Jump to content
  • Kayıt Ol

Malatya Film Festivali


bedifeci

Önerilen İletiler

277820100917124037763.jpg

Malatya Valiliği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan, dünya sinemasının son örnekleri ve dopdolu bir programla izleyicilerle buluşmaya hazırlanan ‘1’inci Malatya Uluslararası Film Festivali’ için geri sayım başladı

Festival, 26 Kasım–2 Aralık tarihlerinde zengin film programı, sinema seminerleri, atölyeler, sergiler ve söyleşilerle Malatyalılarla ilk kez kucaklaşacak.

Malatya artık sadece kayısıyla anılmayacak

Binlerce yıllık tarihiyle Dünya’nın en eski sarayına ve kral mezarına ev sahipliği yapan Malatya, şimdi de uluslararası bir film festivaline hazırlanıyor. Adı dünya üretiminin yüzde 70’ini karşılayan kayısı meyvesiyle özdeşleşen Malatya, artık film festivaliyle de anılacak.

Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından hayata geçirilen Malatya Uluslararası Film Festivali, 26 Kasım Cuma günü perdelerini açarak, tüm sinemaseverlere ve Malatyalılara merhaba diyecek.

Dünyanın belli başlı festivallerinde gösterilen, eleştirmenler ve seyirciler tarafından büyük beğeni toplayan nitelikli yapımlar, Malatyalılara sinemayla dolu bir hafta yaşatacak. Bu yorucu, ama bir o kadar da keyifli geçecek festival haftası 2 Aralık Perşembe gecesi düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Festivalin açılış filmi: Badem Şekeri

MUFF, 1963 yapımı, senaristliğini ve yönetmenliğini Osman Faruk Seden’in üstlendiği, başrollerini Türkan Şoray, Fatma Girik ve Fikret Hakan’ın paylaştıkları, adeta yıldızlar geçidine dönüşen ‘Badem Şekeri’ filmiyle sinemaseverlerle buluşacak

Sinemaya pek çok film kazandıran Osman Faruk Seden’in filminde, Efkan Efekan, Öztürk Serengil, Hulusi Kentmen, Ahmet Tarık, Suzan Avcı ve Vahi Öz gibi usta oyuncularda yer alıyor. İki kan davalı aile arasında gelişen komik olayları anlatan siyah beyaz filmde, bazı karakterler gerçek hayattaki isimlerle rol alıyorlar.

Sinemanın Sultanı ile Erkek Fato’su ilk kez aynı filmde

Türkan Şoray ve Fatma Girik ilk kez bir filmde, ‘Badem Şekeri’nde birlikte rol aldı. Bu anlamda ilk olma özelliğini taşıyan 1963 yapımı film, yıllar sonra oyuncularının katılımıyla Malatya Uluslararası Film Festivali’nde tekrar perde diyecek.

Festivalin açılışındaki gösterime filmin yıldız oyuncuları Türkan Şoray, Fatma Girik, Fikret Hakan ve Suzan Avcı katılacaklar. Festivalin açılışını onurlandıracak olan sanatçılar 26 Kasım’da Malatyalılar ve sinemaseverlerle buluşacaklar.

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’ndan Açılış Konseri

1’inci Malatya Uluslararası Film Festivali Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nun verecekleri muhteşem açılış konseriyle sinemaseverlerle kaynaşacak. 26 Kasım Cuma gecesi ilk kez perde diyecek festivalde yer alacak usta müzisyenler, büyüleyici yorumlarıyla seslendirdikleri parçalarla festivalin açılışını onurlandıracaklar.

‘Eşkiya’, ‘Propaganda’ gibi film müziklerine imza atan, perdesiz gitarın mucidi Erkan Oğur, başarılı virtüöz ve yorumcu İsmail Hakkı Demircioğlu ile birlikte pek çok albüme imza attı ve birlikte çok sayıda konser verdiler. “Gülün Kokusu Vardı” albümü ile başlayan bu birliktelik “Anadolu Beşik” albümüyle devam etti. Daha önce de Malatyalı sevenleriyle buluşan Erkan Oğur ve İ. Hakkı Demircioğlu, bu kez ilk yılında Malatya Uluslararası Film Festivali’nin açılışında sevenleriyle buluşacaklar.

Festival’in kurumsal destekçileri

Malatya Uluslararası Film Festivali’ne, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, TC Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Malatya İl Özel İdaresi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası büyük destek veriyor. Festival’in program ve organizasyonu, 4 yıldır Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’yle adını duyuran İstanbul Organizasyon tarafından düzenleniyor.

Festival danışma kurulu

Festival programı, yan etkinlikler, Onur Ödülü sahipleri ve yarışma jürilerinin belirlenmesi gibi Festival içeriğine ilişkin tüm süreçte büyük destek veren Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Danışma Kurulu; Ali Sönmez, sinema yazarı ve SİYAD Üyesi Alin Taşçıyan, oyuncu İzzet Günay, oyuncu Kenan Işık, yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz ve oyuncu Nehir Erdoğan’dan oluşuyor.

