Jump to content
  • Kayıt Ol

Bin Adalar


Darkforest

Önerilen İletiler

Dünyayı bir okyanus olarak düşünmeye çalışırsam eğer insan kalabalığını ve yakın geçmişte başlayan kirlenmeleri, doğanın silinmeye başlamasını, insanın bir takım değerleri unutmasını vs(...) düşündüğüm zaman okyanusun ne kadar yosunla kirli ve adeta tozlu bir yeşile boyanmış olduğunu düşünüyorum. İçinde yüzülmeyecek içi görünmeyecek derecede ve ferahlıktan yoksun suyun mükemmelliğinin aksine... Ancak bazı yerlere saçılmamışta değil siyah inciler... Gerçekten nadir bir şey oldu günümüz dünyasını okyanusa benzetirsek siyah inci olarak değerlendirebileceğimiz şeyler.

Bunlardan bazılarından haberimiz dahi olmadan yok olup gittiler ne yazıkki karışık şehir yerleşmeleri uğruna... Ancak hala keşfedilmemiş siyah inciler olduğu gibi (umarım çok fazladır... yani öyle umuyorum) pembe, mor ya da beyaz inciler de var...

Resmini görmesi bile iç açıcı, hoş geliyor.

Bin Adalar' da göze hitap eden bir yer olduğundan paylaşmak istedim. Yeşilliğini güzelliğini korumuş ve ağaçların arasında çok hoş yapılar görmek te mümkün..( öyle bir yerde bir şatoda yaşamak vardı tabi... :) ) Umarım beğenirsiniz ve dileyen herkes için gitmek mümkün olur. :))

------------------------------------------

Bin Adalar, A.B.D-Kanada sınırındaki Saint Lawrence Nehri üzerinde bulunan bir adalar zinciridir. Bu adalar Kingston / Ontario'dan aşağıya doğru 80 km boyunca uzanır.

Kanada tarafında kalan adalar Ontario eyaletine bağlıdır. Amerikan sınırında kalanlar ise

Newyork eyaletine bağlıdır.

Sayıları toplamda 1865 olan bu adaların büyüklükleri 100 km2 ile tek konutlu küçük adalar - hatta göçebe su kuşlarına yuva olan ufak kaya parçaları- arasında değişiklik göstermektedir.

Adaların sayılarının belirlenmesi için adanın yılın 365 günü boyunca su seviyesinin üzerinde kalması, yüzölçümü 900 cm2'den büyük olması ve üzerinde en azından bir ağaç veya çalılığın bulunması gibi bazı ölçütler göz önüne alınmıştır.

Bin Adalar; tatilciler, kampçılar ve kayıkçılar arasında çok popüler bir alandır ve sıklıkla "kayık gezintilerinin dünyadaki merkezi" olarak gösterilir.

Şimdi de resimler ---- :)

30104594.th.jpg

52679434.th.jpg

66741206.th.jpg

14953868.th.jpg

68320342.th.jpg

40041822.th.jpg

25096484.th.jpg

39649737.th.jpg

34242970.th.jpg

20558646.th.jpg

14618986.th.jpg

43741087.th.jpg

68860468.th.jpg

33851766.th.jpg

50838647.th.jpg

32976130.th.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Darkforest

    2

  • Beyazm

    1

  • Kyrie

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Çok hoş manzaralar, doğa beni her zaman büyüleyecek galiba, bir tur olsa da gidip dolaşsak :D Tanıtım hoş, eline sağlık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Turu kendimiz yaratalım adminciğim. Azmin elinden bir şey kurtulamaz değil mi ama...

Gerçek değil sanki resimler usta bir ressamın hayalgücü çizimi gibi, ama oralar gerçek yahu. :qaglayacak: Fevkalade harikalıklarla bezenmiş, muazzam bir gezegenimiz var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Doğa'dan büyülenen birileri varsa hala çok sevindim :)) Gezegen güzelliklerle dolu gerçekten ganimet gibiler ama biz de yağmalayan korsanlar gibiyiz :) azcık uslu korsan olsak keşke o ganimetlerin kıymetini bilsek o zaman dünya kıyamet adı verilmiş o kaderle lanetlenmezdi sanırım .

Kalanların kıymetini bilelim ve tabi gönül isterdiki hadi hep beraber atlayıp gidelim de günü birlik tura yazılıyım diyeceğin mesafede de değil kendisi ne yazıkki =} :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?