Jump to content
  • Kayıt Ol

Japonyayı deprem ve tsunami vurdu


bedifeci

Önerilen İletiler

Japonya'nın kuzeyinde 8.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerel saatle 14.46'da meydana gelen deprem, yüzyılın en büyük beşinci depremi olarak tarihe geçti. Japonya'da önce 7.9 olarak duyurulan sarsıntı, ABD Jeoloji Merkezi'nceyse 8.8 şiddetinde olarak açıklandı.

Depremin yerin 10 kilometre altında, doğu kıyısına 125 kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi

Depreme 371 kilometre uzaklıktaki Tokyo'da depremden sonra tsunami etkili oluyor. Araçlar denize doğru sürükleniyor. Kentte ve ülkenin genelinde yangınlar çıktı. Depremin merkez üssünde durumun ne olduğuna ilişkin hiçbir haber gelmiyor. Dünya gelen görüntüleri dehşet içinde izliyor... Son gelen bilgiye göre tüm limanlar ulaşıma kapatıldı...

Tsunami dalgaları tarlaları, çiftlikleri vurdu. Yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki tsunami dalgaları yıkarak ilerliyor. Depremin ardından kapatılan nükleer santrallerde sızıntı olmadığı açıklandı...

Deprem sonrasında tüm Pasifik'te tsunami alarmı verildi...

janslar depremde ölenlerin sayısını 19 olarak duyururken, yüzlerce kişinin de kayıp olduğu haberleri geliyor. Depremin ardından çıkan yangınlara müdahalelerde güçlük yaşanıyor, 44 farklı bölgede yangın çıktığı öğrenildi.

Japonya'da rafineriler, nükleer santraller, Narita Havalimanı ve raylı ulaşım sistemleri kapatıldı. Tsunami dalgalarının Japonya'nın yanısıra Tayland'ı da etkilediği yolunda haberler geliyor. Tsunami tehlikesi Rusya'yı bile tehdit ediyor. Depremin en büyük zararı Sunday kentinde yaptığı belirtiliyor. Otoyolları yıktığı, araçları önüne kattığı görüldü. Tokyo'nun kuzeyindeki Fukushima bölgesinde dört milyon evin enerjisiz kaldığı öğrenildi.

Depremin nükleer santrallerde bir sızıntıya sebep olmadığı açıklandı.

Deprem ekonomiyi de vurdu

Sarsıntının yol açtığı hasarlardan etkilenen bir çelik fabrikası yanmaya başlarken, Sony firması bölgedeki altı fabrikasını geçici olarak kapattığını duyurdu.

Japon yeni, dolar karşısında son iki haftanın en düşük seviyesine gelirken, Japon borsasında da hisse senetleri son beş haftanın en düşük seviyesinde.

Japonya’da 8,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Başbakan Naoto Kan, depremin ülkenin kuzeydoğusunda büyük hasara neden olduğunu söyledi.

Başbakan, depremin vurduğu bölgedeki nükleer santrallerin zarar görmediğini ve radyasyon sızıntısı olmadığını belirtti.

Hükümet sözcüsü Yukio Edano da yardım faaliyetlerine katılmaları için deprem bölgesinde askerlerin gönderildiğini kaydetti.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu, dünyanın dehşet içinde izlediği Japonya'daki deprem görüntüleri için, "Japonya için bile büyük bir deprem" yorumu yaptı. Deprem dünya tarihindeki 5. büyük sarsıntı

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • SPAWN-TheUndead

    4

  • bedifeci

    3

  • özz

    1

  • Aurora Borealis

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

dilerim çok daha ciddi boyutlarda zararlara yol açmadan önce bir an önce bu doğal felaket bir son bulur

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Korkunç bir şey, insanların araçlarıyla kaçarken su tarafından kuşatıldıklarını izledik canlı canlı. Acaba kurtuldular mı, o sırada neler düşünüyorlardı, neler hissediyorlardı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ölü sayısı 24 de çıkmış. Kyodo Ajansı: Onagava'daki nükleer santralde yangın çıktı diye haber geçti.Umarım olay büyümez.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne yazık ki sadece Japonya'yla kalmayacak galiba. 53 ülkede daha tsunami alarmı verildi. Bazı nükleer satraller kapatıldı. Eğer bir nükleer sızıntı olursa sadece Japonya'yı değil tüm dünyayı etkileyecek bir felaket olacak.

