Jump to content
  • Kayıt Ol

BilgiCon Fantastik ve Bilimkurgu Şenliği


SteamHive

Önerilen İletiler

207402_163918783662422_163896256998008_342867_4039379_n.jpg

costr.gif

215548_166948396692794_163896256998008_360837_2230547_n.jpg

Fantastik ve Bilimkurgu Nedir?

FRP (Fantasy Role Playing Game) Nedir?

Türkçesi “Fantastik Rol Yapma Oyunları” olan FRP, oyuncuların bir oyun yöneticisinin (Game Master) yönetimi ve senaryosu doğrultusunda rol yapma yeteneklerini kullanarak, oluşturdukları karakterleri ile verilen hikayeyi geliştirdikleri oyunlardır. Ülkemizde genel olarak masaüstü oyun olarak oynanmaktadır.

Convention Nedir?

Convention, özünde fuar/şenlik anlamına gelir. FRP conventionları ülkemizde çoğunlukla fantastik ve bilimkurgu ile ilgilenenlerin, bir araya gelip FRP oynadıkları etkinlikler olarak bilinmektedir. Oysa ki FRP conventionları , dünyada sadece FRPlerin oynandığı etkinlikler değillerdir. Bu etkinliklerde, bütün fantastik ve bilimkurgu mecralarının etkinlikleri yer alır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Ülkemizde “Laureate Network” üyesi olan tek üniversite olan İstanbul Bilgi Üniversitesi, bir şehir üniversitesi olmasının avantajlarına sahiptir. İstanbul Avrupa yakasında; “Şişli (Kuştepe)”, “Dolapdere” ve “Eyüp (Santralistanbul)” kampüslerinden oluşan üniversitemiz 11.000 öğrenciye eğitim vermektedir.

Eski Silahtarağa elektrik santralinin mimarisini koruyarak yapılan Santralistanbul, içerisinde bulunan bir elektrik müzesi, sergi alanı, Otto, Tamirhane, Starbucks gibi yerlerle birlikte sadece bir eğitim merkezi değil, aynı zamanda da bir eğlence ve kültür merkezidir. Dolayısıyla her gün burayı Bilgi Üniversitesi öğrencisi olmayan onlarca insan da ziyaret etmektedir.

BilgiCon nedir?

BilgiCon; 6-7-8 Mayıs tarihlerinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Mayfest kapsamında yapılacak olan Fantastik ve Bilimkurgu temalı bir conventiondır. Etkinlik üniversitemizin Santralİstanbul kampüsünde gerçekleşecektir.

FRP ve LARP etkinliklerinin dışında, 300-400 kişinin katılacağı büyük bir “LAN Game (Bilgisayar Oyunu) Turnuvası”, bir açıkhava laser tag yarışması yapılacaktır. Ayrıca katılımcıların iyi vakit geçirebilmeleri için çeşitli yarışmalar ve Playstation 3, atari makinları gibi arcade ağırlıklı etkinlikler de alanımızda bulunacaktır.

Bunların haricinde kurulacak sahnede çeşitli grupların performansları yer alacak ve gün içerisinde bu sahnede çeşitli gösteriler sergilenecektir. Bunların yanısıra film, anime gösterimleri, cosplay etkinlikleri ile çeşitli panel ve workshoplar da etkinlikte yer alacak.

Bu sene convention için “Steampunk” teması seçilmiştir ve bütün etkinliklerimizde bir parça steampunk ögesi bulunmaktadır.

Elimizden geldikçe zaman içerisinde etkinlik sayımızı daha da artırmak için çaba sarfetmekteyiz.

Etkinliğimize günde ortalama 400-500 kişinin katılımını beklemekteyiz. Bunlara şehirdışından misafirlerimiz de dahildir.

Biz Kimiz?

BilgiCon, “Bilgi Fantastik ve Bilimkurgu Kulübü” ve “Bilgi For Fun” kulüplerinin ortaklaşa çalışması sonucunda ortaya çıkmış bir etkinliktir. Yaklaşık 1600 üye sayısı bulunan bu iki kulüp okulun da manevi desteği ile ülkemizde yapılan en büyük FRP Conventionını yapmak için çaba sarf etmektedir.

