Jump to content
  • Kayıt Ol

Mangada 'Aşırı' Sekse Sansür


ozman

Önerilen İletiler

  • İleti 18
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    4

  • antioksidan

    2

  • sera myu

    2

  • özz

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Güzel haber en azından bu tür ilişkilerin olduğu yapımların sansürü uğraması gerekliydi bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ama bahsi geçen türler zaten belli bir yaş üzerine hitap etmiyor mu? Sorun çocukların okumamasıysa çözüm bu değil bence. Ama belli alanlardaki suç oranını azaltacağına inanılıyorsa bilemem tabi.

Şahsi fikrim ise, ensest ilişki, çocuk istismarını, tacizini, kadınlara yönelik her türlü cinsel saldırıyı yüceltecek, özendirecek yapımlar tamamen ortadan kalkmalı. Böyle bir fantazi olamaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dogru karar olduğunu düşünüyorum.Aşırı uçlar kim ne derse desin toplumun değerlerni zedeleyecektir.Belki kimileri zevk alabilir ama azınlık için çoğunluğu zedelemek hoş bir davranış degil.Ülkemizde pek olmasa da ister adına anime diyelim ister siz deyin film yada dizi bu tür yayınlar çok iyi denetimden geçirilmelidir.Belki hemen etkisini göstermez (yıllara serper kendisini patlayacağı anı bekler )ama birgün gelir ,toplum içinde bireysel büyük problemler oluşturabilir.Özgürlükler çerçevesinde de herşey sınırsız degil diyebiliriz. Metni iyi okudugunuzda ise tamamen yasaklanmadığını görürsünüz. Neyse uzatmayalım farklı görüşleri de bekliyoruz ,tabi haberi okuyup ,adam akıllı tartışılması şartıyla.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hımm ben sansürün her türlüsüne karşıyım çizen mangaka hayalgücünü olabildiği kadar geniş tutmalı düşünebileceği en uç yere kadar düşünebilmeli eğer bunu anlatmak veya çizmek istiyorsa da çizebilmeli zaten mangakalara koyulan sınırlar pek çok manganın aynı fabrikadan çıkmış gibi olmasını sağlıyor daha da ilerletmenin anlamı yok ve benim için mangakalar da sanatçıdır bunun sanatçıya sınır koymaktan farksız böyle düşünmemde diğer bir etken de bu yasaklamanın hiçbir işe yaramayacak olması yani mesela çocuk karakterlerin kullanıldığı mangalar yasaklansa ne olacak ki adamın zihin yapısı mı değişecek sanki başka şekilde buna benzer görüntüleri göremez mi en basitinden çocuk pornosu var yasak olsa da bulan buluyordur. üstelik bu mangaları okuyanlarda zaten belli bir yaşa gelmiş insanlar yani çizgifilmini bulamazlarsa gerçeğini izlerler o yüzden bence gereksiz hatta yanlış çünkü bir taraftan da gerçekten çocuk istismarını dram olarak ve psikolojik olarak ele alan mangalara da sınırlama getirilmiş olmaz mı. Şu an trajedi türünde olan pek çok mangada çocuk istismarını görebiliriz karakterlerin geçmişinde. ki böyle bir anlatım çocuk istismarı için yasaktan çok daha fazla işe yarar çünkü onların yaşadığı trajedi çok iyi anlatılır ve okuyan kişide acıma duygusu oluşturur.

