Jump to content
  • Kayıt Ol

Tsumiki no Ie


Önerilen İletiler

wsk8ar.jpg

KÜNYE:

Diğer Adları:La Maison en Petits Cubes, House of Blocks,House of Small Cubes

Kategori:Film

Süre:12 Dakika

Firma/Stüdyo:Robot

Yönetmen:Kunio Kato

Senaryo:Kunio Kato

Animasyon:Kunio Kato

Müzik:Kenji Kondo

Dizayn:Kunio Kato

Orjinal Eser:Kunio Kato

KONU:

Yaşamını küp şeklinde olan bir havaya sahip evde sürdüren bir adam düşünün, aslında hapsolduğu bu küp ev değildir,tamamıyla yaşadığı geçmiş hayatları daha doğrusu kendisine ait dünyasının izlerinde yaşamını sürdürmektir hapsolduğu.Sular altında kalmış bir şehirde ve suyun yükseldiği bu yerde evi olan yaşlı adamın,günlük hayatını sunan bir yapım Tsumiki no Ie.

Sahneler ilerledikçe aslında bize sunulan şey yaşlı adamın geçmişine ait izlerdir,diğer taraftan da sular altında kalan şehirdeki evini yükselttikçe herbir anısını da su yüzeyine çıkarmaktır aslında ortaya döktüğü...

Yaşlı adam,günlük yaşamına devam ederken,tek tek geçmişini hatırlar çünkü evin her köşesinde ona,sevdiği insanları ve onlarla yaşadıkları her anı hatırlatacak bir şeyler vardır.

b47252.jpg

KİŞİSEL YORUM:

Eskiden olsa kısa film dendiği zaman uzak durmayı tercih ederdim ama son zamanlarda izlediğim kısa filmler üzerine birçok kısa filme şans vermeye başladım,'Tsumiki no Ie' de izlediğim en iyi seyirliklerden birisiydi,açılış sahnesi aslında sıradan bir yaşam -özüne bakarsak oldukça sıradan bir yaşam gerçi- daha doğrusu günlük yaşam dediğimiz şeyi işleyen türde bir yapım gibiydi ve sadece suyla çevrelenmiş olan bir evde yaşlı bir amcanın hayatı sunulacak havasına sahipti ama etiketine bakınca 'Slice of Life (Günlük Yaşam)' dalını göremeyince böyle bir konu ''Bana ne sunabilir ki ?!'' diye düşünmüştüm, düşüncemi de çok güzel cevaplayan bir seyirlikle karşılaştım.

Hiçbir diyaloğun ve hiçbir seslenişin yer almadığı sıradan bir konu işlemiş yapımcı Kato, işlerken de kimin yaşamından kesitler sunmuş bilemiyorum ama o kadar gerçekçi o kadar çok içe işleyen bir dram sunmuş ki kendisine ait diğer eserleri merak etmeden duramadım.Diyalogsuz bir yapımın bu kadar içsel işlenebileceğini düşünmezdim hiç taa ki bu güzel yapıma tanıklık edene kadar...Öyle ki şarap sahnesinin güzelliği sanırım aklımda kalan en net görüntü oldu aslında sahnenin kendisinden çok etkili olan,o masaya kadar gelen şarap kadehinin sahibi olan 'Yaşlı Amca'nın kendisiydi hiç şüphesiz.

İzlediği anda seyircisini birçok duygusal düşünceye itebiliyorsa o yapım gerçekten de güzel işlenmiş görüşündeyim çünkü diyaloglarla ve süslü karakterlerle o kadar etkilemeyen yapım varken böylesi bir işleniş ile etkileyebiliyorsa hakkının da yenilmemesi taraftarıyım.

Fondan kulağımıza gelen melodi ise çok aşırı etkilemese de ekrana gelen görüntüler eşliğinde oldukça etkili olabiliyor,aslında belki de etkili olan sadece yaşlı amcanın içinde hapsolduğu anılarını izlemekti...

(AGT 'de okumuş olduğum haberde de böyle bir yapımın,''En İyi Kısa Animsayon Film'' dalında Oscar kazanmasına hiç şaşırmadım nedense :))

KARAKTER:

Yaşlı Adam:

2cz9i77.jpg

Yalnız yaşayan amcamız bu filmin tek kahramanıdır ve anılarıyla dolu olan evinde günlük yaşamını sürdürürken aynı zamanda inşaasında da uğraşı verir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    2

  • CHOBiTS

    1

  • DevilRanger

    1

  • smygon

    1

En Çok Yazanlar

Çok ilginç çizimleri ve hikayesi varmış.Uzun olmasıda pek fazla beklenemezdi.12 dakka ayırmaya fazlasıyla değer gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

12 dakika ya sığan bir hayat ve özlem

gerçekten etkili bir yapım olmuş :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Çok güzel bir tanıtım olmuş :D Acaba bu animenin Türkçe altyazısıda mevcutmudur :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok güzel bir tanıtım olmuş :D Acaba bu animenin Türkçe altyazısıda mevcutmudur :D

Türkçe çeviriye gerek yok Devil çünkü bu yapımda hiçbir replik yok,anlatılanlar sadece insan davranışlarıyla aktarılmış seyirciye,zaten en güzel kısmı da bu bence ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?