Jump to content
  • Kayıt Ol

Tekken: The Motion Picture


fishéyé

Önerilen İletiler

Yapım: 1997

Yönetmen: Kunihisa SUGISHIMA

Senaryo: Ryota YAMAGUCHI

Animasyon: Masaaki KANNAN, Kenichiro OGATA, Kazuhito KIKUCHI, Hirokazu HISAYUKI

Müzik: Kazuhiko TOYAMA

Dizayn: Kazuaki YANAGISAWA

Süre: 60 dk.

Konu

Kazuya Mishima, Jun'u teselli ederken Kazuya'nın babası Heihachi Mishima gelir ve Kazuya'nın kolyesini kopararak onu uçurumun kenarına götürür. Gerçekten Heihachi Mishima'nın oğluysa yukarı çıkacağını söyler ve onu aşağıya atar. Aradan yıllar geçmiştir. Jun Kazama, halen çocukluğunda yaşadığı olayın şokunu atlatamamış ve kabuslarında sürekli o olayı görüyordur. Heihachi, kazananın 1 milyar dolar alacağı "King of Iron Fist" Turnuvasını düzenler. Birbirinden iyi dövüşçülerin katıldığı turnuvaya Jun ve Lei Wulong, Heihachi'nin yasadışı işlerini araştırmak için katılır. Ama katılan sadece onlar değildir. Geçmişten biri de intikamını almak için oradadır.

Yorum

Filmi bu yaz Tekken'in yeni anime filmi çıkacağı için izlemek istedim ve beğendim zaten çizimler benim için yeterli oluyor çoğu animede ve bu animede 90'larda yapılmış bir animenin kutsallığı var adeta :D Gerçekten çizimleri ve animasyonu beğendim bunun yanında konu biraz aptalca gelebilir ama sizi sıkacak gibi değil.Ayrıca kulağımıza küpe olması gereken bilgiler veren bir anime 4r45Genelde film çok iyi yorumlar almamış ama izlemekten bir şey kaybedeceğinizi sanmam özellikle Tekken hikayesine giriş yapmak isteyenler izleyebilir.Terminator filminden bir sahne bile var yani gerçekten Hollywood'un hikaye bulmada sıkıntı çekip hırsızlık yaptığını bilirdim ama gözümle görmüş oldum artık:ne noldu:

Filmden Kareler

orig_10439_1_1282905237.jpg

208769.jpg

208785.jpg

208773.jpg

208777.jpg

208797.jpg

208783.jpg

208775.jpg

208791.jpg

Filmin Fragmanı

YouTube - Tekken : The Motion Picture (1997) Trailer

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • fishéyé

    3

  • Akuma_Blade

    2

  • CHOBiTS

    1

  • karadevil52

    1

Açıkçası sadece Tekken'in oyun olarak senaryosunu sevdiğim için izledim ama pek tatmin olmadım. (Ki zaten dövüş oyunu uyarlaması olup da gerçekten iyi kotarılmış OVA'lar görmek pek olası değil) Senaryoda kopukluklar gırla ve oyunun "canon" senaryosu ile çelişen yerler yok değil. Çizimler Tekken'den ziyade Dragonball'ı anımsattı bana ve işleniş açısından Lee Chaolan -ki oyunun Tekken 3'den beri yeri devam eden kadrosundaki en favori karakterimdir- ile ilgili kısımlar beni sinirlendirdi.

Tekken 3 veya öncesinden birşeyler oynadığınız halde senaryosunu merak ettiyseniz internetten araştırın. (Bkz Tekken Wiki) Kanımca Tekken The Movie sadece opsiyonel bir yan içerik olarak kalmayı hakediyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet filmde Lee Chaolan rezil durumda ben de onu severim ama bu animedeki portresi gerçekten berbat yine idare ediliyor.Sorun aslında rezil durumda oluşu değil senorya gereği öyle olması gerekiyor ama filmde oyunları oynamış biri olarak oldukçu itici geldiğini söylemeliyim.Onun karakteri gerçekten şu anki oyunlarda çok farklı.Aslında şunu farkettim oyunlarda bile karakterlerin tasarımınlarında ciddi değişmeler var Tekken 3,4,5 bu oyunlarda karakterler her defasında değişiyor üç boyutta da bu böyle normal animede de.Hani her bölümde değişen karakterler vardır ya animelerde o üç boyutta da söz konusuymuş. Lee'nin şu anki hali çok çok daha iyi bu kesin.Bir de önümüzdeki filmde sanırım Lee'nin geçmişi hakkında birşeyler var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Burası indirme kısmı değil ,tanıtım kısmı belirteyim.:goz kirpma:Bu ara tanıtımda hoş olmuş altyazısı yoktu heralde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Fisheye

Karakterlerin dizaynında gerçekleşen değişmeler karakter tasarımcılarının ve grafik sanatçılarının aynı kalmamasından kaynaklanıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Fisheye

Karakterlerin dizaynında gerçekleşen değişmeler karakter tasarımcılarının ve grafik sanatçılarının aynı kalmamasından kaynaklanıyor.

Olabilir ancak her projede tüm ekibin değiştiğini sanmıyorum yani ister istemez yeni bir projede karakterler değişiyor olmalı biraz da kasten yapılıyor olabilir çünkü gelişen bir oyun ve gittikçe gerçekçi karakterler yapmaya çalışıyorlar.Bunun yanında arkadaşlar animenin TR altyazısı mevcut aratıp bulabilirsiniz google'da.:qegenmis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 1 yıl sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?