Jump to content
  • Kayıt Ol

Game of Thrones 7.sezon


bedifeci

Önerilen İletiler

aGvONg.jpg

 

Game of Thrones George R.R. Martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir HBO dizisi.

Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden Kadim Duvara kadar Krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Efsanevi Westeros topraklarını kontrol edebilmek için 7 soylu aile savaş vermekte, politik ve cinsel entrikalar çevrilmektedir. Bu aileler arasında, Stark, Lannister ve Baratheon aileleri öne çıkmaktadır. Westeros kralı Robert Bratheon, eski bir arkadaşı olan Eddard Stark'a sağ kolu olması için teklif götürür. Eddard, kendinden önceki sağ kolun öldürüldüğünden şüphelendiği için, bu olayı araştırabilmek adına teklifi kabul eder. Sonra ortaya çıkar ki birden fazla aile tahta göz dikmiştir. Büyük denizin diğer tarafında ise, asırlardır hüküm süren ve Baratheon ailesi tarafından tahttan indirilen eski Targaryen ailesinin sağ kalan üyeleri de tekrar yönetimi ele alma planları yapmaktadır. Bu ve Greyjoy, Tully, Arryn, Tyrell ailelerinin de bulunduğu bir savaş başlar. Bunlar olurken, kuzeyde ise, eskilerden kalma bir kötülük uyanmaktadır. Savaş ve politik kargaşaların ortasında, insan ırkı ve bu dehşet karşısında duran tek şey ise, kendini dünyadan dışlayıp, kuzeyde kaybolan Gecenin Bekçileri'dir.

 

 

Kişisel yorumum:İlk iki bölüm cinsellik biraz tavan yapsa da çok ayrı karakterler ve havası olduğunu belirtmeden edemeyeceğim.Yüzüklerin efendisi seven biri olarak ,bu tip serileri pek kaçırmıyorum.

Filmi yapılabilirdi ama dizi olması daha iyi olmuş gibi ;bir iki filimle en azından bitmiyecek.Üçüncü bölüm beni diziye daha ısındırdı.Bu tip dizleri filmleri seyredenlere önerilir.

Diziyi seyredenler ve seyretmeye devam edenler bu başlık altında tartışabilir.

http://film-book.com/wp-content/uploads/2011/04/westeros-101-the-houses-of-game-of-thrones-infographic-01-955x1024.jpg

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 195
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    39

  • gundamaster

    17

  • SPAWN-TheUndead

    14

  • lantis

    11

ne yazık ki ülkemizde Twilight gibi facialara bolca satarken Taht Oyunları gibi bi şaheserin kitabı çevirilmeye değecek akdar bile ilgi görmedi. ben sadece ilk kitabın ikiye bölünmüş olan türkçe verisyonu okudum ve artık çeviriden de umudu kestiğim için diziye başladım.

Kitapla ilgili diyecek birşley yok, şaheser çünkü. dizinin de henüz ilk bölümünü izledim ama cinselliğin resmen bokunu çıkarmışlar, serinin merkezinde kesinlikle böyle birşey yoktu ya. Spartacus yüzünden bütün diziler şimdi cinselliğe saldırıyor akın akın.

ama özellikle karakter tasarımları çok güzel olmuş, en çok da Lannister'lar müthiş. Ama Kral Dhogo tam bir facia. ilk bölüme vereceğim not 10 üzerinden 7,5. şimdi de ikinci bölümü izleyeceğim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bende dizinin üç bölümünü de indirdim fakat henüz izleme fırsatı bulmuş değilim. güzel bir dizi olacağa benziyor. kitabının olduğunu bilmiyordum keşke türkçeye çevrilsede rahatça okusak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bende dizinin üç bölümünü de indirdim fakat henüz izleme fırsatı bulmuş değilim. güzel bir dizi olacağa benziyor. kitabının olduğunu bilmiyordum keşke türkçeye çevrilsede rahatça okusak.

