Jump to content
  • Kayıt Ol

X-Men


Kisiliksiz

Önerilen İletiler

Adı: X-Men

Diğer Adları: エックスメン

Web Sitesi: http://www.animax.co.jp/marvelanime/x-men/

Yapımcı: Madhouse

Türü: Aksiyon, Macera,

Temalar: Bilim Kurgu, Süper Güç

Konu:

Sıradan insanlardan farklı olarak türlü üstün yeteneklere sahip olan insanlara “mutant” denmekte ve yetenekleri sebebiylen toplumdan dışlanmaktadırlar. Psişik mutant Charles Xavier’da, ergenlik sürecinde güçleri ortaya çıkan bu bireylere, güçlerini kontrol edebilmeyi öğretip, sıradan insanlar ile barış içerisinde yaşamasını hedeflemek adına Xavier Enstitüsünü kurmuştur. Enstitünün yetişkin mutantlardan oluşan X-Men ekibi ise gerek mutantların gerekse insanları, büyük tehlikelere karşı korumayı hedeflemektedir. Ekibin değerli üyesi Jean Grey, başka bir mutant topluluğunun etkisinde kalarak Phoneix adlı güçlü mutanta dönüşerek yeryüzündeki tüm canlıları tehdit etme noktasına gelir. Ekip onu durdurmaya çabalarken bir anlığına Jean Grey benliğine geri dönen Phoneix, kendini yakarak intihar eder.

Bu trajik olaydan sonra ise Xavier Enstitüsü kapılarını kapatır ve X-Men’de dağılır. Yaşananlardan bir sene sonra Xavier’a gelen bir telefon ile eski X-Men ekibinden geri kalanların tekrar toplanması söz konusu olur; Profesörün, Japonya’da ikamet eden dostlarının mutant kızları kaçırılmıştır. Üstelik Xavier’ın yeryüzündeki mutantlara psişik olarak ulaşmasını sağlayan makinesi de tuhaf bir şekilde, Japonya bölgesindeki mutantlara dair sinyal verdirememektedir…

İlk Yorum:

X-Men çizgi romanlarıyla, yeni veya eski çizgi dizileri ile bir şekilde haşır-neşir olmuşsanız ilk bölüme de bakarak şimdiden, orta veya biraz daha üst seviye bir macera ile karşı karşıya olduğumuz kehanetinde bulunabilirim. Japon yapımı olduğu için -dili bir kenara bırakırsak- kimi replik ve hareketler gene animelerden gelme hafif klişeleri barındırıyor haliyle (Cyclops’a saldıran Wolverine’in önüne kendini atıp iki kolunu yana açarak engellemeye çalışan Storm mesela).

Çizgi romanlara göre kıyaslanırsa, Xavier’ın X-Men’i çarı cihazı ile çağırması ya da Storm’un film versiyonundaki saç şekli veya da ileriki bölümlerde göreceğimiz motosikletinde roket barındıran Cylops gibi ayrıntılar biraz olmamış havası verebilir. Cyclops-Jean aşkı; Cyclops ve Wolverine sürtüşmesi; Beast’in görünüşü ile değil bilimsel kimliği kendini göstermesi gibi çizgi romandan gelme özelliklerin korunması ise olmuş havası kazandırıyor.

İlk bölümden söylemesi daha erken olabilir ama olabildiğince sadık ve eğlenceli olmayı hedefleyen bir 12 bölüm olacak hissiyatı var içimde.

Ekstra:

Ülkemizde de gösterilmiş X-Men Animated Series’in Japon TVlerde yayınlanırken, oradaki yayına özel açılış klibi. Şu anki serinin tarzı hakkında olabilecekler açısından bizdeki “Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olur.” Sözünü akla getiriyor.