Etkinliklerimiz:

Masaüstü FRP:

Tıpkı diğer conventionlarda olduğu gibi bizim conventionumuzda da 20 ila 30 arasında FRP masası açılacaktır. Masaüstü frpler kısaca sayısı 4 ila 6 arasında değişen oyunculardan ve bir oyun yöneticisinden (Game Master) oluşan oyunlardır. Bu oyunlar bir masada oynanır ve her oyun kendi sistemine göre konuşarak canlandırma yapamaya dayalıdır.

LARP (Live Action Role Play):

LARP için kısaca Masaüstü FRP'nin bir masaya bağlı kalmadan, daha teatral bir biçimde oynanması diyebiliriz. Belirli bir senaryo üzerine gerçekten orada bulunuyormuş gibi sosyal becerileri ön plana çıkartarak oynanır. Masaüstü FRP'ye göre daha kalabalıktır.

Outdoor Laser Tag:

Uzaktan kumanda gibi kızılötesi ışınlar sayesinde oynanan Laser Tag oyununa kısaca Paintball'un boya içermeyeni diyebiliriz.

Kızılötesi vericisi olan bir silah ve kızılötesi alıcısı olan giysilerle oynanan bu oyunda boya olmadığı için can yakmaz, kask ve zırha ihtiyaç duymaz ve etrafın kirlenmesine neden olmaz.

Cihazların menzilleri 100 metreden fazla olduğu için geniş ve açık alanda oynanmaya müsaittir. Sistem oyun dışı kalanları otomatik olarak tespit eder ve cihazlarını kilitler. Böylece dürüst ve adil bir oyun gerçekleşmiş olur.

Cosplay:

Cosplay temel olarak çeşitli aksesuar ve kostümler kullanarak; anime , manga, film ve oyun karakterlerinin taklidinin yapıldığı kostüm sanatıdır. Bizim etkinliğimizde de cosplay partisinin dışında convention süresince çeşitli arkadaşlarımız cosplaylerini gün boyunca sergileyeceklerdir.

LAN Game Turnuvası:

Local Area Network Gaming olarak açacağımız LAN Game, aynı ağ üzerinde bir çok bilgisayarın birbirine bağlanıp tek bir oyunun beraber olarak oynaması anlamına gelir. Dünyada artık bu turnuvalar elektronik sporlar adı altında çok büyük bir kitleye hitap etmektedir. Bugün bunların en çok bilinenleri World Cyber Games, MLG ve ESL'dir ve bu turnuvalara her yıl binlerce oyuncu katılmaktadır.

Büyük topların dışında da çeşitli yerlerde yüzlerce oyuncuya LAN Game turnuvaları kendilerini kanıtlama imkanı sağlıyor.

Ülkemizde ise ne yazık ki bu turnuvalar sadece internet cafelerde ve kısıtlı bir kesime hitap ederek yapılmaktadır. Ancak bu sene BilgiCon’da bu turnuvalar daha profesyonel şekilde yurtdışında yapıldığı gibi "spor" adı altında yapılacak.

Yaklaşık 100 bilgisayardan oluşan bir alanda iki veya üç gün boyunca Call of Duty 2 ve 4, Quake, Fifa, Counter Strike ve Warcraft III oyunlarının turnuvaları gerçekleşecek.

Oynanan oyuna göre bireysel veya takım olarak karşılacak olan rakipler her oyun için belirlenecek olan ödülü kazanmak için oynayacaklar.

Etkinliğe diğer şehirler dahil yaklaşık 400-450 kişi katılmasını bekliyoruz.

Diğer etkinlikler:

Bütün bu etkinliklerin dışında;

Ödüllü riziko tarzı quiz yarışmaları yapılacak. Ve bu yarışmalarda sponsor firmaların ürünleri hediye edilecek.

Playstation 3, Guitar Hero, Karaoke ve atari makinaları getirilecek. Etkinliğimize giriş ücretsiz olacaktır ancak bu oyunlardan gelir elde edilmesi planlanıyor.

Çizgi roman, figür, kitap, t-shirt gibi çeşitli ürünlerin standları kurulacak ve isterlerse satış yapabilecekler.

Çeşitli amatör müzik grupları sahne alacak.

Ve aynı zamanda Cumartesi günü benim konserim var,hepinizi beklerim millet!

