Jump to content
  • Kayıt Ol

Sleepy Hollow


Shinkaron

Önerilen İletiler

sleepyhollow.jpg

Sleepy Hollow 1999 yılında gösterime giren film fantastik macera tarzında sayılabilecek bir Tim Burton filmidir. Film ABD'li yazar Washington Irving'in Uykulu Kuytu Menkıbesi adlı hikâyesinden uyarlandı. Başsız bir süvarinin ve genç bir polisin hikâyesini anlatan filmin başrolünde Johnny Depp var. Film En İyi Sanat Yönetmenliği dalında Akademi Ödülü almıştır. Ayrıca filmde Casper van Dien de rol almıştır. Washington Irwing'in The Legend of Sleepy Hollow (Sleepy Hollow Efsanesi) isimli klasik hikâyesinin üstüne dayanan film korku, fantazi ve romantizmin karışımı bir eser. Beetlejuice (Beterböcek), Batman, Batman Returns, Edward Scissorhands, Ed Wood ve Mars Attacks gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Tim Burton'un yönettiği film hikâyesi, ortamı ve karakterleriyle tamamiyle klasik Tim Burton havasını veren film resimlederden de gördüğümüz kadarıyla sinematografik yönden bir şahesere benziyor. 50'li yılların fantastik korku filmlerindeki sisli ve çoğunlukla siyah beyaz tonların ağırlıklı olduğu havada olan Sleepy Hallow'un çekimleri için İngiltere'de hikâyeye uygun küçük bir köy sıfırdan inşa edilmiş. Filmdeki başsız katili Starwars Episode-1'deki Darth Maul karakteriyle tanıdığımız Ray Park canlandırmış.

sleepy-hollow-christopher-walken.jpg

*İzlediğim en harika filmlerden biri olan bu filmde yine en sevdiğim aktör olan Johnny Depp oynuyor. Filmin harikalığı süper görsel efektlerinden veya kurgunun orjinalliğinden değil, oyuncu seçiminden, gotik-mistik havasından ve yine filmle elele giden müziklerinden kaynaklanıyor. Kısacası biraz gerilmek, ama aynı zamanda keyifli vakit de geçirmek istiyorsanız Sleepy Hollow'u es geçmeyin derim.

sleepy-hollow-christopher-walken.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Shinkaron

    2

  • lantis

    1

  • Aurora Borealis

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

tanıtım için teşekkürler

çok güzel bir filmdi zaten jonny deep hangi rolü alsa harika bir şekilde altından kalkıyor bende bir hayranı olarak bir çok filmini ve tabiki bunu izledim izlememiş olan herkese tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Burton neden hep deeple çalışmak ister? tabiki harika bir oyuncu olduğu için... mimikleri özellikle de fantastik filimlere uygun muzip yaratıcı görününümüde artısı izlemediğim nerdeyse filmi yok gibi. ancak söylemeden geçemeyeceğim yazma konusunda oldukça başarılısın izlememiş olsam oturur izlerdim.tanıtım için ellerine sağlık zevklerimiz inanılmaz uyuşuyor..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bıkmadan izleyeceğim filmler listesindedir. Bazı filmleri çok sevsem de ikinci defa izlemek konusunda her zaman isteksiz davranırım ama Sleepy Hollow favorim olmamasına rağmen bu konuda istisnadır. Sanırım bu filmi izlerken bahsettiğim "hafif gerilim"in dışında bir de rahatlama, gevşeme hissediyorum. (neden bilmem)

İlave: Evet oyuncu ve film zevklerimiz uyuşuyor. Birlikte sinema günleri ilan etmemiz kaçınılmaz oldu artık. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?