Jump to content
  • Kayıt Ol

Örümcek Adam öldü...!


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

Tüm dünyada milyonlarca hayranı olan ‘Örümcek Adam’ (Spider Man) karakteri dün öldü.

ABD’de dün yayımlanan Brian Michael Bendis imzalı ‘Örümcek Adam’ın Ölümü’ isimli 160’ıncı çizgi romanda, ‘Örümcek Adam’ karakteri Peter Parker, başdüşmanı Green Goblin’in kollarında ölüyor. Amerikan AP ajansına konuşan yazar Bendis, “Kahramanca veda edecek, ölümü boşa olmayacak. Bunu söylemesi utanç verici, ama size yalan söylemeyeceğim. Yazarken çok duygulandım, gözlerimden yaşlar aktı” dedi. Örümcek Adam hayranlarının ise endişelenmesine gerek yok. Çizgi romanın haklarına sahip Marvel Comic şirketi, ölen Örümcek Adam’ın ‘Ultimate Spider Man’ serisine ait olduğunu, ‘Amazing Spider Man’ serisinin ise devam edeceğini açıkladı.

Alıntıdır."Hürriyet"

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 22
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Unbreakable

    6

  • Akuma_Blade

    2

  • Shiniori

    2

  • knighTeen87

    2

hadi ya çok üzücü bir haber benim için en sevdiğim süper kahramandır kendisi çocukluğum onun çizgi romanlarını okuyarak geçti:qstress:5g4

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Allah rahmet eylesin, geri de kalanlara sabır versin.

Sevdiğim bir karakterdi özellikle türk tv'lerinde yayınlanırken bolca izlemiştirim, vay be koskocaman spidey bile öldü. Comic tarzında hiç takip etmedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bizim bildiğimiz ve sevdiğimiz Amazing Spider man o yaşıyor ya gerisi önemli değil.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Önce sSuperman sonra bu ne diyelim. Bir karakter daha gitti. Her zaman mutlu son olacak değil ya.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu amerikan çizgi romanların birbirinden bağımsız küçük büyük milyonlarca aynı başlık altında çizgi roman olması bana göre gerçekten çok iğrenç bir şey. Nereden bakarsan bak anlam bütünlüğünü yakalayamıyorsun 5g4

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kanı yerde kalmaz merak etmeyin :D

Aslında şöyle söyleyim. Marvel ve DC evreninde kimse ölü kalmaz :D Civil War macerasının finalinde Amerikan Hükümetinin kostümlü kahramanları fişleme programına karşı çıkan Capt. America Steve Rogers, götürüldüğü mahkeme salonunun kapısında öldürülmüştü. Steve'in yerine geçen Winter Soldier (Winter Soldier 1970'li yılların savaş karşıtı örgütünün de adıdır) nam-ı değer Bucky 1 yıl boyunca ortalığın canına okumuştu. Captain America film projesi gündeme geldiğinde Marvel Steve Rogers'ı hortlattı.

Ölüp, ölüp dirilen Marvel karakterleri kervanı içinde Thor, Sentinel, Peter'ın yengesi May, Norman Ozborn, Ghost Rider Johnny Blaze, X-Men'den Jean Gray, Captain Marvel, Punisher Frank Castle da var.

Bu tür yapboz hikayelerinden nasibini almayan tek Marvel dergisi Daredevil'dır. DD'nin oldukça da istikrarlı bir fan kitlesi vardır. Bunda Frank Miller'ın etkisi çoktur. Miller özellikle Kazuo Koike'nin ve Goseki Kojima'nın Lone Wolf and Cub'ından fazlasıyla etkilendiği dönemde DD'ye el atar. Neyse uzun bir hikaye bu :)

Daredevil_Cover_by_Parthenopaeus.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Belki bu satırları benden başka hiç kimse anlayamacak ama Ultimate Spiderman benim için gerçekten özel bir seriydi. Habere üzülmekle birlikte, bir amaç uğruna ölen (ve hortlamayan) bir Peter Parker, artık onu bana sayısı yüzlere varan mezardan dönüşlerle dolu eski dönemden çok daha özel bir yerde onu anacağımı gösteriyor.

