Jump to content
  • Kayıt Ol

Dracula Ölümsüz


knighTeen87

Önerilen İletiler

Bram Stoker'ın üçüncü kuşak yiğeni olan Dacre Stoker'ın tiyatro ve senaryo yazarı Ian Holt'la ortak yazdıkları ve 100 yıllık klasiğin devamı olan kitap: Dracula Undead.

Kitap orjinal kitaptaki olaylardan tam 25 yıl sonrasını anlatıyor. Baş karakterimiz ise Jonathan ve Mina'nın oğlu Qunicy. Kontun geri dönüşünün yanı sıra bu seferde Elizabth Bathory isimli yeni bir vampirimiz daha mevcut. Ve kitap Titanic faciası, Karındeşen Jack cinayetleri gibi 1910 döneminde vuku bulmuş birçok olayıda romanda kullanıyor.

Klasik romana hayran olan biri olan yıllar sonra bir devam kitabının çıkmış olduğu görmek beni geçrekten mutlu etti. Ama kitap son derece sürükleyici olsa da edebiyat olarak bomboş diyebilirim. Bram stoker'ın yarattığı o psikolojik gerilim öğeleri, gerçek dünyada vuku bulan lanetli yaratık ve mektuplarla anlatılmış Viktorya dönemi tamamen kaybolmuş, onun yerine brütal vücut parçalanmaların, ileri derecede cinselliğin, doğaüstü güçlerin ve vahşetin merkezde olduğu bir kitap gelmiş. Ki birde kitabın orjinal kitaptaki çoğu olayı değiştirmeye kalkışması da cabası.

Dediğim gibi kitap hakikaten sürükleyici akılda kalıcı birkaç sahne dialog var. Ama gerisi inanın bildiğiniz yeni dönem vampir filmlerini aratmıyor. Bram Stoker'ın yeğeninden daha çok orjinaline sadık bir roman beklerdim doğrusu. Orjinalin hayranıysanız gene de bi okumakta fayda var, gerisine tavsiye etmem

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • knighTeen87

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?