yaoiler ise bambaşka bir olay okumayan bilemez tabii o yüzden biraz açayım, yaoi mangalarda shoujo sınırları yoktur hani yukarıda demiştim ya zaten mangakalara koyulan sınırlar iyice aynılaştırıyor diye işte bu sınırlar yaoide yoktur. bu yüzden kadın mangakalar yaoi çizerken inanılmaz özgürdürler istedikleri hikayeyi istedikleri anlatımla hatta en yasak konuları dahi işleyerek verebilirler çok derin ve hastalıklı bir aşkda çizebilirler, çok fazla yaş farkı olan bir çift de çizebilirler, çok açık mangalarda çizebilirler yani hayalgüçleri neye yetiyorsa onu çizebilirler ve bu sayedede yaoi mangalar zaten karakter olarak anlatım olarak konu olarak çok iyidirler. shoujo manga çizip iğrenç bir eser vermiş aynı kadın yaoi bir manga çizer ve şaheser yaratır bu da yasaklı bir türle yasakları olmayan bir türün arasındaki farkı en güzel anlatan şey bence. ayrıca ister katılın ister katılmayın insanlık tarihi sürekli değişim içindedir şimdiki hiçbir yasa hiçbir kural sonsuza dek sürmeyecek şu an dünyanın değişimi de cinsiyetsizliğe doğru gitmektedir eşcinsel evliliğin yasal olması bunun adımlarından sadece biri bu yaoi ve yuri mangalarda bu değişimin bir göstergesi belki şimdi bize çok garip geliyor ama mesela bir 100 yıl sonra cinsiyet farklarının bu kadar belirgin olmayacağı görüşündeyim ki türkiye bu konuda dünyadan çok daha kapalı o yüzden bütün dünyayı türkiye gibi düşünmemek lazım.

yani bana göre yapılması gereken hiçbir sınırlama koymamak ama uyarı koymak mesela bu mangada işte ensest var bu mangada çocuk karakterler var gibi yani böyle şeylerden hoşlanmayan insanlara rehberlik etmek. bunun dışında sanatçılar olabildiği kadar özgür olmalı ha bana kalsa ben ecchinin de hentainin de yok olmasını isterdim ama objektif olarak bakarsam düşüncelerim bu :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ne sansürü kardeşim hayalinde ne varsa koy ortaya isteyen okur isteyen okumaz :qegenmis:

sera myu aynı fikirdeyim insan hayaleti kadar büyüktür

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ama bahsi geçen türler zaten belli bir yaş üzerine hitap etmiyor mu? Sorun çocukların okumamasıysa çözüm bu değil bence. Ama belli alanlardaki suç oranını azaltacağına inanılıyorsa bilemem tabi.

Şahsi fikrim ise, ensest ilişki, çocuk istismarını, tacizini, kadınlara yönelik her türlü cinsel saldırıyı yüceltecek, özendirecek yapımlar tamamen ortadan kalkmalı. Böyle bir fantazi olamaz.

Çok doğru düşünüyorsun bende aynen katılıyorum belirttiğin konulardan gerçekten fantazi olmaz sadece sapıklık olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İshak daha ayrıntılı yazı yazalım , kimse kimseye cevap vermek durumunda degil , unutmayalım ; herkes kendi görüşünü yazıyor.Bunu yaparkende kendi argümanlarını oluşturmalısın.:qiyiii:

Manga ve anime japon menşeli olduğu bir gerçek ,her sanat ilk öncelikle kendi doğduğu toplum da degerlendirilir.Japonların ekonomik düzeylerini dikkate aldığımızda bir doymuşlugun olduğunu inkar da etmemek lazım.Bu doymuşluk özellikle yazar ve çizerlerde farklı arayışlar içine girmesinde etkili oluyor.Şunu da söylüyebiliriz ,farklılık duygusu ,derinlikle birleştiginde belki türünü sevimiyecegimiz ama içerik bakımından inanılmaz yerlere gidilebilecek çalışmaların da yapılmasına neden olabilir.Belli çevrelerce takip edilecek bu türler ,o çevrenin üzerindeki etkinin dışında ,bazı olumsuzlukları zamanla başka gruplarda normalmiş gibi gösterebiliyor.İmdi savunanlar ve savunmayanlar arasındaki argüman farklılığı ortada(burda sadece anime ve manga olarak almıyalım,film,dizi vs.) ,toplum yararı düşünenler için tehlike olarak görülüyor .Kritierler belirlenmeli o kritirler aşıldımı gerekli yaptırımlar yapılmalıdır deniliyor. Özgürlük istiyenlerde sanırsam zaten az takip eden var. Onlarda kendi yagı içinde kavruluyorlar kimseye zaraı yok babında (kısaca ) cevap veriyorlar. Hatta bugünkü modern anlayışla baktıkların söylüyerek kendileri haklı görüyorlar(Rüzgarın önünde yaprak duramaz ,siz ne yapsanız da seyredilir takip edilir) Bu görüşe ilk tarafında karşı çıktığını sanırsam kimse düşünmüyor.Zaten kimseyi de tutanda yok sanırsam.

