettiriyor.

Yapım Süreci ve Notlar:

MegaZone 23

MegaZone 23, projeye aşamasındayken pek çok köklü değişimin sonucu ortaya çıkan bir yapım olmuştur. İlk hikâye taslağı Amerikalı bilim-kurgu yazarı Robert A. Heinlein’in Orphans of the Sky (Uzayda Kaybolanlar ) adlı kitabına dayanmaktaydı. Konusu, yaşamlarını bir uzay gemisinde sürdürmüş ve yeryüzü hakkında bilgisi bulunmayan insanlar üstüneydi ve yönetmen Ishiguro Noboru’da kasti olmasa bile, eser hırsızlığı ilen anılmamak adına hikâyeyi en baştan ele aldı ve değişikliklerde bulunarak 26 bölümlük bir TV dizisi olarak tasarladı.

Omega City 23 ( Tokyo’nun adı İkinci Dünya Savaşında Bölge 23 olarak geçmekteydi) adı verilen projenin hikâyesi ise şöyleydi: Nükleer savaştan 13 yıl sonra yaşanmaz hale gelen dış dünyanın halen güvenilir bir durumda olduğuna inandırılan şehir halkı, baskıcı yöntemler ilen durumdan haberdar edilmemeye çalışılmaktadır. 17 yaşında motosikletli serseri Satoru Kiwami ise, yasağa rağmen geceleyin yollarda sürmeye devam eder. Gene polis ilen kovalamacaya girişirken, motosikleti kullanılmaz hale gelir. Güç bela kurtulduktan sonra dostlarından birinin çağrısı üzerine onu ziyarete gider. Dostu, ona, Garland adı verilen motosikletin anahtar kartını verir. Elindeki araç her ne kadar hızlıda olsa bir sonraki polis takibinde ona yetişmeyi başarırlar ve bir dostunu da öldürürler. Yapılan açıklama ölümün kaza sonucu olduğudur. Satoru, şehri terk etmeye karar verir ve kız arkadaşı Rise Tomono’dan ayrılır. Elindeki aracın robota dönüşebildiğini fark eder ama bu sırada direniş üyesi olduğundan kuşkulanıldığı için hapse atılır. Kaçmayı başaran Satoru, direnişe katılıp, savaşın taraflarından biri olur.

Adı “Vanity City” olarak değişen hikâyenin ikinci taslağında olaylar ilkine oranla daha militarist bir hale getirilmiştir: EVE karakteri hikâyeye, radyo DJ si olarak eklenmişken Satoru, Garland’ı, ordu konvoyuna saldırı düzenleyen bir dostundan alır. Hikâyenin bu aşamasında ise Bahamut’un olay örgüsündeki yeri belirsizdir.

Proje gelişim aşamasında Macross film içinde hummalı bir çalışma yürütülmektedir ve film için kullanılmayan bazı fikirler bu projeye eklenmeye çalışılsa vazgeçilmiştir.

“Genesis Climber Mospeda”nın bitiminden sonra Vanity City adıyla yayınlanması planlanırken, ana sponsorun desteğini çekmesiyle projenin video piyasasına sürülecek şekilde tasarlanıp yapılması gündeme gelir. Yapımcı firma ekibe güvence verir. Kısıtlı zaman yüzünden hikâyedeki pek çok karakter ve olay çıkartılmıştı. Bu sebeple OVA’nın sonunda pek çok soru cevapsız bırakılmasına rağmen devam yapımı düşünülmüyordu da. İsmi Megazone 23 olarak değiştirilen OVA, 1985 Martında Japon marketlerde satışa sunulduğu. 216.000 kopya satması ise beklenmedik bir başarı olmuştu.

Megazone 23’ün ilham kaynaklarından biride “Streets of Fire” filmi olmuştur. Memleketi Amerika’da her ne kadar gişe başarısı gösteremese de Japonya’da hit olmuştur. Megazone 23’ün çoğu sahnesi de Streets of Fire gibi gece ve akşam sahneleri içermekte, filmdeki gibi bir müzik kullanım mantığı güderek; Eve Tokimatsuri’nin müziklerine eşlik eden sahneler bulunmaktadır. Üstelik OVA’nın bir bölümünde; Shogo, Shigeru, Mai and Tomomi hep birlikte sinemaya gidip “Streets of Fire”i izlemektedir.