bende de 2 bölüm var şu an, başlayalım bari artık lantis... bu arada ben de kitap uyarlaması olduğunu bilmiyordum, bakalım izlenme oranları iyi çıkarsa benzer yapımların da önü açılabilir...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ben de izliyorum bu diziyi. Üçüncü bölümü daha izleyemedim kısmetse bugün izleyeceğim. İlk bölümle çok iyi bir giriş yapmıştı dizi. Oldukça sinemavari bir havası vardı. İkinci bölüm ise biraz daha durgun ama gelecek olayların habercisi niteliğinde bir bölümdü.

Amerikan dizi şirketlerinin son dönem prensibi artık bol kan ve cinsellik üzerine. Bu dizide bu özelliklerden epeyce yararlanmış durumda. Bir de artık diziler gizem ve supernatural olaylardansa tarihi olaylara değinir oldu son zamanlarda. Artık yeni furya bu Amerika'da.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ilk iki bölümü izlemistim zaten ve böyle bir dizinin baslamasi beni de cok mutlu etti. Bence diziye ne cok siddetli ne de cok yavas bir giris yaptilar. Gayet güzel gidiyor gibi. Ayrica cinsellik Spartacus a göre biraz daha az ve bunu konu ilerledikce biraz daha da azaltabilirler umarim. Su ilk bölümdeki her evlada bir kurt olayi epey hosuma gitmisti. Insallah bu sekilde devam eder.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk 3 bölümü izledim, şimdiye kadar izlediğim en iyi dizi diyebilirim. Atmosferi, mekânları ve karakterleriyle Westeros topraklarındaymışız gibi hissettiriyor. HBO'dan daha azı beklenemez zaten.

Cinselliğe gelirsek:

Arkadaşlar yapmayın, dizide cinsellik var ama b.kunu çıkarmak söz konusu değil. Spartacusla kıyaslarsak dozu az ve süre olarak kısa. İlk bölümde öyle bir izlenim bırakmış olabilir ama dizi 55 dakika sürüyor desek 1.30 dakika cinsellik sahnesi var, 2. bölümde 50 saniye, 3.bölümde hiç yok. Dizinin kaç dakika olup, cinselliğe kaç dakika yer verdiği önemli. Bu dizi kesinlikle spartacus gibi reytingi bu sahnelerden toplamaya çalışmıyor. Spartacus'u severek izledim ama o sahneler çok aşırıydı, beni rahatsız ediyordu. Burada giderek dallanıp budaklanacak bir hikâye var, mekân çeşitliliği şimdiden fazlalaştı ve dünyasının verdiği his gerçekten etkileyici. Diziye ne kadar özen gösterildiği belli. Cinselliğe gelinceye kadar saydığım diğer etmenler zaten başlı başınca asıl izlenebilirliği oluşturan. Bu dizinin reyting için cinselliğe ihtiyacı yok.

Söylediklerim kişiye yönelik değildir, yanlış anlaşılmasın genele konuşuyorum ben. Tabii ki herkes diziyi sevmek zorunda değil. Sadece yapımın haksızlığa uğradığını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cinsellik konuyu alıp götürüyor demiyoruz aoshi ,gereksiz oldugunu düşünüyorum yada düşünüyoruz ,buda cinselliğin miktarıyla ilgili dizi içindeki yeraldığı süre tabiki çok fazla degil.Atmosfer iy oluşturulmuş ,çekim yerini merak etmiyorum degilim ,kısa bir araştırma yapmak lazım.Kitapı yazan kişi yukarıdaki linkte dizi hakkındaki görüşleri diziye ne kadar özenildiğinin göstergesi.Seyretmeye devam...

