Jump to content
  • Kayıt Ol

Camui Gackt


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Gackt+3rdcrop.png

album-redemption1.jpg

Gackt+File00202.jpg

Japon müzisyen, besteci, şarkı sözü yazarı, şair, yazar, aktör, tasarımcı ve modeldir. (Sahne adı Camui Gackt olup gerçek ismi bilinmemektedir)

Gackt, dağılmış olan Malice Mizer’ın eski vokalisti olarak ve kendi solo kariyeriyle tanınır. Japonca’nın yanı sıra, İngilizce, Mandarin, Korece ve Kantonca dillerinde de performans sergilemiştir. Solo kariyeri boyunca, Gackt 10 civarı albüm ve derleme albüm ve 40'a yakın single yayınlamıştır. Müziği New Fist of the North Star, Bujingai ve Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII gibi çeşitli anime ve video oyunlarında tema şarkısı olmuştur. 2003 çıkışlı Moon Child adlı filmde ve 2009 yapımı Bunraku'da başrol olarak ve Fūrin Kazan adlı dramada Uesugi Kenshin rolünde oynamıştır.

Biyografi :

Malice Mizer

1995’te gruba, vokalist, şarkı sözü yazarı ve piyanist olarak katıldı. Grup birkaç başarılı single’ın yanı sıra Voyage ~Sans Retour~ ve Merveilles adlı iki albüm yayınlamıştır. 1999’un başında Gackt, gruptan ayrıldı. Gruptan ayrılmasından 5 ay sonra, Kami hayatını kaybetti. Gackt, onun anısına iki şarkı ithaf etti ("U+K" ve "Emu ~For my dear~")

Solo Kariyeri

Gackt, solo kariyerini 1999’da Mizerable’ın yayınlanmasıyla başlattı. Bunu birkaç albüm, video ve single’lar izledi. Müziği birçok kez anime ve video oyunları için tema şarkısı olarak kullanıldı. Ayrıca 2003’te kendi otobiyografisini ve Jihaku ve Caparison Guitars için tasarladığı "Mercury" ve "Venus" adlı iki gitarı yayınlandı. 2007’nin başında NHK draması olan Fūrin Kazan‘da Uesugi Kenshin rolünde oynadı. Gackt Haziran 2007’de yayınlanan Returner ~Yami no Shūen~ single’ı ile kariyerinde ilk kez Japon Oricon Charts’ta 1 numaraya yükseldi. 2007 Ekim ayında Arthur and the Minimoys filminin Japonya’daki yayını için Malthazar’ı seslendirdi. Aralık 2007’de 0079-0088 adında bir albüm çıkardı. Bu albüm, daha önce Mobile Suit Zeta Gundam’ın soundtrack’i olarak kullanılan 8 parçadan oluşmaktadır. 26 Kasım, 2008’de Jesus single’ı yayınlandı. 28 Ocak 2009’da çıkan yirmi sekizinci single’ı Ghost, The Sarah Connor Chronicles’ın Japon versiyonunun jenerik müziği olarak kullanıldı

Filmografi

  • Soyokaze (2002)
  • Hero's Hero (2003)
  • Moon Child (2003)
  • Fūrin Kazan (2007)
  • Mr.Brain (2009) as Takegami Teijirou (episode 2)
  • Kamen Rider Decade: All Riders vs. Dai-Shocker - as Jōji Yūki (2009)
  • Bunraku (2009)

Trivia:

-Okinawa'daki çocukluğu sırasından bir boğulma olayı atlatmış ve geçirdiği bu yakın ölüm tecrübesinden sonra ailesinin ölmüş üyeleriyle konuşabilmeye başladığını söylemiştir. Bu yüzden çocukluğunda ailesiyle sorunlar yaşar. Otobiyografik kitabında kendini feodal Japonya'da yaşayan birinin reankarnesi gibi hissettiğini yazmıştır.

-Babasının müzik öğretmeni olmasından dolayı çocuk yaşında müzik eğitimi almaya başlar fakat Rock müziğe karşı herhangi eğilimi yoktur. Led Zeppelin'in Stairway to Heaven'ini dinledikten sonra kararını değiştirir.

-Gerçek ismi gizlenmekte, bu konudaki hassasiyeti yüzünden Wikipedia benzeri bir siteye eklenirse sildirilmektedir.

-Resmi olmayan bazı iddialara göre Final Fantasy VIII'deki Squall karakterinin ana ilham kaynağı olmuştur.

