Jump to content
  • Kayıt Ol

StarCraft 2 : Wings Of Liberty


Vermillion

Önerilen İletiler

starcraft-2-beta.jpg

Öyle bir oyun düşünün ki, çıkış tarihinin üzerinden 10 yıl geçmiş olsa bile, hala sevilerek oynanabilen bir yapım olsun. Öyle bir oyun düşünün ki, yıllara meydan okuması şöyle dursun, üzerine gelen onca yapıma rağmen hala bir numara olsun. Öyle bir oyun düşünün ki, ikincisi çıktığı zaman, hayranları, fanları o oyunun ikincisini ellerine aldıkları zaman göz yaşlarına boğulsun. Evet... Pek çoğunuzun da tahmin edebildiği gibi StarCraft'tan bahsediyorum. Tüm dünyayı kasıp kavuran, gelmiş geçmiş en iyi RTS oyunlarından biri olarak kabul edilen StarCraft'ın ikinci oyunu nihayet piyasaya sürüldü.

Duyurulduğundan bu yana, merakla beklenen, yayımlanan her videosu, görseli olay olan StarCraft 2, 27 Temmuz gecesi Türkiye'de de satışa sunuldu. Satışa sunulduğu gece, birçok oyun sever mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Evet, hem de Türkiye'de. Doğrusu böyle olaylara ülkemizde pekte alışık değiliz. Ama sanırım söz konusu, StarCraft gibi bir efsanenin devamı olunca, asla olmaz dediğimiz sahnelerle bile karşılaşabiliyoruz. Peki neydi StarCraft 2'yi bu kadar özel kılan? Neydi, yurdumun insanını gece gece sokağa döken? Eğer sizde bu soruların yanıtını merak ediyorsanız, gelin StarCraft 2'nin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkalım.

Protoss, Zerg and Terran!

379_22.jpg

Herhalde StarCraft oynayıpta bu üç ırkı bilmeyeniniz yoktur. Blizzard aynı ilk oyunda olduğu gibi, StarCraft 2'de de bu üç ırkla karşımıza çıkıyor. İlk oyunun senaryo modunda, Protoss, Zerg ve Terran ırkları için toplamda 30 adet görev mevcuttu. Yani diğer bir değişle her ırk için 10 adet ana görevimiz vardı. StarCraft 2'de ise sadece Terran ırkına ait bir senaryo moduna sahibiz. Hemen sinir yapıp, Zerg ve Protoss nerede diye celallenmeyin =) Oyunun gelişim sürecini az çok takip eden herkes bu iki ırka ait senaryo modlarının ek paket olarak oyuna sonradan dahil edileceğini zaten biliyordur. Bilmeyen okurlarımızda bu incelememiz vasıtasıyla bu ufak detayı öğrenmiş oldular. Oyunumuzun senaryo kısmına dönecek olursak, StarCraft 2'de sadece Terran ırkına ait bir senaryo modunun olması, elbette oyun süresinin kısalacağı gibi bir anlam teşkil etmiyor. Blizzard her ne kadar senaryo modunda ırk sayısını 3'ten 1'e düşürmüş olsa bile, ana görevler konusunda bir değişikliğe gitmemiş. StarCraft 2'de de aynı ilk oyunda olduğu gibi 30 adet ana göreve sahibiz.

379_9.jpg

StarCraft 2'nin senaryosu da ilk oyundakiyle kısmen de olsa benzerlikler gösteriyor. İlk oyunu oynayanlarında bildiği gibi, Arcturus Mengsk ile Terran Birliğini yenmeye çalışıyorduk. StarCraft 2'de ise Raynor olarak Dominionları alt etmeye çabalıyoruz. Tabi bunu yaparken tek düşmanımız Dominionlar olmuyor. Zaman zaman Zerg lideri Kerringen'in saldırılarına karşıda savunma yapmamız gerekebiliyor. Oyunun senaryosu, araya giren son derece kaliteli videolarla oyunculara sunuluyor. Bir görevi tamamladığımızda Operasyonun komutasını sağladığımız Raynor'a ait olan Hypreion adlı gemiye gidiyoruz. Bu ara videoların büyük bir kısmı da bu gemide geçiyor. Ayrıca, oyunun yapımcıları bu gemiyi dolaşmamıza da olanak sağlamışlar. Girebileceğimiz bir kaç farklı oda bulunan güvertede, dilersek oyun makineleriyle mini oyunlar oynayabilir, dilersek e TV'den oyunla ilgili eğitim videolarını izleyebiliriz. Bu özellik gerçekten çok iyi düşünülmüş ve oyuna ayrı bir hava kazandırmış.