George R.R. Martin’in “Buz ve Ateşin Şarkısı” isimli serisinin ilk kitabından uyarlanan dizi, Amerikalı HBO ya da tam adıyla Home Box Office adlı özel kablolu televizyon kanalı tarafından çekilmekte. 10 bölüm olması tasarlanan yapımın ilk bölümünün takvimlerimiz 17 Nisan’ı gösterirken bizlerle olması bekleniyor. Bu hareket aslında HBO için hayli riskli çünkü kanal ününü özellikle yetişkinlere yönelik, karakter tabanlı dramatik dizilere (Sex and the City, The Sopranos, Six Feet Under, True Blood) borçlu.

Dizide kimler yok ki? Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden Boromir rolü ile tanıdığımız Sean Bean, 300 Spartalı filminde Kraliçe Gorgo’yu canlandıran Lena Headey ve Narnia Günlükleri’nde Trumpkin’i oynayan Peter Dinklage gözümüze ilk çarpan isimler.

Geçtiğimiz haftalarda dizinin senaristleri David Benioff (Troy, X-Men Origins: Wolverine) ve Dan Weiss (Lucky Wander Boy) ile yapılan bir röportaja göre Taht Oyunları projesi aslında 2006 yılından beri geliştirilmekte olan bir fikir. Çünkü ikili ta o zamandan beri Martin’in kanlı güç mücadeleler, karanlık mistik güçler ve atalarının günahları ile boğuşan çocuklarla dolu bu romanını hayata geçirmeyi planlamaktaymış.

Benioff ve Weiss birbirlerini yıllardır tanıyorlar. İkilinin hikâyesi Hollywood’un iki gözde senaristi göz önüne alındığında hayli alışılmadık aslında. Çünkü Dublin’deki Trinity Koleji’nde İrlanda edebiyatı alanında mastır yaparken tanışmışlar.

“Dan, eğitimini Joyce bense Beckett üzerine yapıyordum.” (James Joyce ve Samuel Beckett, iki ünlü İrlandalı yazar) diye başlıyor Benioff röportaja. “İkimizde 20nci yüzyılın iki büyük dehası üzerine eğitim aldığımız için Tolkien-vari bir eser üzerinde çalışmamız başta size garip gelebilir.”

“Aslına bakarsanız ikimizde Dungeons & Dragons hastasıyız.” diyerek açıklıyor Weiss. “Kolejdeyken ikimizde DM’lik yapardık.”

“Bir gün George R.R. Martin’in ajansından oldukça ağır bir paket aldım.” diye devam ediyor Benioff. “İçi bazıları 1000 sayfayı geçen kitaplarla doluydu. Ucuz, fantastik türde kapakları vardı ve ilk başta bana oldukça itici gelmişlerdi. Fakat okumaya başladıktan sonra kendimi adeta kitabın büyüsüne kaptırdım. Hemen Dan’a bir e-mail attım ve şöyle dedim; Belki aklımı kaçırdığımı düşüneceksin ama bu şimdiye kadar okumuş olduğum her şeyden daha eğlenceli!”

Dan de David ile aynı coşkuyu hissediyor. “Okurken kelimelerin içerisinde adeta kayboluyorsunuz ve 12 ya da 13 yaşımdan beri hiçbir kitap bana kendimi böyle hissettirmeyi başaramamıştı. Bu yetişkin bir okuyucunun kolayca edinemeyeceği bir tecrübe – bir sonraki bölüme geçmek için delice bir sabırsızlık.”

İki kafadar bu efsanevi serinin herkese hitap eden iki saatlik bir filme dönüştürülmesinin “cinayet sebebi” olacağına karar vermiş ve Martin’in eserinin “Lotr-tarzı” bir diziye çevrilmesine sıcak bakıp bakmayacağını merak etmişler. Bunun üzerine Martin ile birlikte West Hollywood restoranında bir öğle yemeği ayarlamışlar.

“Oldukça heyecanlıydılar.” diyor George R.R. Martin, o buluşma hakkında demeç verirken. “Beni ikna etmek için gereken tüm doğru şeyleri söylediler. Hatta ‘İlle Ortaçağda olmak zorunda mı, modern zamanlarda geçemez mi?’ diye bile sormadılar.”