-Kendisini fanatik düzeyinde GTO, Fist of North Star, Final Fantasy VII, Berserk, Initial D, Gundam ve Kamen Rider hayranı olarak tanımlamaktadır. (Berserk ve Initial D haricinde bu yapımların her birisine bir şekilde katkıda bulunmuştur; bazen seslendirici, bazen aktör/sanal aktör, çoğu zaman da vokal olarak) Çıktığı bazı TV röportajlarında Shiuchi Ikeda'nın ses taklidini kusursuz şekilde yaparak karşısındakileri şaşırtır. Benzer şekilde Z Gundam Movie'lerinin çıkışına doğru eski UC şarkılarını cover'lamış ve kendi Single'larından 4'ünü Zeta Trilogy'sinin soundtrack'ine eklemiştir.

-Final Fantasy VII yan öyküleri olan Dirge of Cerberus ve Crisis Core'ye sanal aktör olarak 2 rolde birden katılmış, bu yapımlara şarkı vermiştir.

YouTube - Gackt - Metamorphoze (Zeta Gundam Movie I OP)

-Gundam şarkılarını coverladığı UC 0079-0088 isimli bir albümü vardır. PSP oyunu Gundam VS Gundam Next Plus'un açılış şarkısını seslendirmiştir.

http://www.youtube.com/watch?v=niQ4DD7sCV8&feature=related

-3 şarkı ile (THROUGH THE DECADE, THE NEXT DECADE, STAY THE RIDE) katıldığı Kamen Rider Decade'in basın gösteriminde "bir zamanlar en büyük hayalim bir düşman karakter/canavar olmaktı" der. Kamen Rider Decade'nin 2. filminde Yuki Joji (Riderman) rolünü oynar.

http://www.youtube.com/watch?v=Tb9JI9n4ZbU

-Nico Nico Douga kanalında mavi saçlı bir kız avatarını kullanarak bazı şarkı denemeleri yaptığı bir Vocaloid karakteri vardır. Yukarıdaki video'da Mozart'ın Türk Marşı'nı cover'ladığı versiyonunu dinleyebilirsiniz.

YouTube - Gackt - Love Letter

-Japonya'daki belki de en kapsamlı sahne düzenlemeleri onun konserlerinde yapılır demek yanlış olmaz. Teatral performanslara dayalı birçok konseri vardır. Yukarıda Love Letter'in (Zeta Gundam III bitiş şarkısı) konser görüntülerini görebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    4

  • Beyazm

    1

  • Anifly

    1

  • GakutO

    1

  • 3 hafta sonra...

1293034433240.jpg

Extreme Gundam'ın pilotu Ex'in seiyuu'luğunu Gackt'in yapacağı açıklandı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kız gibi yaa :D kesinlikle dudakları silikon 0_0 ama çok şeker seside çok güzel başka bir özelliğinede dikkat ettim ama onu yazmayayım burda :mutlulh: Tanıtım için teşekkürler Akuma güzel olmuş :3

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 4 ay sonra...

Merhaba arkadaşlar!

Sanırım benim gibi gackt fanatiği yok Türkiyede,bu yüzden genelde yabancı forumları takip ediyorum :birsey gelmez: Journalda da takip ediyorum gackt'i.Avrupalı gackt hayranı gerçekten de çok fazla.Orada çok arkadaşım var,Neden bir türk gackt hayranı arkadaşım yok :aglama3:

Burda görüncede bayağı bir şaşırdım.Animeleri çok seviyorum ama J-Rock da bayılıyorum.Ben bir gackt fanıyım bilmiyorum,benim gibi olan kişiler var mı.:2046d6d41b: Çok rastladığımı söylemem çokta zor gibi.Ne biliyim genelde The gazette yada Miyavi hayranı olanları gördümde,gackt hayranına rastlama şansını hiç elde edemedim.Akuma_Blade sen gackt fanımısın acaba?Senin tanışmaktan büyük bir onur duyarım doğrusu.Çok mutlu oldum bu konun buraya açılmasına.Gackt'in o kadar çok elimde dergi,kitap,dvd,box'ları var ki...Bu adama hastayım :)

Evet adam anime gibi hehe:gul gul: Şarkılarınada kendinede hastayım :parla:

Tanıtım için çok teşekkürler.Tanımayan arkadaşlar vardı,çokkkk iyi olmuş hehe.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?