224427_168775839843383_163896256998008_371163_950362_n.jpg

Fantastik bilimkurgu ile ilgilenen ünlü kişiler ve sanatçılar için paneller ve workshoplar düzenlenecek. Şu an kesinleşen manga workshopu için Ahmet Yiğit Eren geleneksel manga tasarımlarıyla etkinliğimize katılacak. (Ahmet Yiğit Eren a.k.a LordCha)

Bilgicon için hazırlanan bir videomuz da bulunmakta.

YouTube - Bilgicon

Steampunk Nedir?

Etkinliğimizin bu seneki teması olan Steampunk, 18.yy sonu ve 19.yy başındaki modadan etkilenerek 1980'lerde ve 1990'larda ortaya çıkan bir akımdır.

Steampunk, günümüz teknolojisinden biraz daha ileride olan fakat teknolojinin temeli, buhar gücü ve mekanik sistemler olan bilim kurgusal dönemdir. Buhar gücüyle çalışan uçan araçlar, zeplinler, robotlar, mekanik saatler bu kurgunun vazgeçilmez öğeleridir.

Conventionımızda Victorian Style Steam Punk teması yer almaktadır.

- BilgiCon Ekibi -

Http://www.BilgiCon.org/

Alıntı : Sensee'nin cosplay bloğu

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 43
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • SteamHive

    6

  • LordCha

    6

  • Soulbreaker

    6

  • SPAWN-TheUndead

    5

Ohh ohh ne güzel. Fantastik dünya ve anime manga dünyası iç içe... Bol eğlenceler sizlere.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Teşekkürler.Bu yıl katılımı biraz fazla bekliyoruz,umarım öyle de olur *-* herkesi orada görmek isterim. :bulqdum:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de cosplay yapmak isterdim ama tip kurtarmiyor, ya Sakuragi Hanamichi olurum yada Onizuka-sensei. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Teşekkürler.Bu yıl katılımı biraz fazla bekliyoruz,umarım öyle de olur *-* herkesi orada görmek isterim. :bulqdum:

Geçen yıl da mı yapılmıştı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu yıl derken diğer Con'lara göre demiştim o.o

Susano'o-chan bence sen gel,her halinle bi tanışmış olalım *-*

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de cosplay yapmak isterdim ama tip kurtarmiyor' date=' ya Sakuragi Hanamichi olurum yada Onizuka-sensei. :D[/quote']

Cosplay işinin yakışmaktan çok cesaret işi olduğuna karar kıldım. Sakallı haliyle Ay Savaşçısı kılığında gezinen adamlar var:007a:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Olayın Cosplay, LAN Party, sinema ve RPG yönünden ziyade Nerd Quiz, karaoke, amatör gruplar ve Arcade makineleri beni ilgilendiriyor* Sıkılırsam belki Anime gösterimlerine de girerim. Adam gibi birkaç sezon anime bitirmiş/bitirecek kafa dengi birilerini de bulduk mu harika olacaktır. Katılacağım ilk con ve en az bir gün tam gün orada olmak istiyorum.

Soru: Bu etkinlikler aynı anda tüm kampüslerde simültane olarak mı düzenlenecek? Yoksa her kampüste bir gün mü?

*Benden başka birşey mi beklemiştiniz?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

'Hai, susano'o-chan de~su' diyesim geldi bir an. Ben de ne yorum yapsam diye dusunuyordum, ilk gordugumde Shinkaron ile ayni tepkiyi vermistim ama ehem... saskinliktan tabii. Daha once chan diye hitap eden olmamisti :D

Konuya donecek olursak SteamHive-chan, benim bir miktar cosplay merakim olsa da, ki Kisiliksiz'e burada katiliyorum, tipim kurtarsa da fotograflarimin cekilmesi biraz dusunduruyor. Taniyanlar bilir, meslegimle isimle alakali. Dogala ozdes Susano'o aromasinda gelsem olabilir belki, ama tanismak icin amt bulusmalarindan birine gelirsen hepimizle tanismis olursun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cosplay işinin yakışmaktan çok cesaret işi olduğuna karar kıldım. Sakallı haliyle Ay Savaşçısı kılığında gezinen adamlar var