Fakat daha önce Twilight Zone / Alacakaranlık Kuşağı ve Beauty and the Beast / Güzel ve Çirkin (eski kuşak TRT izleyicileri bu diziyi “Aslan Adam” olarak anımsayacaklardır.) gibi dizilerde çalışan 62 yaşındaki Martin eserlerini televizyon için yazmaktan oldukça usanmış. “İlk çalışmalarıma her zaman ‘Bu muhteşem fakat çok uzun ve çok fazla karakter barındırıyor.’ tepkisini verirlerdi. Eninde sonunda çekilebilir bir senaryo ile çıkagelirdim ama daima ilk çalışmalarımı daha çok severdim.” diye devam ediyor Martin.

Bu kitaplar Martin’in Hollywood’un kısıtlamalarından kurtulma çabasıydı aslında. Fakat Weiss’in istediği ise tam olarak şuydu; “Asla ve asla bir televizyon şovu ya da filmi için yapılmamış bir şey yaz. Ve emin ol, bu gerçekleştirilemez şeyi yapacağız.”kayiprihtimdan alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İyi bir dizi tamam mı çok da güzel iyi dizi :D Şaka bir yana kadroyu gördüğüm anda kaliteli olduğunu anlamıştım :lol:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Bedifeci

Ben öyle demek istemedim aslında. Sadece piyasada o tür sahneleri aşırıya kaçıran yapımlar varken Game of Thrones'a b.kunu çıkarmışlar denmesini doğru bulmuyorum.

Gereksiz görmenize de bir şey diyemem. Yanlış anlaşılmasın bende zaten cinsellik olmak zorunda demiyorum. Diğer forumlarda kitabı okuyanlar ve kayıp rıhtımdaki yazıda böyle sahnelerin kitapta yer aldığını belirtince (daha sonraki ciltlerden söz ediyorlardır belki ama ben kitabın dışına ilk bölümden beri çıkılmadı diye biliyorum) fazladan cinsel sahne koymaya ihtiyaçları olmadığını söylemek istedim. Knıghteen87 arkadaşımız kitabı okuduğu için kendisine sormak isterim, böyle sahneler hiç yok mu kitapta gerçekten? Eğer yoksa tamam, aşırıya kaçıldığını kabul ederim bu sahnelerde.

Neyse fazla uzatmaya gerek yok. Diziyi her hafta konuşabileceğimiz bir başlık açıldığına sevindim.

@Knıghteen87

Bu arada kitabın çevirileri devam edecekmiş. Duyurusu burada üzerine tıkla

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben hiçbir zaman dizideki cinsellik diziyi katletti demedim ama kitabı okumuş biri olarak kesinlikle bu yoğunlukta olmadığını çok çok iyi biliyorum.hele ki Tyrion'un genelevdeki sahnesini resmen iş olsun diye uzatmışlar. Seride birbirinden kuvvetli diyaloglar varken bu onun yerine cinsellik tercih edilmesi bence çok saçma olmuş. elbette Spartacus'le kıyaslamıyorum çünkü Spartacus'teki cinsellik artık iğrençlik düzeyindeydi

kitap çevirisne gelirsek. geçen sene İzmir Kitap fuarında bizzat Arka Bahçe yetkilileri ve çevirmenleriyle konuşmuştum ve onlar serinin yayın haklarının Epsilon'a geçtiğini söylemişlerdi. Bu sene tekrar gittiğimde bu haberi yalanlayıp ellerindeki eski iki kitabı gene 10 lira gibi fiyatlarla satıyorlardı. ben bu Epsilon çevirisi olayına 2 yıldır çok güvenemiyorum bu yüzden

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kitabın tamamını okuyanların dediğine göre özüne çok sadık ilerliyormuş. Bence 3. bölümden hemen bir yargıya varmamak lazım. (1 2 hafta önce buralara bakındım başlığını bulamamıştım çok iyi olmuş.)

