Jump to content
  • Kayıt Ol

Kara kule (Çizgi roman)


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

1378.jpg

KARA KULE – SİLAHŞOR’UN DOÐUŞU

(The Dark Tower – The Gunslinger Born)

Roland Deschain’in dünyası, yani Kara Kule’nin dünyası, Stephen King’in otuz yıllık tutkusudur. Ve King sonunda, bu fantezi öyküsünü yepyeni dokularla zenginleştirerek şahane bir destan oluşturdu! Silahşor’un Doğuşu, Orta Dünya garipliklerini dile getiren öyküleri ve zorlu karakterleriyle, geleneksel Marvel Çizgi Roman Serisi’ne büyük bir uyum gösterdi. Eisner Ödüllü Ressam Jae Lee’nin çizimlerini renklendiren Richard Isanove’nin işbirliği, yazar Peter David’in metinleri, Kara Kule: Sözcükler Dizini adlı kitabın yazarı Robin Furth’un büyük katkıları ve ayrıca, Stephen King’in yaratıcı vizyonuyla, Silahşor’un Doğuşu ve onun maceralarına tanık olacaksınız.

1385.jpg

KARA KULE – EVE GİDEN YOL

(Road Home)

Susan Delgado ölmüştür. Clay Reynolds ve Büyük Tabut Avcıları’ndan bir grup silahşorları takip etmektedir. Kötülük arttıkça ka-tet parçalanmaya başlar. Artık uzun süre evlerinden uzak kalacaklardır. Maerlyn’in Küresi’nin içinde kaybolan Roland’ın ruhunu karanlık güçler ele geçirmeye çalışmaktadır. Ka-tet’i ise onu kurtarmak, Hambry’den uzaklaştırıp sağ salim evine götürmek için kahramanca savaşmaktadır. Ama Dogan harekete geçip Roland ile ka-tet’inin bilmediği kötülükleri saçmaya başlayınca, Silahşor belki de uzunca bir süre ölüm yolunda ilerleyecektir.

1388.jpg

KARA KULE – İHANET

(The Dark Tower Treachery)

İhanet nedir?

İhanetin kelime anlamı bir yakınına yapılmaması gereken bir kötülük yapmaktır. Kısacası yamuk yapmaktır. Şimdi ihanetin nasıl tanımlandığını anladınız değil mi? Öyleyse Gilead’a hoş geldiniz. Haydi olayları izleyin bakalım. Gilead’ın koruyucuları Steven Deschain ve ka-tet’i, Farson’un adamlarının peşine düşüp ülkenin içlerine doğru ilerler. O gruptan birinin, diğerlerinin bilmediği kötü bir sır saklaması sizi şaşırtır mı acaba? Şimdi Roland’ın annesi Gabrielle’ye bir bakın. Manastırda Tanrı’dan af dilerken, Marten Broadcloak da meraklı bakışlarla etrafı kolluyor! Manzarayı çaktınız değil mi?

Uzaklardan biri geliyor. Bu kız silahşorların öğretmeni zalim Cort’un yeğeni. Elindeki o silah neyin nesi? Eğer bu kadınlığa ihanet değilse nedir? Doğrusu bilmek isterim. Roland elindeki torbada ne taşıyor? Maerlyn’in Küresi’ni Kızıl Kral’ın elinden almak büyük başarı. Ama ihanet her köşede kol geziyor. Roland’ı torbadan uzak tutmak olanaksız. Peki Roland, bundan ne kazanacağını umuyorsun? Eve Giden Yol öyküsünde Marvel yazarları Robin Furth ve Peter David, illüstratör Jae Lee ve Richard Isanove eşliğinde hiçbir sınır tanımadan Stephen King’in Kara Kule Serisi’nden yepyeni bir öykü yaratmışlar.

"Tanıtım yazısından"

Not :

Öncelikle orjinal hikayeyi okumadım ancak okuyan biri henüz hikayeyi okuyanların hikayeleri bitirmeden çizgi romanları okumamaları gerektiğini onlar için ağır spoliler olduğunu söylemişti.

Ben direk çizgi romandan takip ediyorum. Çizimleri oldukça iyi. Kuşe kağıt olmasıda ayrıca bir artısı.. Tek kötü yanı ise çok çabuk bittiğinden yeni cildi bekleme derdiniz. Araştırırken yurt dışında yayınlamış hali hazırdaki ciltlerin çizim ve özetlerine de şöyle bir baktım oldukça etkileyici idi. Fantik türü seviyor ve manganın dışndaki çizgi romanlara ilginiz varsa göz atmanızı öenririm.. İyi okumalar..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • lantis

    2

  • Aurora Borealis

    2

  • ademania

    1

  • Kyrie

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Roman serisini bitirdim, çizgi romanlardan da ilkini okudum. Çizimlerin oldukça iyi olduğu doğru ama hikaye hızlı anlatıldığından, kitapların o etkileyiciliğinin yanına bile yaklaşamıyor, yine de karakterleri renkli görmek güzel. Bir de ilk çizgi roman'ın bazı yerlerinde çeviriler çok garip duruyor nedense, iyi çevrilmemiş yerler var sanırım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

kitabı harika şu anda ikinci kitabını okuyorum benim tavsiyem çizgi romanından önce kitabını okumanız

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Serinin sadece iki kitabını bulabildim, ikinci el kitapçının birinin rafında rastladım.:hqasta: Piyasada yokmuş dediğine göre. Okuduğum kadarıyla diğer eserleri gibi güzel. Ben de Lantis gibi önce kitapları okumanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Zamanında arkadaşımdan almıştım, son iki kitabı eksik olarak. Hala da bulamadım, hala içime oturmuş vaziyette. Çizgi roman başlığını görünce acım dağlandı, teh. Okuduğum yere kadar çok güzel bi seriydi, Stephen King işte.

Çizgi roman kısmında ise, çizimleri aslında çok farklı duruyor. Ama bir şeyin önce orijinalini hazmetmek lazım, çizgi roman biraz daha zevk işi kalıyor ondan sonra zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

eğer internet üzerinden alışveriş yapıyorsanız kitabın bütün bölümlerini 7 sini de bulabilirsiniz kitapçılarda bulmak sıkıntılı olabilir. ben ilk üçünü aldım şimdilik fakat internetten araştırdım hepsi bulunabiliyor. ve tabiki internet üzerinden almak daha ucuza geliyor

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

dr' larda Türkçe 3 cildide mevcuttur.. Ama Lantsinde dediği gibi ingilizceside olur derseniz 7 cildide internet üstünden satılıyor..Açıkçası hiç başlamamışlar için önce seriyi okumak dediğiniz gibi doğrudur ama ben hem 3 cildide aldım, okudum hem de elimde 6 tane okumam gereken kitap var birde neden bilmiyorum Clive Barkır ve J.C.Grange dan sonra king okuyamaz oldum..

(illüstratör mükemmel bir iş çıkarmış çizimlerde..Jae lee için diyorum tabi keza dead Ironsun çizimlerinide görümüştüm gerçekten çok iyidir.)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?