Jump to content
  • Kayıt Ol

Rurouni Kenshin Live Action


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

200912582956.jpg

Nobuhiro Watsuki'nin 1994-1999 yılları arasında yayınlanmış klasik Manga'sı Rurouni Kenshin gelecek sene Live Action bir filme uyarlanacak. Filmin yönetmenliğini Keishi Otomo (Ryomaden) üstlenirken filmin başrolünde ise 22 yaşındaki genç oyuncu Takeru Satoh (Kamen Rider Den-O, Beck, Rookies, Ryomaden) bulunacak. Basına yansıyan ilk röportajlarda gerek yönetmen gerekse başrol seçiminin bizzat Mangaka'nın onayından geçtiği de ayrıca belirtilmekte.Filmin yapımcısı Shinzo Matsuhashi "Eğer Battousai'in gençliğini oynaması için tek bir kişi seçememiz gerekseydi bu Takeru Satoh'dan başkası olamazdı. O gerek görünüş gerekse kişilik olarak bu rol ile bütünleşebilecek birisi" diyor.

デイリーモーション - kamen RIDER Denoh OP - News & Politics å‹•ç”»@@AMEPARAM@@http://www.dailymotion.com/swf/video@@AMEPARAM@@video serisinden (ki kendisi o zamana kadarki serilerin en genç oyuncusuydu) hatırlanabilecek Takeru Satoh kendisini Kenshin'in sadık bir hayranı olarak nitelemekte."Manga yayınlanmaya başladığında henüz ilkokuldaydım fakat benim kuşağımdan olan çoğu çocuk gibi Kenshin karakterlerini taklit ettiğimiz oyunlar oynardık. Bu rolü oynamanın önemi benim için çok büyük"

Takeru Satoh aynı zamanda geçtiğimiz sezon yayınlanan NHK'nın taiga drama'larından Ryomaden'in başrollerinden birisinde yeralmaktaydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 22
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    5

  • Squaw

    4

  • PaarthurnaX

    2

  • DevilRanger

    1

Filmi görmeden bir yorum yapmak olmaz bu seriye. Umarım konusu sağlam olan Kenshin'i rezil etmezler...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gitti güzelim anime yafff :sok aglama: bari Rurouni Kenshinime dokunmasalarmış :qsokkksok:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tek film yeterli olurmu acaba.Umarım çoğu uyarlama gibi vasat olmazda ağız tadıyla izleriz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Live Action olayına her zaman karşıyım aslında,nedense oyuncuların donukluğu istenen ruhu veremiyor,onlar ruhu veremedikçe biz de o heyecanı yaşayamıyoruz haliyle.

Üç kez (Nana,Lovely Complex ve Death Note) deneme yanılma yöntemine başvurdum :P Üçünde de yanılan ben oldum sanırım :D Bu nedenle kesin yargıyla konuşma niyetinde değilim ama Kenshin adı geçince benim zaafım da şiddetleniyor; içinde Kenshin geçen ne varsa,ona karşı hiç itirazsız sürükleneceğimi biliyorum. Geldiğinde ilk kurbanlarından yorumları alırız elbet ama ben de o kurbanlardan biri olacağım sanırım,gerçi ilk kurban olmam ama son kurbanlardan biri olabilirim :D

Oyuncu içinse çok itici birisi seçilmemiş,hatta hiç itici değil,şimdi bunu Kenshin makyajıyla gözümün önüne getirdim de sanırım ben bu Live Action'ı izlerim :biyik gulme:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Serinin anime versiyonu olarak kalmasını isterdim.İzlemeden bir şey diyemem ama o kadar da tutkulu bir şey olacağını düşünmüyorum.Bazı eserler olduğu gibi kalmalı...:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Squaw

Kesinlikle izlemeden bir karar verme derim. Tabi şimdiye kadar 2 uyarlama izledim (Dragon Ball: Revolations, Avatar: The Last Airbender) Bu iki yapımda orjinal serilerinin yanında tam anlamıyla birer rezaletti.

Umarım japonlar da onlarda epey yer edinmiş seriyi mahvetmezler. Kenshin ilklerimden ve en sevdiğim animelerden. Kenshin hastası diyemesemde kendime bu düzeyin bir altında yer aldığımı söyleyebilirim qdisler Bu serinin kötü bir live action'la rezil olmasına katlanamam doğrusu

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ayyy Takeru :bulqdum:

Hmm açıkçası animesini tv de izlemiştim tekrar izlemem lazım. Animeyi izlemeden liveına bakmam. Garantisin veriyorum ki batıracaklar. İzlersem sadece takeru için bi iki bölüm falan bakarım zaten şöyle kokuhaku kıvamında bir başarı yakalamazlarsa böyle güzel bir animeyi batırmış olurlar.

