Jump to content
  • Kayıt Ol

Armored Trooperoid Bottoms Finder


Kisiliksiz

Önerilen İletiler

Adı:ARM0RED TROOPEROID BOTTOMS FINDER (装甲騎兵ボトムズファインダー)

Yayın Türü: OVA

Bölüm Sayısı: 1

Yayınlanma Yılı: 04.12.2010

Süre: 40 Dakika

Yönetmen: Shigeta Atsushi

Senaryo: Sekijima Mayori

Orijinal Eser Sahibi: Hajime Yatate, Ryousuke Takahashi

Müzik: Iwamoto Wataru

Mekanik Tasarım: Fukuchi Hitoshi, Ookawara Kunio, Shigeta Atsushi

Karakter Tasarımı: Hayama Jun`ichi

Yapımcı: Sugiyama Kiyoshi, Tsuchiya Yoshimasa

Tanıtım Siteleri: ANIDB, ANN

KONU: Dev bir kanyonun içinde yaşayan Dip Diyarlılar'dan Aki, civardaki herkes gibi hurdacılığı meslek edinmiştir. Altro denilen mechalar vasıtası ile Karınca adını taktıkları dev hurda yiyiciler ilen başa çıkma görevi kendine aittir. Artık rutine binmiş denebilecek hayatında bir değişiklik yapıp kendinden önceki pek çok kişi gibi geceleri yukarıya bakınca ışıkları parıldayan Yukarıdakilerin Şehrine gitmeyi istemektedir. Sıradan bir iş günü Yukarı Diyardan gelen zengin bir zümrenin kendilerine kılavuzluk etmesini istemeleri ile hayatı yeni bir yön alacaktır.

YORUMUM: TV serisinin geçtiği evrenden tamamen bağımsız olarak kendi evrenini oluşturmaya çalışan Bottoms Finder’da mechaların sadece tasarımları ve hareket edebilme kabiliyetleri değil, adları bile değişik. Hikâyenin temeli de diğerlerinden tamamen farklı; birazcık Star Wars türevi de denebilecek “genç ve yetenekli delikanlı, aklının alamayacağı kadar büyüklükte bir dünyaya adımını atarak maceraya başlar.” Aşağıdakiler/yukarıdakiler mevzusuda, üstünde fazla durulmasa bile kimi konuşmalardan bir nevi alt sınıf-üst sınıf ayrılığına dair söylemsel olmasa da karakterler arasındaki iletişim açısından gerekli etki-tepkiyi sağlayacak etkileşim için alt yapı oluşturuyor. Bu altyapıda, OVAnın iyilerini ve kötülerini karakter olarak birbirinden ayırmada işlevsel öneme sahip. Dip diyardan olana bakış açılarına göre; Yukarı Diyarlının teki O’ndan tiksinen ve kullanıp atan biri iken; Dip Diyarlının ilk başlarda yaptığı hatadan ötürü yaşadığı yere göre değersiz biri gibi görünüp, sonradan hatasını düzeltmek için yardımda bulunmasıyla çıktıkları yolculuktaki erdem ve yeteneği ile bir başka Yukarı Diyarlının takdirini kazanıp ikilinin sıkı dost olması buna örnek teşkil ediyor.

Daha akrobatik hareketler yapabilen Altrolar ile sunulan aksiyon sahneleri ile süslü 40 dakikalık yapımın ilk başlarında kısa ama yaratıcı diyebileceğimiz aksiyon sahneleri Aki’nin Altrosu ile yaptığı, birbiri ardına seyreden, akrobasi ve kovalamaca sahnelerine bırakarak gerekli aksiyonu fazlası ile seyircisine sunuyor.

Son kısmı Aki’nin rüyası ve başına açılan derdin çözümlenmesi yönünden ele alırsak: yepyeni bir serinin başlangıcı olarak göz önüne alındığında, şimdilik malzemesinin hepsini göstermemiş gibi duruyorken; öbür yandan, tek bölümlük bir yapım için gerektiği kadar kendine özgü olmayı başarabilmiş diyebiliriz. Kısacası, OVAnın sonuyla yarı bitmişlik havasında bir tat alıyorsunuz.

Trailer

TRAILER

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Kisiliksiz

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?