Jump to content
  • Kayıt Ol

Tekken : Blood Vengeance


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

tekken-6-20090604022151357.jpg

Yaz sezonu için Tekken'in 3D anime filmi bugün itibari ile duyuruldu. Stereoskobik görüntü altyapısına tam uygun olan bu film Tekken 6'nın hikayesi arka planında geçiyor. Filmi hazırlayan stüdyo, Tekken 5 ve Tekken 6'in intro'larını hazırlamış ve yeni Appleseed projesinden sorumlu olacak Digital Frontier iken senaryo Dai Sato (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Casshern filmi, Cowboy Bebop, Freedom, Ergo Proxy, Eureka 7) ve Shinji Higuchi (Evangelion, Gunbuster, Macross Plus, Nadia: Secrets of the Blue Water, Otaku no Video)'ye ait.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 21
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • fishéyé

    7

  • Akuma_Blade

    5

  • DevilRanger

    3

  • JNXL

    2

Bu filmin çıkacağını yeni öğrendim inanılmaz sevindim müthiş görünüyor oyunlarda o kısa introlarla yetinmesini bilen ben için müthiş olacak gerçekten:962129: Bu bir rüya mı biri beni ciimdiklesin : )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir zaman gelecek gerçek oyunculara gerek duyulmayacak. Görsel açıdan çok hoş görünüyor. Gerçi ben pek 3D anime sevmem.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu haber cidden beni şoke etti ne büyük bir sürpriz böyle :D Aniden duyuruldu ya :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence mükemmel olur.....

Özellikle oyun severler için.....

Açıkcası ben merakla bekliyorum çıkmasını....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oyunun kurgusunu bilenler için ziyafet diyorum.

Merakla bekliyorum. Tek korkum Tekken ruhuna aykırı bir şey yapmaları...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Of f çok sevindim muhteşem bir haber ya :D Yanlız bir sorun var bende ps3 olmadığı için sadece tekken 5' e kadar oynayabildim ve ingilizce kıtı olduğum içinde sadece oyunun hikayesini karekterleri yendikten sonraki izlediğim videolar kadar biliyorum ^^; Bu oyundaki karekterlerin hikayelerini iyi bilen bir arkadaş varsa acaba bana oyunun ana temasındaki hikayeyi yazıp özel mesajdan atabilir mi :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir zaman gelecek gerçek oyunculara gerek duyulmayacak. Görsel açıdan çok hoş görünüyor. Gerçi ben pek 3D anime sevmem.

bende aynı düşüncedeyim bu hızla devam ederse her flim firması kendi oyuncularını piyasaya sürecek

(artık himse star olamayacak hahaha :animation732xl9vh: )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

vay işte bu inanılmaz bir haber:D bir tekken fanı olarak çok sevimdim anşılan bu film'de Devil Jin'i görücez ama benim asıl beklediğim karakter Raven o çıkacakmı merak ediyorum tanıtımda yoktu ama:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Yuki Judai

Heihachi Mishima'nın seslendiricisi Daisuke Gouri geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılmıştı. Eğer Heihachi bu filmde olmayacaksa -ki Tekken 6'nın başında Heihachi zaten öldü sanılıyordu ki kanımca bu film Heihachi'siz de olabilir- bu durumda Raven'in de bu filmde olması -kanımca- gereksiz olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Devilranger

Türkçe Tekken yazıları içeren forumlar var elbette ama bunlar ForumTr ağzıyla yazıldığı ve çoğu zaman gerçeklerden çok fan teorilerine yer verdikleri için maalesef aydınlatıcı kaynak olmaktan uzaklar. Bense Tekken 6'ya kadarki "canon" olayları kısaca özetlemekle yetineceğim:

Tekken ve Tekken 2 (PS 1)

Dünyanın en büyük şirketler grubu olan ve bir devlet kadar güçlü olduğu için herkesin çekindiği Mishima Zaibatsu'nun sahibi Heihachi Mishima bir dövüş turnuvası düzenler. Sona kalan dövüşçü bizzat Heihachi ile dövüşecek, kazanması halinde büyük ün ve servet sahibi olacaktır. Öte yandan ün ve paradan da öte amaçlar için bu turnuvaya katılan dövüşçüler de vardır. Tekken serisi bu dövüşçüler ve Mishima Zaibatsu arasındaki hesaplaşmayı anlatır.

Hikayede anlatılır ki, turnuvanın sonuna kadar gelebilen kişi Kazuya Mishima, Heihachi'nin daha 5 yaşındayken bir dağdan aşağı atarak ölüme terkettiği öz oğlundan başkası değildir. Kazuya acılar içinde ölmek üzereyken yanıbaşında farkettiği şeytandan yardım istemiş fakat şeytan da bunun karşılığında onun ruhunu alacağını söylemiştir. Kazuya şeytanın teklifini kabul eder.

