Jump to content
  • Kayıt Ol

Edward Scissorhands


Shinkaron

Önerilen İletiler

2327358profilemboxbackgoj2.jpg

Makas Eller (Özgün adı: Edward Scissorhands), ailecek izlenilebilecek bir komedi-dram-macera-romantizm filmidir. Hikâye rengarenk Amerikan banliyösüne geniş bir tepeden bakan metruk fakat süslü bir konakta yaşayan Edward adındaki utangaç ve garip bir çocuk ve Banliyöde yaşayan , kozmetik temsilcisi Peg Boggs etrafında örülür. Klasik Amerikan ailesi kültürünü temsil eden bayan Peg'in gözlerinden, ellerine makaslar adapte etmiş bir gencin görünümü anlatılır. Dünya çapında 78 milyon dolarlık hasılata ulaşan yapım, eleştirmenler tarafından Burton'ın en kişisel filmi olarak değerlendirilmektedir. Johnny Depp ve Winona Ryder'ın kişiliklerini ortaya koydukları duygusal bir yapımdır. En İyi Makyaj dalında oscara aday gösterilmiştir.

* Edward'ın ellerinin yapımı, mucidinin ölümüyle yarım kalmış ve bunun yerine keskin metal parçalarını kullanarak yaşamını devam ettirmeye çalışır. Hayat hakkında tecrübesiz olan bu biçare genci iyi kalpli bir ablamız dış dünyayla tanıştırır ve Edward'ın ilginç hikayesi başlar. Peki nedir bu elleri makastan olan tuhaf görünümlü gencin izlenilesi hikayesi? Birkaç makas hareketiyle insanların bahçesini mis gibi yapıyor, kadınların saçlarını baştan yaratıyor diye mi bu kadar etkilendik acaba? Aslında en başta Tim Burton'a sormak lazım neden bütün filmlerinde Johhny Depp'i oynatıyorsun ve nasıl bu sabit aktör seçimine rağmen bu kadar başarılı olabiliyorsun diye.

Edward tuhaf görünümlüdür, hatta biraz da ürkütücü. Ama daha sonra o kadar sempatik buluruz ki onun başına çorap örmeye çalışan "herif" anamıza sövmüş gibi düşmanlığımızı kazanır. Edward'ı evine istemeyecek olan var mıdır izledikten sonra?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • ramo

    1

  • Shinkaron

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Tim burton ve jonny deep hayranı olarak mutlaka izlenmeli , Tim burtonun müthiş hayalgücü var.Post modern bir hikaye diyebiliriz, müzikleri hoş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?