Şu sıralar neyi duysam live oluyor =.=

Arakawa under the bridge'in de liveı çıkıyormuş ona daha bi şok oldum o kadar uçuk karakterleri mümkünatı yok yapamazlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hiç bir şey ilk ve orjinali kadar iyi olmaz desem de, kenshin her şekilde izlenirmiş diyebilecek miyim merak ediyorum. Neyse görücez..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Live Action geneline bakarsak idare ederden ziyade rezil oluyor. İdare eder olsalar öpüp başıma koyacam ama aşırı derecede çok kötü oluyorlar. Umarım iyi bir şeyler çıkar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çözemedim gitti bu Japonların mantığını bukadar güzel ses sanatçıları eğitimleri vs varken animelerde sadece karakterin konuşma tarzından dolayı bile bir seriyi izletebiliyorlarken nasıl oluyorda iş filme gelince batırıyolar yok hadi oyunculuk olsa tmm da konuşmalar vs hepsi kötü oluyor :D içlerinde yine en iyisi dead note du ki oda kötüydü Live Action yapimlarda.

"Yaw hiç olmadı bari oyuncuyu seç seslendirmeyi dublaj misali yine serideki kişilere yaptir :D"

Hele bir higurashi no naku koro ni filmi yapmışlardıki gülme krizi geçirmiştim ses tmm olmasın oyunculuk oda olmasın hiçbişey yapamadın bari karakterlerin saçlarını animedeki gibi boya be ... küfür etmemek elde deil hatırladıkça.

Bundanda fazla bir beklentim yok doğrusu da inşallah olurda yanıltırlar %1 ihtimalde olsa :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Devilranger

@Squaw

@LQFT

@ROCKER TR

@Boogeman

Bunu aslında uzun zamandır yazmayacaktım ama artık söylemeliyim ki oldum olası Live Action, ondan ziyadesinde de Japon sineması/TV dizileri konusunda arkadaşlarda hep bir puristlik seziyorum. Sonuç olarak oyuncuları, senaristleri, yönetmeni vs seçenler de neticede orjinal serinin sahipleri ve onlar izin vermese zaten bir Live Action ortaya çıkamayacak ki. Yada aynı serinin Live Action'u Hollywood'dakiler yada Avrupa'dan tecrübesiz yönetmenler yapsa onu mu yeğ tutacaksınız? Live Action'lara herhangi bir fanatikliğim yok ama bu tür kraldan çok kralcı yaklaşımları doğru bulmuyorum. Bir Ichi The Killer, bir Battle Royale yada bir Lone Wolf and Cub eseri orjinalinden çok daha geniş kitlelere yayabildiyse, bir GTO dizisi 90'ların en yüksek rating oranlarından birisini yakalama başarısı göstermişse, bir Yamato filmi Blu Ray'ı çıktığı ilk hafta en çok satanlar listesine bir numaradan giriş yapabiliyorsa, onu geçtim herhangi bir Kamen Rider filmi yılın box office listesinde yılın en yüksek bütçeli Hollwood filmleriyle kafa kafaya gidebiliyorsa bazı arkadaşların önyargıları yalama olmuş kanaatine varırım.

Hayır yani, Oldboy filmindeki şiddet sahnelerini izlerken tabir-i caizse izlerken ağzınız kulaklarınızda, keyiften dört köşe izlediniz ama izlerken bu filmin aslında bir Manga adaptasyonu olduğu aklınıza gelmedi, değil mi?