Öncesinde Camelot denemiştim, beni hayal kırıklığına uğratınca başladığı hafta afişinde bizim Boromir'i gördüm, biraz araştırdım sonra hemen atıldım diziye ve bence gayet güzel ilerliyor.

Henüz fantastik unsurları pek göremediğimizden merakla ilerki bölümleri bekliyorum. Spoiler vermeden konuşmak da epey zormuş.

Not: Dediklerine göre, diziyi izleyenlerin kitabı okumasına gerek yokmuş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ilk bölümü izledim beklediğim gibi çok güzeldi. en kısa zamanda 2 ve 3. bölümleri izleyeceğim. arada kitabını mı okusam diye çok düşündüm kitabından fazla bahsedildi burada

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cinsellik konuyu alıp götürüyor demiyoruz aoshi ,gereksiz oldugunu düşünüyorum yada düşünüyoruz ,buda cinselliğin miktarıyla ilgili dizi içindeki yeraldığı süre tabiki çok fazla degil.Atmosfer iy oluşturulmuş ,çekim yerini merak etmiyorum degilim ,kısa bir araştırma yapmak lazım.Kitapı yazan kişi yukarıdaki linkte dizi hakkındaki görüşleri diziye ne kadar özenildiğinin göstergesi.Seyretmeye devam...

George R.R. Martin’in “Buz ve Ateşin Şarkısı” isimli serisinin ilk kitabından uyarlanan dizi, Amerikalı HBO ya da tam adıyla Home Box Office adlı özel kablolu televizyon kanalı tarafından çekilmekte. 10 bölüm olması tasarlanan yapımın ilk bölümünün takvimlerimiz 17 Nisan’ı gösterirken bizlerle olması bekleniyor. Bu hareket aslında HBO için hayli riskli çünkü kanal ününü özellikle yetişkinlere yönelik, karakter tabanlı dramatik dizilere (Sex and the City, The Sopranos, Six Feet Under, True Blood) borçlu.

Dizide kimler yok ki? Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden Boromir rolü ile tanıdığımız Sean Bean, 300 Spartalı filminde Kraliçe Gorgo’yu canlandıran Lena Headey ve Narnia Günlükleri’nde Trumpkin’i oynayan Peter Dinklage gözümüze ilk çarpan isimler.

Geçtiğimiz haftalarda dizinin senaristleri David Benioff (Troy, X-Men Origins: Wolverine) ve Dan Weiss (Lucky Wander Boy) ile yapılan bir röportaja göre Taht Oyunları projesi aslında 2006 yılından beri geliştirilmekte olan bir fikir. Çünkü ikili ta o zamandan beri Martin’in kanlı güç mücadeleler, karanlık mistik güçler ve atalarının günahları ile boğuşan çocuklarla dolu bu romanını hayata geçirmeyi planlamaktaymış.

Benioff ve Weiss birbirlerini yıllardır tanıyorlar. İkilinin hikâyesi Hollywood’un iki gözde senaristi göz önüne alındığında hayli alışılmadık aslında. Çünkü Dublin’deki Trinity Koleji’nde İrlanda edebiyatı alanında mastır yaparken tanışmışlar.

“Dan, eğitimini Joyce bense Beckett üzerine yapıyordum.” (James Joyce ve Samuel Beckett, iki ünlü İrlandalı yazar) diye başlıyor Benioff röportaja. “İkimizde 20nci yüzyılın iki büyük dehası üzerine eğitim aldığımız için Tolkien-vari bir eser üzerinde çalışmamız başta size garip gelebilir.”

“Aslına bakarsanız ikimizde Dungeons & Dragons hastasıyız.” diyerek açıklıyor Weiss. “Kolejdeyken ikimizde DM’lik yapardık.”

