Jump to content
  • Kayıt Ol

Yeni Battle Royale Manga'sı


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

battle-royale-v01-006-007.jpg

Battle-Royale-1-RC47TUV81E-1024x768.jpg

Battle%20Royale%202.jpg

Eğer siz de benim gibi Battle Royale isimli manga yada filmleri sevmişseniz yeni bir Battle Royale manga'sının yayınlanmasına sevineceksiniz.

Battle Royale: Tenshi-tachi no Kokkyō (Battle Royale: Angels' Border), isimli bu yeni Manga, Koushun Takami'nin distopya romanı Battle Royale'ın bir tür yan hikayesi, Ocak ayından itibaren Akita Shoten's Young Champion'da tefrika edilmeye başlanacak. Mioko Ōnishi ("Izo's Lover!") tarafından çizilecek bu Manga'da aynı zamanda orjinal hikayenin sahibi Takami yeni hikayeyi de yazacak.

1999 tarihli kült romanda Japonya'nın hızla ahlaki ve sosyo-ekonomik bir çöküşe sürüklenmesi, iktidarı elinde tutanlarınsa halkı sindirip uyuşturmak için başlattıkları Battle Royale denen bir ölüm oyununda, her yıl rastgele seçilen bir sınıfın bir adada son bir kişi kalana dek birbirlerini öldürmeye gönderilmeleri anlatılıyordu. Orjinal roman daha önce 2 sinema filmine de kaynaklık etmişti. (İlk film hatırlarsanız -Takeshi Miike'nin "Audition"u ile birlikte- doğrudan yayıncı firma kanalıyla ülkemizde gösterime sokulmuş ilk Japon filmiydi. Bu ilk film aynı zamanda 2011 içerisinde stereoskobik 3D olarak elden geçirilerek Japonya'da yeniden vizyona girecek) Masayuki Taguchi tarafılan çizilen Manga adaptasyonu ise Young Champion'da 2000'den 2005'e dek tefrika edilmiş ve sonradan Tokyopop tarafınca 15 cilt olarak ABD'de de piyasaya sürülmeye başlanmıştı.

517IYvWvKHL.jpg

Bir diğer Battle Royale haberi ise Amerika'dan. Viz Media grubu orjinal romanı İngilizce'ye çevirip yazarın bu sürüme özel yazdığı 22 sayfalık ek metni, Kinji Fukusaku'nun Battle Royale hakkındaki bir makalesi ve Max Allan Collins tarafından hazırlanmış ("Road to Perdition", "Batman: The Child of Dreams") önsöz bulunuyor. Özenle hazırlanmış kalın cilt ve albenili kapak dizaynı da gayet hoş. Dilerim ülkemizdeki yayıncılar bu kitabı pas geçmezler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • zhenya

    1

  • shinji

    1

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

ben filmi izlemiştim yanlış hatırlamıyorsam bir adama tencere çıkmıştı silah olarak :lol:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Live Action'ı izlemedim ama mangası oldukça güzeldi.Yeni seriden de beklentilerim yüksek...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?