Çizgiromanlarda herşeyden önce "adam gibi takip edilebilecek bir canon" arayan birisi olarak Ultimate Spiderman gibi Ultimate serileri ve Snikt! benim belki gerçek anlamda sahiplenebildiğim yegane Marvel çizgiromanları idi. (Bu satırları, animasyonları 1996-1997 gibi Tokyo Movie Shinsha stüdyolarına ısmarlanıp yapılan Spiderman serisiyle Marvel'e ilgi duymaya başlayıp bu şekilde ilkokulda okuduğu siyah beyaz Spiderman ciltlerini anımsayıp deja vu yaşayan, fakat çorbaya dönmüş canon'larla içine edilmiş Amazing Spiderman, X Men ve Wolverine'leri bir noktaya kadar okuyup pes ettikten sonra bırakmış birisi olarak söylüyorum. Daredevil, Blade yada Ironman külliyatlarını henüz okumuş değilim ama Marvel'den bu 3 seri dışında -Ultimate'ler haricinde- ne eskilerden ne yenilerden birşey beklemiyorum açıkçası)

Umarım Marvel ileride klasik timeline'ı sonlandırmayı yada sadece Manga çizerlerine teslim edilmiş bir Ultimate benzeri line yaratmayı (bir ara Uncanny külliyatıyla denedikleri gibi) gerçekten düşünür. Zira Ultimate line'ının Marvel'in olması gereken yer olduğunu düşünüyorum, en azından benim tıfıl çizgiroman kültürümle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hamit; MARVEL Ultimate serileri genel kurgusu ve yakaladığı politik gerçeklikle, aslında Alan Moore'un Watchmen'inin etkisiyle kurgulanan DC / Wildstorm evrenine alternatifti. Mainstream Amerikan çizgi romanıyla ilgili bilinen bir gerçek vardır. DC yaratır, Marvel araklar ya da daha pazarlanabilir hale getirir :)

Örümcek adam okurlarına taze bir başlangıç sunan ve aslında kısa soluklu olması planlanan Ultimate Spider-Man, 160 küsürlü sayılarına kadar geldi. Bu bile çok büyük bir başarı. Bunda yazar Michael B. Bendis ve uzunca bir süre Amazing Spider-man'de de çizerlik yapan Mark Bagley'inin de etkisi çok büyük.

Ultimate dışında ana seriye baktığında acıların çocuğu Peter'ın başına gelenlerin haddi hesabı yok. Pis bir şekilde öldürüldü (gözleri oyuldu, kolu bacağı parçalandı, bağırsakları döküldü), mutasyona uğradı, bir koza içinde yenilenmiş güçleriyle tekrar ortaya çıktı, Tony Stark tarafından kullanıldı, Civil War'da en yakın arkadaşlarını avlamak zorunda bırakıldı, Super Kahramanların Amerikan Hükümeti tarafından izlenmesini ve kontrol altına alınması programını desteklemek için kameralar karşısına çıkıp kimliğini açıkladı, May Yengesi vuruldu ve en son Türkçe baskısı da yapılan One More Day'de şeytanla anlaşıp sahip olduğu herşeyi (Mary Jane de dahil) May Yengesinin hayatta kalması için feda etti, kredi kartının borcunu ödeyemedi, eve haciz geldi, sokakta kaldı, önüne gelen bunu tokatladı... Tüm bunlar Marvel'ın baş editörü John Quesada'nın bu karakterle ilgili derin problemlerinin olmasından kaynaklanıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Daredevil, Blade yada Ironman külliyatlarını henüz okumuş değilim ama...

Hamit bu saydıklarının içinde sadece Daredevil senin kalemin bir karakter. Özellikle Frank Miller'ın yazıp çizmeye başladığı DD Vol I 168'den başlayıp Ann Nocenti dönemi DD'leriyle devam et. Elektra Assassin, Born Again, Love and War muhteşem hikayelerdir. Sonra Bendis ve Maleev'in Daredevil'larını oku. İnan bana inanılmaz hoşuna gidecek.

Bu arada Man Without Fear'ı Arkabahçe yayınlamıştı. Türkçe baskısı bulunuyor mu bilmiyorum. O cilt bile tek başına muhteşemdir.

