Jump to content
  • Kayıt Ol

Need For Speed Hot Pursuit


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

Need For Speed Hot Pursuit

konubaslik.jpg

Yaklaşık 14 yıl öncesinde başlayan bir seri olan Need For Speed serisinin piyasaya çıkan son oyunu NFS : Hot Pursuit oyununun değerlendirmesini yapıyoruz. İlk NFS III : Hot Pursuit serinin üçüncü oyunudur ve 1998 yılında piyasaya çıkmıştır. İkinci NFS : Hot Pursuit II ise serinin altıncı oyunudur ve 2002 yılında piyasaya çıkmıştır. Bu yıl (2010) ise Hot Pursuit serisini EA firması yeniden alevlendirdi. Oyun değerlendirmesi ve tanıtım video’su devamında.

Yarış yapmanın yanı sıra oyunun adından da anlaşıldığı gibi işin içine bir de Polis faktörü giriyor. Yarışın ortasında yol kenarında sizi bekleyen bir polis yarış esnasında sizi takip eder. Yarış zaten zorlu geçer fakat sizi durdurmak isteyen polis arabası da yarışa katılır ve yarışınız iki kat daha zorlaşır.

Oyunu ilk açtığımızda karşımıza piyasaya henüz çıkmayan ve serinin başka bir oyunu Need For Speed : Shift II’yi tanıtan bir video çıkıyor. Videoyu izledikten sonra ana menümüze giriyoruz. Menüyü ingilizce olarak güzel sesli bir bayan tanıtıyor. Sonra standart olarak Kariyer (career) menüsüne giriş yapıyoruz.

Giriş yaptığımızda bize Kariyer ile ilgili kısa bir bilgilendirme daha veriliyor ve haritamız açılıyor. Kariyer kısmında Hot Pursuit oyununu tamamlayan bir özellik olan Polis kariyeride eklenmiş. Yani Polis olarak kariyer yapabilir ve yarışçıları yakalamaya çalışabilieceğiz.

İlk yarışımızı tamamladığımızda bize yeni bir araç kullanma imkanı sunuluyor ve aynı zamanda polis kariyeri yapacağımız yarışlar haritamızda belirmeye başlıyor.

Yarışçı olarak birkaç normal yarış yaptığımızda yavaş yavaş polislerde peşimize düşmeye başlıyor. Ama bu oyunda polisler sizi yakalamanın yanı sıra agresif bir şekilde sizi saldırıyor. Bu sayede yarış son derece eğlenceli bir hal almış durumda.

Polislerde ;

  • EMP, Araçların sistemlerini alt üst eden elektromanyetik silah.
  • Helicopter, Araçları havadan takip eder ve kaçma olasılığını düşürür.
  • Road Block, Yolun ilerisini barikat ile polisler kapatır.
  • Spike Strip, Aracın arkasından bırakılan çivili barikat.

Yarışçılarda ;

  • EMP, Araçların sistemlerini alt üst eden elektromanyetik silah.
  • Spike Strip, Aracın arkasından bırakılan çivili barikat.
  • Jammer, Polislerin silahlarını ve iletişimini bir süreliğine keser.
  • Turbo, Nitrodan bağımsız çalışır ve daha güçlü bir hız ekipmanıdır.

Sistem Gereksinimleri:

  • İşletim Sistemi: Windows XP SP3 ve üzeri
  • CPU: Intel Core 2 Duo 1.8 GHz ya da AMD Athlon X2 64 2.4 GHz
  • Ram: 1.5 GB (Windows XP) ve 2 GB (Windows Vista/Windows 7)
  • Disk Alanı: 6.5 GB
  • Ekran Kartı: 256 MB DirectX 9.0 ve Shader Model 3.0 destekli (Ati Radeon X1950, HD 2000/3000/4000/5000 serileri ve Nvidia GeForce 7/8/9/100/200 serileri)
  • Ses Kartı: DirectX 9.0 destekli
  • Online: 2-8 Kişi için 512 Kbps ve üzeri bağlantı

