Jump to content
  • Kayıt Ol

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street


Shinkaron

Önerilen İletiler

sweeney-todd-the-demon-barber-of-fleet-street-original.jpg

Filmde Johnny Depp, haksız yere hapse gönderilen, ve sadece bu acımasız ceza için değil, karısı ile kızına olanların üzücü sonuçları için de intikam yemini eden Benjamin Barker’ı, Helena Bonham Carter ise onun saplantılı ölçüde kararlı suç ortağı Bayan Nellie Lovett’ı canlandırıyor.

Barker, Sweeney Todd kimliğine bürünerek Bayan Lovett’ın pastanesinin üzerindeki, eskiden kendine ait olan berber dükkanına geri döner. Amacı, karısı Lucy’yi ve küçük kızını ondan çalmak için alçak yardımcısı Beadle Bamford’la (Timothy Spall) birlikte kendisini uydurma bir suçla uzaklara gönderen Yargıç Turpin’i (Alan Rickman) gözlemektir.

Bayan Lovett, Barker’a, Yargıç Turpin tarafından iğfal edilen karısının kendisini zehirlediğini söyler. Bu arada, rakibi olan gösterişli İtalyan berber Pirelli (Sacha Baron Cohen), Barker’ı kimliğini ifşa etmekle tehdit edince, Barker onu boğazını keserek öldürür. Cesetle ne yapacağını bilemezken, Bayan Lovett bu krizi, sallantıda olan işini kurtarmak için çözüm olarak görür ve turtalarını insan etiyle doldurmayı önerir.

Sweeney, yargıcın gözlerini Johanna’ya (Jayne Wisener), yani Sweeney’nin ergenlik çağına gelmiş kızına diktiğini fark eder. Yargıç, Johanna’nın vesayetini elinde tutmaktadır. Evde hapis hayatı yaşayan Johanna bir gün Sweeney’yi denizden kurtarmış olan genç denizci Anthony (Jamie Campbell Bower) tarafından fark edilir. Genç kıza delice aşık olan Anthony onu kurtarıp evlenmeye yemin eder.

Bu arada, Bayan Lovett’ın turtaları çok geçmeden Londra’da dillere destan olur ve satış patlaması yapar. Bayan Lovett saygınlık kazanmayı ve Sweeney’yle evlenip deniz kenarında yaşamayı düşlemektedir. Yanlarında, evlatlık olarak alacağı, Pirelli’nin eski asistanı Toby de (Edward Sanders) olacaktır. Fakat Sweeney’nin aklında intikamdan başka bir şey yoktur; başka herkes ya da her şeye zarar verecek olsa da.

*Sakal traşını berberde olan arkadaşlara tavsiye etmeyeceğim film. Zira kardeşim de dahil bu filmi izlemiş olan birkaç arkadaşımdan duyduğuma göre en babacan berber abilerimiz bile "gırtlak" teslim edilmemesi gereken muhtemel seri katil oluveriyorlarmış bir anda. (Nasıl bir psikolojiyse o) Yine de Helena Bonham Carter ve Johnny Depp ikilisinin birlikte yer aldığı film her halükarda izlenir. Müzikleri kaç yıl önce izlemiş olsam da hala dilimdedir. Sahnelerini unutmak ise mümkün değil. Biz at eti mi, it eti mi yiyoruz diye tırsarken Londra halkı ne yapsın? Şeytan bir berber alıyor eline usturayı... Neyse izlememiş olanlara daha fazla haksızlık etmeyelim. Devamını izleyerek kendiniz görün diyor, ve filmin müziklerini bir kere daha dinliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Shinkaron

    2

  • lantis

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

ne kadar müzikal filmleri sevmesemde sırf jonny deep için izlediğim filmlerden birisi

fakat filmi izledikten sonra oldukça etkileyici buldum

tanıtım için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Müzikalleri izledikten sonra hep beğenmişimdir. Ama yine de filmin türünün müzikal olduğunu görünce hep burun kıvırırım. Bunda da değişen bir şey olmadı. Tam izleyecekken "Sweeney Todd müzikaldir" diyen bir arkadaşın lafı üzerine Johnny Depp ve Helena Bonham Carter ismini görmeme rağmen birden hevesim kaçtı ve izlemeyi kaç yıl erteledim bilmem. Ama can sıkıntısıyla bir gün oturup tek başıma izledim ve kendime küfrettim resmen. Ne yani filmde ikide bir şarkı söylüyorlar diye illa filmin senaryosunun da mı dandik olması lazım değil mi? Kısacası müzikaller de hikayeyi çok güzel anlatabiliyor. (Hala müzikal denilince meeh yapıyorum orası ayrı.)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?