489281-daredevil100_super.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

kendi evreninde ölüp de daha sonra geri dönmeyen bi çizgi roman kahramanıyla karşılaşmadım henüz

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

kendi evreninde ölüp de daha sonra geri dönmeyen bi çizgi roman kahramanıyla karşılaşmadım henüz

Var aslında... Bir yığın... Dick Grayson (a.k.a Nightwing), Tim Drake (Robin III), Matt Murdock (a.k.a Daredevil), Blade, Barbara Gordon (O.R.A.C.L.E), Cloak and Dagger, Dr. Strange, Steel, Martian Manhunter, Wonder Woman, Black Cat, Cat Woman, Luke Cage, Cable, Deadpool (ki öldürmek mümkün değil :D), Adam Strange, Black Adam (sıkıysa öldür denilebilecek başka bir karakter), Black Canary, Zatana, Havok, Namor, Etrigan, Paladin, Union Jack, Maxx, Invincible ve benzeri gibi... Örnekler çoğaltılabilir. DC - Marvel - Image grubu içinde ölümün kıyısından bile geçmeyen sağlam karakterler var.

Bir de şöyle bir problem var. Popüler çizgi roman karakterlerinin bir çoğu Spider-Man de dahil nerden baksanız 40 - 50 yıllık. 500'lü sayılarına gelmiş, yaratıldıkları dönemin beğenilerini, naifliklerini taşıyan dergiler. Filmler, figürler ve diğer dergilerle de ticari marka haline gelmişler. Zaman içinde revizyondan geçiyorlar. Ama bazen yazar ve çizerler radikal değişimler için taze başlangıçlara ihtiyaç duyuluyor. Ölüp ölüp diriltme hikayeleri author'ler için hareket kolaylığı ve dergiyi yenileme olanağı sağlıyor. Amerikalı ÇR Nerd'lerinin büyük bir bölümü de bu durumdan şikayetçi değil. Satış rekorları kıran alternatif evren hikayesi Marvel Zombies'de olduğu gibi tüm Marvel kahramanları yürüyen ölülere dönüşse bile umurlarında değil. Amerikalılar için genel mantık "eğlendiriyorsa iyidir" olduğu için çok fazla takmıyorlar. Bu saçmalıktan rahatsız olan ve üzerine puristlik etiketi yapıştırılan okurlar ise Vertigo line'ına kayıyorlar. Bazıları İngiliz ve Fransız çizgi romanlarını takip etmeye başlıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

20 yıllık bir çizgi roman sever olarak çizgi roman kahramanlarının ölüp ölüp dirilmelerine, alternatif evrenlerinini yaratılmalarına, vs karşıyım. çünkü bi noktadan sonra okuyucu kesin olarak karakterin bir şekikde yaşayacağını ya da öykünün süreceğini bildiği için bağdaştıramıyor karakteri kendiyle. karakter ölmüşse ölmüştür yani, yeter ki güzel bi final olsun

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Alternatif evrenler -daha ziyade ayrı şekilde başlayıp biten, sınırlarını kestirebildiğiniz, bu yüzden başlayıp başlamama sıkıntısı yaşamayacağınız canon'lar- her halukarda gerekiyor zira bir noktadan sonra karakterler ve kurulan evren kendini tekrarlamaya, yıllar geçtikçe retro kalmaya başlıyorlar. Eğer herkes seriyi ilk sayısından beri takip eden kitleden değilse -ki sanırım öyle- böyle birşey yaşanmadığını kimse söyleyemez.

Ölüp dirilme durumuna gelirsek. Evet, ölüp diriltilen daha ziyade bir düzine karakterin aynı kurgu içerisinde ardı ardına ölüp dirilmesini sevmiyorum. Ne çizgiromanda ne de bir başka şeyde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ultimate Spider-Man'in ölümünün gölgesinde kalan başka bir haber daha var. DC Comics tüm karakterlerine format atıyor. Herşey sıfırdan başlayacak. Şimdi kütüphanemdeki Batman Night Cries'ları, Tim Sale ve Jeph Loeb'in Long Halloween serisini, Ed Brubaker ve Greg Rucka'nın yazdığı tüm Bat serilerini, Neal Adams ve Dennis O'Neil'ın Batman'lerini, Miller'ın Year One'ını (ki çok az kişi Nolan'ın her iki filminin de bu saydığımçizgi romanlardan referanslar içerdiğini bilir. Hatta bazılarından sayfaların Dark Knight'ta da Begins'de de direk story board olarak kullanılır) Superman Birthright'ı, Seven Soldiers'ları bir gaz aldığım 52 ciltlerini, Adam Strange'leri, Question'ları, New Frontier'ı DC kronolojisinde nereye koyacaklar çok merak ediyorum. Amerikan Ana Akım çizgi romanları Dan Didio ve John Quesada denilen iki serseri yüzünden rezalet bir noktaya geldi. Adamların gözü paradan başka birşey görmüyor. Ve her yıl San Diego Comic Con'a hacca giden çizgi roman Nerd'leri de heriflere prim veriyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Alternatif evrenler -daha ziyade ayrı şekilde başlayıp biten, sınırlarını kestirebildiğiniz, bu yüzden başlayıp başlamama sıkıntısı yaşamayacağınız canon'lar- her halukarda gerekiyor zira bir noktadan sonra karakterler ve kurulan evren kendini tekrarlamaya, yıllar geçtikçe retro kalmaya başlıyorlar. Eğer herkes seriyi ilk sayısından beri takip eden kitleden değilse -ki sanırım öyle- böyle birşey yaşanmadığını kimse söyleyemez.