Türkiye’deki en ucuz sinema bileti!

Malatya İnönü Üniversitesi’nde okuyan 20 bine yakın öğrenciye çok uygun fiyatlarla film izletme, Malatya ve çevre illerden gelecek sinemaseverleri Festival’le buluşturma hedefleri doğrultusunda, festival gösterimlerinin bilet ücretleri son derece sembolik rakamlarda tutuldu.

Malatya Park AVM içerisinde yer alan Avşar Sinemaları ile Yeşil Sinemaları’nın ikişer salonu olmak üzere toplam 4 salonda gösterime sunulacak uzun metraj filmlerin bilet ücretleri, Türkiye’de şimdiye kadar festivallerde rastlanan en düşük düzeyde tutularak, öğrenci 2 lira, tam 3 lira olarak belirlendi.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi ana salonda yapılacak, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması, Yarışma Dışı: EFA (European Film Academy) seçkisi ‘Kısa Şart!’ ve belgesel film gösterimleri ile Avşar Sinemaları’nda Festival süresince her sabah saat 10.00’da gösterilecek, özenle seçilmiş Türkçe seslendirmeli çocuk filmleri de ücretsiz izlenebilecek.

Seanslar

Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ilkinde sinemaseverler, Festival filmlerini kentin gözde salonlarında izleyebilecekler. Toplam 5 salondaki gösterimlerde, 6 gün süresince, yerli ve yabancı 100’ü aşkın film, Malatyalı sinemaseverlerle buluşacak.

Gösterimler tüm hafta boyunca 10.00, 12.00, 14.30, 17.00 ve 20.30 seanslarında yapılacak.

100’ü aşkın film, 300’e yakın konuk gelecek!

Festival süresince, uzun metraj, kısa metraj ve belgesel olmak üzere, 100’ü aşkın film Malatya’da sinemaseverlerle buluşacak.

Malatya Uluslararası Film Festivali gösterim programında, sinema dünyasının saygın festivallerinde izleyicilerle buluşan ve büyük beğeni toplayan yeni filmler, ülkemizden ve dünyadan kısalar, belgeseller gibi farklı başlıklar altında oluşturulmuş seçkiler, ulusal ve uluslararası yarışma filmleri ile 100’ün üzerinde film gösterilecek.

Malatyalılar, yedinci sanata verilen önemle, özenle hazırlanmış olan tüm bölümlerde farklı dünyalar keşfedecek, Woody Allen, Sofia Coppola, Ken Loach, Abbas Kiarostami, Werner Herzog gibi dünya çapında ünlü yönetmenlerin son filmlerini izleme şansını bulacak.

Festival gösterimlerinin birçoğu yönetmen ve oyuncularının katılımlarıyla düzenlenecek. Sinemaseverler gösterimler sonrasında filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşilerde, akıllarında kalan soruları paylaşma ve cevaplarını alma imkânını bulacak.

Malatya festivalin ilk yılında, yerli ve yabancı 300’e yakın oyuncu, yönetmen, yapımcı, yazar ve basın mensubu konuğu 7 gün boyunca ağırlayacak. Festival’e katılan konuklar atölyeler, söyleşiler, sinema seminerleri ve sergiler aracılığıyla Malatyalı sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Dünya sinemasının usta yönetmenlerinin ülkemizde merakla beklenen son filmleri ‘Sabah Panoraması’ bölümünde gösterilirken, festivaldeki diğer bölümlerin başlıkları ise şöyle: ‘Ödüllü Belgeseller’, ‘Japon Sinemasının Beş Yüzü ve Tokyo’, ‘Kemal Sunal’ın Anısına’, ‘Yaprak Dökümü’, ‘Galalar’, ‘Gördüm, Duydum, Biliyorum’, minik izleyiciler için ‘Mişmiş’ ve ‘Yarışma Dışı: EFA’dan ‘Kısa Şart!’.

http://www.malatyafilmfest.com/tr/

AMT nin bir üyesi olarak bu festivalin Malatya da yapılmasından memnunum ve özellikle önemli bir sorun olmazsa belgeseller ve japon fimlerine gidecegim.

Bütün yöre insanın bu festivalden yararlanması dileğiyle ,umarım bu festivalin devamı daha iyi hazırlanarak her yıl karşımıza gelir.

http://www.malatyafilmfest.com/tr/program/3/odullu-belgeseller

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • lafolya

    1

  • VarOlanBiri

    1

  • smygon

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Vizelerime denk geliyor, zaman bulursam belki giderim,ama Japon sinemasına kesinlikle gitmeyi düşünüyorum...!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ilk olmasına rağmen iyi hazırlanmışlar

iyi bir festival olcak gibi

ahh tokat ömrümü yedin neden neden :ssok:

maalesef okul ve iş sebebiyle katılamayacağım katılanlara ii eğlenceler

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?