Jump to content
  • Kayıt Ol

Manga'larından daha güzel olan Anime'ler


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Manga versiyonlarından daha sonra çıktığı halde ve kapsam dışındaki nedenlerle Manga'sından daha iyi anlatıma sahip olduğunu düşündüğünüz Anime'ler nelerdir?

-Ghost in the Shell

Oshii Momoru, Shirow'un manga'sını tek kelimeyle baştan yaratmış. Yapılan tüm ekleme çıkartmalar serinin olgunluğu kadar akıcılığı da arttırıyor. Buna rağmen, manga'da verilmek isteyen mesaj verilmek istenen en rafine şekilde bilinçaltına sunuluyor.

-Welcome to the NHK

Manga'nın son %35-40'a yakın kısmını seri olabilecek en güzel şekilde yorumlayarak izleyiciye vermiş. Öyle ki hikayeyi olduğu gibi değil de olması gerektiği gibi yorumlamanın önemi ön plana çıkıyor. Manga'daki son bölümleri gördüğümde Anime'sini neden sevdiğimi çok daha iyi anladım da diyebilirim.

-Death Note

Manga'ya göre çok bariz bir hayli hayli iyi olma durumu yok ama burada da bir sadık adaptasyon başarısı görüyoruz. Usta işi OST, müthiş seiyuu kadrosu ve Kira ile L'nin beyin fırtınalarına cuk oturan saniyelik değişen titreşen zoom'lar Death Note diyince Manga'sından önce Anime'sinin direkt aklımıza gelmesini sağlıyor.

-Kimagure Orange Road

Hikayenin gerçek anlamda sonuca bağlandığı yer olan I Want Return That Day'de Manga'daki anlatımın ileri taşınması hadisesi dikkatimizi çekiyor. Manga'da o denli bir etki uyandırmayan sahne bu filmde yumruk yemiş tesiri uyandırıyor. Sadece Manga'da görünen karakterler olsa da bunların silinmesi ve anlatımın çok daha melodramatik bir seviyeye çıkartılması IWRTD'ın etki gücünü arttırmaya ve Anime'deki sonun çok daha sert/tahmin edilemez bir şekilde bitmesine etki sağlıyor.

-Hades Project Zeorymer

Adaptasyonu kiç yaptıysa eline sağlık zira orjinalinde bir hentai materyalinden farksız olan Manga, OVA ile neredeyse tür için sayılması şart bir yapıt olmanın potasından dönen bir görüntü çiziyor. Yeniden tasarlanan Mecha'lar ile ayrıca eklenen karakterlerle Manga'nın sadık bir şekilde uyarlanmasa da daha güzel olabileceğine dair bir izlenim oluşturuyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • sera myu

    1

  • Kisiliksiz

    1

  • Akuma_Blade

    1

  • Aurora Borealis

    1

junjou romantica

kesinlikle mangadan daha iyi bir anime. animenin çizimlerini beğenmeyen olabilir ama manganın çizimlerine kıyasla gayet güzel olmuş bence tabii ilk serideki ilk 2-3 bölüm hariç. kullanılan renkler, tonlamalar animede yansıtılmak istenen havaya çok uygundu. seiyuu kadrosu mükemmeldi. kullanılan müzikler sahne geçileri, kurgu açısındanda harika bir animeydi.

soul eater

tabiiki animenin tamamını kastetmiyorum filler bölümlerin başladığı yere kadar olan kısmıyla bence mükemmel bir uyarlamaydı. müzikler, çizimler, görsellik, kurgu her şeyiyle çok güzeldi. filler bölümlerle birlikte büyü bozuldu finalindeyse tamamen dumura uğradık ama başlarda cidden iyi bir uyarlamaydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oniisama E...

Mangası daha standart bir shoujo iken, anime adaptasyonu; karakterler arası gerilimi daha iyi hissettirebiliyor. Ayrıca dram kısmı daha vurucu olmuş.

Locke The Superman

Kabul mangasını okumaktan çok bak bakabildim. Her cildi farklı bir macerayı konu edinen seride; bakabildiğim kadarıyla(!) en çok beğendiğim cildi sinemaya uyarlanmış. Bazı küçük değişiklikler ile daha da iyi bir uyarlama yapılmış.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

-Ghost in the Shell

Mangasını okumaya yeltensemde nedense animesi gibi cezbedemedi bir türlü.. Hem müzik, hem görsel, hemde kurgu olarak animesi muhteşem ötesi idi..

-Escaflowne

Önce mangalarını okumuştum ve beğenmemiştim. Animesininde çok başarılı olacağını düşünmüyordum. Ama mangasına 10 basar. Muhteşemdi. sanırım şunu çok rahat söyleyebilirim ki manga okumayı anime izlemeye tercih eden biri olarak ne kadar başarılı yapımlar olursa olsun bu başlık altında mangasını geçen benim için tek yapım olduğunu rahatlıkla diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...

- Onegai Teacher

mangası çok gereksiz, eksik ve kötü ama animesi en azından mangasına göre çok çok daha başarılı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

Çizimi kötü olan shingeki no kyoujinle karşılaştım ben bir tek genelde manga çizimleri animeden güzel oluyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aklıma geldikçe eklemeler yaparım konuya,Ancak başlığı okur okumaz direk şak diye "Jormungand" geldi. Zaten animesi mangası ile 1:1 bir uyarlama yapmış,sahneler değil üç aşağı beş yukarı cümleler bile aynı. Ancak animeyi daha iyi kılan şey "çizim" noktası,her ne kadar animenin çizimleri de pek kaliteli denilecek türden olmasa da en azından yüzleri ayırt edebiliyoruz sonuçta.Mangada özellikle aksiyon sahnelerinde öyle bir çizim kullanmış ki mangaka kim kimi vurdu, diğerine ne oldu hiçbirşey anlaşılmıyor konuşmalardan çıkarmaya çalışıyorsun.Muhtemelen animesini görmeden direk mangasına baksam ilk aksiyon sahnesinde bırakacağım bir seri olurdu kendisi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

Cowboy Bebop; okumaya başlamadan önce bu kadar kötü bir manga çıkacağını tahmin edemezdim. Anime yapımını seven biri olarak şeytan dürttü ve mangasını okuyayım dedim. Hazır çok uzun bir manga değilken hemen de biter diye düşündüm ve öyle de oldu. Ciddi anlamda kötü bir mangaydı. Hani serisini sevmeyen biri olsam abartıyorum diye düşüneceğim kendi kendime ama öyle böyle değil, nasıl böyle bir şey olmuş diye hala üzerine kafa yoruyorum sanki. Sanırım ana manga seriden daha sonra ama bu işi daha da berbat yapmaz mı? Sonuçta animesi bu kadar seviliyorken ve güzelken böyle bir mangayı sunmanın mantığı nedir? Shooting Star ondan daha önceki yıla ait ama o daha da kötü. Çizim takıntım yok ama o nasıl bir tasarımdır? Faye'ciğim ve Spike'mı ne hale getirmişler öyle. :( Bir daha kısalığına aldanıp da sevdiğim bir yapımın mangasına el atmamak gerek sanırım :P, onu anladım. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?