Kazuya bundan sonraki yaşaımını intikam hırsıyla geçirmiş ve babasının karşısına ilk Tekken turnuvasında çıkmıştır. Son dövüş saatler sürer fakat Kazuya kuşaklar boyu Mishima klanında taşınan lanetli gücün etkisiyle babasını yenmiş ve onu aynı dağdan aşağı atmıştır. Turnuva sonunda Kazuya, Mishima Zaibatsu'nun yeni lideri haline gelir ve onların zaten korkulan güçleri tüm dünyayı sarsar hale gelir. Öte yandan turnuvadan sonra geçen 1 yılın ardından Kazuya da babası gibi kayıplar karışmıştır. Zira turnuvanın son dövüşünde kontrolden çıkan gücü artık Kazuya'nın kişiliğini tamamen ele geçirmiştir ve Mishima Zaibatsu'yu dünyayı avuçları içine alacağı savaş için araç için kullanacaktır. Öte yandan kendi gücünü dünyaya karşı bir kez daha ispatlamak için yanıp tutuşmaktadır. Bu nedenle, ödülün öncekinden 100 misli fazla olacağı 2. Tekken turnuvasını ilan eder.

Kazuya'nın aynı zamanda bir psişik olan kız kardeşi Jun Kazama'nın çok güçlü bir adalet duygusu vardır ve Mishima Zaibatsu'nun soyu tükenmekte olan hayvanları kaçıran bir şebeke kurduğunu öğrendiğinde Doğal Yaşam Vakfı'ndaki görevinden geçici olarak ayrılarak kanun adamı Lei Wulong'la birlikte 2. Tekken turnuvasına sızmaya karar verir. Turnuva sırasından Kazuya ile yeniden karşılaşır ve ondan yayılan karanlık enerjiyi ilk hisseden kişi olur lakin onu yenemez ve onun etkisi altına girerek kaçırılır. Turnuva sona yaklaşmaktadır ki Heihachi esrarengiz şekilde geri döner. Saatler süren dövüş sonrası bu kez Heihachi Kazuya'yı yener ve onun neredeyse cansız vücudunu bir volkandan aşağı atar. Turnuva sonunda Heihachi Mishima, Zaibatsu'yu geri almış ve Kazuya'nın planlarını devam ettirmeye başlamıştır lakin Heihachi'nin bilmediği şey Mishima klanındaki lanet olan Şeytan Geni'nin neler yapabileceğidir.

Öte yandan Kazuya'nın Jun'u etkisi altına aldığı sürede kendi içindeki şeytana bir taşıyıcı olması için onun üzerinde gücünü kullandığını öğreniriz. Kazuya'nın bedeni volkanda yanar iken içindeki şeytan taşıyıcı olarak hazırlanmış Jun'un doğmamış bebeğine musallat olmuş fakat Jun psişik yeteneklerini sonuna kadar zorlayarak ona direnmiş, çocuğunu onun devamı olmaktan kurtarmıştır.

Tekken 3 (PS 1)

Aradan 15 yıl geçer. Jun Kazama oğlu Jin Kazama'yı ıssız bir ormanda büyütmekte öte yandan ondan Kazama klanın dövüş stilini öğretmektedir. Annesinin tüm çabalarına rağmen Jin taşıdığı genin etkisiyle karanlık enerjiyi kabuslarında hissetmektedir ve bu kabuslar günün birisinde gerçeğe dönüşür. Gecenin bir yarısı Ogre'nin saldırısına uğrarlar, Jin annesini korumak için dövüşür fakat ona yenilir ve vücudunda tüm hayatı boyunca taşıyacağı boylu boyunca bir yanık açılır. Jin kendine geldiğinde annesi Ogre tarafından kaçırılmıştır. Jin Ogre'yi bulup yoketmek için kin duymaya başlar ve kaderi Ogre'nin DNA'sını isteyen Heihachi ile Tekken turnuvasında karşı karşıya gelmesine yol açar. Ölümüne dövüşte Ogre'yi yenen Jin bu sırada Ogre'yi kendi planları için canlı isteyen Mishima Zaibatsu'nun ordusu olan Tekken Force'in baskınına uğrar. Sayısız kurşun yarası ile yere düşen Jin annesinin silüeti tarafından ziyaret edilir ve onun hala güçlü olan psişik enerjisiyle yeniden hayata döner. Öte yandan vurulup ölürken kaybettiği bilinci o ana dek bastırdığı alt egosu olan Şeytan Jin'in serbest kalmasına yol açar ve o da tüm Tekken Force timlerine rağmen Heihachi'ye ulaşıp onu duvarın içine çakacak denli güçlü vurur ve ardından korkunç bir çığlığın ardından gecenin karanlığında kanatlarını açarak kaybolur: Heihachi artık Ogre yerine kullanacağı adayı bulmuştur.

