Jump to content
  • Kayıt Ol

Tenkuu no Escaflowne


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
 
Tenkuu no Escaflowne

TANITIM

Hitomi koşu takımında ki bir sporcudur. Annesi ve kardeşi ile yaşamaktadır. Koşmanın dışında tarot falı da bakan Hitomi Koçu Amano’ ya sırılsıklam âşıktır.

Hitomi Amano’ nun uluslararası şampiyonaya katılmak için yurt dışına gideceğini öğrenmesi ile kendine bir tarot falı bakar. Falı Amano ve kendisine göre yorumlayan Hitomi falında etkisiyle hislerini açmaya karar verir. Amanodan, ona büyük annesinin verdiği kolye ile koşu süresi tutmasını ister. İstediği süre de koşabilirse hislerini açacaktır.

 

Ancak konuş sırasında esrarengiz bir biçimde bir yabancı belirir. Hiçbir anlam veremeyen hitomi daha ne olduğunu sormaya fırsat bulamadan, yabancının arkasında beliren ejderha yüzünden iyice şaşkına döner. Hiç tanımadığı halde bu yabancının zarar görmesini istemeyen Hitomi, ona ejderhayı öldürmesinde yardım eder. Ancak gelen bu yabancının geri dönmesi için açılan geçitten onunla birlikte yanlışlıkla geçer.

 

Daha ne olduğunu bile idrak edemeyen hitomi kendini Gaea adı verilen bambaşka bir gezegende bulur. Adının Van olduğunu öğrendiği bu kişi aslında Fanelia adı verilen ülkenin kralıdır ve aynı zamanda da efsanevi Escaflowne’ nin kullanıcısıdır.

 

Amano’ya, Ailesine, Arkadaşlarına daha doğrusu doğup büyüdüğü gezegene geri dönmek isteyen Hitomi, Zaibach’ ın efsanevi Escaflowne’ yi ele geçirmek için Fanellia ya saldırıp yok etmesiyle artık iyice sıkışıp kalmıştır. Hakkında hiçbir şey bilmediği Van, Escaflowne ve bu evreni Hitomi ile birlikte keşfetmek isterseniz ve neler olacağını merak ediyorsanız buyurun.

 

SESLENDİRME

Van Fanel - Ana Karakter

Tomokazu Seki (Japonca)

Hitomi Kanzaki - Ana Karakter

Maaya Sakamoto (Japonca)

Allen Schezar - Ana Karakter

Shinichiro Miki (Japonca)

Dilandau Albatou - Yardımcı Karakter

Minami Takayama (Japonca)

 

YAPIM

Masahiko Minami

Yapımcı

Yutaka Maseba

Yapımcı

Shiro Sasaki

Yapımcı

Kazuki Akane

Yönetmen, Görsel Senaryo

30689.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: Tenkuu no Escaflowne

İngilizce: The Vision of Escaflowne

Japonca: 天空のエスカフローネ

Diğer: Tenkuu no Escaflowne

 

BİLGİ

Kategori: TV Dizisi

Bölüm sayısı: 26

Gösterim: 2 Nis 1996 - 24 Eyl 1996

Stüdyo: Sunrise

Kaynak: Orijinal

Türler: Macera, Romantik, Fantastik, Meka, Shoujo

Süre: 24 dakika

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.80

Sıra: 854

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 20:13 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: anime / 182

 

 

NOTLAR:

Spoiler

1994-1998 yıllarında yayınlanmış olan 8 cilt ve 34 bölüm olan KATSUYA Aki' ye ait Vision of Escaflowne den adapte edilmiştir. Daha sonra ayrı bir hikaye olarak 1996 yılında; KAWAMORİ Shoji, YATAYE Hajime ve YASHIRO Yuzuru tarafından 2 cilt 10 bölümlük Hitomi: The Vision of Escaflowne isimli bir hikaye daha yayınlanmıştır. En son olarak da, 1997 da SUGİSAKİ Yukiru tarafından tek ciltlik ayrı bir parodi manga uyarlanmıştır. 1996 yıldı yapımcıların dikkatini çeken manga, anime ye uyarlanmıştır. Eski bir yapım olduğu için görüntüyü başlarda yadırgaya bilirsiniz. Ancak yapım yılı dikkate alınarak değerlendirildiğinde evet bir Ghost in the shell değil ancak kendi kulvarın da başarılı ve izlemeye değer bir yapım olduğunu göreceksiniz. 2000 yılında yapılmış olan film uyarlamasının tanıtımı da site içerisinde mevcut olduğunda ayrıca burada bahsetmiyorum.

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    3

  • hione

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

tanıtım için ellerine sağlık , gerçekten izlemeye değer güzel bir animeydi özelliklede seri ile direk olarak aynı adı taşıyan Escaflowne şarkısı ayrıca bi güzellik katmaktadır seriye ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Komik ama ilk kez bir seriyi mangasından daha çok sevdim. Mangasını okuduğumda bu kadar beğenmemiştim ne yalan diyeyim. (kötü değil de ısınamamıştım) çizimlere biraz gıcık olmamın dışında beğendim (vucuda orantısız duran bir baş hokka bile değil konuşma çizgisini andıran burun hiç bana göre değil ki zaten şu iri gözleri oldum olası pek sevemedim) müzikleri hione dediğin gibi güzeldi.

Daha önce izle niye demedin bana yaaa bekletip duruyordum..:sok aglama:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hafızam çok çok iyi değildir ama ben sölememiş olsam bile (-ki mubabbeti geçmişse kesin sölemişimdir) bir buluşmamızda kerim tavsiye etmişti sana çok net bir şekilde hatırlıyorum o yüzden hiç suçu bana atma :qzirvede:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?