Jump to content
  • Kayıt Ol

Yeni bir mangaya başlamak...


Aurora Borealis

Yeni bir mangaya başlarken...  

193 oy

  1. 1. Yeni bir mangaya baþlarken...

    • Kapak Tasarýmý
    • Türü
    • Konusu
    • Menþei
      0
    • Mangakasý
    • Tavsiye olmasý
    • Popüler olmasý
    • Çizim tekniði, kalitesi
    • Animesini izlemiþ olmak
    • Diðer (bu seçeneði iþaretleyen olursa açýklayýcý olmasý için yorum yazarsa iyi olur)


Önerilen İletiler

Bir mangaya okumaya başlamadan önce, o mangayı okumanıza karar vermenizi sağlayan ilk sebep nedir. Özellikle altını çizmemin sebebim şudur; elbette hepsi zincirleme; mangakasını biliyorsunuzdur, konusu sizi cezbeder, sevdiğiniz bir türdür başlarsınız ama ilk dikkatinizi çekendir anketteki amaç

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 31
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    3

  • Aurora Borealis

    3

  • vkopuzoglu

    1

  • Shinkaron

    1

İlk oyu ben vereyim. Genelde pek manga takip edemiyorum. Takip edersemde yarım kalmış animelerin mangalarını yada devam eden serilerin mangaların takip ediyorum.Örnegin claymore.kenichi,one piece,naruto ....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ben de pek manga okumam ama okuyacağım zaman da ilk konusuna bakarım. Bir şeyler okumak istiyorsam öncelikle bir araştırır konusu ve türü bana uygun ise ara ara okurum.

İlk etapta konusuna bakıyorum diyebilirim özetle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İmdi şunuda belirtmem lazım ,animeye göre karar verdigimi belirteyim. Sonucunda animenin konusunda seçicilik yapıyorum. Bu da mangayı takip edip etmememi sağlıyor. Tek seçenekli oylama olduğu Animesini izlemiş olmak...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

anketin zorlayıcı yanıda bu :) tek seçenekli olması.. Aksi taktirde okuyacağım mangaya göre benim de bir kaç seçeneğim olabiliyor: tür, konu ve mangaka gibi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Manga okumayı pek sevmem. Manga okuyacağıma açar roman okurum diye bir düşüncem var. :D

Kesinlikle öncelikli sebebim animesini izlemiş ve beğenmiş olmam ki bunun nedeni de animenin mangası devam ederken yarıda kesilmiş olmasıdır. Böyle mangaları da asla baştan başlayıp okuduğumu hatırlamıyorum, animenin kaldığı yerden devam ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Öncelikle afişine bakarım, ilk intiba önemli, ardından içerdiği türlere bakarım, etrafımdan aldığım duyumlar da bu konuda bana yol gösteriyor. Karakter tasarımlarına da bakarım, ilgi çekici karakterler var mı diye. Son zamanlarda tsundere ve yandere karakterler varsa ayrıca ilgimi çekiyor. Çoğunlukla ilk bölümünü okuyarak bir şans veririm, beğenmişsem gerisi gelir zaten. Çizimler de önemli tabi, bazı mangakalar kalemini konuştururken bazıları daha öğrenememiş oluyor tam olarak bu işi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Manga okuma ilk başladığımda etken; animesini izleyip hikâyenin devamını ve farklılıklarını görmekti. Daha sonra manga okumak hoşuma gidince ve koşullar yalnızca manga okumama olanak verince çeşitli şeylere yöneldim.

Kapak Tasarımı dikkatimi çekerse, önce türe bakarım. Türler de ilgi çekiciyse konusunu okurum, karakterlere bakarım. Kapak Tasarımı ve Türlerinin ilgimi çekmesi yeterli kısacası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:) evet amaçta zaten ilk dikkat çeken keza hepsi aslında baktığında zincirleme seinenin çok severim ama çizim berbattır yada mangakasına gıcığımdır uslubundan ya da biri tavsiye etmiştir inat edip okumamışmdır sonra bayılırım :D (zhenya'nın kulakları çınlıyordur) ama bu zincirileme tepkimeyi başlatan bir ilk muhakkak vardır..
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

rastgele seçerim bitirmeden bırakmam

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sanırım ben de pek manga okuyucusu olmayan kesimde yerimi almış durumdayım, okuduğum mangalar da 'One Shot' ağırlıklıdır ya da birkaç ciltlik kısa mangalardır, uzun soluklar da vardır ama genelde okuduğum bu uzun soluklu olanlar,izleyip de sevdiğim animenin mangasıdır.Burdan çıkan sonuca göre de konusuna aşina olduğum mangaları değerlendirmeye aldığım anlaşılıyor sanırım,gerçi kız kokan daha doğrusu 'kız duyguları'nı taşıyıp da 'Shoujo' ya da 'Romantizm' havasına sahip mangaların beniçekim kuvveti,diğerlerine göre bir nebze de olsa daha üst seviyede görüyorum ama sanırım,bu güne kadar okuduklarımdan yola çıkarak 'Animesini izlemiş olmak!' hakkını seçiyorum...

