Jump to content
  • Kayıt Ol

Mobile Suit Gundam: The Origin


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

gundam-the-origin-a-task-this-big-requires-sa.jpg

964393.jpg

The Origin, bundan 33 yıl önceki ilk Gundam'ın Yoshiyuki Tomino'dan sonraki 2. yaratıcısı denilebilecek Yoshikazu Yasuhiko'nun bu klasik seriyi yeni nesil için hem aslına sadık hem salt bir aktarımdan ötesi bir adaptasyon olması için 2002'den itibaren başladığı ve bu sonbahar yada yılbaşı çıkacak 22. cildi ile sonlanacak olan elden geçirilmiş Remake Manga yorumudur. Bu Manga aynı zamanda Sunrise'ın 26 Haziran'da deklare edeceği 2012'nin 2 yeni Gundam Anime projesinden ikincisini oluşturacaktır.

Tüm The Origin ciltlerini okumuş değilim (Scanlation aylardır çok yavaş ilerliyor) fakat bu yorumun TV serisinde atlanan ve ancak TV serisine ters bir son getirerek olay akışından çıkan roman versiyonunda anlatılabilen bazı noktalara Anime canon'u içerisinde açıklama getirdiğini söyleyebilirim (Casval ve Lalah'ın geçmişi gibi) ve Movie Trilogy'de atlanmış olan TV serisindeki bazı fiiler'ımsı bölümleri daha işlevsel hale getiriyor. (Mültecilerin gemide çıkardığı isyanın anlatılışı gibi) Ayrıca Garma ve Char arasındaki arkadaşlık ilişkisine biraz shounen ai'sel bir anlatım katıldığı da söylenebilir.The Origin'in en işlevsel tarafı ise RX-78-2'nin yeniden dizayn edilip daha yumuşak hatlar kazanması ve White Base'in yolculuğundaki durakların her birini görebilmemizdir. Ayrıyeten Guntank'ın gelişim sürecinden Garma ve Ramba Ral gibi Zeon karakterlerinin arka plan hikayelerine dek, normalde daha önceden sadece MSV dökümanları yada Gundam Information Bible fasiküllerinde rastlanabilen trivial bilgilerle evrenin derinliği daha bir arttırılmıştır.

Bu Manga ABD'de İngilizce olarak da basılmış olsa Amerikalı'ların Gundam denince ya G Gundam yada Gundam Wing'i anlaması yüzünden fazla ilgi görmemiş ve yayını 2008'deki 4. İngilizce Volume'de son bulmuştur. Neyse ki Vertical geçen seneden itibaren seriyi hakettiği gibi bir sunumla basamaya balakadı ve önceki relase'de yayınıun yarıda bırakıldığıu noktaya dek geldiler, ayrıca birçok extra sayfa ve artwork mevcut. (Ki bir kısmını Evangelion'dan Hideaki Anno çizdi)

Scanlation'ları buradan takip edebilirsiniz.

Artwork'lerin oldukça başarılı olduğunu not düşeyim. Aynı zamanda Unicorn romanının da orjinal karakter tasarımcısı ve artwork çizeri olan Yoshikazu Yasuhiko klasını konuşturmuş ve efsane seriyi baştan yaratmış.

Anime versiyonunun önündeki şimdilik kısa vadeli tek engel Sayla Mass, Maquave, Cameron Bloom, Dozzle Zabi ve Bright Noa gibi önemli karakterlerin seiyuu'larının artık aramızda olmaması. Ama bu aşılamayacak bir sorun da değil.

Anime versiyonunun yayın tarihi ve formatı konusunda bir gelişme oldukça ben buradan sizlerle paylaşacağım. Beklemede kalın!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 19
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    9

  • gundamaster

    4

  • aoshi

    3

  • donmezsa

    1

gundamaster

Haberi ben de dün okudum ve çok sevindim. Yeni animasyonla beraber tekrar Amuro Ray ve Char Aznable kapışmalarını izleyeceğiz. Oldukça güzel olacağına eminim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Akuma-san'ın heyecanını düşünemiyorum şimdi. Yerinde duramıyordur :D Eeeeh artık Gundam 0079'a Old School diyip ağız burun kıvıranların kaçacakları yer kalmadı :)

Ayrıca...

