Jump to content
  • Kayıt Ol

Juusenki L Gaim


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Heavy_Metal_L-Gaim_oav.jpg

Bölüm Sayısı : 54 + 3

Yayın Tarihi: 4/2/1984 ile 23/2/1985 arası

Animasyon: Tomonori KOGAWA, Hiroyuki KITAZUME

Müzik: Kei WAKAKUSA

Dizayn: Nagano MAMORU

Senaryo: Yoshiyuki TOMINO, Hiroshi OHNOGI, Sukehiro TOMITA

Yönetmen: Yoshiyuki TOMINO

Orjinal Eser: Yoshiyuki TOMINO, Hajime YATATE

Pentagona gezegen sistemini yöneten ölümsüz İmparator Oldna Poseidal'ın, hanedana karşı bir araya gelen ilk organize direniş hareketini yok etmesinin üzerinden yaklaşık 15 yıl geçmiştir. Şimdi, gezegen sistemi ölümsüz İmparator'un demir yumrukla yönettiği, onun kişisel ordusu olan 24 Tapınak Şövalyesi ve sinsi silah taciri Amandra Kamandra'nın HM ("Heavy Metal") kullanıcısı paralı askerlerinin halka karşı adeta terör estirdiği bir yer halini almıştır.

Çölleşmiş bir kıtanın unutulmuş iç bölgesinden gelen esrarengiz genç savaşçı Daba Myroad, yanında esrarengiz beyaz "Heavy Metal" robotu L Gaim ile İmparator'u ve onun girilemez sanılan korku düzenini yıkmak için kendi kişisel savaşını başlatmaya hazırlanmaktadır. Safdil teknisyeni Kyao Mirao, eski bir yağmacı çetesi üyesi Fanneria Amu ve soyu neredeyse tükenmiş bir ırkın son üyelerinden Lilith onun ekibine ilk katılanlar olurlar.

Şimdi Daba, bir yandan neredeyse sonsuz kaynaklara sahip bu diktatör rejime karşı direniş hareketi başlatmalı ve İmparator'la eskiden kalan kişisel hesabını kapatmak için karşısına çıkan engelleri bir bir yok etmeli, diğer yandan da kendi kayıp geçmişinin mirasıyla yüzleşmelidir.

lgaimmain.jpg

Notlar:

-Serinin yapımına yakın zamanda başlayan efsanevi Five Star Stories manga'sı da serinin ruh ikizi olarak kabul edilebilir. Bir diğer gönderme, ışın kılıçları ile yapılan dövüş sahneleri ve bir nevi "Force" kullanımı üzerinden verilen Star Wars göndermeleridir. Yine de bu birkaç referanstan ötürü seriyi kopya olarak değerlendirmek çok yanlış olacaktır. Ayrıca serinin ilham verdiği yapımlardan birisi Ryousuke Takahashi'nin Panzer World Galient'idir.

-Bazı karakter ve Mecha tasarımlarının L Gaim'le oldukça paralel benzerlikler gösterdiği FSS'nin 1989 yılında oneshot bir OVA'sı çıkmıştır. FSS'in L Gaim'in (ayrıca Sentao Mecha Xabungle ve Seisenshi Dunbine'ın) ile aynı evrende geçip geçmediği Anime tarihinin en büyük gizemleri arasında sayılabilir. Aşağıda benim bulduğum birkaç easteregg var. Yorum size ait:

-Genel Mecha dizaynları. Seisenshi Dunbine değilse de bazı L Gaim ve FSS dizaynları %90'a varan benzerlikler gösterir. Kopya demek anlamsız olacaktır zira her iki serinin Mecha dizaynlarında Mamoru Nagano çalışmıştır. Bu ruh ikizi dizaynları saymamız gerekirse:

Blood Temple = Blood Temple

Junchoon = L Gaim

Vashtu the Dark Knight = Bat-shu

Machine Messiah Auge = Original Auge

Knight of Gold, Cloudshatze ve Wundershatze = L Gaim MK II

-Pentagona Yıldız Sistemi, FSS'deki Joker Sistemi'ni pek çok açıdan andırır. (Float Temple = Juveto gibi) Hem FSS hem de L Gaim'de her gezegenin kendi "tapınak şövalyesi" vardır.

97858.jpg98159.jpg

-Seisenshi Dunbine'de Shou Zama'ya bir tür "peri" ırkından olan Cham Fau eşlik eder. Serinin sonunda Byston Well dünyası perilerce terkedilecektir. L Gaim'de ise peri ırkından belki de geriye kalan tek birey ise Lilith Fau'dur ve L Gaim'in pilotu Daba Myroad'a yoldaşlık eder. Gerek Lilith Fau gerekse Cham Fau, Mamoru Nagano'nun gerçek hayattaki eşi olan Maria Kawamura tarafından seslendirilir.

-FSS manga'sında Joker takvimi 4100 yılları isyan dönemi (Daba Myroad'un isyanı?) ve kopya imparatorun (Gerçek Poseidal??) çağının bitişi sona erer. (Yanlış hatırlamıyorsam tabii) L Gaim'de ise "gerçek" Poseidal'in biyolojik feedbackle binlerce yıl yaşayabildiği ortaya çıkar. Burada bu iki hikayeyi birleştiren bir makas var kanımca.

-Sentao Mecha Xabungle'de "eskilerin" teknolojisinin bitip çölleşmenin başladığı bir çağ vardır. (Belki bu bir spinoff olarak kabul edilebilir) Xabungle karakterlerden birisi Gavlet Gablae ismini taşır ki aynı isimle bir başka karakterle L Gaim'de karşılaşırız.

-FSS'in en bilinen karakterlerinden birisi Ladios Sopp'dur. Tersten okursanız Poseidal yani L Gaim'in başkötü adamını buluruz.

-Yukarıda saydığımız tüm seriler karakter kadrosunun çoğunun öldüğü katliamvari şekillerde sonlandırılırlar. FSS'in de bu tarz bir işlenişi olduğu söylenebilir.

-L Gaim, aynı zamanda Yoshiyuki Tomino'nun 1982'deki Kidou Senshi Gundam III'den 3 yıl sonra Kidou Senshi Zeta Gundam'la dönüş yapmasından önce yaptığı son farklı Mecha jenerasyonudur. Yoshiyuki Tomino bu nedenle Z Gundam'a L Gaim'e dair birkaç gönderme gizlemiştir: Bunlar, Z Gundam'daki "BioSensor" sistemi ve L Gaim'e oldukça benzeyen Super Gundam'dır. Ayrıca Yasuhiro Imagawa'nın Kidou Butouden G Gundam serisinin bir bölümünde L Gaim MK II cameo olarak görünür.

-1987 yılında L Gaim, 3 bölümlük bir OVA serisine dönüştürülmüştür. İlk iki OVA L Gaim tv serisinin genel bir özeti iken 3. OVA hikayenin son çeyreğinin elden geçirilmiş bir halini bize sağlar. Poseidal'in Elite 13'ünün iki üyesi sadece OVA versiyonunda ortaya çıkmaktadır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Kisiliksiz

    1

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Yönetmenin sonraki işi olan ZZ Gundam'da, hikayedeki Abi-Kız Kardeş mevzusu itibari ilen paralellik gösterir gibi. Fazla değil ama.

Mesela, HML-Gaim ile ZZ Gundam'ın sonundaki vedalaşma sahnesi çok benzerdir.

Bazı yönlerden bana özgün bir Star Wars yorumu gibi gelmekte. Tabii kopyacılığa kaçmadan.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?