Jump to content
  • Kayıt Ol

Shaolin [2011]


bedifeci

Önerilen İletiler

35642e64-a5a3-461b-ab3c-957e379f316d.jpg

Zalim lider -Andy- başa geçmek için karısının kardeşi dahil önüne geleni ezer,çiğner ta ki kardeşinin ihanetiyle yüzleşip tek çocuğu da hırsının yarattığı dalgaya kurban olana kadar..

Dağda dövüş sanatları becerilerini mükemmelleştirmiş ama savunma dışı bunları asla kullanmayan Shaolin tağınağındaki rahiplere sığınır önünde farklı bir hayat vardır ama geçmişi onu bırakmayacaktır..

Bu yıl seyrettigim dövüşe dayalı en iyi film diyebilirim. Filmdeki karekterlerin hangisinin iyi hangisinin kötü olduğunu filmin başında kestiremiyoruz. İlk 20 dakika olayların tam olarak keşfedilmediği aksiyonla dolu sahneler yaşanıyor.Baş kötü sandığımız adam yeri gelince , vatanını sömürge olmaması için büyük emellerinden vazgeçebiliyor. O dönemdeki iç mücadele iyi yansıtılmış. Silahların Avruplalılar tarafından Çine getirilmesi ,pazarlanması...Duygusal olaylarda iyi serpiştirilmiş.Özellikle kız çoçugunun durumu , son sözü ve filmin son sahnesi duygusal bazda güzel anılardı. Liderlikten normal hayata geçiş ,normal insanları anlama duygusu,Shaolin tağınağındaki eğitim sayamayacagımız birçok konu iyi serpiştirilmiş.Her ne kadar ihanet etsede kardeş yine kardeştir ,onları bu duruma getiren kendimiz olabiliriz .Bir abinin kendi abisine yaptığı haksızlığı anlaması , ihanet eden kardeşini herşeye rağmen merhamet göstermesi hoş sahnelerdi. Konu ,mekan,güzeldi ,efeklerde,müziklerde orta halliydi.

Jackie Chan gibi bir karekteri her ne kadar sevsemde bu tip birazda kanlı filmde kansız işler yapması hoşuma gitmiyor. Jackie hangi film kanlı diyebilirsiniz. Onun için bu filme tat versede konu ve olay örgüsüne yakışmadığın düşünüyorum. Film 10 üzerinden 7,30 hakediyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • SPAWN-TheUndead

    1

  • kimsesiz

    1

  • kralgoku

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Jackie Chan'İ görünce izleyeyim dedim.Ama baş rol değilmiş.Yinede izlediğime pişman olmadım.Çok dram sevmeyen bir kişi olduğumdan bazen sıktı beni ama genel olarak güzel film.Tabiki aksiyon sahneleri en çok ilgi çeken kısmı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Jacky Chan'in sahneleri güzeldi. Son filimlerinde genelde kungfu bilmeyen tipleri canlandırması ilginç ^_^ Adamları iyi yoğurdu ama.

Adamım Jacky Wu öldü ona üzüldüm ya:023: Karşısına öyle sağlam bir karakter de çıkmadı ki. Şöyle zorlandığı bir mücadele olmadı. Önüne çıkanı yendi ama sonunda o da yıkıldı. Zaten filimde aşmış bir kungfucu olmadığı için sanmıyorum birebir dövüşüpte birine yenilsin. Anca öyle vururlar da durdururlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

En yakın zaman da izliyeceğim tanıtım hoşuma gitti.Teşşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?