Jump to content
  • Kayıt Ol

Yamato


fudy

Önerilen İletiler

titlemf.jpg

Nikkan Sports gazetesinde yer alan bir habere göre eski Space Battleship Yamato yapımcılarından Yoshinobu Nishizaki'nin evlatlık oğlu olan Shoji Nishizaki, yeni bir TV serisi ve film projelerini içeren Yamato yapım çalışmalarına başlandığını belirtmiş. Hatırlandığı üzere Yoshinobu Nishizaki'yi geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan tallihsiz olay sonucu 75 yaşında kaybetmiştik.

Shoji Nishizaki aynı zamanda serinin son filmi olan Space Battleship Yamato Resurrection'ın yapımcı firması olan Enagio'nun başkanlığını yürütmekte. 26 yıl gibi çeyrek asır bir aradan sonra çekilen bu son filmi şahsen Yoshinobu Nishizaki yönetmiş ve tüm aşamalarında genel koordinatörlük görevini de yapmıştı.

Yine aynı haberde verilen bir bilgiye göre de Shoji Nishizaki, Space Battleship Yamato Resurrection için ayrıyeten bir de director's cut sürümü gelebileceğinden bahsetmiş.

1 Aralık tarihinde gösterime giren ve başrolünde Takuya Kimura'nın oynadığı serinin live-action filmi 1 milyar yen; yani yaklaşk olarak 12 milyon $'dan fazla gelir elde etti.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

  • fudy

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Yamato neticede bir Anime'den ziyade Japonya'nın son 35 yılına yakın bir geçmişine damga vurmuş bir nevi toplumsal hafıza gibi bir yapım. Doğal olarak daha uzun yıllar devam etmesini ben de isterim fakat Yamato'nun telif hakları konusu özellikle 80'lerin sonunda birçok davada Leiji Matsumoto (TV serisinin yaratıcısı) ile Yoshinobu Nishizaki'yi (Yamato film serisinin yönetmeni) karşı karşıya getirmişti. Hatta Yamato Zero OVA'larının bu yüzden yayından kaldırtılması gibi bir olay bile yaşanmıştır geçmişte ve bu olay yüzünden Nishizaki ile Matsumoto'nun arasının çok da uzak olmayan bir zaman öncesine değin bozuk olduğu herkesçe biliniyordu. Yani Leiji Matsumoto tarafı onay vermeden ben açıkçası yeni jenerasyondan bir Yamato serisi göreceğimizi sanmıyorum. Ama yeni bir film olabilir elbette, zira filmler -TV'deki canon'u %100 izlemediklerinden- yasal olarak da biraz sınırda kalıyorlar.

Fukkatsu-hen için alternatif finale varan Director's Cut kısımlar geleceği zaten 1 yıl öncesinden biliniyordu. Beni Director's Cut olarak sadece DVD/BR tarihi olarak ileri atılması şaşırttı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?