Jump to content
  • Kayıt Ol

Naruto ve One Piece Mangaları Türkiye'de


gerekli

Önerilen İletiler

Sevgili Manga severler,

Gerekli Şeyler Yayıncılık olarak dünya devi Shueisha ile yaptığımız anlaşma sonucu Türkiye'de ilk defa gerçek anlamda Manga yayınına başlıyoruz.

Yayınlayacağımız eserler

ONE PIECE

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/One-Piece-T%C3%BCrk%C3%A7e/160535823997641

NARUTO

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Naruto-T%C3%BCrk%C3%A7e/180630081979488

Manga ve Anime severlere duyurmaktan mutluluk duyarız

Saygılarımızla

GEREKLİ ŞEYLER

Tel : + 90 212 2466131

Fax: + 90 212 2466438

www.gerekliseyler.com.tr

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • sakura hime

    2

  • PaarthurnaX

    2

  • Unbreakable

    2

  • gerekli

    1

OOo haraika bir haber gerçekten

umarım devamı gelir ve daha fazla manga yayınlarsınız :962129:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar nette gezerken anime.gen.tr de gözüme takılan bir haberi sizlerle paylaşmak istedim. Gerekli Şeyler Yayıncılık, Shueisha ile yapmış olduğu antlaşma sonucu Türkiye'de manga yayınına başlıyor. One Piece ve Naruto mangaları Mayıs ayında yayınlanmaya başlayacak. Gerekli Şeyler'in sitesinde yaptığı duyuru şu şekilde,

Sevgili Mangaseverler,

Gerekli Şeyler Yayıncılık olarak dünya devi Shueisha ile yaptığımız anlaşma sonucu Türkiye'de ilk defa gerçek anlamda Manga yayınına başlıyoruz.

kaynak : http://gerekliseyleryayincilik.blogspot.com/

Bloglarında bu şekilde bir yazı var bu haber doğruysa ve mayıs ayında dedikleri gibi basıma başlarlarsa mangaları ilk alanlardan biri ben olurum :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vay vay vay vay habere bak beee :D Eğer gerçekse bu haber kesinlikle almaya değer. Şükürler olsun yaa sonunda Türkiye'de bu konuda ilerliyor :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Resimliroman.net'te okuduğum kadarıyla (ki söz konusu açıklamayı yapan yayınevinin sahiplerinden Mişel Simone'ydi) her iki mangada Japonca aslından çeviriliyormuş. Orjinal edisyonlarıyla basılacakmış.

Gençler bu haberin duyurusunu, üyesi olduğunuz tüm forum alanlarında, blog'larda yapın. Ulaşabildiğiniz herkese söyleyin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Valla şimdi gözümde değeri daha da arttı. Artık almadan yapamam herhalde. Ne pahasına olursa olsun alıp arşivleyecem...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerekli Şeyler, Türkiye'deki çizgi roman açısından öncü yayınevlerinden biri. Simone bir dönem Arkabahçe ve Büyük Mavi'nin de ortaklarındandı.

Otomo'nun Akira'sının, Koike ve Kojima'nın Lone Wolf and Cub'ının, Inoue'nin Vagabond'unun telifinin peşinden koşturan, Japonların yarattığı bürokrasiden bunaldığı halde Frankfurt Kitap Fuarında Kodansha standından ayrılmayan yayıncılar tanıyorum. Aralarında manga'ları çok iyi takip eden, hatta AMT gibi anime-manga forumlarına girip çıkanlar da var. Türkiye'deki yayıncılar sanıldığı gibi manga ve animelerden habersiz değiller.

Japonlar tok satıcı oldukları için (iç pazarları kendilerine yetiyor) telif konusunda hakikaten çok zor insanlar. Diyelim ki siz Nagano'nun Five Star Stories'ini basmak istiyorsunuz. Hayır sizin ülkenizde bu işin kültürü yeterince oturmuş değil FSS'den önce bunu basacaksınız diyip önünüze başka bir yayın koyuyorlar. Hadi adamları ikna ettiniz. Telif ücreti bir yana önünüze öyle bir sözleşme koyuyorlar ki... Sonuç itibariyle 5'e mal edebileceğiniz bir yayının tahmini maliyeti Türkiye'deki eziyetli dağıtım süreciyle beraber otomatik olarak 10'a - 15'e çıkabiliyor. Baskı, edisyon farklılıkları, Japon Yayıncılara ulaşabilme güçlüğü, TUDEM'in Yalınayak Gen'in beklenen ilgiyi bulamaması gibi olumsuz etmenleri de işin içine dahil etmek lazım.