ayrıca ister katılın ister katılmayın insanlık tarihi sürekli değişim içindedir şimdiki hiçbir yasa hiçbir kural sonsuza dek sürmeyecek şu an dünyanın değişimi de cinsiyetsizliğe doğru gitmektedir eşcinsel evliliğin yasal olması bunun adımlarından sadece biri bu yaoi ve yuri mangalarda bu değişimin bir göstergesi belki şimdi bize çok garip geliyor ama mesela bir 100 yıl sonra cinsiyet farklarının bu kadar belirgin olmayacağı görüşündeyim ki türkiye bu konuda dünyadan çok daha kapalı o yüzden bütün dünyayı türkiye gibi düşünmemek lazım.

İlk kısmının belli parçarına katılıyorum ,kadınlar erkelere ,erkelerde kadınlara benzemeye başladı en azından karekter olarak.:D Eşcinsellik özellikle gelişmiş ülkelerde yaygınlaşıyor:031-32: .Özellikle içe kapanmış , bastırılmış bu tip insanlar medya tv vs etkisiyle kendini daha açık eder hale geliyor .Türkiyede etkili olacağını zannetmem .Bu tip insanların eşcinsel oldukları için aptal olduklarını kimse söylüyemez ,hatta bu his içinde olan mangakalar , bütün yetenelerini bu işe veriyor diyebiliriz ;ülkesi ,ailesi için degil kendisini kanıtlamak için yazıyor çiziyor tek amacı varolduğunu göstermek hatta yanlız başlarına ölüyorlar. Burda tabi sera nın dedigi gibi inanılmaz çalışmalarda çıkabilir.(başarılar iyi çalışmalar zorluklar altında ,yanlızlık anında ,iç acı çekerken çıkıyor) Kimsenin buna lafı yok. Ama doğru yolda olduklarını ve bu yasagın (belli koşullar dahilinde)yanlış olduğunu işin açıkçası bu bilgilerim dahilinde kabul etmiyorum.

Neyse konu uzun saçmalanın sırası değil.:ne noldu:

Diyeceğim o ki umarım site olarak genele hitap eden serilere el atacağız. Umduğumuz standartı yakalamak dileğiyle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

benim kastettiğim cinsiyetsizlik aslında eşcinsellikten ziyade biseksüellikti yani cinsiyet kavramını gözetmeden karşındakine duygu besleme. Eşcinsellik çok farklı bir konu zaten dünyada eşcinselliğin çok yaygın olması mümkün değil çünkü buna yol açan psikolojik ve fiziksel sebepler herkeste olamaz.

bedifeci yanlış anladıysam düzelt ama yaoi veya yuri çizen mangakaların eşcinsel olduğunu nereden çıkardın ki. yaoi çizen mangakalar zaten genelde kadındır yani erkek olsalar sana hak vericem ama. yuri çizenlerde genelde erkek mangakalardır diye düşünüyorum. başarılarının da çektikleri acılarla ilgisi yok zaten öyle acı çektiklerini falan sanmıyorum sadece mangayı yetiştirme derdinde garibanlar :011: başarılarının tek bir sebebi var o da çizerken serbest ve özgür bırakılmaları ve bu cümle de zaten bütün konunun özeti bence :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Valla bende bilmiyorum birşekilde konuya girdim :011: ,hızlıca yazdım :019-32: demek escinsellik ile ilgili birşeyler yazmam gerekiyomuş ,içimde kalmış böyle bir yazı :animation732xl9vh:.Neyse yuri , yaoi meselesini gözden kaçırmışım :018-32:Sera. Onun hakkındada birşeyler karalarım.Sanırsam alıntı kısmını fazla yapmışım orda eşcinsel konusunu almıştım.Asıl yazımda ntvmsnbc deki yazıyı esas almıştım.:q015:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ana konuya ait haberi okudum,yorumların da bazılarını okudum ben de şahsime ait birkaç görüş belirtmek isterim ve belirtmeden geçemeyeceğim diğer nokta da tüm arkadaşların görüşlerine saygı duymuş olduğum ve şimdi kendi görüşlerimi dile getirirsem eğer; Sera'ya 'Yasak' konusunda kesinlikle katılıyorum bence bu tür şeylere yasak getirmek hiçbir şeyi değiştirmyecektir aksine yasak olan obje ya da hareket ya da nesne her ne ise o 'Yasak' ibaresi yapıştırıldığı sürece en çok ilgiyi çeken şey konumunda olacaktır,unutmayalım her şey 'Yasak bir meyve'nin yenilmesi olayıdır aslında,yasaklar ne kadar çok dile getirilirse o kadar ilgi çeker....