Orjinal Amerikan intro:

YouTube - X-Men Cartoon - Intro

Japon TV'si için hazırlanan 1. intro

Japon TV'si için hazırlanan 2. intro

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • lantis

    3

  • bLueeekun

    3

  • CHOBiTS

    3

  • Kisiliksiz

    1

gundamaster

Anime epey iyi olmuş. İlk bölüm oldukça ümit verdi bana. Diğer Marvel anime yapımlarından daha iyi bir havaya sahipti. Tek yadırgadığım Beast'in görüntüsü olmuş ama o da bilimsel kişiliği ile kendini kapatıyordu. Gambit ve Rogue'u da görmek isterdim ama belki de bu hikayeye uygun değillerdi bilemiyorum. Fakat Frost'u görmek tamamiyle büyük bir zevkti benim için.

Wolverine anime faciasını gördükten sonra ve oradaki emo Wolverine'den sonra buradaki Wolverine "işte budur" dedirtti. Wolverine özününün iyi yansıtılması beklentimin karşılanmasına sebep oldu bir anlamda.

Bu X-men her türlü iş yapacak sanırım.

Extra için de şunları söylemeden geçemeyeceğim. Japon TV'si için hazırlanan bu açılışlardı animasyonlar ve çizimelr çok hoş olmuş tam 90'ların o sevdiğim özelliklerini barındırıyor. Böyle bir animasyona sahip X-men'de hiç fena olmazdı açıkçası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümü raw izlemiştim.Wolverin başrol değil ya yeter bana en sevdiğim karakter başrol.Alt yazısını yapan çıkar umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

divxplanette altyazısı var leopard raw'a uyumlu

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaş vulvarindeki Logan çizimine bak X-Men'dekine bak :D Logan'dan kaybettik ama kadın karakterler on numara olmuş :tbayrak:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında burda orjinal çizgi romana daha yakın olmuş.Normalde Volverin sarı elbisesiv e maskesini çıkarmazdı.Ve hayvan gibiydi. Gerek hollywood filmlerinde olsun gerekte Volverin animesinde aşırı derecede karizmatik ve insancıl yansıtılmış.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Filmdeki Wolverineyi isteriz biz. Sadece ilk bölümü ilerletmem Wolverini görmem ve kapatmamla bir oldu. O maske olayından sonra bu ne dedirttirdi bana. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

zamanında çizgi romanını okuyanlar için (mesela ben) bu maskeli ve sürekli olarak önüne gelene dalan insanlıktan nasibini fazla almamış bir wolverine bekliyor. x men'in birinci bölümünde buna yakın bir wolverine vardı

bu arada ilk bölümün başında kısa bir süre maskeli olarak görünüyor ve sonra maskesini tekrar takmıyor benim umudum ikinci bölümden itibaren takması ama bölüm sonundaki gösterimde de takmıyormuş gibi görünüyordu

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Açıkçası açılışlarından söyleyebileceğim kadar şunu söylemek isterim resmen 90 ların çizgi film havası verilmiş valla ben Japonca dışında bir anime havası alamadım.çizgi filmden farklı değişik bir konuya hitap etmesini isterdim. Sonuçta konuyu zaten çoğu kişi hemen hemen bilir. Gerçi seyredince belki daha iyi yorumlanabilir ancak her haliyle dediğiniz gibi vejeteryan Wolverine den bin kat daha iyidir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Diğer Marvel'e çok çok güzel başladı. Böyle giderse herkesten büyük beğeni toplayacaklar. Ayrıca Wolverine animesinde ki seslendiren kişi aynı şekilde seslendirmesi çok güzel olmuş. Logan maske takmasında böyle de iş görür. :sinsin:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben 2 bölüm izledim gayet güzel gidiyor... ama xmen kadrosu biraz az olmuş (koskoca xmen 4 adama kalmış yahu)... gundamın dediği gibi rogue, gambit ve nightcrawler (özellikle gambit ama) yakışırdı bu seriye... neyse bekliyoruz ilerleyen bölümleri, belki yeni elemanlar katılır takıma...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açılışta bir kaç kişi vardı. Sanırım ekibe yeni kişiler eklenecek. :qegenmis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

aynen chobits gambit ve rouge takımda olsa çok daha güzel olurdu bence

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?