Tekken 4 (PS 2)

Jin önceki Tekken turnuvasından sonra gözlerden uzak Avustralya'da hem kendini karanlık enerjiden arıtmak hem de annesinin ölümünden sorumlu olduğuna inandığı Mishima Zaibatsu'yu yıkmak için dövüş yeteneğini geliştirmektedir. Öte yandan Heihachi de Ogre'nin ölümü üzerine durma noktasına gelen şeytan geni araştırmalarını Jin'i bulup taşıyıcı olarak kullanmak fikri üzerine baştan başlatmıştır ki Tekken Force istihbaratının 2. Tekken turnuvasından sonra G Şirketi'nin Nepal Laboratuvarları'ndan çektikleri resim Heihachi'ye ulaştırılır. Kanatları olan ve Kazuya'nın yüzündeki yaranın aynısını taşıyan fakat tanınmaz hale gelmiş bu beden örneği elbette Kazuya'dan başkası değildir. Heihachi G Şirketi'ne saldırı emri verir ve Tekken Force bölgeye baskın düzenler. Fakat bu baskın Kazuya'nın serbest kalmasına yol açar. Öte yandan, Heihachi'nin başdanışmanı Abel ona Kazuya'yı arayarak vakit ve kaynak kaybetmek yerine yeni bir Tekken turnuvası düzenleyip Kazuya'nın (ve tabii ki Jin'in) bu tuzağa bile bile gelmesini sağlamayı önerir. Devasa bir ödül bunun için ortaya konur: Turnuvayı kazanan devasa Mishima Zaibatsu'nun yeni sahibi olacaktır.

Jin önce Kazuya'yı ardından da tüm karanlık enerjisini ortaya çıkartarak (ama bu kez kişiliğini kaybetmeden ve içindeki şeytanı bastırmayı nihayet başararak) Heihachi'yi yenmeyi başarır ve bir kez daha gecenin karanlığına uçarak kaybolur. Fakat tam da bu sırada bulundukları mekan G Şirketi'nin cyborg intihar komandoları olan Jack-4'lerce basılır. Heihachi sonu gelmez saldırılara karşı dövüşmekten yorgun düşer ki tam o sırada bunun Mishima Zaibatsu'yu yeniden ele geçirmek isteyen Kazuya'nın bir komplosu olduğunu öğrenir. Bölge büyük bir patlama ile havaya uçar. Ertesi gün manşetlerde Heihachi Mishima'nın bu patlamada öldüğünü yazmaktadır.

Tekken 5 (PS 2 & PSP)

Jin'in amacı artık sadece intikam değil, kendi kan bağını tamamen ortadan kaldırmak ve şeytan geninin varlığını sonlandırmaktır. Bu amaçla arasındaki tek şey Kazuya'yı ardından da kendisini ortadan kaldırmaktır. Honmaru faciasından 1 ay sonra Mishima Zaibatsu'nun kurucusu olan fakat oğlu Heihachi Mishima'nın yönetimi ele geçirmek için tezgahladığı komplo sonrası hapse attırdığı babası olan Jinpachi Mishima'nın geri dönerek Tekken Force üzerindeki gücü ele geçirmesi ve 4. Tekken turnuvasının başladığını ilan etmesi üzerine Jin onu çağıran savaş alanına geri döner. Öte yandan Heihachi Mishima da Mishima Zaibatsu'yu geri almak için turnuvaya geri dönmüştür.

Tekken 6 (PS3 & PSP)

Heihachi Mishima yeniden kayıplara karışmıştır ve bu turnuvayı da Jin kazanmıştır. Öte yandan bu turnuva boyunca Jin'in bastırmaya çalıştığı karanlık tarafı her zamankinden daha büyük olarak ortaya çıkar ve Jin de Jinpachi Mishima'nın yaptıları sayesinde yönetimini ele geçirdiği Mishima Zaibatsu'nun bir ulus olarak bağımsızlığını ilan ederken olaylar uluslararası bir çatışmaya dönüşür. Kısa süre sonra Tekken Force operasyonları dünyanın her yanına, hatta uzay kolonilere bile yayılmış durumdadır. Jin ise, Mishima Zaibatsu'nun dünya hakimiyeti için önündeki tek büyük engel olarak genetik ve robot teknolojisinin en üst noktasına sahip olan ve neredeyse Mishima Zaibatsu kadar güçlü G Şirketi'ni görmektedir. Jin'in bir kahramandan bir karanlık lorda dönüşmesine tanık olan insanlar kurtarıcı olarak G Şirketi'nden yardım isterler. G Şirketi'nin CEO'sunun ise Kazuya Mishima olduğu ortaya çıkar ve o da geçmişteki olaylar yüzünden Jin'i canlı ele geçirmek için herşeye hazırdır.

Bu olaylar olurken eski Tekken Force subaylarından genç ve dahi taktisyen Lars Alexandersson bir çatışma sırasında bir patlamanın ortasında kalır ve bu olay sonucu hafızasını kaybeder. İçerisinde kaldığı yıkıntılarda bir kapsüle rastlar ve kapsüldeki Alisa Boskonowich adlı kız onun koruması haline gelir. Lars'ın amacı artık bu savaşı şu yada bu şekilde bitirmektir ve yolculuğu sırasında ulaştığı ilk bilgiler onu inzivaya çekilmiş halde Jin'i Mishima Zaibatsu'dan düşürme planları yapan Heihachi Mishima'ya götürür. fakat bu onu habersiz olduğu geçmişi ile yüz yüze getirecektir.

Bu olaylar olurken kimsenin bilmediği şey ise Jin'in şeytan genine sahip kendi kan bağını ortadan kaldırmak için kendini bile bile modern bir karanlık lord rolüne teslim ettiği ve bu devasa savaşı da G Şirketi'ni (dolayısyla da Kazuya'yı) yoketmek için başlatmış olmasıdır.