Peki bunları neden anlatıyorum (ki aslında söylenecek çok şey var). Türkiye'deki anime-manga meraklıları rüştünü ispatlamak zorunda. Gerekli Şeylerin Naruto ve One Piece'in basılması güzel bir başlangıç. Eğer her iki yayının da satışı beklenildiğinin üstünde olursa, Türkçe yayınlanmasını hayal bile edemediğimiz manga'ları kitabevlerinin raflardan görebilirsiniz. Dolayısıyla Mayıs ayına kadar (ki olası bir geçikmeyi de hesaba katmak durumundayız. Gerekli Şeylerin oldukça uzun bir yayın listesi var.) elimizden geldiğince adamların reklamını yapalım. Bu diğer yayınevlerini basmayı düşündükleri başka mangalar konusunda cesaretlendirebilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

tutturmaları için süper diyalog yazmaları lazım .halkımız çok acımasız eleştirir,acımasızdır,tecrübeyle sabittir...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Resmi sitesinde böyle bir haber göremediğim için ve blogspottan yayınlandığı için fake gibi gelmişti. Ama blogu açanlar kendileri imiş. Remzi Kitapevinden DragonBall serisine başlamıştım. Naruto ve OP ninkinide alacaktım ama Türkçesi çıkacağı için bekliyeceğim. ^^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

One Piece serisinin ingilizce olarak 7 cildini almıştım ama türkçesi çıktığı zaman tekrar almayı düşünüyorum hem ingilizce hemde türkçesi olsa zararı olmaz :sinsin:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu habere sevindim gerçekten. Yalınayak Gen Türkçe basılmasına rağmen pek ilgi görmedi( buna çok bilinmiyor olması etken olabilir) naruto ve one piece’in daha çok ilgi göreceğini düşünüyorum.

İstenilen satışa ulaşması konusunda bazı şüphelerim var, kaygılandığım şey: bu iki manga çoğu kişinin bir şekilde izlediği ya da okuduğu bir eser olduğu için almak istemeyenler çıkacaktır ve bu da istenilen satışa ulaşılmasını engelleyebilir. Bu noktada daha önce okumuş ya da izlemiş olmayı değil, gelecekte Türkçe basılma ihtimali olabilecek eserler düşünülmelidir.

Çok önemli bir konu bence, bize burada çok iş düşüyor. Herkesi alması için zorlayamayız ama sonra da niye ülkemizde Türkçe anime ve manga yayımlanmıyor diye yakınmamız saçma olacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Mayıs ayından itibaren ayda bir cilt yayınlayarak güncele ulaşmaları pek mümkün olmayacak, seriler Japonya'dan 3-4 yıl sonra bitecek bizde. Ama eğer layığıyla yaparlarsa kesinlikle takip etmeyi düşünüyorum, 12-15 TL civarı fiyat demişler, ayda 25-30 lira çok büyük para değil, günde 1 lira koyarım kenara :gul gul:

Naruto'nun animeyi 80de bıraktım, filler falan derken haşat ettiler seriyi, devam etmem artık, mangadan takip ederim ne güzel :D

Yalınayak Gen'in ilk 2 cildini okumuştum ama Kocaeli'nin altını üstüne getirdim 3 ve 4ü bulamadım :D bir de geçen yaz İzmit Real'de TokyoPop'un bir kaç mangasını gördüm ama onlar da kayboldu ortadan, sanırım isteyen çok o yüzden tükeniyor hemen :D bunlar hep iyi haberler, gelsin Türkiye'ye de, anime/manga kültürü gelişsin artık :D

Mayısı iple çekiyorum, artık her ay manga alırım :okugf:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Facebook'da açtıkları hayran sayfasına şöylecene baktım ve çıktım. "Bilgi" kısmında "Japonya'nın en çok satan Manga'larından birisi" yazıp bırakmışlar. Tek cümle. Ki Gereklişeyler'in Manga ile aslında çok da bağı olmadığını, sadece "Ne alırsak da satarız?" mantığıyla işler yaptığı zaten biliniyor. Her yıl Akira'yı Manga olarak basmaları için yazdığım mesajlara düzgün bir cevap vermeyen insanların Naruto ve One Piece'yi gerçekten basabileceklerine açıkçası inanmıyorum. Hadi bastılar diyelim, bu kez de kötü satış metotları ile bu kitlesi hazır yapımları bile beceremeyip batıracaklarına kesin gözüyle bakıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu gibi oluşumlardan ve girişimlerden %100 performans/efor/yatırım beklemek yerine, başlangıç için iyi demek gerektiğini düşünüyorum. Herşeyin adım adım gerçekleşeceği, pazarının büyüklüğünün ne olduğunun tam olarak kestirilemeyecek bir yatırım için limitleri aşmak, yanlış ve gereksiz olacağı için, iyi bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Bu sitede ve diğer sitelerde emek veren herkesin attığı adımlarında bu adımda katkısı olduğu için, eminim, Türkiye'de animenin gelişmesine emek veren herkes, karşılık aldığı için mutludur. Umarım gerekli desteği görür de bir seviye daha atlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?