Jump to content
  • Kayıt Ol

Behzat Ç ~ Bir Ankara Polisiyesi


Vermillion

Önerilen İletiler

Behzat Ç , Emrah Serbes'in Her Temas İz Bırakır isimli kitabından diziye uyarlanmıştır.Konusu özetle ;

Ankara Cinayet Büro Amiri Behzat Ç ve ekibinin Ankara'da işlenen cinayetler ile ilgili maceralarını anlatır.Buraya kadar klasik bi' polisiye hikayeye benzerken işin rengi karakter ve sağlam oturtulmuş bir hikayeyle değişiyor.Cinayet soruşturmalarının yanı sıra ekiptekilerin hayatlarında gelişen yer yer komik yer yer üzücü olaylar gerçekten çok iyi aktarılıyor ekrana.Çoğu karakter gerçekten Ankaralı gibi,tabii Ankaralı arkadaşlar daha iyi bilir ama hiç yapmacıklık sezemedim ben.Yer yer de ülkenin sorunlarına ince göndermeler yapar dizi,izledikçe demek istediklerimi daha iyi anlayacaksınız zaten.

Başlamak isteyenlere önerim , şu sıralarda DVD'lerinin yaz ortasına doğru çıkacağı dedikoduları var.Biraz daha bekleyip DVD'den izlemeleri.Yoksa biip biip seslerine kulağınız bayağı alışacak : )

Karakterlere gelecek olursak ;

Behzat Ç

behzat-%C3%A7_108160.jpg

Hikayenin baş karakteri.Babası askerdir ve bir de abisi vardır.Hayattan sillesini uzun zaman önce yiyen ve etkilerinden kurtulamayan Behzat sorunlu adamın tekidir.Kabadır kibarlıktan zerre anlamaz ya da kibar olmayı sevmez diyelim.Öyle ki abisi 'nasılsın' diye sorduğunda ' Saçma sapan konuşma abi 'der. Telefonuda Hea diyerek açar.Teknolojiyle arası iyi değildir.Telefonda mesaj yazmayı bile bilmezEşinden sorunlu kişiliği sebebiyle ayrılmış daha doğrusu terkedilmiştir.Evliliği esnasında dünyaya Berna adında bir kızı vardır.

Harun

72032_157243557639736_156975657666526_335960_107341_n.jpg

Kendi deyimiyle bir Angara Bebesi olan Harun ekibin en doğal adamıdır.Patavatsız , saf hatta yer yer öküzlük bile yapar.Sağlam güldürür.Koyu Ankaragücü taraftarıdır.Sürekli birşeyler yer , cinayet şüphelerinin ifadesini almak için evlerine gittiğinde ikram edilen çay yerine 'püskküü müsküüü var mı ? ' diye sorar.Eda'ya sırılsıklam aşıktır ama bir türlü karşılık bulamaz.

Hayalet

4075ImageViewashx_16.jpg

Ekibin takip ve adam bulma işlerinden sorumludur genelde.Bir adam bulunacak veya takip edilecekse direk Hayalet devreye sokulur.Gecekonduda yaşar , polis olduğunu unutup yıkım ekiplerini taşlamışlığı bile vardır.Polis olmasaydınız ne olurdunuz olayında Hayalet'in hayali yıkım ekiplerinin başında Ankara Büyükşehir Belediyesi Binasına gitmek olmuştur.Giyim alışkanlığı acayiptir.Genel olarak hep aynı şeyleri giyer sebebi üstündekileri çıkarmaması değil giydiği gömlekten 10'ar tane almasıdır her gün başka bi' tane giyer.Son olarak gerçek adı Sabri'dir.Lakabı üstüne öylesine yapışmış ki kimse ona ismiyle hitap etmez

Akbaba

ImageView.ashx?FileID=182512&width=250

En sevdiğim karakter.Ekibin cinayetleri çözmedeki kilit adamıdır.Cinayetin işlendiği yere ekipten en önce o gider.Üstünkörü bir bakışla bile ölüm sebebini söyleyebilir.Bir bölümde söylediği gibi Hayatı cinayet olmuştur.Adli Tıp raporları veya yaralı suçlulara genel olarak o baktığından Tıp bilgisi azımsanamayacak seviyededir.Hayalet ( Sabri ) gibi onunda lakabı üstüne yapışmıştır.Herkes ismi yerine Akbaba diye seslenir ya da Hayalet'in deyimiyle Akbaboş.Gerçek adı İsmet'tir.

