Jump to content
  • Kayıt Ol

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2


A.U

Önerilen İletiler

Özet: Lord Voldemort'un ruhunun parçalarının bir kısmını bulup yok eden Harry, Ron ve Hermione, Dumbledore'un verdiği görevi tamamlamak için arayışlarını sürdürürlerken Ölüm Yiyenler'le bir ölüm kalım savaşına çıkacaklardır. Voldemort artık iyice güçlenmiş olsa da, hem Lord'dan kaçmak hem de Ölüm Yiyenler'i etkisiz hale getirip Hortkuluklar'ı da yok etmek zorunda kalacak ekip, Ölüm Yadigârları'nın sırrına erişmek için ellerinden geleni yapacaklardır.

Serinin en görkemli savaşı başlamaktadır, artık hiçbir şey ve hiçbir yer güvenli değildir. Sona yaklaşılmıştır. İki tarafın da tüm güçlerini ortaya serecekleri bu savaşta Harry Potter da geçmişiyle ilgili pek çok şeyi öğreneceği kadar, en büyük fedakarlığı da yapmak zorundadır.

[Özet alıntıdır]

Yıl 2002...Beni çocukluğumdan başlayıp da sarıveren hikayenin ilk perdesi.

Henüz 12 yaşımdaydım film bitip de sinema salonundan sıradan dünyaya adım atarken...Hayal dünyamsa bir hazine bulmuştu.

Öyle bir dünyanın gerçek evim olduğunu,kaçıp gittiğimi düşlerdim ard arda.Devasa bir kalemi yontup kendi asamı yaratmıştım.Coşkuyla sallarken kırıldı tabii,parçalarını hala saklarım :) Çocukluğun sınırsız evreninden bir hatıra...

Bu film daha ilk görüşümde beni etkilemiş bir karakteri barındırır: Severus Snape.Kitap ve filmin mükemmel bir uyumla yarattığı bu hayali kişiyi herhalde tüm hayatım boyunca seveceğim.

Yıl 2011...Afişlerdeki slogan gibi: Her şey sona eriyor.

Böylelikle romanların tümü görüntü ve sese dökülmüş oldu.Ancak bu kez film, "mükemmeldi".

1. ve 7. kitapların dışındaki tüm uyarlamalar hayal kırıklığı olmuştu.Ölüm Yadigarları ise gerek neredeyse her karesini poster yapma isteği uyandıran görüntüleri ve o kan kokan atmosferiyle,gerek ayrıntıların özenle işlenmiş olmasıyla "budur" dedirtti.Efektler bir harikaydı,3d teknolojisinin ancak 7.filme yetişmiş olmasından derin esef duydum diyebilirim.Benim açımdan diğer bir harika gelişme ise sahneleri kırpılıp kırpılıp toplasan 5 dakikaya düşürülen Snape'in hikayesinin neredeyse her ayrıntısıyla ve müthiş anlatımı oldu.Kitabı kendime göre canlandırışımın bile bunun yanında sönük kalmasından büyük memnuniyet duydum.

Son olarak:

Daha önce hiç Harry Potter izlememişseniz mutlaka tüm filmleri edinip bitirin ve ardından şu an gösterimde olan Ölüm Yadigarları'nı sakın kaçırmayın derim.

Fragman koymadan olmaz değil mi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • A.U

    2

  • Aequitas

    2

  • lantis

    1

  • Aurora Borealis

    1

senden geliyorsa tafsiye elbette bende izlerim tanıtım için ellerine sağlık canım

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

son film fena değildi fakat ben bu yönetmeni hiç beğenmiyorum kitaptan çok farklı yerleri vardı ama yinede bu yönetmenin çektiği harry potter filmlerinin içinde en iyisiydi üç boyutlu olması ayrı bir artı olmuş tabi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Resmen Harry Potter ile büyüdük..onlar bizi büyüttü biz onları.

Son filmi gerçekten tam tadında olmuş. Kitabını okumadım ama neler olduğunu biliyordum.Keşke bilmeseydim dedim filmini izlerken zevki pek çıkmadı ne olduğunu bilince =P Ama yinede güzeldi. Son partı da 3 boyutlu yapmaları ayrı bir tat kattı.

Ne diyelim bir efsane seri bitti..Harry Potter'la büyüyen bir nesilden biri olarak hiç bitmeyecekmiş gibi gelmişti bu seri.Kendimi boşlukta hissetmedim değil =D artık bizden sonra gelenlere ne gibi efsaneler çıkacak çok merak ediyorum :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
son film fena değildi fakat ben bu yönetmeni hiç beğenmiyorum kitaptan çok farklı yerleri vardı ama yinede bu yönetmenin çektiği harry potter filmlerinin içinde en iyisiydi üç boyutlu olması ayrı bir artı olmuş tabi

Lantis takdir edersin ki bir filmde aradaki boşlukları doldurmak için ek sahneler koymak gerekir bir sonraki kısma bağlayabilmek adına.

Film açısından değerlendirmek her zaman daha yerinde olacaktır diye düşünüyorum. Görsel bir sanat sunuluyor çünkü burada.

Ben filmi başarılı buldum aksiyon sahneleri olsun görsellik olsun çok tatmin ediciydi. kKitabı okurken hayal ettiğim kısımlar özellikle Harry'nin Dumbledore ile konuştuğu kısım birebir hayalimde canlandırdığım ile aynıydı.

Filmde kullanılan renk tonlamarı da çok hoştu. Her şeyiyle güzel bir son film ortayakoymuşlar.