Buraya kadar okuduklarınız tüm hikayenin Jin-Heihachi-Kazuya üçgeninde geçen bir özetiydi. (Yanlış hatırladığım bir yer varsa affola) İstenirse diğer karakterin hikayedeki yerleri içeren bir başka yazı da yazabilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Heihachi Mishima'nın seslendiricisi Daisuke Gouri geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılmıştı.

Bunu bilmiyordum ya üzüldüm sesini çok seviyoduuum...:uzqgun:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Devilranger

Türkçe Tekken yazıları içeren forumlar var elbette ama bunlar ForumTr ağzıyla yazıldığı ve çoğu zaman gerçeklerden çok fan teorilerine yer verdikleri için maalesef aydınlatıcı kaynak olmaktan uzaklar. Bense Tekken 6'ya kadarki "canon" olayları kısaca özetlemekle yetineceğim:

Tekken ve Tekken 2 (PS 1)

Dünyanın en büyük şirketler grubu olan ve bir devlet kadar güçlü olduğu için herkesin çekindiği Mishima Zaibatsu'nun sahibi Heihachi Mishima bir dövüş turnuvası düzenler. Sona kalan dövüşçü bizzat Heihachi ile dövüşecek, kazanması halinde büyük ün ve servet sahibi olacaktır. Öte yandan ün ve paradan da öte amaçlar için bu turnuvaya katılan dövüşçüler de vardır. Tekken serisi bu dövüşçüler ve Mishima Zaibatsu arasındaki hesaplaşmayı anlatır.

Hikayede anlatılır ki, turnuvanın sonuna kadar gelebilen kişi Kazuya Mishima, Heihachi'nin daha 5 yaşındayken bir dağdan aşağı atarak ölüme terkettiği öz oğlundan başkası değildir. Kazuya acılar içinde ölmek üzereyken yanıbaşında farkettiği şeytandan yardım istemiş fakat şeytan da bunun karşılığında onun ruhunu alacağını söylemiştir. Kazuya şeytanın teklifini kabul eder.

Kazuya bundan sonraki yaşaımını intikam hırsıyla geçirmiş ve babasının karşısına ilk Tekken turnuvasında çıkmıştır. Son dövüş saatler sürer fakat Kazuya kuşaklar boyu Mishima klanında taşınan lanetli gücün etkisiyle babasını yenmiş ve onu aynı dağdan aşağı atmıştır. Turnuva sonunda Kazuya, Mishima Zaibatsu'nun yeni lideri haline gelir ve onların zaten korkulan güçleri tüm dünyayı sarsar hale gelir. Öte yandan turnuvadan sonra geçen 1 yılın ardından Kazuya da babası gibi kayıplar karışmıştır. Zira turnuvanın son dövüşünde kontrolden çıkan gücü artık Kazuya'nın kişiliğini tamamen ele geçirmiştir ve Mishima Zaibatsu'yu dünyayı avuçları içine alacağı savaş için araç için kullanacaktır. Öte yandan kendi gücünü dünyaya karşı bir kez daha ispatlamak için yanıp tutuşmaktadır. Bu nedenle, ödülün öncekinden 100 misli fazla olacağı 2. Tekken turnuvasını ilan eder.

Kazuya'nın aynı zamanda bir psişik olan kız kardeşi Jun Kazama'nın çok güçlü bir adalet duygusu vardır ve Mishima Zaibatsu'nun soyu tükenmekte olan hayvanları kaçıran bir şebeke kurduğunu öğrendiğinde Doğal Yaşam Vakfı'ndaki görevinden geçici olarak ayrılarak kanun adamı Lei Wulong'la birlikte 2. Tekken turnuvasına sızmaya karar verir. Turnuva sırasından Kazuya ile yeniden karşılaşır ve ondan yayılan karanlık enerjiyi ilk hisseden kişi olur lakin onu yenemez ve onun etkisi altına girerek kaçırılır. Turnuva sona yaklaşmaktadır ki Heihachi esrarengiz şekilde geri döner. Saatler süren dövüş sonrası bu kez Heihachi Kazuya'yı yener ve onun neredeyse cansız vücudunu bir volkandan aşağı atar. Turnuva sonunda Heihachi Mishima, Zaibatsu'yu geri almış ve Kazuya'nın planlarını devam ettirmeye başlamıştır lakin Heihachi'nin bilmediği şey Mishima klanındaki lanet olan Şeytan Geni'nin neler yapabileceğidir.

Öte yandan Kazuya'nın Jun'u etkisi altına aldığı sürede kendi içindeki şeytana bir taşıyıcı olması için onun üzerinde gücünü kullandığını öğreniriz. Kazuya'nın bedeni volkanda yanar iken içindeki şeytan taşıyıcı olarak hazırlanmış Jun'un doğmamış bebeğine musallat olmuş fakat Jun psişik yeteneklerini sonuna kadar zorlayarak ona direnmiş, çocuğunu onun devamı olmaktan kurtarmıştır.