“Bir gün George R.R. Martin’in ajansından oldukça ağır bir paket aldım.” diye devam ediyor Benioff. “İçi bazıları 1000 sayfayı geçen kitaplarla doluydu. Ucuz, fantastik türde kapakları vardı ve ilk başta bana oldukça itici gelmişlerdi. Fakat okumaya başladıktan sonra kendimi adeta kitabın büyüsüne kaptırdım. Hemen Dan’a bir e-mail attım ve şöyle dedim; Belki aklımı kaçırdığımı düşüneceksin ama bu şimdiye kadar okumuş olduğum her şeyden daha eğlenceli!”

Dan de David ile aynı coşkuyu hissediyor. “Okurken kelimelerin içerisinde adeta kayboluyorsunuz ve 12 ya da 13 yaşımdan beri hiçbir kitap bana kendimi böyle hissettirmeyi başaramamıştı. Bu yetişkin bir okuyucunun kolayca edinemeyeceği bir tecrübe – bir sonraki bölüme geçmek için delice bir sabırsızlık.”

İki kafadar bu efsanevi serinin herkese hitap eden iki saatlik bir filme dönüştürülmesinin “cinayet sebebi” olacağına karar vermiş ve Martin’in eserinin “Lotr-tarzı” bir diziye çevrilmesine sıcak bakıp bakmayacağını merak etmişler. Bunun üzerine Martin ile birlikte West Hollywood restoranında bir öğle yemeği ayarlamışlar.

“Oldukça heyecanlıydılar.” diyor George R.R. Martin, o buluşma hakkında demeç verirken. “Beni ikna etmek için gereken tüm doğru şeyleri söylediler. Hatta ‘İlle Ortaçağda olmak zorunda mı, modern zamanlarda geçemez mi?’ diye bile sormadılar.”

Fakat daha önce Twilight Zone / Alacakaranlık Kuşağı ve Beauty and the Beast / Güzel ve Çirkin (eski kuşak TRT izleyicileri bu diziyi “Aslan Adam” olarak anımsayacaklardır.) gibi dizilerde çalışan 62 yaşındaki Martin eserlerini televizyon için yazmaktan oldukça usanmış. “İlk çalışmalarıma her zaman ‘Bu muhteşem fakat çok uzun ve çok fazla karakter barındırıyor.’ tepkisini verirlerdi. Eninde sonunda çekilebilir bir senaryo ile çıkagelirdim ama daima ilk çalışmalarımı daha çok severdim.” diye devam ediyor Martin.

Bu kitaplar Martin’in Hollywood’un kısıtlamalarından kurtulma çabasıydı aslında. Fakat Weiss’in istediği ise tam olarak şuydu; “Asla ve asla bir televizyon şovu ya da filmi için yapılmamış bir şey yaz. Ve emin ol, bu gerçekleştirilemez şeyi yapacağız.”kayiprihtimdan alıntıdır.

Eger dizinin episode 0 bölümünü izlerseniz orada cekimler, konu ve karakterler hakkinda aciklamalar yapiliyordu ve serinin Kuzey Irlanda ve Malta da cekildigini söylemislerdi. Yani cekimler icin iki ayri mekan kullaniliyormus.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ailelerin daha iyi anlaşılması için ekliyelim.Bu ara yeni bölüm 8 mayısta.Merakla bekleyenlerdenim.

westeros-101-the-houses-of-game-of-thrones-infographic-01-955x1024.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet faydalı olmuş gerçekten. İlk başta karışıyor çünkü kimin kim olduğu. İlk bölümlerde böyleyse sonraki bölümlerde ortaya çıkacak karakterleri de düşünürsek ne kadar geniş bir soy ağacı olacağını tahmin edemiyorum:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4.bölüm diğer bölümlere göre daha sakin görünse de gizem,birtakım sırların ortaya çıkması ve son sahnesiyle hoşuma gitti.Jon snow karekteri üzerine kafa yorsam da bran stark ile arya stark karekterinin gelişimini merak ediyorum.Jaime lannistere Kralın kapısında acımadım değil.Tyrion lannister'ın son sahnedeki şaşkınlığı hoştu.Anne stark acele etti bakalım ,bu durum kocasını nasıl etkileyecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok gururlu bir kadın, orada bir şeyler uydurabilirdi belki ama gururu ve nefreti ağır bastı, tek başına savaş açtı resmen. Tyrion' ın bu işte ilgisi yok büyük ihtimal.