Dizi şuanda sezonu finalini yapmış ve tatile girmiştir.Ama sezon finalinde öyle şeyler olmuştur ki izleyenleri koltuklara çivilemiştir adeta en azından ben reklam aralarında bile yerimden kalkmadım :P Başta da söylediğim gibi kurgusu çok iyi işlenmiş olduğundan dolayı sezon finali über fiber diye tabir edilen düzeyde olmuş.İzleyipte beğenmeyen olmamıştır.

Diziden komik videolar ekleyeyim birazda ( Harun ağırlıklı olacak biraz :P )

Eda'ya aşkından yanan tutuşan Harun'un itirafları ;

YouTube - ‪Merkez Seviyorum! - Behzat Ç.‬‏

Benden elektirik alıp napcan la ?

Argo küfür yok.Küfredenin A... Korum ben :011:

Kapat la telefonu , kapat la

Adam böyle konuşturulur ;

Biraz da dizi müziklerinden koyayım ;

YouTube - ‪Pilli Bebek - Duruyor Zaman (official video)‬‏

YouTube - ‪Hayalet - Bahçada YeÅŸil Çınar‬‏

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 22
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    5

  • Vermillion

    5

  • Luna

    2

  • Hedon

    1

gundamaster

Vermillion bu güzel diziyi forum halkına tanıttığın için teşekkür ederim sana.

Dizi son dönemlerde Türk tvlerinde izlediğim, beğendiğim ve takdr ettiğim tek dizi. Karakterleri, kurgusu ve senaryosu ile 10 numara bir dizi benim için.

Dizideki karakterlerden kendinize yakın bir şey bulamamanız çok mümkün değil. Hepsi bizden biri gibi.

Sezon finali ile de Lost'un 6 senede yapamadığı yapmış, aşmış bir Türk dizisidir benim neznimde. Ayrıca sezon finali bu kadar başarılı olan bir dizinin finali nasıl olacak hiç bilmiyorum.

DvD'leri bu ay piyasaya çıkacak diye biliyorum ben de. Ayrıca, Her Temas İz Bırakır kitabının devamı niteliğinde olan Son Harfiyat kitabı da sinema olarak uyalarlanacak hatta çekim aşamasında şu dönemde.

Kaliteli bir Türk dizisi izlemek isteyen çok düşünmeden Behzat Ç. izlemeli.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ImageView.ashx?FileID=182512&width=250

Bu adam benim gece karşıma çıksın yemin ediyorum uzaylı diye taşlarım qdislers

Çok farklı bir karakter :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@kanginaki

Akbaboş'a laf yok : )

@gundamaster

Ben teşekkür ederim.Elle tutulur kaliteli bir dizimiz olmuşken tanıtmamak ayıp olur : )

En yakın zamanda Her Temas İz Bırakır ve Son Harfiyat'ı alıp okumaya çalışacağım.

p.s : Ercü'yü tanıtmayı unutmuşum.Fena saygısızlık oldu :|

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Uzun zamandir bir dizi "gercek oyunculuklarla" büyük bir kitleyi bu kadar kendisine baglamamisti. Severek ve tutkuyla izledigim tek türk dizisi. Bunun yaninda muhtemelen cikacak olan Dvd leri satis rekorlari kirabilir cünkü herkes bu dizinin keyfine bir de "bip" ler olmadan varmak istiyor sanirim. Ayrica cikacak olan sinema filminin de hasilat rekoru kirmasi fazlasiyla beklenen bir sey. Favori karakterim "Hayalet" ve onun Akbabaya "Hadi Akbaboş" demesi. Dombili Harun nun püskügüt yiyisi de harika :tbayrak:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

@Vermillion bence izlemeyenlere süpriz olsun Ercü karakteri çünkü kilit bir karakter. Selim ve Eda'yı tanıtabilirsin gerçi ne kadar gerek görürsün bilmem. Ben çok sevmem o karakterleri keza.