Şöyle söyleyim Hamit; bir zamanlar ayıla bayıla okuduğum dergileri, koleksiyonumun en değerli parçası saydığım bazı fasiküllerimi hiç düşünmeden elden çıkarabiliyorum, çünkü yeni birşeyler keşfettikçe beğenilerim, beklentilerim değişiyor. Yaşlanıyorum belki de. Ben değişiyorum aslında... Okurlar da değişiyor. Eeeeh bu durumda çizgi roman karakterlerinin değişmesi gayet normal. Çok basit bir örnek vereyim. Adam West'in oynadığı göbekli Batman dizilerini hatırlarsın. Bizde bir dönem Show TV'de gösterilmişti. 60 yıllarda Detective Comics ve Batman dergisindeki öyküler de tıpkı dizideki gibiymiş. Dennis O'Neil ve Neal Adams, Batman'i revize edip dergiyi daha karanlık bir tona çekmeseydi bugün Bat bu kadar popüler bir karakter olmayabilirdi. İşin tuhaf tarafı ABC'nin yüksek reytingli Batman dizisinden (ilk bölüm 1966 Ocak ayında yayınlanmış) 27 yıl önce Bob Kane ve Bill Finger bu karakteri yarattığında Batman, elini kana bulamaktan çekinmeyen tıpkı Shadow gibi silah kullanan bir antikahramandı. Bundan 20 yıl sonra ne olur bilemiyorum. Değişim güzeldir. Ama artı yönde olduğu sürece anlamlıdır. Bence tüm birikimi bir kalemde silip atmak, farklı yazar ve çizerlerin çizgi roman karakterlerine kattıkları yorumları yok saymak ya da sırf daha fazla para kazanabilmek için sansasyonel evren yapboz hikayeleri kurgulayıp, kahramanları öldürmek olumlu yönde bir değişim değil.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Kısaca Marvel Kahramanları benim gözümde ve herkesin gözünde böylelikle ölümsüz olacaklardır. Bu yüzden kaygılanmanıza gerek yok.

Ama Akuma_Blade ve benim vs. gibi arkadaşlar bu dünya da az bulunan cinsten. Bir hikayenin suyunun cılkını çıkarmalarını istemiyoruz. Çok mu bir şey istiyoruz ki? Öyleyse bize özel bir şey yapılsın derim :P

Neyse bende çizgi roman okurdum vaktiyle. Sonra duruldu çünkü çizgi roman alamıyordum. Heh çocuktum sonuçta. Ancak yeni şeyler çıkartarak uzattıkça uzattıklarında o en sevdiğim Ç.Roman'dan bile soğuyorum. Nerede o eski tarz Marvel Kahramanları... Sizi bilmem ama ben hala o çocukluğumdaki kahramanları şimdiki kahramanlarına tercih ediyorum. *_*

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İçimdeki üzüntüyü dizelere döktüm.

Görüncek Adam öldi mü

Issız ajun kaldı mu

Goblin öçin aldı mu

Emdi yürek yırtılur

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İçimdeki üzüntüyü dizelere döktüm.

Görüncek Adam öldi mü

Issız ajun kaldı mu

Goblin öçin aldı mu

Emdi yürek yırtılur

ahahah allahına kurban be keyfim bozuktu canım sıkkın ama bu mesajı görünce neşelendim hay allah razı olsun senden :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?