Kitap okuyucusu biraz nankördür ne yaparsan yap eleştirecek ve beğenmeyecek bir kısım bulur. n34e y3434apalim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@gundamaster

Kim-Olduğunu-Bilirsin-Sen'e takım elbise giydirmeler yaptıkları en büyük şaklabanlıktı. 3.filmden sonra senaryo yönünden kaybederken efekt yönünden kazandı. Bana göre başarılı bir uyarlama değil, ama gene de izlettiriyor kendini. Kitap okuyucularının çoğu şeyi beğenmediği bir gerçek, ama ortada Shawshank Redemption gibi de bir harika var mesela. Game of Thrones var. Yapan yapıyor vallaha :D

Arkadaşlarla birlikte gitmeye karar verdik, o yüzden pazar gününe kadar beklemek zorundayım. O arada eski filmleri bir gözden geçireyim :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerçekten sonunda bittiğine inanamıyorum bir Harry Potter tutkunuydum evet, yavaş yavaş bu tutkum filmler daha da iyiye gitmesine rağmen azalmış olsa da o bir efsane...Bir eleştiriyi okudum 5 üzerinden 2.5 vermiş inanamıyorum bu kadar kötü olması imkansız film hakkında her filme yaptığı klişe eleştirilerden yazmış ve filmi yeterli bulmamış şahıs, tamam düşüncelerine saygım sonsuz ama iyi bir filme kötü eleştiri yapma içgüdüsü taşıyan eleştirmensin ipucu446 filmlerden en çok 6.yı beğenmiş bende en çok 6. dan nefret ediyorum iyi mi:pinonkyo: 6.yı sevdiysen sana seri bitti diye onun yerine Sailor Moon filmi yapsınlar iyi gelir duygusal da duygusal :biyik gulme: bu film gidince bir eksiklik olcak diyorda kendisi sadece söylediklerinden buna katılmamak elde değil büyük bir eksiklik olacağı kesin...Ben Ölüm Yadigarlarının ilk bölümünü sevdim ve baya etkilenmiştim David Yates'in tarzını bazen olmamış bulsam da seviyorum ve son bölümde muhteşem olcaktır herkese iyi seyirler bu arada tanıtım için teşekkürler Metatron...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir şey değil,bu arada favori fragmanımı ekledim [saniye 7,saniye 42,saniye 48,özellikle dakika 1.18 :P ]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Guest Hugue

Tartışmasız diğer çekilen filmler arasında en iyisiydi son film. Kitapta okuduğum bazı kısımları hatırlamasam bile (uzun zaman geçtiği için) kafamda yarattığı o imgeler ve ortamlar çok iyi yansıtılmış. Bazı kötü yanları da vardı tabi spoiler vermek istemem. (Son sahnede asayı herkesin tutması gerektiği gibi, V'nin sondaki olayının herkesin içinde olması gerektiği gibi vb.) Tüm HP filmlerinde nedense ölümleri yeterince iyi veremiyorlar.. Çocukların da izleyeceğini hesaba katmaları güzel de "gözümüzü açıp kapadık aaaa Ahmet ölmüş yerde yatıyor :( Hadi bir sonraki sahneye geçelim" tadında olmasa daha iyi olurmuş. Bir de beni benden alan V ve Harry'nin fragmanda da geçen aşağıya atlama sahneleri oldu, ben artık ben değilim.. Ehm öhm neyse dediğim gibi diğer filmlere göre kesinlikle çok daha iyi yine de kitapları kadar değil. (:

Snape, sana tapıyoruz. :mutlulh:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bugün izleme fırsatı buldum. Filmin başlarında, Billy ve Fleur'un evlerindeyken Harry'nin konuşmalarıyla Daniel'in bu filmde güzel bir rol sergileyeceği izlemine kapılmıştım. Ama yanılmışım. Bu üçlü küçükken çok güzel oynuyorlardı. Büyüdükçe işin bokunu çıkardılar. Aralarında en iyi Rupert'dı. O da kötüleşmiş. Senaryoda yapılan değişiklikler 7.filme kadar giderek artmıştı, bu filmde de bayağı artmış. Sanırım isim büyük olunca yapılan işi, efektlerle vs. ile kapama olayı fazla oluyor. Kitabı okumasaydım belki beğenirdim belki de beğenmezdim. Helena Bonham Carter ve Alan Rickman yine bayağı iyiydi. Özellikle Alan Rickman.

Çoğu espri sahnesinde sinemanın sessiz kalması senaristlere kapak gibiydi, içimin yağları eridi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu gün izledim hemde 3D olarak 10/8 güzel ama senaryo daha iyi olabilirdi sinirlim4

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir son böyle mükemmel olabilirdi. Fim 3D olması çok iyi olmuş. Karayipte yaşadığım 3D'yi burada yaşamadım. Hary ve diğerlerine sakal bıraktırmışlar ve takım elbise giydirmişler al sana 19 yıl sonraki Harry. Snape hakkında yanılmamışım tahmin ettiğim biri çıktı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

o animasyon sahneleri fazla gelmiş yıllardır filmlerin bet olmasına alıştım keşke şöle böle yapsalardı derken şimdide iyi yapılması filmi kötleştirmiş yakışmamış abartı olmuş:qegenmis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Kitapları okumasaydım belki bir ihtimal beğenirdim de hiç olmamış film..

Atlanan çok şey var,eklenen saçma sapan yerler var.Film sadece Snape için izlenir ;

Ölüm sahnesi filmin değiştirilen kısımları içindeki en iyisiydi..(Kitabı okumayanlar için Snape kitapta Bağıran Barakada ölüyor )

tumblr_locy2mfuQh1qcms5ho1_500.jpg

dumbledore : after all this time?

snape : always!

bu diyalog gerçekten çok iyi yansıtılmış,always derken Alan Rickman'ın sesi gerçekten Snape'in o anki duygularını yansıtır derecede.

ALWAYS - Lily and Snape(SPOILER WARNING DH Part 2) - YouTube

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?