Sera çok güzel bir örnek vermiş;çoçuk pornosu ki bu en büyük ve en önemli toplumsal sorunlardan birisi aslında,en büyük umudum da bir gün bunun önüne geçilmesi,neyse konu bu değil hemen konuya dönelim;anime olsun manga olsun karşı çıktığım hatta ilk sırayı alan ilişki türü 'Ensest' türüdür ki böyle bir ilişki mantığı olamaz diyorum zaten bu tür bir ilişki yaşamak isteyenlerin de aklından şüphe duyarım açıkçası,diğer türlere gelirsem (yaoi,yuri,shounen ai ya da shoujo ai) bunlar için öyle çok katı düşüncelerim yoktur aslında (unutmayalım çoğu ülkenin tarihinde bu tür ilişkilerin yaşadığı örneklerle yer almıştır tarihi belgelerde),kişinin kendi tercihi der kenara çekilirim,ha ben okuyup izler miyim,1-2 örneğine bakmışımdır yalan değil ama önceliğim karşı cinslerin yaşadığı türde ilişkiler olandır,şimdi yasak konusuna değinirsem bu tür yasaklar konulunca sanıyor muyuz ki düşüncelerdeki ya da duygulardaki değişimleri oluşturacak,sanmıyorum aksine dediğim gibi insan içinde bu tür duyguyu yeşerttiği için önüne geçecek bir engel olmayacaktır ve istismar dışında yansıtılan ilişkileri ele alan yayınların kaldırılmasına karşıyım (gerçi haber de 'Aşırı' diye belirtilmiş de) aksine 'Uyarı' eklenip piyasaya sürülmesi yeterli diye düşünüyorum,bu söylediklerim sadece belirttiğim ilişki türlerini yansıtan yayınlar için geçerli yoksa Özz arkadaşımın dediği gibi çoçuk,kadın,aile ilişkilerini istismar eden yayınlar varsın kaldırılsın,keşke bu engelleyici bir etken olsa çünkü biliyoruz ki daha doğrusu tahmin edebiliyorum ki birçok ülkede bu tür sorunlar en önemli toplumsal sorunları oluşturmakta,hatta yıllar önce okuduğum 'Ensest taciz' yaşayan bir kızcağızın anılarını okuduğum kitap (Babam Öldüğünde Ağlamadım) hala aklımdadır,hiçbir zaman da çıkmayacak eminim,şimdi bu ensest türlerini izleyenleri gördükçe ya da izledikçe zevk alanları okudukça kınamak geliyor içimden,neyse bu noktada fazlaca uzattım sanırım.

Sansür meselesine gelirsem;sanat alanında yapılan bu sansür meselesine -aşırı pornografik yayınları kastetmiyorum- tamamiyle karşıyım aslında,sanat bireyin sınırlarını önüne aldığı (kağıt,resim,yazı,kamera...vb) objeyi araç olarak kullanıp da dışavurumudur, bu düşünceleri ya da imgelediği tüm şeyleri yaşıyor ya da yapmak istiyor diye bir şey demiyorum,sonuçta her sanatçıyı aynı kefeye koyamayız,herbiri farklı bir kişiliğe sahip olduğundan dolayı bunu sadece hayal dünyasının ürünü olarak o araca dökenler var bir de dökmeyenler var (kendi saplantılarını sanatçı ruhuna gizlenerek de öne çıkaranlar),o zaman işte bu sansür devreye girme zorunluluğu hissettiriyor yani olay basit aslında;Kurunun yanında yaş da yanıyor...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Talep varsa arzı durdurmak sektörü sekteye uğratır. Uzun vadede bu sekte sadece yetişkinlere yönelik sektörü değil diğer anime/manga sektörünü de vurabilir.

