Jump to content
  • Kayıt Ol

Av Mevsimi


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

Polis merkezine gelen bir kesik bir el ihbarı üzerine olayı araştırmak için "Avcı" Ferman ( Şener şen), "Deli" İdris (Bu ismi gerçekten hak ediyor) ve daha çaylak olan Çömez hasan olayı incemeleye başlarlar. Eşini yavaş yavaş kaybeden ferman, boşanmış ve parçalanmış ama halen karısına deli gibi aşık ve onu kıskanan İdris ve Antropoliji okumuş, ve Türkiyedeki seri cinayetler hakkında tez hazırlayan hasan bir yandan bu davayı araştırıp çözmeye uğraşırken diğer yandanda özel hayatlarında ki karmaşalar ile uğraşırken bu üç insan' ın kaderleri bu dava sırasında değişmeye başlar..

Gelelim diğer detaylara; Öncelikle kesinlikle ve kesinlikle Yavuz Tuğrul gerçekten 8,5 haftada bir çok yapımcının, yönetmenin başaramayacağı kadar harika bir yapım ortaya çıkarmış. Değerlendirirken bunun da göz önünde bulundurulması gerekir. Keza her filmin elbette kusurları yok değildir. Görüntü açısında oldukça başarılıydı. Senaryonun kurgusunda mantık hataları yoktu diyemem. Oyunculuk açısından hiç bir kusuru yoktu. Şener Şen için zaten diyebilecek çok bir şeyim yok defalarca oyunculuk kalitesini ıspatlamış bir üstad. Ancak Cem yılmaz' ın o yaramaz çocuk gibi her an muziplik yapmaya hazır görünümünden olacak, dramatik sahnelerde ben biraz kalbur üstü kalacağını beklerken, çok şaşırdığımı itiraf edeyim. Resmen oyunculuğunu konuşturmuştu. Ayrıca Karadeniz türkülerini ve lazcayı da bu kadar iyi kıvırmış olması ona ekstra puanlar getirecektir. Müzik olaraksa etnik ve yöresel müziği sevenler bayılacak keza karadeniz türküleri kullanımış ama yanında "Benden Adam olmaz" isimli rock soundlu parçada bir çok kişinin uzun süre dinleyeceği şarkılar arasında yerini alır.

Sonuç olarak; kesinlikle tadı damağınız da kalacak başarılı bir yapım. Uzun zamandır Türk sinemasından zevk almayan ve kopuk kalmış biri olarak böylesi başarılı yapımları dilerim daha çok izleme fırsatım olur diyorum.

10/10

Cem Yılmazdan " Hayde gidelüm hayde"

http://www.youtube.com/watch?v=ipPOyBtv_JM

ve filme ait parça "benden adam olamaz"

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • lantis

    1

  • spartiate

    1

  • Aurora Borealis

    1

Film güzel ama ikinci yarısında sıkılmadım diyemeyecegim.Benden 10 üzerinden 7 alır.Cem yılmazın oyunculuğu aradaki espirileri iyi oturmuş.Üstad şener şenin ise rol gereği fazla öne çıkmadığını gördüm.Müziklerde dinlenecek ,filme oturmuş düzeydeydi. Türk sinemasının standartlarına göre güzel izlenecek bir film.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence çok güzel bir filmdi özellikle Cem Yılmaz ve Şener Şen oyunculuklarını konuşturmuşlar. Açıkcası Cem Yılmaz'dan böyle bir performans beklemiyordum. Yalnız filmin konusunda beğenmediğim noktalar vardı. O nedenle film benden 10 üzerinden 8 puan aldı

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

bence film biraz kısa kalmış, bazı yerleri fazla kestirme geçmişler gibime geldi... şener şen de cem yılmaz filmde harikaydılar, türk sinemasını çok sevmesem de bu ikiliyi her zaman takdir ederim:) film belki bir başyapıt değil ama izlenmeyi kesinlikle hak ediyor... denk gelirseni kaçırmayın...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Türk sinemasında son dönemlerde boy gösteren sağlam 'polisiye' filmlerden bir tanesi.

Oyuncular kelimenin tam anlamıyla süper oynamışlar.Özellikle Şener Şen ve Cem Yılmaz.Şener Şen yıllarca izlediğim filmleri sayesinde genel olarak aklıma komedi oyuncusu olarak kazınmıştı , Cem Yılmaz desen zaten söylemeye gerek bile yok aslında Türkiye'nin en iyi komedyeni.Ama filmde özellikle bu ikili gerçekten oyunculuk yeteneklerini sergilemişler.Okan Yalabık'ta bir çömezi harbiden yansıtmış yani,onun oyunculuğundada bir falso yok.Çetin Tekindor bukalemun gibi her role uygun adam.

Ama @spartiate'in dediği gibi kısa kalmış film biraz daha uzun olabilirdi.Bi kaç yerde kopukluklar çok fena sırıtıyor.

Puanıma gelecek olursak 10/8 diyorum.Umarım böyle kaliteli yapımların sayısı artar..

dipnot : Şu anda bilmediğim bir neden yüzünden YouTube'a giremiyorum birisi konuya Cem Yılmaz'ın filmde söylediği Hayde türküsünü koyarsa güzel olur renklenir konu :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?