Tekken 3 (PS 1)

Aradan 15 yıl geçer. Jun Kazama oğlu Jin Kazama'yı ıssız bir ormanda büyütmekte öte yandan ondan Kazama klanın dövüş stilini öğretmektedir. Annesinin tüm çabalarına rağmen Jin taşıdığı genin etkisiyle karanlık enerjiyi kabuslarında hissetmektedir ve bu kabuslar günün birisinde gerçeğe dönüşür. Gecenin bir yarısı Ogre'nin saldırısına uğrarlar, Jin annesini korumak için dövüşür fakat ona yenilir ve vücudunda tüm hayatı boyunca taşıyacağı boylu boyunca bir yanık açılır. Jin kendine geldiğinde annesi Ogre tarafından kaçırılmıştır. Jin Ogre'yi bulup yoketmek için kin duymaya başlar ve kaderi Ogre'nin DNA'sını isteyen Heihachi ile Tekken turnuvasında karşı karşıya gelmesine yol açar. Ölümüne dövüşte Ogre'yi yenen Jin bu sırada Ogre'yi kendi planları için canlı isteyen Mishima Zaibatsu'nun ordusu olan Tekken Force'in baskınına uğrar. Sayısız kurşun yarası ile yere düşen Jin annesinin silüeti tarafından ziyaret edilir ve onun hala güçlü olan psişik enerjisiyle yeniden hayata döner. Öte yandan vurulup ölürken kaybettiği bilinci o ana dek bastırdığı alt egosu olan Şeytan Jin'in serbest kalmasına yol açar ve o da tüm Tekken Force timlerine rağmen Heihachi'ye ulaşıp onu duvarın içine çakacak denli güçlü vurur ve ardından korkunç bir çığlığın ardından gecenin karanlığında kanatlarını açarak kaybolur: Heihachi artık Ogre yerine kullanacağı adayı bulmuştur.

Tekken 4 (PS 2)

Jin önceki Tekken turnuvasından sonra gözlerden uzak Avustralya'da hem kendini karanlık enerjiden arıtmak hem de annesinin ölümünden sorumlu olduğuna inandığı Mishima Zaibatsu'yu yıkmak için dövüş yeteneğini geliştirmektedir. Öte yandan Heihachi de Ogre'nin ölümü üzerine durma noktasına gelen şeytan geni araştırmalarını Jin'i bulup taşıyıcı olarak kullanmak fikri üzerine baştan başlatmıştır ki Tekken Force istihbaratının 2. Tekken turnuvasından sonra G Şirketi'nin Nepal Laboratuvarları'ndan çektikleri resim Heihachi'ye ulaştırılır. Kanatları olan ve Kazuya'nın yüzündeki yaranın aynısını taşıyan fakat tanınmaz hale gelmiş bu beden örneği elbette Kazuya'dan başkası değildir. Heihachi G Şirketi'ne saldırı emri verir ve Tekken Force bölgeye baskın düzenler. Fakat bu baskın Kazuya'nın serbest kalmasına yol açar. Öte yandan, Heihachi'nin başdanışmanı Abel ona Kazuya'yı arayarak vakit ve kaynak kaybetmek yerine yeni bir Tekken turnuvası düzenleyip Kazuya'nın (ve tabii ki Jin'in) bu tuzağa bile bile gelmesini sağlamayı önerir. Devasa bir ödül bunun için ortaya konur: Turnuvayı kazanan devasa Mishima Zaibatsu'nun yeni sahibi olacaktır.

Jin önce Kazuya'yı ardından da tüm karanlık enerjisini ortaya çıkartarak (ama bu kez kişiliğini kaybetmeden ve içindeki şeytanı bastırmayı nihayet başararak) Heihachi'yi yenmeyi başarır ve bir kez daha gecenin karanlığına uçarak kaybolur. Fakat tam da bu sırada bulundukları mekan G Şirketi'nin cyborg intihar komandoları olan Jack-4'lerce basılır. Heihachi sonu gelmez saldırılara karşı dövüşmekten yorgun düşer ki tam o sırada bunun Mishima Zaibatsu'yu yeniden ele geçirmek isteyen Kazuya'nın bir komplosu olduğunu öğrenir. Bölge büyük bir patlama ile havaya uçar. Ertesi gün manşetlerde Heihachi Mishima'nın bu patlamada öldüğünü yazmaktadır.

Tekken 5 (PS 2 & PSP)

Jin'in amacı artık sadece intikam değil, kendi kan bağını tamamen ortadan kaldırmak ve şeytan geninin varlığını sonlandırmaktır. Bu amaçla arasındaki tek şey Kazuya'yı ardından da kendisini ortadan kaldırmaktır. Honmaru faciasından 1 ay sonra Mishima Zaibatsu'nun kurucusu olan fakat oğlu Heihachi Mishima'nın yönetimi ele geçirmek için tezgahladığı komplo sonrası hapse attırdığı babası olan Jinpachi Mishima'nın geri dönerek Tekken Force üzerindeki gücü ele geçirmesi ve 4. Tekken turnuvasının başladığını ilan etmesi üzerine Jin onu çağıran savaş alanına geri döner. Öte yandan Heihachi Mishima da Mishima Zaibatsu'yu geri almak için turnuvaya geri dönmüştür.