Japonca kursunda öğrendiğim bir gerçek var. Japonlar, Gundam izlemeyeni adam yerine koymuyorlar :D Otaku'luk sertifikası almak için ilk önce U.C serisi Gundam'ları izlemelisiniz :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 1 yıl sonra...

3 yıldır beklediğimiz Anime nihayet yolda. Amuro'nun teaser'de gözükmemesi beni şaşırttı eminim birçok insan Federasyon odaklı 0079 reboot görmek için bekleyip ters köşe olmuştur. Zira bu kısımlar ileri ciltlerde anlatılmaktaydı. Doğrudan Zabi'lerin karşı devrim sürecini ve Char'ın geçmişini göreceğiz demektir bu da izlememiş arkadaşların ilk seriyi / film üçlemesini bir yerlerden bulup izlemeleri gerektiğini gösteriyor. Animasyon kalitesi ise çok çok iyi, hem Unicorn derecesinde detaylı hem de Manga'nın tarzını birebir yansıtıyor.

edit: Yapımın ilki 2015 bahar sezonunda vizyona girecek 4 bölümlük bir OVA / Movie serisi olacağı duyuruldu. İlk bölüm Char ve Sayla'nın geçmişine ve Zeon Cumhuriyeti'nin aristokratik bir diktatörlüğe dönüşme sürecini gösterecek. Diğer 3 bölüm ise klasik seride gördüğümüz hikayenin elden geçirilmiş hali olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Videoyu izlemeden yorum yapmak istemedim. Bu saati iple çektim diyebilirim.

Ben Origin'i tv serisi olarak bekliyordum fakat film babında OVA olarak gelmesini de kabul ediyorum. Tek sıkıntım Unicorn'da olduğu gibi uzun süreler bekleyecek olmamız. 2015'de başlayacağı düşünülürse 2020'ye anca bitecek. Ömür yeter umarım izlemeye.

OVA olduğundan yine animasyonlar enfes gözüküyor ama Guntank'taki o cgi pek bir sırıtmış videoda.

Char'ın ya da Casval'ın geçmişi zaten çok merak edilen hikayelerden biri. Origin'in buna ışık tutacak olması bile ayrı bir heyecan unsuru benim için.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konusu umut verici, geçmişi anlatması benim için büyük bir artı, cgi sahnelerine katlanacağız mecburen. Araların çok uzun olması soğutuyor beni, Unicorn'un çıkan son bölümünü aylar önce indirmiş olmama rağmen izlemedim mesela. Bari Origin'de kırmasınlar kalbimizi. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Yeni detaylar açıklandı.

gtoi.jpg

Takashi Imanishi (Violinist of Hamelyn, SPT Layzner, Armor Hunter Mellowlink, Armored Trooper Votoms: Shining Heresy, Cockpit, MS IGLOO: Hidden One Year War ve Apocalypse 0079, MS IGLOO 2: Gravity of Battlefront, Gundam 0083: Stardust Memory) yapımın yönetmenliğine getirilmiş isim olurken Katsuyuki Sumisawa (Dragonball, Dragonball Z, Dragonball Z Kai, SailorMoon, Rave Master, Tokyo Underground, Yakitate Japan, Gensomaden Saiyuki, InuYasha, Yu Yu Hakusho, Gundam Wing, Gundam Wing Endless Waltz) yapımın senaryo adaptasyonunu yapacak isim olacak. The Origin Mangaka'sı Yoshikazu Yasuhiko (Combattler V, Zambot III, Brave Reideen, Zero Tester, Arion, Crusher Joe, Super Atragon, Venus Wars, Mobile Suit Gundam, Zeta Gundam, Gundam F91, Gundam Unicorn) bu yapımın da karakter adaptasyonlarını Tsubasa Kotobuki (Cyberteam in Akihabara, Battle Arena Toshinden, Saber Marionette J) ile beraber hazırlayacak isim olacak. Kunio Okawara (Gundam, Votoms ve Brave külliyatı, Yatterman, Xabungle, Zambot III, Daitarn III, Dougram, Ginga Hyouryu Vifam, Gravion, Super Robot Wars OG: Divine Wars, SPT Layzner, Kakumeiki Valvrave) Mecha dizaynlarını Hajime Katoki, Kimitoshi Yamane, Mika Akitaka ve Junichi Akutsu ile birlikte hazırlayacak. Takayuki Hattori (Slayers külliyatı, Space Pirate Captain Harlock: Endless Odyyssey, Tears to Tiara, Sister Princess, Battle Athlets Victory, Code Breaker, Taisho Baseball Girls ve Nadesico ile Space Brothers Movie, GTO, Nodame Cantabile, Densha Otoko Movie Live Action uyarlamaları) ise müziklei hazırlayacak.