Seneler Sonra Yeniden Eski Dostlarla

379_20.jpg

Blizzard StarCraft 2'yi bazı yönlerden oldukça geliştirmiş olsa bile, bazı unsurlara pek dokunmamış. Örneğin oyun oynanış dinamikleri bakımından ilk oyunla birebir benzerlikler taşıyor. Elbette bu serinin ilk oyunun oynamış olanlar için çok çok iyi bir şey. Ayrıca StarCraft 2'de ilk oyunda çok popüler olan Vikings, Medics, Goliaths ve Firebats gibi birliklere de yer verilmiş. Üstelik yenilenen upgrade seçenekleriyle bu birliklerinizi eskisinden çok daha güçlü bir hale getirme imkanına da sahipsiniz. Ayrıca, StarCraft 2'de Protoss ve Zerg ırklarına aitte bir takım upgradelere sahipsiniz. Bu upgradeleri yaptığınız takdirde bu ırklara ait olan bazı gemileri ve envanterleri üretebilme şansına erişiyorsunuz.

379_2.jpg

Ayrıca oyundaki araştırma ve üretim hızları da bir hayli arttırılmış. İlk oyunda bir araştırma yapmaya başladınız mı saatler geçmek bilmiyordu. StarCraft 2'de ise bu süre çok daha kısa bir hale getirilmiş. Bu oldukça olumlu bir gelişme diyebilirim. En azından bu özellik sayesinde hızlı bir şekilde gelişip, oyundan daha fazla zevk alabilirsiniz. Böylece size verilen görevleri daha kısa sürede yerine getirip daha fazla kredi kazanabilirsiniz. Daha sonra kazandığınız bu kredilerle ((ki) bu krediler StarCraft 2'de para yerine geçiyor ) bina vb. ünitelerde yardım amaçlı kullanabileceğiniz yeni itemler satın alabilirsiniz. Kısacası, StarCraft 2'de hiç sıkılmadan, her an yep yeni şeyler keşfedebilirsiniz.

-----------------------------

Kişisel yorumum;

Kesinlikle dünyanın en iyi RTS oyunu su götürmez bir şekilde kanıtlandı bu oyunla.Oyun içi grafikleri o kadar güzel ki sisteminiz kötüyse hemen yenisini almaya hazırlanın çünkü hiçbir rts'de görülmeyen grafiklere sahip starcraft 2.Blizzard kalitesini konuşturmuş.Normal görüntülerin yanında oyun aralarında giren videolar adeta film gibi aşağıya bi kaç örneğini koyacağım ne demek istediğimi anlayacaksınız.Blizzard'ın her oyunda özendiği gibi bu oyundaki seslerede özenmiş lafta değil tek sevmediğim yanı Battlecruiser'in saldırı aldığındaki laf oldu.En ufak bi saldırıda Abandon the shiip diye anırmaya başlıyor yakışmıyor koskaca battlecruiser'a :qzirvede:

Oyunun tek kötü yanı LAN desteği yok.Sanırım bu eksik yüzünden ben dahil tüm sc manyakları hayalkırıklığına uğrayıp blizzard'a sövmüştür.

Çıkar çıkmaz paraya kıydım ve collector's edition'dan kaptım bir tane.Türkiye'den aldığım için çok fena yedik kazığı ama olsun feda olsun Starcraft'a : D

Satın almak isteyenler için fiyatlar ;

DnR: 139.99 TL

ElectroWorld: 139.99 TL

MediaMarkt: 98 TL

Vatan Bilgisayar: 123 TL (Bonus Card)

Blizzard EU Store: €59.99

GameSeek: 40 GBP (Shipped to Turkey via Royal Mail)

Üstte Bahsettiğim videoyuda koyayım ;

Spoiler almak isteyenler izleyebilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Vermillion

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?