Tekken 6 (PS3 & PSP)

Heihachi Mishima yeniden kayıplara karışmıştır ve bu turnuvayı da Jin kazanmıştır. Öte yandan bu turnuva boyunca Jin'in bastırmaya çalıştığı karanlık tarafı her zamankinden daha büyük olarak ortaya çıkar ve Jin de Jinpachi Mishima'nın yaptıları sayesinde yönetimini ele geçirdiği Mishima Zaibatsu'nun bir ulus olarak bağımsızlığını ilan ederken olaylar uluslararası bir çatışmaya dönüşür. Kısa süre sonra Tekken Force operasyonları dünyanın her yanına, hatta uzay kolonilere bile yayılmış durumdadır. Jin ise, Mishima Zaibatsu'nun dünya hakimiyeti için önündeki tek büyük engel olarak genetik ve robot teknolojisinin en üst noktasına sahip olan ve neredeyse Mishima Zaibatsu kadar güçlü G Şirketi'ni görmektedir. Jin'in bir kahramandan bir karanlık lorda dönüşmesine tanık olan insanlar kurtarıcı olarak G Şirketi'nden yardım isterler. G Şirketi'nin CEO'sunun ise Kazuya Mishima olduğu ortaya çıkar ve o da geçmişteki olaylar yüzünden Jin'i canlı ele geçirmek için herşeye hazırdır.

Bu olaylar olurken eski Tekken Force subaylarından genç ve dahi taktisyen Lars Alexandersson bir çatışma sırasında bir patlamanın ortasında kalır ve bu olay sonucu hafızasını kaybeder. İçerisinde kaldığı yıkıntılarda bir kapsüle rastlar ve kapsüldeki Alisa Boskonowich adlı kız onun koruması haline gelir. Lars'ın amacı artık bu savaşı şu yada bu şekilde bitirmektir ve yolculuğu sırasında ulaştığı ilk bilgiler onu inzivaya çekilmiş halde Jin'i Mishima Zaibatsu'dan düşürme planları yapan Heihachi Mishima'ya götürür. fakat bu onu habersiz olduğu geçmişi ile yüz yüze getirecektir.

Bu olaylar olurken kimsenin bilmediği şey ise Jin'in şeytan genine sahip kendi kan bağını ortadan kaldırmak için kendini bile bile modern bir karanlık lord rolüne teslim ettiği ve bu devasa savaşı da G Şirketi'ni (dolayısyla da Kazuya'yı) yoketmek için başlatmış olmasıdır.

Buraya kadar okuduklarınız tüm hikayenin Jin-Heihachi-Kazuya üçgeninde geçen bir özetiydi. (Yanlış hatırladığım bir yer varsa affola) İstenirse diğer karakterin hikayedeki yerleri içeren bir başka yazı da yazabilirim.

Çok teşekkürler çok detaylı ve çok güzel bir anlatım olmuş :D Ben şahsen bir tek tekken 3 ile 5 i oynadım onlardanda çıkardığım sonuç şu idi ^^; Jin ile Kazuya kardeş, Heihachi babaları tekken 5 deki en sonda çıkan midesinde ağızı olan karekterde Jinle Kazuyanın Büyük babası xD Bu arada bu kadar bilgili birisini bulmuşken Merakettiğim bir iki karekteri daha sorayım ^^ Bunlar Nina, Xiaoyu, Işın kılıçlı abi, bide tekken 5 de bir adam vardı, en sondaki karekteri yendiğinde bir parşomen mi ne buluyordu sonrada bir dağa yumruk atıyodu dağ param parça oluyordu ^^; son olarakta 5'in openinginde olan bisiklete binen kız hikayesinde Jine yumruk atıyordu :D ^^ ( Çok manyak bir karekter anlatımı oldu benimkiside ) bunlarıda bana çok az bir şey gene özet geçebilirsen çok sevinirim :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

DevilRanger...

Jin, Kazuya'dan olma Jun'dan doğma delikanlı kahramanımız.TKN4 de bildiği Kazama- Mishima stili dövüşten vazgeçip kendisini Karate-do'ya vermiştir.

Kazuya ile Heihachi öz kardeş.

Jinpachi ise bu kardeşlerin babası ve şeytan kanının ilk taşıyıcısı

Jun ise Kazuya'nın kardeşi değil. Küçüklüğündeki manitası.

Julia, Jun'un sevgili öğrencisi. Stilini tam hatırlamıyorum ama Natural-kungfu denilen bir stilli dövüş yeteneği var. Bu stil kungfu ya benzer. Ama en büyük farklılık hayvanların harektlerini insana uygulamak yerine, onun gibi davranmaktır. Bu yüzden İstediğinde çok çevik olabildiği gibi çok güçlü hamleler de yapabilmekte.

Asuka, yani TKN5 deki bisikletli kız Jin'in kuzeni ve Jin'e aşık.

Xiaoyu, Jin'in İlk Tekken turnuvası öncesi gittiği okuldan sınıf arkadaşı

Yoshimitsu, Ogre kanının peşinde olan Ninja Klan lideri. Ama turnuvaya katılışı çok farklı. TKN1 de, Kunimutsu adlı kadın bir suikastçinin kendisine ait kılıcını çalmasıyla izini sürüyor ve turnuvaya katılıyor. TKN1 de Kunimitsu'yu yendikten sonra TKN3'e yine katılıyor ama bu kez Ogre'nın kanıyla kendi ölümsüz askerlerini yaratmak için.