"Alıntıdır" spaksu.com

GEÇMİŞ OYUN SERİLERİ

The Need for Speed (1994)

Need for Speed II (1997)

Need for Speed III: Hot Pursuit (1998)

Need for Speed: High Stakes/Need for Speed: Road Challenge (1999)

Need for Speed: Porsche Unleashed (2000)

Need for Speed: Hot Pursuit 2 (2002)

Need for Speed: Underground (2003)

Need for Speed: Underground 2 (2004)

Need for Speed: Most Wanted (2005)

Need for Speed: Carbon (2006)

Need for Speed: ProStreet (2007)

Need for Speed: Undercover (2008)

Need For Speed: Shift (2009)

Need for Speed: Nitro (2009)

Need for Speed: World (2010)

Need for Speed: Hot Pursuit (2010)

Shift 2: Unleashed (2011)

NOT: oyun isimleri wikipedia bağlantılıdır detaylarınına ulaşabilrsiniz..(İNGİLİZCEDİR.)

benim gibi serinin meraklılarına duyrulur.

KİŞİSEL BİR ŞEY;

Çıkmış tüm oyunlarını iki kez bitirmiş biri olarak most wanted ve carbon dan sonraki oyunları özellikle "pro street gibi" benim için hayal kırıklığı idi. Bir çok kişide benim gibi düşünüyor olamali ki, oyunları serinin takipçilerinden ciddi tepkiler almıştı. Undurcover la birlikte sarsılan tahtlarını yeniden kazanabilmek için serinin yaratıcıları eski oyun formatlarına hızlı bir dönüş yapmışlar dı. Ancak eski ihtişamlarını geri kazanmaları zor gibi görünüyordu. 2009 da keza peş peşe oyun çıkarmaları ve Hot Pursuit' in hemen akabinde 2011 kasım ayında yeni oynularını da piyasaya çıkarma hazılığı içinde olmaları da bunu göstermektedir.

Umarım tekrar eski heyecanlarını bu seri ile başlayıp devam ettirebilirler..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    7

  • loykad

    2

  • Vermillion

    2

  • swordsman

    1

Biraz çalıntı da olsa bazı özellikleri hız/ kontrol zorluğunun dengesini çok güzel kurarak grafiksel olarak ve oynanış olarak hakikatten tatmin edici bir yarış oyunu yapmayı başarmışlar. Zaten söz konusu araba yarışları olduğunda, hikaye olarak pek fazla birşey beklememek lazım. Most wanted o işin sınırını çizdi.:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

öylede carbon ve most wanted da hikaye kurgusu başarılı olmasını sağlamıştı olması daha güzel undercoverda da mesele hikaye kurguluydu( gerçi oda çok çok iyi değildi hani) pro streetin turnuva olması mesela hani insanı sıkıyordu vın vın ee bitti :D shift de bana göre aynıydı ama bu oyunların beni en delirten yanı polislerin kovalamacası abartının daniskası diyebilirim. arabanın üstne atlayan arabalar bazen gelde trainer kullanma dedirtiyor:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bol bol görüntü kalitesi var oyun seler iyi orantılı ve gercekci

bir polisler çok abartılı yariştan çok onlarda uraşmakda olmak bir yere kadar iyi sonra öf oluyor

+ yönleri=görüntü kalitesi(not: oc edilmiş kaliteli ekran kartı ile süper)

arac sesleri çok gercekci ( özelikler amerikan muscle car serisi olan çok hoş hırıltıları)

-yönleri=polisler çok fazla yapay zeka kulanması insani ifrit ediyor

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Carbon'dan sonra çıkan oyunları nedense beğenemiyorum.Grafikler olarak çok iyi olsada tatmin edemedi beni oyun : )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hot pusuit için henüz bir şey diyemem de carbondan sonra ki oyunlar kötü idi. (en önemli etken gündüz yarışları olması diyebilirim.) katılıyorum ama Shift2: Unleashed dan ben ümitliyim. trailerlerde ki gibi bir oyun gelecekse carbon kadar iyi olur. inşallah:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