Megazone 23 Part II Please Tell Me the Secret

İlk OVA’nın başarısından sonra yapımcı şirket devam yapımı için kolları sıvamaya koyulduğu bir sırada yapımcılardan birinin sponsorları dolandırmaya çalışması projeyi çıkmaza sokmuştu. Üstelik ilk OVA’nın yönetmeni Ishiguro Noboru’da devam konusunda biraz isteksizdi. Gene de devamı çekmeye karar verdi. Yönetmenliğe Itano Ichirou’yu getirip önceki yapımdan daha farklı karakter tasarımları için Umetsu Yasuomi ile çalıştı ( Genede Eve’nin tasarımı fazla değişikliğe uğramadı). İlk OVA’nın hayranları için bu radikal değişiklik şaşırtıcı olmuştu. Bununla alakalı tartışmalara ek olarak; Shogo ve Yui arasında geçen sevişme sahnesinin gereksizliği (ilk OVA’da da böyle bir sahne olsa da, çekim şekli ve Shogo’nun Yui’ye anlattıkları gereksiz bir sahne olmaktan çıkar) - ki bu sahne kimi versiyonlarında da bulunmamaktadır-, TRASH çetesinin, bira ve sigara tüketip, Eve şarkısı dinlemekten daha fazlasını yapmıyor gibi gözükmesi tartışmaların diğer noktalarını oluşturmuştur. Bu eleştirilere nazaran yapım ilkinden daha kaotik bir yapıya bürünmüştü.

Megazone 23 III

İkinci OVA’dan üç yıl sonra Megazone 23 için devam yapımı gündeme geldi ve Bubblegum Crisis OVA’sında da görev almış Aramaki Shinji hikâyeyi cyberpunk öyküsüne dönüştürmeye kara verdi.

Lakin Part II’den sonra ana hikâyenin devam ettirilmesi gereksiz gözükmekteydi. Üstelik önceki hikâye ile alakalı kimi tutarsızlıklarda bulunmaktaydı. Üstüne üstlük yabancı anime takipçileri, kırmızı motosiklet ve devlet komplosu hikâyesi sebebiylen, yapımı “Akira” kopyası olarak nitelendirdi. Ama aslında bu temalar yapım ekibinin Bubblegum Crisis’ta da kullandığı temalardı. Animasyon düzeyinin zayıf bulunması da eleştirilerden biriydi. Yapım gene de, serinin önceki kısımlarından daha da iyi aksiyon sahneleri sunmaktaydı.

“23”

Bu ek, Tokyo’nun, ilçeye benzer bir yapıda 23 bölüme ayrılmasından referans alınarak eklenmiştir.

Robotech: The Movie

MegaZone 23 daha sonradan, The Super Dimension Cavalry Southern Cross TV serisinden alınma sahnelerle birlikte "Robotech" evrenine ait bir hikaye ekseninde kurgulanıp üstüne ingilizce dublaj yapıldı. Bu yeni kurgu için, Shogo’nun da yer aldığı yeni bir sonda eklendi. Bu yeni kurgu Robotech Movie olarak piyasaya sürüldü.

PS3 Oyunu

DVD BOX SET in yanında MegaZone 23: Aoi Garland adlı PS3 oyunu da sunulmuştur.

Göndermeler ve Referanslar:

—Part I: Shogo’yu takip eden polis arabasının içindeki memurlara dikkat edilirse karakterlerin Lupin 3rd’den Lupin ve Daisuke Jigen olduğu görülebilir.

—Part I: Mai, Eve ile çalışacağı haberini verirden sandalyenin üstüne üstünde “Dagger of Kamui” (1985 Anime Film) yazan bir çanta atar.

—Part I: B.D’nin TV’de konuşma yaptığı sırada bankta mavi saçlı erkek arkadaşı ile oturan kadın, Heavy Metal L-Gaim’den Amu Fanneria’dır.

—Part I: Shogo ve dostları Streets of Fire filmini izler. Sinema çıkışında ise “Streets of Fire” filminin afişi gözükür.

—Part II: Shogo, OVA’nın başlarında polisten kaçtığı sekansta, sırtı dönük bir adam tarafından rahatsız edilen Iczer-1 (Fight!! Iczer-1) gözükür.

—Part II: Trash çetesinin üyelerinden Cindy ve Dumpi’nin adları, sırasıyla; Amerikalı şarkıcı Cindy Lauper ve Japon kadın güreş yıldızı Dump Truck’tan gelmektedir.

—Part II: Trash çetesindekiler, kimi sahnelerde, Thundercats ve Silverhawks adlı Amerikan çizgifilmlerine ait logoların olduğu pinball makinesiyle oyun oynarken gözükür.

—Part II: OVA’da geçen bira ve sigara markaları gerçekten var olan markalar.