Nina Williams. Hikayesini çok iyi biliyordum ama şu an aklımda değil. Ama bilmen gereken Bonebreaker stil dövüşen yarı android iki kişiden biridir. TKN1 ve TKN 2 de Jin'i yakalamak için Heihachi tarafından kiralanmıştır. Ama TKN5 de öğrendiği gerçekle TKN 6 Jin'in korumalığını yapmıştır.

Not: Nina dövüş stili sebebiyle oyundaki tüm süperlere counter-attack yapabilen tek karakterdir.

Anna Williams, Nina'nın ablası olmasına rağmen ondan hep bir adım geride olmanın verdiği kıskançlıkla kavrulan güzel. Öyle ki TKN3 de kendi ending'inde bile Nina'ya yenilmekten kurtulamıyordu. Aslında o da TKN1 ve TKN2 de Heihachi tarafından kirlanmıştı. Tek fark görev sonunda kızkardeşini de öldürmek isteyişidi.

Hworang, TKN3 de Heihachi tarafından kiralanmış Taekwondo ustası. TKN3 ün arka hikayesine göre Hworang turnuvayı kazanmış ama sonradan bundan huzur duymayarak Jini piramitteki baskın öncesi kurtarmıştır.

Jin'e karşı rekabet içindedir. Öyle ki TKN4, TKN5, TKN6 da bundan bahsedilmektedir.

Ayrıca Devil JİN'in öldürmeyi en çok istediği top 5 de iki numaradır.

---------------------------------------------------------------------------

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Filmden yeni görseller var ayrıca Xiaoyu ve Panda sahnesi, Xiaoyu ile Alisa dövüş sahnesi, bunlar güzel görünüyor özellikle dövüş sahnesi etkileyici...

4_m.jpg

5_m.jpg

p_m.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Alisa'yı görmek bu filmi tek bekleme sebebim açıkçası!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Karakter ilişkilerinde herkes ayrı bi uçmuş :D (jinxleus kusura bakma ama avatarına Jin'in dövmesini de koymuşsun, bu kadar yanlış bilgin olması yakışmadı) düzeltmeleri yaparak şöyle açıklayayım;

Heihachi, Mishima Zaibatsu şirketinin başı ve turnuvaları finanse eden sponsor.

Jinpachi Mishima, Heihachi'nin babası ve Zaibatsu'nun önceki başı. Mühürlendiği Honmaru tapınağı, 4. turnuvanın sonunda Heihachi ve Kazuya arasındaki dövüşün sonunda yok olduğunda serbest kalır. Heihachi'nin ölü olduğu düşünüldüğünden tekrar Zaibatsu'nun başına geçer ve 5. turnuvanın düzenleneceğini duyurur.

Kazuya, Heihachi'nin öz oğlu. Ama daha Kazuya çocukken Heihachi oğlunun gücünü ve değerini kanıtlaması için bir volkana atıp yukarı tırmanmasını istemiş. Bu olaydan sonra baba oğul arası eskisi gibi olmamış. Zaten Kazuya'nın içindeki şeytan uyanmaya başlayınca, 2. turnuvanın sonunda Heihachi oğlunu yine aynı volkana atarak kurtulmak istemiş, ama G Corporation'ın çalışmaları sayesinde 4. turnuvadan hemen önce hayata dönmüştür.

Jin'e gelince, Jin, Kazuya ve Jun'un oğlu. 2. turnuvadan sonraki bir zamanda Ogre'nin saldırdığı dövüşçülerden biri olan Jun hayatını kaybeder. Jin'e Heihachi sahip çıkar ve Ogre'yi yenmesi için eğitir.

Ancak Ogre yenildikten sonra Heihachi Jin'i öldürmeye çalışır. Şeytan formuna dönüşerek kaçan Jin, 4. tunuvaya kadar geçen süre boyunca Heihachi'den öğrendiği herşeyden unutmayı seçer ve dövüş eğitimine baştan başlar.

5. turnuvayı ve Mishima Zaibatsu'nun kontrolünü kazanınca, tüm dünyaya savaş açtığını ilan eder ve tüm dünyaya yayılan olumsuz duygular Azazel'i sebest bırakır. Ayrıca Azazel, Mishima soyundaki 'şeytan geni'nin kaynağıdır. Jin Azazel'i yenmenin onu kurtaracağına inanır, ancak yanılır.

Lee Chaolan var birde, Heihachi'nin evlat edindiği oğlu, Kazuya ile aralarında bir rekabet var. Zira Lee, Kazuya gibi içinde bir şeytan barındırmadığından Heihachi ona karşı daha iyi davranır, Kazuya ile olan rekabet de buradan gelir zaten.

Ling Xiaoyu, Jin ile aynı lisede okumuş ve Jin'e ciddi biçimde aşık olmuştur. Turnuvalara katılma sebebi Jin'i içinde bulunduğu karanlıktan kurtarmaktır.