Her Temas İz Bırakır kitabını yaklaşık bir ay önce aradım ama her yerde tükenmişti kitap. Her iki kitapta listemde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@gundamaster

Ercüyü tanıtmak başlı başına spoiler aslında , ama bayağı sempati besliyorum o karaktere , boş bi zamanımda spoiler içinde bişeler ayarlayabilirim aslında.

Bu arada Ercü'nün Türk dizilerindeki en iyi kötü adam tiplemesi olduğunu söylemeden edemeyeceğim.Nejat İşler'in oyunculuğunu beğenirdim hep , bu rolle nirvanasına ulaştı gözümde : )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Spoiler olduğunu düşündüğüm için ben de buna yönelik bir öneride bulundum ama taınıtım senin tabi yapmak istediğinde özgürsün :)

Ercü karakterini ve Nejat İşleri ben de severim. Ona zaten böyle rollerin çok yakıştığını düşünüyorum.

Diziye girdikten sonra ivmenin arttığı yadsınamaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Butterfly Effect filmini bile f..k'lı cümlelerden gına gelip yarıda bırakmış birisi olarak çok fazla sokak ağzı kullanılmasından ötürü izlemeyeceğim, zira anlatımı en haz almadığım şekilde yaptığı anlaşılmakta olan dizi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Leyla ile Mecnun ekibinin Harun ve Behzat Agalar tarafından tutuklandığı bölümü izledim bir tek :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk izlediğimde nefret etmiştim, sonra birkaç bölüm izledim zira diziyi biraz izlenebilir bir hale getirmişlerdi, sonra beter ettiler tamamen bıraktım, ama tanıtım detaylı olmuş, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sezon finali çok iyiydi ya! :962129:

@Vermillion-İyiymiş gerçekten, paylaşım için teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ezel'den sonra gelmiş geçmiş en iyi ikinci Türk dizisi olduğunu düşündüğüm yapımdır. Erdal Beşikçioğlu'nun zaten Köprü'den beri iyi bir fanıyım, yaptığı yapımları kaçırmıyorum. Kötü adam rolünde de Nejat İşler'in olması seriyi daha da iyi yapıyor, ayrıca bu yapımla Nejat İşler'in oyunculuğunu izlemeyi özlediğimi anladım. Güzel yapım yaa. dfdsd

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Dizi için yapılan, bana göre anlamsız, çok fazla sokak dili içeriyor gibi yorumlar dizinin aslının anlaşılmayıp sadece çamur at izi kalsın politikası güdülen yorumlar. Kaçınız sokak dili kullanmıyorsunuz ki. Bir cinayet polisinin kibarca adam sorgulayacağını gerçekten düşünüyor musunuz veyahut kaç tane polis memuru vs. gördünüz sevgi ile yaklaşan. Gerçekçi olalım ve biraz da bu gerçekleri görerek diziye yaklaşalım. Dizinin bu samimiyetini seviyorum. Kullanılan argo kelimelerin de hiç yersiz olmadığını tam da yerinde kullanıldığını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası bu diziye karşı izlemeden büyük bir antipatim, önyargım vardı (evet yazar di'li geçmiş zaman kullanıyor), hatta sözlüğün övüp övüp bitirememesini ya da zevklerine çok güvendiğim dostlarımın hepsinin fan'ı olmasını falan aklım almıyordu. Sebebi içerdiği "küfür" ya da argo uslup değildi, bilakis ben her dilde küfre bayılan bir insanım, çok da ederim zaten, hiç sıkılmam.

Beni bu diziden daha baştan soğutan şey dizideki "polis profili" idi. Hayatta en nefret ettiğim polis tipidir işte o. Uzun saçlının saçını çeker, karavanda yaşayana "anarşik misin, hippi misin olum sen?" muamelesi yapar (ah bir de gerçeğiyle karşılassa neler yapar!), sorgu sırasında suçlu olsun olmasın sorgulanan kişiye istediği artizliği yapabileceğini sanan "rozeti aldım artık sana istediğimi yaparım" tripli sevgili(!) polis profili. Neden bahsettiğimi siz izleyicileri de gayet iyi biliyor ki son bölümlerinde izleyebildiğime göre, diziye de bahsettiğim o polis profiline karşı durduğunu düşündüğüm bir savcı sokulmuş (ne ironiktir ki bahsettiğim polisin sevgilisi bu tabii.)