Tüm bunlara rağmen planlı yapısı, teknolojisi ve soğukkanlı afet yönetimi sayesinde şu ana kadar sadece 22 adet can kaybı bildirilmiş. Tsunami olan yerler hep önceden haberliymiş ama gücü tahminlerinde ötesinde olduğu için başka yerlerde boşaltılmaya başlanmış. Muhtemelen bizim yaş dilimiz içinde şimdiye kadar görülen en büyük felaket budur.

http://www.yildiz.tv/...v&seektime=11-03-2011%2009:00

Resmen koca bir toprak yığını yürüyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Haberleri öğlen izlediğimde gördüm.Gerçekten baya üzüldüm bu olanlara umarım dünya genelinde daha büyük eklentiler yaratmaz.

Tokyo Depremi gibi bunuda anime filmi falan yaparlar ders olması için.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok kötü ve üzücü bir durum gerçekten de. Tüm ailecek tv başına kurulduk diyebilirim. Ölü sayısı artacak gibi görünüyor :( Tusunamiyi geçtim demin girdap oluştu. Gemileri çekmeye başladı. :aglama1:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

umarım olabildiğince en az kayıpla bu felaket atlatılır

şimdi akşama olası istanbul depremi tartışmaları başlar

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

300'e yakın cesat plajda bulunmuş. Görülen o ki bu sayı baya artacak. Umarım bu yıl dünyada doğal afetler artmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnsanların doğal afetlerin önüne geçemeyişi çok acı verici,her şey insanlar için deniyor yeri geldiğinde ama insanlara zarar vermek için de olabiliyor çoğu şey,umarım daha fazla can yakmadan daha üzüntüsüz şekilde atlatırlar...

Allah,daha ağırından korusun diyeceğim ama bu da oldukça ağır,bir an önce başka kayıplar olmadan atlatmalarını dilemek yapabileceğimiz tek şey sanırım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdiye kadar 300 ölü olduğu belirlenmiş. Ama bu sayının bini geçiceği düşünülüyormuş. Sular çoğu yerden çekilmiş ama bu seferde yangınlar yükselmeye başlamış. Birçok bölgede yangın var. Ne yazık ki küçük yangınlar da değiller.

En son haberleri ve görüntüleri izlemek isteyen varsa;

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12709598

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Klişe olacak ama yine-yeni-yeniden bu deprem bizim ülkemiz de olsaydı ne olurdu diye düşünmekten kendimi alamıyorum...

Umarım en yakın zamanda bunun ve olabilecek diğer şeylerin üstesinden gelirler. Yaşadıkları şeylerden ders almayı bilen bir millet ve bundan da zaten sağlam olan tecrübelerini daha üst seviyeye çıkaracaklarını düşünüyorum.

Not: Bundan tüm dünya ders almalı aslında... (Özellikle deprem bölgesi kuşakları, özellikle biz.)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bizde bu olsa 10 binler ölür, taş üstünde taş kalmaz. Zaten zar zor 7 şiddetine dayanmaya çalışıyoruz, bir de böyle neredeyse 9 şiddetinde OMG...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

"Deprem öldürmez insan öldürür" sözüne katılıyorum yine, her şey herkesin işini iyi yapmasına bağlı, tüm japon milletine geçmiş olsun, dilerim bizde ya da başka bir yerde acı sonuçlar doğuracak büyük doğal afetler olmaz...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?