Jump to content
  • Kayıt Ol

Cassandra's Dream


Shinkaron

Önerilen İletiler

cassandrasdreamPDVD_013.jpg

Büyük borçları olan ve bu borcu ödemenin yollarını arayan iki kardeş, bir gün bir kaza sonucu genç bir kadınla tanışırlar. Fakat kardeşlerden birinin bu genç kadına aşık olması üzerine olaylar çığrından çıkacaktır.

En büyük problemleri olan borcun da tetiklemesi ile genç kadın, kendisine aşık olan kardeşin duygularını isteklerine ulaşmak için kullanmaya karar verir. Engellenemez bir şekilde suç batağına sürüklenen kardeşler, kısa bir süre içinde düşmanlar kazanmakla kalmayacak, aynı zamanda birbirlerine de düşman olacaklardır.

Galasını İspanya'da kimselere haber vermeden yapmayı tercih eden simemanın muzip yönetmeni Woody Allen, bu kez de iki yetenekli oyuncu Colin Farrell ve Ewan McGregor ile karşımızda!

* Oyuncuların kalitesini bir kenara bırakırsak başyapıt sayılmayacağı bir gerçek. Ama vaktinizi boşa harcamış da olmayacaksınız çünkü gerek oyunculuklar gerekse aile içi trajedinin bu kadar iyi yansıtılmış olması bakımından izlenmesi gereken bir film. İnsan psikolojisini de en acı biçimde ele alarak kendimizi sorgulamamıza neden oluyor. Hiçbir şey için "asla yapmam" dememek gerek diye düşünüyorsunuz ister istemez. Söz konusu kardeşimiz bile olsa yine ilk korumaya çalıştığımız kişinin "kendimiz" olduğu, kara mizah kullanılarak yüzümüze vuruluyor bu filmde. Şiddetle olmasa da önemle tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Shinkaron

    6

  • gundamaster

    3

  • Aurora Borealis

    2

  • spartiate

    1

En Çok Yazanlar

aaa bu filmi ilk kez duyuyorum qsoru ewan mgregor çok sevdiğim bir oyunudur, colin farrell'de varmış; nasıl atlamışım bu filmi... bulup indireyim bari hemen... (woody allen filmleri bana genelde ağır gelir ama neyse :P)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

En çok önyargıyla başladığım filmdir belki de. Oflaya puflaya açtım hatta bir yerine kadar sıradan gidiyordu ama giderek açıldı ve hiç tahmin etmediğim şekilde ilerlemeye başladı. Düşük puan almış olmasına şaşırdım. Onu hakedecek kadar kötü değil kesinlikle. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

kesinlikle izlenmeli ben kardeşilik bağlarına vs.. pek inanmıyorum.. bunun kanıtı.. bence yönetmen benciliği anlatmak için en ironik şekilde net bir yol kullanmış.. ellerine sağlık shin

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sağol worless. Çok bilinmeyen bir film tanıtayım dedim. Bunun gibi bilinmeyen ama sevdiğim birkaç tane daha var ekleyeceğim. Senin de izlemediğin film yok. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bir dönem tek yaptığım tek şey günden ard arda sabaha kadar film izlemekti..:) neyse artık uykum kısmende olsa düzene girdi .. yani sayılır..:D ama var tabiki benimde izlemediğim filmler..

bu film hani konusu değişik diye izlemiştim. hep muhalefet ettiğim bir konudur "şu aramıza kimse giremez" muhabetti artık bu lafı duydummu direk filmi ellerine veriyorum :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bu film tam benimz izlemem gereken bir film ve o kadar yerinde bir zamanda geldi ki anlatamam. Hemen indiriyorum görüşlerimi paylaşırım. Tanıtım için teşekkür ederiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bunun animesi olsaydı Kontr-Full Metal Alchemist gibi bir şey olurdu heralde. :D İyi seyirler gundamaster. Pişman olmayacaksın bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Shinkaron öneri için teşekkürler çünkü film çok güzeldi.

Başlarda biraz monotondu ama amclarının bunlardan istediği şeyden sonra film bir ivme kazandı.

Yapacakları şeyle beraber karakterlerin asıl kimliklerinden daha doğrusu göründüklerinden çok daha farklı kişilere bürünmesinden oldukça etkilendim. .Sergiledikleri kişilikler bu olayla nasıl da kendilerine zıt olduklarını ortaya çıkardı.

Collin Farrel'ın başta Terry rolüne çok iyi gitmediğini düşünmüştüm ama Martin Burns'ü parti ortamında görüpte verdiği tepkiden sonra işte oyunculuk bu dedim. Ewan Mcgregor ise baştan sona çok iyi bir rol yapmış. Tam rolünün adamı diyorum onun için.

Filmin sonu ise kesinlikle çok çok iyiydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Filmin sonunda üzülsem mi yoksa ibret mi alsam bilemedim ben de. Evet katılıyorum başlarda monoton bir film izlenimi veriyor. Hatta şimdi açıp baksaydım belki devamını getirmeden kapatırdım ama o dönemlerde sabırlıymışım demek ki. Ewan McGregor hangi filmde oynasa rolüne cuk oturuyor zaten. (Christian Bale ve Terminatör vakası gibi değil yani benim için.) Ve de insan kendine soruyor değil mi, acaba para için ben de böyle bir şey yapar mıydım diye. Aslında para için de değil. Direkt borç batağından kurtulmak için. Yani işin içine -kabullenmek istemesek de- zorunluluk girdiği için empati kurabiliyoruz. Beğenmene sevindim. Senden de bir tavsiye beklerim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Filmin sonunda üzüldüm ama bu filme bu son çok yakışmış bence.

İkisinden biri ölseydi aynı etkiyi vermezdi. Martin Burns'ü ikisi öldürdüler ve batacaklarsa da ikisinin batması gerekirdi zaten.

Ben Christian Bale'i Terminatör filminde beğenmiştim ya. o adam aksiyon adamı zaten ama aynı zamanda çok iyi de karakter adamı.

Para ve aile çözülmesi çok zor olan bilmeceler gibi ama bizim kültürümüzde aile bağları her zaman çok daha önde gelir. Eminim birçoğumuz ailemizle para yüzünden kavga etmişizdir ama ilerin burdaki boyuta gelceğini pek düşünmüyorum açıkçası. Bizler millet olarak daha duygusalız ayrıca.

Yalnız bizde de benzer örnekleri yok diyemem. Borç batağına düşmek ziyadesi ile çok kötü bir durum.

Bir film önereyim ama bu tarzda olmayacak izledin mide bilmiyorum ama ben her bayanın mutlaka izlemesi düşündüğüm bir film önereceğim. The Stoning of Soraya M. İzle bakalım neler düşüneceksin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O filmi indirmiştim sanırım ama izlemedim daha. Önerdiğin için izleyeceğim sağol. Christian Bale çok severim, terminatörde kötü oynadığından değil hayal kırıklığım. Terminatör serisini çok sevmem ve sarışın olması gereken John Connor'ı onun oynaması. :D Bir türlü gözüm alışmadı ona film boyunca. Yoksa evet aksiyon sahnelerinin adamı olduğu bir gerçek. Equilibrium filminde hayran olmuştum zaten. Sonra sırasıyla bütün filmlerini izledim ve favorilerimden biri oldu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?