Zaten Behzat Ç. karakteri bana çok garip geliyor ya o ayrı bir mesaj konusu.

Peki ben bu diziye olan önyargımı (en azından birazını) ne zaman yendim?

Evet, ben de o Leyla ile Mecnun'lu crossover bölüme rastgelip izleyenlerdenim, gariptir o bölümü izleyene kadar Leyla ile Mecnun diye bir dizi olup olmadığını da bilmiyordum. İzledikten sonra kanımca Kaygısızlar'dan sonraki en absurd türk dizisi olmaya aday Leyla ile Mecnun'un fanı oldum, izlemeye başladım.

Behzat Ç'ye de tekrarlarına falan denk gelirsem bakıyorum, çünkü oyunculukları hakikaten başarılı ve farkettiğim üzre bir anda diziye hiç beklemediğiniz oyuncular yan karakter olarak girip, çıkabiliyor (böyle şeylere bayılırım), ayrıca ciddi hallerini, genel hikayeyi falan bilmiyorum ama bölümler boyunca yapılan anlık espriler, doğal konuşmalar falan çok hoş. O sevmediğim polis profilini gözardı edince hakikaten ortaya iyi ve samimi bir dizi çıkıyor.

Bir de bi Nejat İşler'li bölüm varmış son bölümler içinde, kardeşim öve öve bitiremiyordu, işte ona bir ara bakmalıyım galiba.:D

Senin en sevmediğin polis tipi , maalesef ki ülkemizdeki polis tipi.

Bu diziyi güzel yapanda bu zaten çekinmeden ülkede özellikle emniyet içinde yaşanan olayları,ülkedeki polis profilini anlatması..Sağcısıyla solcusuyla dalga geçip , ince gönderiler yapması ve en önemlisi doğallık ve sokak kültürü bu diziyi bu kadar güzel yapan şeyler.Bu konuda gundamaster'a katılmamak elde değil.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Açıkçası bu diziye karşı izlemeden büyük bir antipatim, önyargım vardı (evet yazar di'li geçmiş zaman kullanıyor), hatta sözlüğün övüp övüp bitirememesini ya da zevklerine çok güvendiğim dostlarımın hepsinin fan'ı olmasını falan aklım almıyordu. Sebebi içerdiği "küfür" ya da argo uslup değildi, bilakis ben her dilde küfre bayılan bir insanım, çok da ederim zaten, hiç sıkılmam.

Beni bu diziden daha baştan soğutan şey dizideki "polis profili" idi. Hayatta en nefret ettiğim polis tipidir işte o. Uzun saçlının saçını çeker, karavanda yaşayana "anarşik misin, hippi misin olum sen?" muamelesi yapar (ah bir de gerçeğiyle karşılassa neler yapar!), sorgu sırasında suçlu olsun olmasın sorgulanan kişiye istediği artizliği yapabileceğini sanan "rozeti aldım artık sana istediğimi yaparım" tripli sevgili(!) polis profili. Neden bahsettiğimi siz izleyicileri de gayet iyi biliyor ki son bölümlerinde izleyebildiğime göre, diziye de bahsettiğim o polis profiline karşı durduğunu düşündüğüm bir savcı sokulmuş (ne ironiktir ki bahsettiğim polisin sevgilisi bu tabii.)

Zaten Behzat Ç. karakteri bana çok garip geliyor ya o ayrı bir mesaj konusu.

Peki ben bu diziye olan önyargımı (en azından birazını) ne zaman yendim?

Evet, ben de o Leyla ile Mecnun'lu crossover bölüme rastgelip izleyenlerdenim, gariptir o bölümü izleyene kadar Leyla ile Mecnun diye bir dizi olup olmadığını da bilmiyordum. İzledikten sonra kanımca Kaygısızlar'dan sonraki en absurd türk dizisi olmaya aday Leyla ile Mecnun'un fanı oldum, izlemeye başladım.

