Jump to content
  • Kayıt Ol

Ayı ve İnsan: Bitmeyen Çatışma


bedifeci

Önerilen İletiler

ayvensan.jpg

Türkiye’de yaşayan tek ayı türü olan boz ayının kısaca tanıtıldığı belgesel, ayılar ve insanlar arasında yaşanan çatışmaya ve bu sorunun çözümü için yürütülen bilimsel çalışmalara yer veriyor.

Batı ve Doğu Karadeniz insanının renkli anlatımıyla izleyiciye aktarılan ayı öyküleri arasında, ilginç karşılaşmalar, ayının insana saldırdığı olaylar ve ayının verdiği zararlarla ilgili şikâyetler yer alıyor. Bu öykülerin başrolünde olan ayılar ise kendi yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Belgeselin bilimsel danışmanlığını üstlenen Doğa Derneği’nin amacı, sorunun çözümsüz olmadığını göstermek. 15 ayda tamamlanan çekimler, Artvin, Rize, Kastamonu ve Bolu’da gerçekleştirildi.

http://www.trt.net.tr/televizyon/sayfa/detay.aspx?pid=20436

Dailymotion - ayı ve insan belgeseli | bitmeyen çatışma-2 |artvinliyiz.net - Animals Kanalı@@AMEPARAM@@http://www.dailymotion.com/swf/video@@AMEPARAM@@video

Bugün seyrettigim bir belgesel ,severek seyrettim ,beklentilerimin önünde geçti. Baya emek sarfedildiği belli oluyor.Ece hanımı tebrik ederim fdfds4.Çekimlerde kalite akıyor (nede olsa Karadeniz de çekilmiş).Bu belgeselle Türk yapımlarına güvenim arttı.Ülkemizde bu konularda malzemenin çok olduğunu düşünüyorum.Umarım bu tip çalışmalar artar. DVD si yada hd ,bluray sürümü piyasada olsaydı kesinlikle alırdım. Bütün anime severlere bu belgeseli öneririm.

KISA BİLGİLER

06.jpg

Belgeselin Çekimlerinde Güçlü Tele Zoom Objektifler, Gece Çekimleri İçin Kızılötesi Işıklar Ve Harekete Duyarlı Kamera Sistemleri Kullanıldı.

02.jpg

TRT’de High Definition (HD) Olarak Çekilen İlk Belgesel Olan Ayı Ve İnsan, Sony Ve Canon’un Sponsorluğunda, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İle Orman Genel Müdürlüğü’nün Katkılarıyla Gerçekleştirildi. Aselsan Gece Görüş Dürbünleri, Alpinist İse Çeşitli Dağcılık Malzemeleri Sağlayarak Projeye Destek Verdi.

8.jpg

TV Katalunya Tarafından Satın Alınan Belgesel, İspanya’da Da Yayınlanacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • Beyazm

    1

  • Kisiliksiz

    1

  • Aurora Borealis

    1

En Çok Yazanlar

ece hanımı bende tebrik ederim Bir laz olarak göğsümde kabarmamıştı değil.. Sorun çözümsüz mü çözümlü mü bilemeyeceğim ama en son 96 da karadenizdeydim ve çok acı bir olay gerçekleşmişti..bizzat şahit olduğunuzda pek de sevimli gelmiyor insana.. güzel paylaşım teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Baba evinin karşısındaki çaylıkta bol bol gezdiklerinin bilinciyle bir iki senedir oralarda çay toplamaya giden biri için "uzaktan sevilesi orman sakinleri" (Bakınız: Benim için öyle yani).

Belgeseldeki ayılarla karşılaşılma hatıraları yer yer bayağı güldürüyor da: "Baba, kim bize küfür ediyi?!"

Bir de yeri gelmişken ayılar hakkında küçük bilgi:

-Hangi meyve ağacının hangi mevsim ne vakitler meyve vereceğini bilir. Ona göre bir sıraya koyup bir, bir, meyvesi olgunlaşmış ağaçları ziyaret eder.

-Domuz ve çakal gibi yüzsüz değildir. Mahalle yakınlarına uğramaz. En azından şimdilik bizim köydekilerden çıkardığım sonuç bu. Ama değişebilir de. Kim bilir?!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?