Bunun haricinde, sansür uygulanmasını gayet saçma buluyorum. Yasa yürürlüğe girerse Japonlara küfretmek için bir nedenim daha olacak. Şayet bir insan, bu çekik gözlülerin eroge şeklinde tabir ettikleri pornografik yayınları alabilecek yaşa gelmişse -ki dünyanın neresine giderseniz gidin bu yaşı kimse takmaz, o ayrı mesele- sorun yok demektir.

Küçükler etkileniyormuş... Öyleyse sadece anime manga sektöründeki pornografik yayınlar değil, diğer pornografik yayınları, siteleri hatta Japonya'daki, Birleşik Devletlerden sonra en fazla pornografik materyal üreten stüdyoları da kapamak, sansüre uğratmaları gerekir.

Yobazın olduğu yerde muhakkak işini doğru yapan biri zarar görür.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tartışma rayının dışına çıkıyor.Herkes en baştaki linkteki yazıyı okudu sanırım:022:.Burda yasak derken rtükün bugün yaptığı akıllı işaret gibi birşey ,manga da o sahnelerde sansürlenecek. İsteyen gidip alabilecek.Bunu da kimse durduramaz.

Küçükler etkileniyormuş... Öyleyse sadece anime manga sektöründeki pornografik yayınlar değil, diğer pornografik yayınları, siteleri hatta Japonya'daki, Birleşik Devletlerden sonra en fazla pornografik materyal üreten stüdyoları da kapamak, sansüre uğratmaları gerekir.

Umarım öyle olur.:017-32:

Bu sözleri söyleyen arkadaşlar neden kaliteli ,içinde aşırı cinselliğin olmadığı serileri ,yeğlemiyor ya da bunlar daha artmalı demiyor ? Sadece işi ,arz taslep açışından degilde ,psikoloji açısından da değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.

Not:Sitemiz googlede taranıyor.Sitemizin itibarını düşürecek belli kelimleri kullanmayalım ,kulanırsakta spoilerin içine almanız,güzel olacaktır.Kendim gerekli gördügüm yerleri spoiler içine alacagım ,dikkatinize.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İşin içine ticari faktörler ve böle Hentai gibi yapımlardaki fanteziye dayalı şeyler olduğu zaman bana kalırsa işin Sanatsal tarafı tamamen ölüyor her nekadar hentaiye karşıda olsam hentai dışındaki diğer türlerde Animedeki ve Mangadaki sansüre karşıyım

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bedifeci hocam, bir manganın, DVD'nin üzerine "şu yaş ve üzeri için uygundur" işareti haricinde herhangi bir işaret koymak veyahut "ahlak bozucudur" tarzında bir yazı yazmak sektöre yapılan bir baskıdır. Dolaylı yoldan "ayağınızı denk alın" demekten başka bir anlamı yoktur.

Ayrıca şu soruyu da sormak gerekir; neyin ahlaklı? Kime göre ahlak? Ahlak diye bir şey var mı ki bunun "bozulabilen" bir şey olduğu kanısına varılabilsin? Nedir ahlak, önce onu yanıtlayabilmemiz gerekir

Kesinlikle haklısın hocam, pornografi içermeyen yapımların kalitesi gerek konu gerek çizim konusunda artırılmalı, hatta öncelik tanınmalı ama bunu yaparken pornografi gibi belli bir yaş kitlesinin üzerine hitap eden yapımların da işine karışılmamalı.

Talep varsa arz olur, talebin yegane sebebi ihtiyaçtır. Çekik gözlü arkadaşların ülkesinde anime-manga haricinde, animasyon olmayan

pornografik materyallere ciddi bir talep var. Dünya üzerinde üretilen pornonun çok büyük bir kısmı Japonya ve Kore başta olmak üzere Uzak Doğu ülkerine ihraç ediliyor

. İthal edilen materyaller yetmezmiş gibi yerli üretim pornografik materyaller de ülke içinde yerini alıyor. Bunun başlıca sebebinin ataerkil düzenin çok fazla topluma hakim olduğu yerlerde cinselliğin bir çeşit tabu olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bir insan cinselliğini ve cinsel kimliğini açıkça dışarıya vuramazsa

bu açığı kapatmanın en iyi yolu kişilerin fantezi dünyasına uyan pornolardır.