Bense cesaret değil de "sevmek" meselesi olduğunu düşünüyorum. Hayatımın büyük bir bölümünü anime karakteri gibi görünerek geçirmeme rağmen (beyaz saçla gezdim aylarca yahu) cosplay yapmayı hiç düşünmedim. İlgi ve sevgiyle alakalı sanırım. Çok istesem hiç benzemediğim bir karakterin cosplayini de yapabilirdim sanırım. :D Cesaret işi olsa, zaten tip müsait, iş kıyafete kalırdı. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Buna da katiliyorum, Shinkaron. Sevmek de onemli, benimki kucuk bir merak. Bir kereden bir sey olmaz derler ya... XD neyse. SteamHive tanitmak icin bu kadar ugrastigina gore cok sevdigi belli sanirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ama uygun Cosplayi yapmakta önem arz ediyor. Bakınız:

Cosplay02001cosplay.jpg

Sağdakine lafım yok, gayet güzel. Ama ya soldaki?

Bu da beğendiğim bir numune olarak örnek vereyim:

4725337938_a52deca75f.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Telefondan goremiyorum, yarin eve donunce bakarim, ama ne demek istedigini cok iyi biliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hadi bakalım iyi eğlenceler herkese, izmirde olsaydı bir günlüğüne gelirdim ama istanbul çok uzak yahu:qhipnoz: bu sefer nasıl bir cosplay hazırladın steamhive:022:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cosplay işinin yakışmaktan çok cesaret işi olduğuna karar kıldım. Sakallı haliyle Ay Savaşçısı kılığında gezinen adamlar var:007a:

Yani şu var,o adamlar zaten espri olsun diye yapıyor,cidden ay savaşçısı olabileceklerini zannetmiyorlar.Ancak kendinize yakıştırdığınız bir karakteri seçtiğinizde hiçbir sorun çıkmayacağını biliyorum.İyi bir peruk,kostüm ve makyaj ile nelerin düzeldiğine inanamazsınız.

Olayın Cosplay, LAN Party, sinema ve RPG yönünden ziyade Nerd Quiz, karaoke, amatör gruplar ve Arcade makineleri beni ilgilendiriyor* Sıkılırsam belki Anime gösterimlerine de girerim. Adam gibi birkaç sezon anime bitirmiş/bitirecek kafa dengi birilerini de bulduk mu harika olacaktır. Katılacağım ilk con ve en az bir gün tam gün orada olmak istiyorum.

Soru: Bu etkinlikler aynı anda tüm kampüslerde simültane olarak mı düzenlenecek? Yoksa her kampüste bir gün mü?

*Benden başka birşey mi beklemiştiniz?

Otou-sama eğer gelmezsen ve kızını görmezsen...Görmezsen eğer...Sahnede...Ağlarım biliyosun di mi?Geçen de ekmiştin beni Cosplay Partisinde T_T bari bu sefer gel,karaoke yaparız beraber *-* Cumartesi gel cumartesi *-* Kampüste değil etkinlikler,Santral İstanbul'da olacaktır u.u

'Hai' date=' susano'o-chan de~su' diyesim geldi bir an. Ben de ne yorum yapsam diye dusunuyordum, ilk gordugumde Shinkaron ile ayni tepkiyi vermistim ama ehem... saskinliktan tabii. Daha once chan diye hitap eden olmamisti :D

Konuya donecek olursak SteamHive-chan, benim bir miktar cosplay merakim olsa da, ki Kisiliksiz'e burada katiliyorum, tipim kurtarsa da fotograflarimin cekilmesi biraz dusunduruyor. Taniyanlar bilir, meslegimle isimle alakali. Dogala ozdes Susano'o aromasinda gelsem olabilir belki, ama tanismak icin amt bulusmalarindan birine gelirsen hepimizle tanismis olursun.[/quote']

Gomennasai,ben genelde herkese "chan" şeklinde seslenirim,gomen T_T

Ben genelde buluşma tarzı şeylerden çok cosplay etkinliklerine gidebiliyorum,ailem sadece büyük etkinliklere falan yolluyor.Ancak istanbul veya Ankara'da olduğum zamanlara denk gelirse kesinlikle gelirim *-* ve bence cosplay yapamasan dahi gel derim,çünkü cidden eğlenebileceğine garanti verebilirim!