NFS serisini NFS III: Hot Pursuit ve özellikle NFS: High Stakes ile sevmiş birisi olarak ("Landstrasse" sokaklarında belki 2-3 yıl otoban polisçiliği yaptığımı bilirim, yollar belki aşırı dardı ama aynı klavyeden 2. bir oyuncuyla oyunun zevki 2 katına çıkıyordu) sonrasında -belki Most Wanted hariç- hiçbir NFS oyunu ilgimi çekmedi. Serinin olması gerektiği noktaya geri döndüğünü görmek güzel. Shift konsepti açıkçası ilgimi çekmediğinden olurda bundan sonrasında Hot Pursuit'i seriye bağlarlarsa oldukça sevinirim açıkçası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

akuma carbonu dene muhakkak o oyun gerçekten iyiydi. sanırım her yeni oynu çıktığında beğenmeyip tekrar yükleyip oynadığım tek oyunuydu diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konu olarak MW çok iyiydi ancak , çok da kötü yanları vardı.

En belirgini arabalar arasında bir fark olmaması Razor'ı Punto'yla devirdiğimi bilirim.Ama carbon'da öyle değil.Darius'a punto seviyesindeki bir arabayla girerseniz tur bile bindirir : ) Sadece Darius değil diğer boss'larda öyle.

Birde modifiye kıtlığı vardı MW'da nedense.Ama carbonda modifiye aşmış durumda.

Tabiisi sevmemdeki en büyük neden ;

1152623931.jpg

Mia falan halt etmiş yanında.Ama Undercover'dan neredeyse nefret etsemde çekik gözlü hatun iyidi baya : D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:) evet tur bindiriliyor. bir kaç kez rekorumu kırmıştım. MW nin bana göre en kötü yanı gündüz yarışı olması tüm efekleri açtığında yolu ve uyarı tabelalarını hiç görmüyordum. acaip silik yada parlaklaşıyordu. yarışlarda zordu. bir kaç tane arabanın güzelce pertini çıkardım. carbonu bu yüzden daha çok sevmiştim geceydi ve sürüş kolaydı modifiye açısından sana katılıyorum. carbon en iyisi idi. ben undercoveri oynadığımda bittiğini anlamamıştım bile. başladı bitti. modifiye mantığı berbatti. çok kuru geldi. shift ve pro street için zaten bir şey demiyorum bile. (pro steert'in tek güzel yanı driftler di.) hot pursuit'in öyle bir özelliğinin olmaması kötü ama yarışın ortasında gelen polisler çileden çıkarıyor. masamı ya da kalavyemi kırarsam şaşırmam. açılmışlardan tek beğendiğim araba bu seride pagani zonda oldu. yol tutuşu mükemmel ama favorim elbette nissan gtr. Hatunlar için bişi diyemem :) ama carbonda ki afet daha güzel :) yalnız tüm seri boyunca uyuz olduğum tek şey neden erkek şöförüm. bayanım ben yaa... bunun düşünülmemiş olması zoruma giti :)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hot Pursuit, olmuştur, olur. Benim için Hot Pursuit (eski olanı) bi devrim gibi bir şeydi, farklıydı ve inanılmaz sarıyordu. Şimdi karşımda o oyunu çok kaliteli ve gerçekçi biçimde yaşatabilecek bi oyun var. Olmasa da olmuştur bu oyun. Oynadım, beğendim diyebilirim :F

Görsel olarak bi kere uçmuştu. Yani gece yarışları bu kadar mı sarar, insanın yarışı bırakıp dağlara taşlara süresi geliyor. Müzikler zaten, NFS müzikleri her zaman iyidir. Hikaye olarak zaten bir şey beklenmemeli, bu Hot Pursuit, polis-yarışçı arası bi hikayedir zaten. Ana menü olarak güzeldi sade olmuş ayarları falan, artı o açılış videosuna taptım diyebilirim araba ne gidiyordu ya :D Harita.. küçük. Gerçek anlamda küçük bi haritamız var; ama bi haritayı farklı farklı seviyelerde oynayabilme olayı güzel olmuş. Yarışların haritaları uzun mesela, zaten polis falan gelince yol bitmek bilmiyor :F