Yani toplum yapısı değişmeden, kafalar değişmeden ne kadar yasaklanırsa yasaklansın bir faydası olmayacaktır. Satışın kısıtlanması, baskı altına alınması, ibare konması toplum düzeni için pek iyi olmayacaktır.

Bir toplum ne kadar medeni, ileri olursa olsun

pornografi ciddi ciddi bir ihtiyaçtır

. Bu yüzden stüdyoları, dergileri, yayınları kapatmak bir işe yaramayacaktır ve zaten kapatılmamalıdır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şu haberi doğru dürüst okumadan niye yaygara koparıyorsunuz anlamadım gitti. +18 yaşın üstüne satılabilecek reşit olmayanlar alamıyacak bu kadar basit. Japonya da şu anda en büyük sorunlardan biride hemcins tarzındaki ilişkilerin aşırı derecede çok olması. Bu kararın da neresi yanlış anlamadım gitti. Çocuklarınız olduğunda bu kadar kaygısızca cevap verecekmisiniz merak ediyorum. Al olum benim gibi evlenme al şu mangayı erkek erkek takılın diyebilecekmisiniz? Askere kaç kişiniz gitti acaba? Askerde yapılan el kol şakalarını gördünüz mü? 20 yaşındaki kazık kadar herifler kucaktan kucağa tut, elini donunun içine sokacak kadar abzürt şakalar yapıyorlar. 10-15 yaşındaki bir kişiye sen me cinslerlerle ilişki halinde pornografi bir manga okutacaksın. Yuh diyorum. 10-20 yaş arası insan karakterinin gelişmesi için en önemli yaşlardır. Aileyi kimse doğru dürüst takmaz herşeye meğilli olunur. Sigara, uyuşturu, cinsel ilişkiye yönlenme bu dönemde başlar. 10-20 yaş arasına adı üstünde Delikanlı çağı derler. Deli Kan'lı kanın kıpır kıpır olduğu dönem. Bir yorum yaparken ilk önce düşünün. Ondan sonra yazın.

Ayrıca artık don mon çizerek konudan büsbütün uzaklaşan manga, animelerin yerine artık adam gibi konusu olan çizimlere dönerlde bizde adam gibi bir şeyler seyreder, okuruz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

küçük yaştakileri etkileyecek bir çok şey var.. Çocuklar silahlarla oynamayı öğreniyor. önce bir oyuncak piyasasına el atsınlar derim... gelişim çağındkailere herşeyin satılabilmesi yasak olmalı ki zatenyanlış değilsem japonya da reşit olma yaşı 20 Ülkemizde 18 iken.. ve zaten reşit olmayanlar birçok şeye yasal olan değil illegal yollardan ulaşıyorlar.. illegal yollarıda öğreniyorlar yasakların sonucu...

"Bu gibi konular özellikle çocukları kötü etkilediği düşüncesi ve bazı seri katillerin mahkemelerde mangalardan alıntı yapması gibi nedenlerle mangalara karşı bir öfke oluştu. Ancak bu yargılara rağmen Japonya'da suç oranları diğer ülkelere göre çok daha düşük. "

trevanin de bu yüzden kitap yazmayı bırakmıştı. Katil sayısı eminim azalmıştır...!

sansürle ilgili arkadaşlara bende katılıyorum.sanat açısından(tercih meselesi) sanatçının yaratıcılığına vurulan balta bana göre sansür.. ama satın alma yaşının sınırlandırılması eh çözüm mü..! çözüm olcaksa yapılsın.. ancak Squawın dediği gibi meraklar ve yasaklara açlık buna izin vermeyecektir.

Mesela;

Eden: İt's endless world ve berserk gibi... seinen türü olan mangaları da baltalar yasak.. o zaman sadece oturup shounen de bleach vb.. shouju da kendini tekrardan öte gidemeyen bir sürü serilerimiz olur

Eh sanırım satışlarda tavan yaptığından sektörde patlama yapar..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sadece bir uyarı yapmak istiyorum konu cinsel tercihler üzerine kaymasın, ana hatlarıyla tartışmaya devam edebilirsiniz (yaş sınırlaması, sansür, yasaklar vs)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?