Ha, bir de "Japon'lar film/dizi yapmayı beceremez" yanılgısı var ki o apayrı bir olay. Onu ya "Kamen Rider'ı Power Rangers sanan gariban izleyici tipi" olmaya, Gojira'sız geçen şanssız bir çocukluk geçirmeye, ya hayata G. Kore dizileriyle başlayıp o formatla körleşmiş olmaya yada bundan rahatsız bile olmadan bugüne dek hayatında hiç Kurosawa / Ozu / Kitano filmi izlememiş olmaya bağlarım. Hiç kimse kusura bakmasın.

not: Higurashi filmlerini bile sevmiştim açıkçası, konusu/teması ile ters orantılı şekilde veletlerle dolu Anime versiyonunu tiksinip bitirememiş birisi olarak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Akuma_Blade

Çok güzel bir konuyu gündeme getirmişsin aslında,başlık altında da güzel bir tartışma konusu oldu,bu nedenle de yazmadan geçemeyeceğim :)

Açıkçası benim önyargım yok ama ben kendi adıma konuşmaya yönelerek Live Action kültürünün tarzım olmadığına inanıyorum,üç kez deneme yapmışım bir dördüncüyü bu bünye kaldırmaz,ha başarılıları elbet vardır ona da bir lafım yoktur,zaten öylesi için boynum da kıldan incedir zira ben Japonlar'ın kötü film yaptıklarına inanmıyorum, evet inanmıyorum ama bu inancım sadece Dram türleri için.Bu işi yi beceriyorlar ki bunda da sadece Japonlar demeyelim,Uzakdoğu bünyesinde olan tüm insanlar konu Dram ise gerçekten de hiçbir başarıdan çekinmiyorlar ama gerek korku gerekse aksiyon ya da olmadı duygusallık diyelim,bence bu türlerinden uzak durmalılar hatta ne kadar Dram da başarı oranları yüksekse saydığım bu türler içerisinde de o kadar berbat işler çıkıyor piyasaya.

Komedi içinse,bir şey diyemiyorum çünkü komedilerini pek izlemedim,izlemem de... Komedi unsurunu izleyeceksem belli başlı kişileri veya o konuda mimlenmiş kişileri tercih ederim zaten komedi dendiğinde de en fazla romantik-komedi kaldırabiliyorum,parodi ya da absürdlüğün üzerindekiler tercihim değildir.

Kenshin içinse,işin içine aksiyon girmiş ve tarihi bir dönemi işleyeceklerini düşününce bu ben gerçekten de telaşlandırıyor çünkü Edo Dönemi olsun Meiji Dönemi olsun,bunu anime yapımlarında bile zar zor başarabiliyorlarken sanmıyorum ki bir Live Action da döktürsünler,zaten birkaç Samuray temalı filmini de izlemiş biri olarak açıkçası çok da ümitli değilim,ha ben izlemeyecek miyim peki?Dahaö önce de -söylemekten de hiç bıkmadığım gibi- içerisinde ''Kenshin'' adı geçiyorsa ben her şeye balıklama dalarım :kanlp:, o kadar da kesin konuşuyorum :D

Holywood konusu ise,son yıllarda en berbat yapımları sundukları için artık onların eserleri için de pek iştahlı değilim ama söz konusu 80 ve 90'lı yılların yapımları ile 2000'in başlarındaki çalışmalar ise işte orda durur,onların üzerine de kimseyi tanımam.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Squaw'ın da dediği gibi... Kesinlikle katılıyorum. Ön yargı var mı? Yok. Yalnız benimde animenin live-actiona uyarlarken harbi batırdıklarını düşünüyorum ama AkumaBlade senin söylediklerin zaten hem eski yani benim neredeyse çocukluğum onlarla geçmiş durumda hem de zaten o zamanın oyuncuları harbi iyi oynamakta ve Kamen Rider, Lone Wolf and Cub ya da Battle Royale gibi filmler zaten beğendiğim eserler ama ki bir Death Note ya da Sailor Moon gibi eserler olursa ben oyunculuklarında sorun olduğunu düşünürüm. Bu arada Gokusen adlı diziyi aksiyon hariç her şekilde komedisini ya da oyunculuklarını kesin gözü ile beğendiğim eserlerden biri olduğunu düşünebilirim. :D

Ancak Kenshin'in iyi bir dizi olacağını düşünüyorum çünkü eğer manga-ka bizzat kendisi oyuncuyu seçip karar vermiş ve oyuncu da Kenshin'in en iyi hayranlarındansa izlenecek bir seyri olacağını umuyorum. Bakıp göreceğiz bakalım. :qsustum:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası bende karşıyım live actionlara,yinede Nodame yi izlemiş ve beğenmiştim,belki bu da güzel olabilir...Ama benim Kenshin kızıl saçlı mavi gözlü idi madem yapıyorsunuz bari tam yapın :gul gul:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Az önce facebook üzerinden AnimeFantastica sayfasında güzel bir haberle karşılaştım. Live Action tek filmle kalmayacakmış;

''Kenshin'in Devamı Planlanıyor

Henüz birçok ülkede gösterime giriş tarihi gelmemesine rağmen Rurouni Kenshin, gelirleri ile yapımcıların yüzünü güldürdü, devam yapımının da planlandığı ortaya çıktı. Ayrıca filmin İspanya'da "The Samurai Warrior" adı ile Ocak ayında gösterime gireceği açıklandı.''