Bugün yada yarın izleyebileceğimiz Gundam Unicorn'un son bölümü ile birlikte 90 saniyelik yeni bir Teaser sunulacağı da belirtildi.

1. bölüm "Aoi Hitomi no Casval" ("Blue Eyes of Casval") İlkbahar 2015 sezonunda sinemalar üzerinden vizyona girecek, DVD/BR'e çıkışı için geçecek zaman aralığı ise belirtilmedi.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...

Yeni fragman yayınlandı.

İlk fragmanda eleştirilen CGI'lar artık gerçekten esaslı görünüyor.

Hani umursayan olur mu bilmiyorum ama seiyuu kadrosunda değişikliklerin olması beni üzdü açıkçası.

Barizlerden gitmek gerekirse Yumi Nakatani yerine Sawashiro Miyuki Crowley Hamon'u seslendiriyor. Dozzle Zabi rolü Tessho Genda yerine Kenta Miyake'ye gitmiş. Net birşey söylemem zor ama umarım bu rolün altından kalkarlar. Tessho Gendo merhum Daisuke Gouri'nin hem en yakın arkadaşı hem de ses tonu yönünden onun çoğu rolünü devam ettiren kişi olduğu için açıkçası Origin'de de böyle olmasını isterdim. Üzüldüm rolün başkasına gitmesine.

Sasro Zabi gibi minör ama Zabi ailesinin bir şekilde parçası olan bir karakter için Toshihiko Seki'yi seçmelerini isterdim ama Shinshu Fuji diye pek tanımadığım, fazla da rolü olmayan biri seçilmiş.

Ramba Ral rolü için Masashi Hirose'nin hastaneden taburcu edilmesini beklemeden rolü Shigeo Kiyama'ya vermişler. (Build Fighters TRY'de Masashi Hirose yerine eklenen VA'nın farkı yüzünden karakter sadece Ramba Ral'a benzeyen sıradan birisi haline gelmişti. Gerçi 15 yıl önce Ramba Ral'ın sesi böyle değildi diye kendimi teselli edebilirim belki)

Mami Koyama muhtemelen artık Gundam'da yeralmayacağı için (ki 08th MS Team'in Blu Ray Extra bölümüne ses vermemişti) onun yerine Kycillia Zabi rolüne Akeno Watanabe eklenmiş. (Ortalama üstü bir seiyuu olduğunu biliyorum, muhtemelen Z Gundam filmlerinde Yukana'nın Four, Yuu Asakawa'nın da Rosamia rolüne montelenmesi gibi birşey olacaktır, umarım onlar kadar iyi bir recasting olur)

En manidar casting Astraia Tor Deikun rolüne Ayumi Tsunematsu'nun konması olmuş açıkçası. Megumi Han biraz annesinin eski dostu Shiuchi Ikeda'nın mı torpiliyle mi bilmem ama Artesia Deikun rolüne gitmiş. Yetişkin halini anime'de görür müyüz bilmiyorum ama bu seiyuu'nun ileriye dorğu attığı adımları izlemek bana zevk veriyor. Chafurin ise muhtemelen gözü kapalı seslendirebileceği Jimba Rol rolüne iyi gidecektir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

Film çıktı bir tek horrible sürümü var sanırım, izleyen varsa nasıl olmuş film? Universal Century evrenine henüz adım atmamış biri olarak ilk gundam serisinin alternatif versiyonu olduğunu biliyorum ama sanırım ilk versiyonda anlatılmayan olaylara da ışık tutuyor origin. Şimdi bu filmle evrene giriş yapmanın bir sakıncası var mı, yoksa ilk seri için spoiler yeme ihtimalim var mı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Film çıktı bir tek horrible sürümü var sanırım, izleyen varsa nasıl olmuş film? Universal Century evrenine henüz adım atmamış biri olarak ilk gundam serisinin alternatif versiyonu olduğunu biliyorum ama sanırım ilk versiyonda anlatılmayan olaylara da ışık tutuyor origin. Şimdi bu filmle evrene giriş yapmanın bir sakıncası var mı, yoksa ilk seri için spoiler yeme ihtimalim var mı?