Ben de en çok Arya ve Bran' ın gelişimini merak ediyorum. Onun dışında Jon Snow ve Targaryen prensesinin yürüyecekleri yol ne olacak...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dizinin yapılacağı haberini aldığımda ve Boromir abimizin oynayacağını duyduğumda bir kenera yazmıştım seriyi. Lakin sonra kulağıma olumsuz eleştiriler geldi, seri politik ilerliyor falan şeklinde. Bu yüzden şevkim kırıldı ve bakmadım. Geçen gün bir arkadaşımla muhabbet ederken söz bu diziye geldi. Ben izlemedim diyince ağzı açık kaldı garibanın (:

Sonra anlatınca iyi dedim eve gidince bakarım. O sırada sayarken şu var bu var diye dizide, sonra kurtlar da var dediği an hop dedim dur orada. ^_^

Toparlandım eve koştum XD Kısacası bende şimdi izleyenlerdenim.

İşte böyle iyi hoş da ala kurtları gitmişler alman kurtköpeklerini boyuyarak yapmışlar. Epic Fail, lakin işte idare edecez napalim elimiz mahkum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdi izleyebildim, sıcak sıcakken yazayım ben de. Öncellikle Snow'un kendi gibi arkadaşlar edinmesine sevindim çünkü üzülüyordum çocuğa gitti karalara büründü diye. Ayrıca Snow olduğu için babasını suçlamaması sadece annesinin kim olduğunu bilmek istemesi de hüzünlendirdi. Sonuçta Ned'in en sağlam oğlu kendisidir belki, tek zayıflığı fazla duygusal olması (neticede daha çocuk sayılır).

Ned'in yerinde olmayı hiçbir baba istemezdi, adamın güvenebilceği kimse yok ve neredeyse bütün kartlar açık oynanıyor. Ben de özz gibi Arya'nın büyüdüğünü görmek istiyorum, o kızdan çok iyi bir savaşçı olacak umarım (kitabı okuyanlar benim merak ve isteklerime gülüyordur eminim ama olsun:D). Şu mad king'in hikayesini de daha detaylı, hatta mümkünse flashbacklerle anlatılmasını isterdim buradan hbo'ya sesleniyorum :P Önce yazara seslenmeliyim pardon. Ve Leydi Stark'ın yanlış Lannister'ı suçlaması bölümün en vurucu kısmıydı. Yani şu 4 bölüm boyunca en sürükleyici kısmı burasıydı sanırım. Bir de Snow'un kurdunu merak ediyordum çok güzel bir şey olmuş o, alıp besleyesim geldi :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

az önce 4. bölümü de izledim ve belirtmeliyim ki dizi şu an müthiş ilerliyor. müthiş...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölümde yatakta yatan en küçük oğula suikast gerçekleştirilirken suikastçiyi öldüren alakurt kimin kurdu bilen var mı? O küçük oğlun kurdu mu? Sormamın nedeni tüm yavrular aynı küçüklükte alındı ve küçük oğul düştüğünde kurdu 6-7 aylık hâlâ küçük bir şeydi. Lakin suikastçıyı öldüren kurt 2-3 yaşında büyük bir şeydi. Bunu anlayamadım çünkü dizide zaman kavramı da baya belirsiz ilerliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çocuğun kurduydu. Çocuk komadaykan baya bir zaman geçti ama, kurtlar da büyük ihtimal köpekler kadar hızlı büyüyorlardır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?