Bense cesaret değil de "sevmek" meselesi olduğunu düşünüyorum. Hayatımın büyük bir bölümünü anime karakteri gibi görünerek geçirmeme rağmen (beyaz saçla gezdim aylarca yahu) cosplay yapmayı hiç düşünmedim. İlgi ve sevgiyle alakalı sanırım. Çok istesem hiç benzemediğim bir karakterin cosplayini de yapabilirdim sanırım. :D Cesaret işi olsa, zaten tip müsait, iş kıyafete kalırdı. :011:

Bence biraz da cesaret işi.Çünkü bi oyun oynuyosun orada,ya karaktere benzemezse ve benimle dalga geçerlerse diye bir mod var ve ben bunu sürekli yaşıyorum.Ancak bir de senin dediğin de doğru yani.

Buna da katiliyorum' date=' Shinkaron. Sevmek de onemli, benimki kucuk bir merak. Bir kereden bir sey olmaz derler ya... XD neyse. SteamHive tanitmak icin bu kadar ugrastigina gore cok sevdigi belli sanirim.[/quote']

Hayatım cosplay desem yeridir sanırım.Aldığım harçlıkları hiç harcamamam yetmiyormuş gibi işe bile girdim :D bu kadar çok severim işte *-*

Ama uygun Cosplayi yapmakta önem arz ediyor. Bakınız:

Cosplay02001cosplay.jpg

Sağdakine lafım yok, gayet güzel. Ama ya soldaki?

Bu da beğendiğim bir numune olarak örnek vereyim:

4725337938_a52deca75f.jpg

Yani o ilk ikili dalga geçmek için yapıyor zaten ki,adamlar biz oluruz demiyor yani.

hadi bakalım iyi eğlenceler herkese, izmirde olsaydı bir günlüğüne gelirdim ama istanbul çok uzak yahu:qhipnoz: bu sefer nasıl bir cosplay hazırladın steamhive:022:

İlk gün One Piece'ten Deniz kızı Keimi

İkinci gün Hetalia'dan Female Prussia *fan karakter* http://www.zerochan.net/517075 2.gün sahne alacağım için sahne kostümüm de Haruhi cosplay'li Konata http://anime.osiristeam.net/images/reviews/ls_suzukona.jpg

Üçüncü gün de Miracle Paint Miku http://www.zerochan.net/377079

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında ona ekmiştim denemez, işyerinden izin alamadığım için gelemedim. Ama bu sefer 1 hafta öncesinden ayarlayıp geleceğim kesinlikle. Karaoke ^_^ Kesinlikle yapalım, evet. Neyi söyleyelim acaba? Votoms'dan デイリーモーション - Votoms OVA-OP - Film & TV å‹•ç”»@@AMEPARAM@@http://www.dailymotion.com/swf/video@@AMEPARAM@@video yada ilk Gundam'dan Dailymotion - GUNDAM OP - a Music video@@AMEPARAM@@http://www.dailymotion.com/swf/video@@AMEPARAM@@video karaoke söylemek istediğim şarkıların başında gelir ama istersen özelden karar veririz birkaç güne kadar.

Bu arada... Yine hatırlatayım, senden Quess cosplay'ı istiyorum:

825573-200px_quess_paraya_large.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@SteamHive, endişe etme; Cosplay olayına karşı değilim. Sadece üstüne geyik yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yok ben direk savunmaya geçtiğim için yoksa sende sorun yok ben takıntılıyım o kadar :D:023:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Etkinlik üniversitenin hangi kampüsünde yapılacak ? Bide bunun dışında etkinlikler ücretli mi ?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sadece yarın gelebiliyorum. Bilginize sundum.

1- Tam ulaşım bilgilerini verebilecek var mı?

2- Yarın kimler geliyor?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Soulbreaker Santral İstanbul'da yapılacak. Ücretler ise şöyle; Kostüm Partisi (15TL), Laser Tag (9TL).

@Akuma_Blade Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin önünden servisler mevcut.

Saatleri şöyle:

(08.00-11.00 Ring) 11.20, 11.40, 12.00, 12.20, 12.40, 13.00, 13.20, 13.40, 14.00, 14.20, 14.40, (15.00-19.00 Ring) 19.20, 19.40, 20.00, 20.20, 20.40, 21.00

Taksim-Santral servisleri, Cumartesi günleri saat 08.30-19.30 arasında her yarım saatte bir, Pazar günleri 09.00-19.00 arasında saatte bir kalkmaktadır.

Etkinlikler 12'de başlıyor. Ona göre gelirsiniz. :)

İyi eğlenceler.

Ben anime gösterimlerinin yapıldığı salonda olacağım. Beklerim. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?