Lakin ben ''İtiraz hakkımı'' da kullanmak istiyorum hakim hanım,''Hepsi'' demek istiyorum ben ama qıhım

En iyisi ben daha fazla 'Spam' yaratmadan bu başlıktan toz olayım,değil mi? :biyik gulme:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anime izlemekten çok manga okuyan biriyim nedense manga daha iyi geliyor bana.Ama sitelerde fink atıp manga araştırmışlığım yoktur.İlla bi' yerlerden gözüme çarpar öyle başlarım mangaya veya ufak çaplı spoiler'lar yerim.

İlk baktığım karakterleridir serinin.Serinin adını sanını öğrendikten sonra karakterlerini araştırırım - tabii bu genellikle spoiler yememe sebeb oluyor o ayrı : ) - Daha sonra çizimler gelir.

Ama sırf manga-ka'ya bakılarakta okunabilir seriler olabilir.Misal bir Takehiko Inoue veya Urasawa Naoki dendimi direk atlarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mangaya başlamadan önce konu-tür ve çizimlerine bakıyorum, vermillion gibi anime izlemekten çok manga okurum. Manga, animeden daha fazla sarıyor beni.

İlk mangalarım, animesini izlediklerimden olması nedeniyle de bu şıkkı da yabana atamam.( her ne kadar mangasını okuduğum bir serinin animesi çıkınca, animesini beğenmeyip izlemesemde.....)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Çizimler benim için önemli :011:önceleri konu için okurdum ama nasıl olsa çoğu mangada 2 oğlan bir kız olduğu için çizimler daha önemli oldu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

genelde biryerden duyduğum bir mangaa gözatarım. konusu çizimleri güzelse başlarım... genelde başlarsam bitirmeye çalışırım...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tabi ki konusu :D Animeler içinde aynı bir serinin konusu bence çizimlerine göre daha çok ön planda olmalı çok güzel çizimlere sahip ama çok kötü konusu olan mangalar okudum ve konunun çizimden çok daha önemli olduğunu savunuyorum. Birde zaten manga çizimleri sürekli aynı kalmıyor mangaka çizim açısından kendini sürekli geliştiriyor mesela fruits basket mangasını okuyanlar bilir başlangıçtaki çizimler çok kötüydü ama son bölümlerde çizimler muhteşemdi :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konusunu dikkate alırım ama karakterin şeklide önemlidir çizimden ziyade nasıl desem mesela kıyafetleri falan benim istediğim tarzda olması lazım tabi öncelik konusu:D:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim için en büyük etken konusudur aslında ama çizgileride harika olursa hani anlatılmak isteneni güzel yansıtıyorsa bunlar işte konuya artı puan kazandıran unsurlardır ;) Yoksa şu mangaka çizmiş şu yayın evi yayınlamış önemli değil ha Shounen Jump gibi dünyaca bilinen yayın evlerinden çıkıyorsa bu yapım tabi ki de ilgi çeker ama konusunu sevmediysen kimse okutturamaz o kişiye o mangayı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Diğer seçeneğini işaretledim çünkü manga okumaya başlamadan önce beni gaza getirecek ya da ilgimi çekecek şeyler aramam. Direkt okurum yani. Eğer çok uzun değilse sonunu getiririm ama hem çok uzun hem de bana hitap etmeyen bir mangaysa bırakırım. Değerlendirme yaparken de en çok çizimine önem veririm. Çizimleri güzel veya çok sıradışıysa gözümü okşar okurken. Ama hem çizimleri orantısız hem hikaye klişe hem de uzunsa (all in Junjou Romantica) o zaman devam etmem için de bir neden yoktur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

türü dedim.

Benim için önce türü gelir.Sonra sevdiğim türlerden -bir çok tür var- mangalarin konusunu okurum :qegenmis: beğenirsem okumaya başlarim. Okurken sklrsam birakirim. Ama genelde çok saçma olsa bile sonuna kadar okuyan biriyim :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk çizime bakarım. Çizim derkende çizimin güzelliğine değil , olayları bize çizimleriyle iyi şekilde de anlatıp anlatamadığına bakarım. Tabi ilk baktığım özellik bu yoksa devam etmem için tür,hikaye bunlarında tatmin edici olması lazım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Manga sürekli okuyan birisi olsaydım -ki okuduğum Manga sayısı iki elin parmaklarını geçmez- , en çok konusu dikkatimi çekerdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

konusu bence de :)Bazen çizimleri ne kadar güzel olsa da konusu sarmayabiliyor önce ilk bikaç sayfasına bakarım hoşuma da giderse devam ederim:)tabi hem çizimi hem de konusu güzelse ona da hayır demem yani...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk önce türüne bakarım. Mesela manga kirli ve karanlık bir konuya, yasak aşk, saplantı, psikolojik çözümlemeler, yaoi/s.ai gibi unsurlara sahipse tam bana göredir. Eğer bu söylediğim şeylere uyuyorsa sonra çizime ardından da konuya bakarım. Mesela flower of evil, Shounen zanzou, oujitachi wa izonsuru gibi uç noktalara getiren mangalar benim için eşsizdir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?