Kaynak:

AnimeFantastica

Şu Kenshin duruşunu da pek bi sevdim. embarrassed.gif

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2 ay önce okuduğum bir ANN haberinde Warner Bros'un 60 kadar ülkede gösterim için anlaşma arayışında olduğu söyleniyordu. Filmin ticari anlamda başarılı olduğu kesin. İlk 27 günde 2 milyondan fazla izleyiciye ve 32 milyon $ hasılata ulaşmıştı zira ki bu bir Japon filmi için iç piyasada gayet iyi bir sonuç sayılabilir.

Gerçi Blu Ray'inin çıkışına da çok fazla birşey kalmadı sayılır. JEFusion'un haberine göre filmin Blu Ray'i 26 Aralık 2012'de gelecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Blu-Ray'de altyazı olmayacak diye duymuştum, umarım İngilizce ya da Japonca altyazıyı eklerler.

Bu arada önyargılı olanlara şiddetle Nodame Cantabile öneriyorum, animesinden daha iyidir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yanılmıyorsam, altyazısız olarak 17 Aralık'ta BLURAY sürüme yayınlanacak. Bakalım çıktığında izleyeceğiz ve kötü olacak diye herhangi bir düşüncem yok, oyuncuların iyi olduğu aşikar birazcık araştırmak kafi. Bunun yanı sıra, verilen emeklerde belli başlı nette olan bilgilerden anlaşılabiliyor.

İzlemedim ama izlemeden kötü olacak denmesine karşıyım. Her ne kadar pek iç açıcı uyarlamalar olmasa da bunun tam tersini kanıtlayan ve gözümüze sokan, yapımlarda mevcut. Arkadaşlarda, bu yapımlardan bahsetmiş.

Sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 7 ay sonra...

Jump Square'in yeni sayısında yeralan resmi habere göre iki yeni Rurouni Kenshin filmi için yeşil ışık yakıldı. Yeni filmler Kyoto Arc odaklı olacaklar ve ilk olarak 2014 yaz sezonundan itibaren gösterime girecekler.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

999000_546250475412916_826857455_n.jpgTatsuya-Fujiwara-as-Light-Yagami-death-note-33592352-385-450.jpg

Yeni Rurouni Kenshin filmlerinde Shishio Makoto'yu Battle Royale, Death Note ve Kaiji'den hatırlayabileceğiniz oyuncu Tatsuya Fujiwara canlandıracak. Ayrıca yönetmen Keishi Otomo yeni filmlerde yönetmenliği sürdürecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Henüz ilk filmini daha izleyememiş biri olarak ne kadar yorum hakkım var bilemiyorum ama bir şeyler yazmazsam çatlarım. Anime serisinde en sevdiğim kötü karakterdir Shishio-san, hele de o hatunuyla yan yana geldiler mi değmesin kimse keyfime. Gerçi hoş, ne kadar kötü kabul edilse de benim için yaptıklarında sonuna kadar haklıydı Shishio-san, onun yaşadıklarını günümüz Türkiye'sinde yaşanılanlarla bağdaştırıyordum hep ve empati yaptığımda, onun yerinde olsam -belki o kadar canice olmazdım ama- aynı şeyleri yapardım diye de düşünmeden edemiyorum ve tabii Kenshin ile olan kapışma sahnesi; en sevdiğim iki kapışma sahnesinden biriydi. embarrassed.gif

Gelelim Shisho-san'ımı canlandıracak olan kişiye; ben seçilen adı hiç beğenmedim, eğriye doğru, Tatsuya'nın oyunculuğunu çok beğenmiyorum. Ah bu gönül, bu çatı altında bir Odagiri Joe görmek isterdi embarrassed.gif, olmadı Kimura Takuya ya da Kaneshiro Takeshi. Eminim ki Shisho-san'ın o cezbedici havasını iliklerimize kadar hissettirebilirlerdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?