Polis açısından ele alırsam. Müthiş. Yani Hot Pursuit oynanması gereken bi oyun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:019-32: he he yarış seven birini daha görmek sevindirdi Shiftf2: unleashed için ısınma turu gibi olmuş.

bu seri hani daha çok " bununla ısının" dermiş gibi

polisken birilerini yarış dışı etmek ve enselemek zevklide, anacım yarışın ortasında cart diye hele de tapa gaz gidiyorsun geçmişsin artık engelin yok 1. olacaksın cart polis :000200690jk0xd:

henüz kasmıyorda son seviyeyi şimdiden merak ediyorum acaba polis iyice çıldırmış mı olacak ?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ha, Shift demişken. Shift de çok sağlam oyundu ama biraz geri planda kaldı. Bi-iki hata yüzünden epey gerilere düştü ama o da çok iyiydi.

Ben de aksine polisleri seviyorum :D Polis olmayınca bana yarış çok tatsız geliyo, hani sokağın başından sonuna kadar sürmek gibi polissiz yarış. Sağa sola bakıyorum artık polis çıksın diye, çok eğlenceli oluyo; çünkü zor. Polisler gerçekten zorluyor adamı, bu da biraz daha mücadele getiriyor :F Benim için oyun dediğin geçilemiycek, bitirilemiycek, zorlayacak tipte olmalı; hemen bitince tadı çıkmıyor :D:D Polisler ne kadar zor olursa o kadar iyi valla, ben memnunum, isterlerse çılgınlıktan arabayı yan kullansınlar xD

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

takip ettiğim oyunlardan biri olmuştur her zaman NFS, porsche, underground, MW en iyi oyunlarıydı, giderek konusuzlaşmaya yenilik bulamamaya yüz tutmuş son yapımlar biraz bıktırmaya başlamıştı, bu yeni oyunu merak ediyorum umarım eski çizgilerini yakalayabilirler, sonuçta konuştuğumuz bir video oyunu da olsa güçlü bir konusu olunca daha anlamlı oluyor bana göre. Tanıtım için teşekkür.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@ undermine; ya polislerin kovalamacı zevksiz değilde ya hani yarışın ortasında olmasada olur. :) zaten anlamadım gitti hep sonuncu başlıyorsun hep arabaları acaip hızlı sen yetişecem diye deliriyorsun bide piyu piyu geliyo tam geçcen polis yarışı resmen baltalıyor. mw' ı oynarken itiraf ediyorum trainer kullanmıştım son 3 yarışta delirince:D undecoverdaydı mesela yanlış hatırlamıyorsam -ki tek güzel yanıda oydu zaten yarışa girselerde abartılı olmuyordu ayrıyetten görev olarak açılmış olması bu yönden iyiydi gerçi orda da helikopterden kaçmak belaydı:)

@beyaz; bu oyun daha böyle pro street ile undercover' ın üzerine shift eklenmiş gibi görsel olarak fena değil. mekan tasarımları öncekilerin üzerlerine modife edilmiş anlayacağın çok hani kasmamışlar yeni mekan olsun diye. hepsinden mekan çalıp geliştirmişler. ancak şöyle bir güzelliği var. diğer oyunlarda ki gibi mesela yarış alanından çıktığında, araba duvara çarpmış gibi tekrar oyunun içine girerken bunda dağ bayır geziyor aynı test drive unlimited gibi. sadece sokaklarla sınırlı değil sürüş keyfi. ama most wanted ve carbonda ki gibi kurgusu yok daha düz. kasım 2011 de gelcek oyunun trailerleri o tarz olacak gibi duruyor ama senin de dediğin gibi ciddi bir sıkıntıları var ve halen tırmalamaya devam ediyorlar bu belli.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?