Behzat Ç'ye de tekrarlarına falan denk gelirsem bakıyorum, çünkü oyunculukları hakikaten başarılı ve farkettiğim üzre bir anda diziye hiç beklemediğiniz oyuncular yan karakter olarak girip, çıkabiliyor (böyle şeylere bayılırım), ayrıca ciddi hallerini, genel hikayeyi falan bilmiyorum ama bölümler boyunca yapılan anlık espriler, doğal konuşmalar falan çok hoş. O sevmediğim polis profilini gözardı edince hakikaten ortaya iyi ve samimi bir dizi çıkıyor.

Bir de bi Nejat İşler'li bölüm varmış son bölümler içinde, kardeşim öve öve bitiremiyordu, işte ona bir ara bakmalıyım galiba.:D

(noktasına noktasına) içimden geçenleri yazmışsınız.

uzun uzun yorum yazmak yerine bir defa daha arkadaşın yazdığını alıntı olarak göstermek istedim, :parla:

(ayrıca Leyla ile Mecnun konusuda dahil.)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Hortlatalım bi konuyu, inanıyorum ki benden başka izleyenler de vardır bu forumda.

85. Bölüm

Son 2 bölümdür dizi vasat seyrediyordu, hele geçen bölüm (84. bölüm) belki de dizinin şu ana kadar çekilen en kötü bölümüydü. Behzat amirimin olmadığı bir bölüm hiç çekilmiyormuş, bir de üstüne her gördüğümde kanal değiştirme isteği uyandıran Cevdet-Aslı sahnelerinin artması geçen bölümü iyice çekilmez yapmıştı. Bu haftaki bölümde dizi biraz ivme kazandı ama yine de iyi bir bölüm olduğunu söyleyemem. Anne Ç'nin olayını hala iyi kotaramadılar, halbuki ilk çıktığında çok heyecanlandırmıştı. Bu Anne Ç. olayından bayağı hikaye çıkar demiştim ama henüz öyle olmadı. Bakalım ileride ne olacak. Bu hafta en eğlendiğim bölüm Hayalet ve Akbaba'nın bilardo salonu sahnesiydi.

Bir de şu Barbaros-Muzo ikilisi birkaç bölümdür ortalarda yok, onların yer aldığı bölümler genelde güzel oluyor. Umarım haftaya tekrar boy gösterirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

İkinci sezondan 5-6 bölüm izledikten sonra bıraktım bir ara tekrardan başlamayı düşünüyorum ama ilk sezondaki tadı alamadım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Behzat Ç Genel

"Her Temas İz Bırakır" adlı kitabını okuduktan sonra başladığım ve uyarlama olarak çok beğendiğim bir diziydi.Uzun süresine rağmen (Bazı bölümler 2 saat bile olabiliyordu) gayet iyi şekilde devam etti fakat bu dizide hemen hemen her uzun dizinin sorunu olan, karakteristik değişimin iyi yapılamaması yani "Karakter Geliştirme Sorunları" yüzünden baya bir sorun çekti.Mesela aynı sorun Leyla ile Mecnun'da ki karakterlerde de var.(İlk bölümde ki karakterler bakın bir de son bölümlerdekine) Genel olarak baktığımızda animelerde karakterlere oldukça önem verildiğinden,karakter geliştirmesini en iyi yapan millet "Japonya" diyebiliriz.Fakat karakteristik değişimi en mükemmel şekilde yansıtmış olan dizi Breaking Bad'dir bence.Bundan öteside biraz zor çıkar :D

Diziye geri dönelim.Behzat Ç'nin üçüncü sezonu,ilk iki sezonu kadar bekleneni veremesede;son üç bölümdür biraz olsun toparladı.Bitmesine sadece üç bölüm kaldı.Büyük ihtimal diziyi üstü açık bitirecekler.Ercüment olayınıda yazın çıkacak filminde sonlandıracaklar gibi görünüyor.O değilde karakterleri ve dizinin samimiyetini özleyeceğimiz kesin.

Behzat Ç'nin öyle bir ilk sezonu vardır ki Türkiye'de dizi-film sektörünün ulaşabildiği en yüksek noktadır kanımca.Ön yargılarınızı kaldırın ve izleyin.En azından ilk sezonu için izlemeye değer

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 7 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?