Film çok güzel. Animasyon kalitesi yüksek ve fazlasıyla tatmin edici. İlk Gundam serisinin alternatif versiyonu fakat onun da öncesini anlatarak başlıyor.

Bu seri UC evrenine girmek için çok doğru seçim olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Horrible dışında sunum yapacak grup çıkmamasına şaşırmıyorum artık ama arada bir böyle yapımlar için bir çaba gösterseler fena olmazdı hani. UC evrenine girmeyi ne zamandır istiyorum da biraz uzun süreceği için üşeniyorum hep. Bu serileri tam hakkıyla izlemek gerektiğinden araya başka bir şey girmemesi lazım. Elimde tamamlanmayı bekleyen seriler varken yazık etmeyelim güzelim seriye.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Horrible dışında sunum yapacak grup çıkmamasına şaşırmıyorum artık ama arada bir böyle yapımlar için bir çaba gösterseler fena olmazdı hani. UC evrenine girmeyi ne zamandır istiyorum da biraz uzun süreceği için üşeniyorum hep. Bu serileri tam hakkıyla izlemek gerektiğinden araya başka bir şey girmemesi lazım. Elimde tamamlanmayı bekleyen seriler varken yazık etmeyelim güzelim seriye.

Artık hazır çeviri varken çoğu gurup uğraşmıyor. Horrible'da var olanı kullanıp sürüyor piyasaya. Böyle olunca diğer guruplarda uğraşmıyor. Yabancı fansub ölmeye başlamıştı son 3-5 senedir. Bu gidişle ortada sadece horrible kalacak zaten. Nerde o eski fansub gurupları...

Bir başladın mı ve hoşuna da giderse o kadar uzun sürmüyor. Bir yerden başlamak lazım zaten. Erteleye erteleye hiç izleyemiyorsun çünkü. Ben tüm evrene ikinci tekrarımı ne zaman yapsam diye düşünüyorum açıkçası, bazı serileri birkaç kez izlemiş olsam da.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne yazık ki durum bu hale geldi. Önceden hangi gruptan indireceğime karar veremediğim zamanları bilirim. Onlarda haklı tabi ilk önce horrible çıkardığından herkes oradan indiriyor, o kadar uğraşıp emek harcadığın fansub pek ihtiyaç duyulmuyor oluşu sıkıntı yaratır. Yine de bazı yapımlar var ki bu durumdan etkilenmemesi gerekir. Arşivlik nitelikte bir yapımın özenli olarak yapılmış sunumu ilgi görecektir her türlü ya da ben öyle olmasını umut ediyorum.

Öyle bir durumda var tabi ertelemenin sonu yok. Yakın bir zamana almak lazım izleme planını. Daha hiç izlemesem de eminim ki ikinci kez izlemeye değecek nitelikte yapımlar vardır UC içerisinde. Origin konusuna dönersek 2. Bölüm ne zaman çıkacağı belli mi? Yıllarca beklemeyiz umarım geri kalan bölümleri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

yayın tarihlerini bakmadım doğrusu, emin değilim ama Unicorn için bekledik. bunun için de bekleriz diyorum :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

2. bölüm -eğer bir değişiklik olmazsa- bu sonbaharda yayınlanacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Gundam The Origin OVA #2 Blu Ray'i 7 Kasım'da izleyicilere sunulacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...

3. OVA'nın ilkbahar 2016'da izleyicilere sunulacağı açıklandı. Net tarih belli değil.

Yeni OVA Casval'ın Char'a dönüşme sürecine, onun Zeon akademisine girip Garma'nın dostluğunu kazanması ile aynı sıralarda Zabi ailesinin ilk seri üretim MS olan Zaku'yu üretmesiyle bağımsızlık görünümlü istilaya start vermesine odaklanıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?