DevilRanger, o dağı yaran adam da Feng oluyor :) güçlü olmayı takıntı haline getirmiş bir keşiş(Tekken5'in açılış videosunda ustasını nasıl öldürdüğünü görebilirsiniz). Güçlü dövüşçüleri bulup onlara meydan okuayarak gücünü test etmek ve kendini kanıtlamak peşinde. Jinpachi Mishima'nın sahip olduğu ve gizli bir tekniği anlatan parşomenin peşinde. (dağları yarmasını sağlayan teknik de o zaten :))

Ayrıca meydan okuyup hastahanelik ettiği adamlardan biri de Asuka'nın babası, ve Asuka da turnuvaya onunla hesaplaşmak için katılıyor zaten.

Asuka(gökdelenden bisikletle atlayan kız / açıkçası ordan bisikletle atlamayı geçtim, bisikleti gökdelenin tepesine çıkarmasına neden izin vermişler merak ediyorum :)) Jin'in kuzeni. Üstte de yazdığım gibi Feng ile hesaplaşma peşinde. Ayrıca Kazuya'nın şeytan güçlerini kontrol altına alabilen Jun'un güçleri Asuka'da da vardır, Jin'i şeytan formundan normal haline döndürebilmiştir.(bkz; Asuka'nın Tekken 5 bitiş videosu)

Yoshimitsu ise robin hood tarzı bir felsefeye sahip olan Manji Klanı'nın lideridir.

2. turnuva sırasında, sumocu Ganryu'yu soymuştur. Ve turnuvanın sonunda başarılı bir profesör olan Doktor Boskonovitch'i kurtarmıştır ve Boskonovitch hem Yoshimitsu'nun hem de Manji Klanı'nın dostu olmuştur.

3. turnuvada Boskonovitch'in ölen kızı Alisa'yı hayata döndürme çalışmaları için Ogre'nin kanını elde etmeye çalışır. Ayrıca turnuva boyunca kılıcı yeşil bir ışık yayar, bunu anlamı Klan'a yeni bir lider seçip kılıcı devretmesi gerektiğidir.

4. turnuva öncesinde Xiaoyu'yu uyararak hayatını kurtarır. Ve turnuvanın sonunda Bryan'ı baygın halde bulup kurtarır.

5. turnuva öncesinde, Boskonovitch Bryan'ın android bedenini onarır ve çok güçlü bir enerji kaynağı bağlar. Artık büyük bir güce sahip olan Bryan, Boskonovitchi yaralar ve Manji Klanı'nın bazı üyelerini öldürerek kaçar. 5. turnuvada Yoshimitsu ve Bryan bu yüzden düşmandır.

6. turnuva başlamadan önce Yoshimitsu hala kılıcı için bir varis seçmemiştir, ve kılıcı devretmediği sürece zihni bundan etkilenir ve kontrolünü kaybetmeye başlar. Kılıcın onu daha fazla etkilemesine izin vermemek için onun gücünü mühürleyecek ikinci bir kılıç kullanmaya başlar ve yeni kılıcı nedeniyle dövüş stilinde değişiklikler yapmak zorunda kalır. Ayrıca Bryan ile hala hesaplaşmaya çalışır.

Nina ve Anna sürekli rekabet içindeki suikastçi kardeşlerdir.

2. turnuvanın sonunda Boskonovitch'in üzerinde çalıştığı 'soğuk uyku' için denek olur ve dondurulup 15 yıl süreyle uyutulurlar. Nina uyandığında hafızasını kaybetmiştir ve Ogre tarafından konrol edilerek Jin'i öldürmeye gönderilir. Ayrıca deney sırasında Nina haberi olmadan hamile bırakılmış, ve daha sonra 4. turnuvadaki suikast hedefi olacak olan Steve Fox'un annesi olmuştur.

jinxleus'un mesajında dikkatimi çeken diğer yanlışlarıda düzelteyim,

Julia, Jun'un öğrecisi değildir. Michelle Chang'ın evlatlık edindiği kızı ve öğrencisidir. Ogre, Michelle'i kaçırdığı için 3. turnuvaya katılmış ve sonraki turnuvalarda da Michelle'in yerini almıştır.

Anna, Nina'nın ablası değildir. Zira Nina 2 yaş daha büyüktür.

Hwoarang, Heihachi tarafından kiralanmamıştır, Ogre'nin saldırısından sonra öldüğünü sandığı ustası Baek Doo San'ın intikamını almak için turnuvaya katılmıştır.

3. turnuvada Ogreyi yenen kişi Paul olmuştur, hatta gidip zaferini ilan etmiştir. Ancak Paul gittikten sonra Ogre gerçek formu olan True Ogre'ye dönüşmüştür ve sonunda Jin tarafından yenilmiştir.

Destan yazdım ya :D ne çok bilgim varmış :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Alisa'yı görmek bu filmi tek bekleme sebebim açıkçası!

Evet açıkçası Alisa benim de favorim bayan terminatör :qsustum: Ayrıca çok şeker bir yüz ifadesi var :qsustum: Bugünlerde gösterime girdi girecek zaten, filme şöyle bakınca fena gözükmüyor hani bu forumdaki çoğu kişinin CGI dan hoşlanmadığını biliyorum buna ben de dahilim ama sanki 2D anime tadında örneğin şu panda sahnesi sanki 2D bir anime izliyormuş gibi geldi...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?