MEGAZONE_23_EVE_and_Garland.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Kisiliksiz

    1

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

aX3BZkwKpnsyy4U.jpg

Harmony Gold'un, Megazone 23 için Amerika'da "RoboTech: Untold Story" ismi verilmesi düşünülen bir filmi çıkartmayı planlamış olduğu bilinse de kes kopyala yapıştır, yeniden isimlendirip konu yaz prosesinden ötürü Megazone 23 devam OVA'larından daha karışık bir macerası vardır bu filmin. Carl Macek'in aklında zaten bir Robotech filmi yapmak varsa da (Düşünülen bu ilk versiyonda olaylar SDF-1'in Pluto'dan dönene geç geçen 6-7 aylık süreçte Rick'in bir yakını olan Mark Harris adlı bir karakterin başından geçenler anlatılacaktı) DYRL'in elementlerinin RoboTech'e aktarılmayacak kadar karışık ve çok olmasından, üstüne üstlük Megazone 23'ün ilk bölümünü izlemiş yapımcının "çok fazla kız ve müzik var ama yeteri kadar robot ve uzay savaş yok" demesinden ötürü yapımı Macross Saga ve Southern Cross footage'leri ile doldurup tek parça haline getirmek için kullanmaya karar vermişler. ( Bu yeni kurguda olaylar 2. RoboTech Savaşı dönemine dek ilerletildi ve "RoboTech Ustaları'nın kaçırılması ve 1. RoboTech Savaşı gazilerinden replika pilot B.D. Andrews'in SDF-1'in "hafıza kayıtlarını" çalmak için harekete geçmesi eklendi, SDF-1'in planlarının çalınma girişimi Megazone 23'ün sonraki OVA'larındaki cyberpunk temaya karşılık konulacaktı. ) Karışıklıkların tümden çığrından çıkmaması için de bir fason stüdyoya finalde yeralacak sahnelere dair animasyonlar ısmarlanmış. Fakat bu aşamada şu sorun ortaya çıkmış: Japonların orjiinal animelerine ait bantlar ve Amerikalıların footage'lerindeki hazır bantların farklılık gösterdiği sonradan anlaşılmış -bantların birisi 16mm iken diğeri 32 mm- ve filmin montaj aşaması çok daha uzamış.

Yani anlayacağınız film tam bir adaptasyon değil "geri mühendislik" denemesi haline gelmiş. Bunun üzerine 82 dakikalık görsel barındıran proje belirsiz bir tarihe dek vizyona sokulmamış. Fakat TV serisi olarak tasarlanan RoboTech II: Sentinels'in filmlerinin tutulduğu stüdyoda çıkan yangın sonucu seriye dair genel footage'ler kaybolması üzerine Carl Macek'in elde kalan filmleri acele ile yeniden kurgulayarak yeniden oluşturduğu RoboTech II: Sentinels Movie'nin getirdiği büyük gişe hayal kırılklığı üzerine bu süreç daha da uzun ve belirsiz bir hal aldı ve Harmony Gold'dakiler RoboTech: Untold Story ismi verilmesi düşünülen bu filme dair isteklerinin çoğunu kaybettiler. Harcanan para çoktu fakat hala bir adım yol alınabilmiş değildi. Üstüne üstlük elde bir animasyon olduğu halde asla vizyona sokulamayacak sahnelerle dolu bir film kalmıştı. Başkan kameranın bakış açısı içinde kafasına kurşunu yiyor, yan karakterlerden Becky bir sex sahnesinde görülüyor ve arabanın altında kalan bir adam gayet bariz şekilde etrafı kana buluyordu!

Kısa bir süre sonra Harmony Gold'un, bu filmin 25 Temmuz 1986'dek de ön gösteriminin yapılacağı sinemaya yolladığı bantların "kaybolduğu" (?) açıklandı. Sonuç olarak, film asla Amerika'da resmi olarak asla genel gösterime sokulamadı ve Cannon Entertainment'den çıkacak VHS kasetleri de iptal edildi. Zira planlanan ön gösterimin ertesinde VHS kaset olarak yayınlandığı Hollanda, Belçika ve Arjantin'de de pek ilgi görmedi. Filmin laneti öyle kesindir ki, 1995 yılında yayınlanan çizgiroman versiyonu bile bundan nasibini alır zira Antarctic Press lisans sorunları yaşar ve sadece 2 sayıyı yayınlayabilir. 1990'ların sonunda çıkacak yeniden lisanslanmış toplu RoboTech setinde Untold Story'nin yeralması beklense de bu yine gerçekleşmedi zira Harmony Gold önceden "tüm orjinal kayıtların imha edilmiş olduğunu" açıkladı. Bu filmin çok kötü kalite ile riplenmiş ön gösterim kopyası yıllar sonra internet aleminde korsan paylaşım programları yoluyla yeniden ortaya çıkmışsa da bu filmi kendi dublajı ile internette ararsanız az önce ismini belirttiğim "gösterim öncesi" kaybolan (?) kopyayı görüp izlemiş olacaksınız. Bu versiyonda aslında montajın tam bitmemiş olmasından dolayı olmasından dolayı hikaye belirsizlikleri genele yayılmış ve film kurgu babında kanatsız kuş hörgüçsüz deve külliyatından yerini almıştır.

OVA'lara dair yazacak çok şey var ama gördüğünüz gibi fırsat olmadı. Sonraki sefere OVA izlenimlerimi de sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Sonraki yazıya dek "Sentimental Over The Shoulder" sizler için gelsin :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?