Jump to content
  • Kayıt Ol

Dc Universe Online


swordsman

Önerilen İletiler

Oyunu anlatan en iyi video GameSpot'tan now playing'te buldum, ilgilenenler mutlaka izlesin.

Batman, Superman, Green Lantern ve Flash gibi efsane çizgi roman serilerinin yayıncısı olan DC Comics; Sony Online Entertainment (SOE) ile MMORPG dünyasına hem PC, hem de PS3 platformlarıyla süper bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Oyunun konusu süper kahramanlar/ kötüler olunca akla ilk gelen soru “Batman, Superman, Joker, Lex Luthor, vs… olarak oynayabilecek miyiz?” oluyor. Ama hayır, bu kahramanlar oyunda birer NPC olarak yer alacak ve gezerken ya da görev alırken onlara rastlayabileceksiniz.

Orjinal DC kahramanlarıyla oynayamayacak olmanız moralinizi bozmasın çünkü “inspire” seçeneği ile DC kahramanlarını andıran karakterler yaratabileceksiniz. Yani Batman’i andıran bir karakter yaratmak istediğinizde karşınıza Watchmen’deki Nightowl gibi bir karakter çıkabilir.’Yok efendim, ben çakma Batman olmak istemiyorum’derseniz, o zaman tamamen kendi zevkinize göre özgün bir karakter yaratabilirsiniz. Sıfırdan karakter yaratırken, dış görünüşün haricinde; adamınızın süper gücünü (elektrik, ateş, buz vb.), gücünün kaynağını (asa, silahlar, eller vb.), hareket tarzının nasıl olacağını (çok hızlı, akrobatik, uçma vb.) ve son olarak da özel yeteneklerini (Şu anda sadece “süper güç “açıklandı.) belirleyeceksiniz. Bu seçimlerinbelli bir kısıtlamaya tabi olup olmayacağı belli değil. Umarız oyuncular bu konuda aşırı serbest bırakılmaz. Yoksa 300 kilo ağırlığında olan ama Flash gibi hızlı koşabilen, Superman gibi yumruk atabilen, aynı zamanda da düşmanlarını buza çevirebilen ve tek kostümü kırmızı tangası olan süper kahramanlar görebiliriz. Evet, kabul ediyorum, böyle bir kahraman, rol açısından vaatkar ve bir o kadar matrak olabilir. (Abi yapalım mı bunu?) Ama… Bir MMORPG’nin en önemli unsuru atmosferidir. SOE de bu konuda kötü bir üne sahip olduğu için kaygılanmamız gayet normal. Gerçi yapımcılar her konuşmada SWGdeki hatalarından ders aldıklarını söyleyerek içimizi biraz ferahlattılar.

Kostümsü/ süper kahraman olmaz! Karakterinizi yarattıktan sonra Metropolis sokaklarında masum vatandaşlara yardım ederek ya da zırhlı banka araçlarını soyarak kahramanınızı / kötü adamınızı geliştireceksiniz. Bu görevler esnasında kahramanlar ve kötüler sürekli olarak birbirleriyle mücadele edecekler. Çoğu oyunun aksine, DC Universe Online’da kötülerin ya da iyilerin kendilerine has ülkeleri olmayacak; herkes Metropolis ya da yerine göre Gotham City sokaklarında inandıkları doğrultusunda görevler yapacak. Karakterlerimiz geliştikçe -yine her MMORPGtie olduğu gibi- yeni silahlar, zırhlar ve kostümler bulacaklar. Bu noktada şöyle bir soru sormak istiyorum:”Siz hiç, kötü gözüken bir silahı ya da zırhı sırf daha iyi özellikleri var diye kullanmak zorunda kaldınız mı?” Bu soruya çoğunuz “Evet” yanıtını verecektir: “Evet! WOW’da elimde tavus kuşu kılıklı bir okla gezmek zorunda kaldım! Evet! SVVGde Tuşken kıyafetlerini sevsem de alışverişe bile Compo-site Armor ile gittim!” DC Universe Online, bu travmaların farkına varmış olacak ki oyunculara buldukları tüm kıyafetleri dış görüntü olarak kaydetme olanağı sağlamış. Böylece sırf daha iyi diye şeker pembe tayt giymek yerine güzel, siyah kostümü kullanabileceksiniz. Kullandığınız miğferin ya da şapkanın rengine göre tüm kostümün renginin değişmesi de oyundaki bir başka ilginç özellik. Gördüğünüz üzere oyun kostümlere ağırlık veriyor. Ne de olsa süper kahramanlığın yarısı, kostüm karizmasıdır.

Unreal 3 motorunu kullanacak olan oyun, kalabalık şehir savaşlarını akıcı şekilde oyunculara sunabilecek gibi görünüyor. Yüksek grafik kalitesinin az kişiye ulaşmak olduğunun bilincinde olan SOE, motoru kontrollü kullanmış. Herkes, orta karar grafiklere sahip kalabalık bir MMORPG’yi, harika grafiklere sahip hayalet bir MMORPG’ye tercih edecektir.

Oyunda, düşmanların üzerlerine araba fırlatmak ve hatta sokak lambalarını söküp milleti onlarla dövmek gibi eğlenceli seçenekler de bulunacak. Konsol kullanıcıları göz önüne alınarak kontrollerin ve arayüzün olabildiğince sade tutulduğu görülüyor. (PS3′te L2 ile saldırı komutlarına, R2 ile de savunma komutlarına rahatlıkla ulaşabilecek.)

Sonuç olarak, içi çocukluğumuzun kahramanlarıyla dolu olan, koca bir hayal dünyasının kapıları açılmak üzere. Oyuna gelmeyin, oyun-suz kalmayın!

www.oyundestek.biz'den alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • swordsman

    3

  • bLueeekun

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Bu oyunu her ne kadar mmorpg hastalığından korksam ve bugüne kadar uzakta kalabilmeyi başarabilsemde oynamayı düşünüyorm. Çünkü vaadedilenler hakikatten ilgi çekiçi, tabiki marvel başarabilseydi çok daha iyi olurdu ama dc genel konsept olarak çok daha güzelini başarmış. Marvel'ınki felaket derecede ezik bunun yanında.

Sınıflar hakikatten çok ilgi çekici olayı yıllardır tekrarlanan savaşçı, büyücü, okçu 3 lüsünden kurtarıp, fly, acrobatics, super speed (:qask:) yapmışlar base classları, tamam diger super powerlar benzer birbirine hiç birşey diyemem ama gotham'da takılmak eğlenceli olacak bence batman hocamken :P

Bu arada dc fanı değilim, hatta sadece bir kaç cizgiromanını okudum bu güne kadar sadece ama bu oyunun eğlenceli olup olmadığını anlamak için gamespot'ın videosunu izlemek bence yeterli.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 10 ay sonra...

Oyun free 2 play oldu... Kimse oynamayacak mı yawtertew

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

DC Comics'in filmlerine hayranım. Ne çıksa izlerim. bu oyunuda oynarım. :qzirvede:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?