Jump to content
  • Kayıt Ol

MS Era : Popular Edition


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

p000_cover_sleeve.jpg

Bu nedir diye soracak olursanız, kısaca açıklayayım: MS Era, Sunrise'ın ilk Mobile Suit Gundam serisinin arka planında yaşanan insan hikayelerini "o an" tadında anlatan fotoğraflardan oluşan bir tür almanak. Bazı sahneler savaş fotoğrafçılarının kamerasından, bazıları sadece oradan geçmekte olan sıradan birisinin vizöründen, bazıları ise propoganda bültenlerindeki kesitlerden oluşuyorlar.

Kitabın tamamı 134 sayfa. Hergün 1-2 sayfasını çevirip buradan paylaşacağım. Bu sayede elde UC evreni hakkında fazladan açıklayıcı bir döküman olacaktır.

not: Konu olarak nereye açmam gerektiğini kestiremedim. Yöneticiler isterlerse konuyu ilgili başka bir yere taşıyabilirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

  • Unbreakable

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

c50jv.jpg10893.jpg

20 Temmuz 1969'da NASA'nın insanlı uzay programı Apollo kapsamında ABD Ay'a ilk insanın ayak basmasını sağladı. Ay'daki bu ayak izi zamanda Evrensel Takvim'in önündeki şafak vakti olarak da kabul edilir.

10944.jpgc50n2.jpg

Side 3'deki inşaat halindeki Ada Tipi kolonilerden bir görünüm. Ada Tipi koloniler başta uzayda hızla artan nüfusu barındırabilmek için yeni bir yerleşim standardı olarak düşünülmüştü. Fakat hiç kimse sayıları hızla artan kolonilerin yol açacağı felaketi kestirememişti.

11518.jpgc50p3.jpg

UC 0018'e ait Haftalık Koloni Bülteni'nden bir kapak resmi 1 milyonuncu Spacenoid bebeğin Side 2'de doğduğunu haber veriyor. Zeon Cumhuriyeti'nin tek taraflı bağımsızlık ilanından sonra çıkan yeni baskılarda derginin kapağındaki "koloni" kelimesi çıkartılmıştı.

11583.jpgc50rk.jpg

Federasyon hükümetinin zorunlu göç tasarısından sonra Venezuella'daki bir göçmen ofisinden insan manzaraları görülmekte.

11621.jpgc50sp.jpg

Bir grup ada kolonisinin toplu görüntüsüne ait bu resim Side 2 koloni sisteminin tamamlanmasını kutlayan bir özel bültene ait.

11673.jpgc50zk.jpg

Zeon Cumhuriyeti'nin ilk ideologu Zeon Zum Deikun'un takipçilerine yaptığı bir halka sesleniş konuşmasından bir kesit görülmekte.

11722.jpgc510k.jpg

Degwin Zabi ve büyük oğlu Gihren Zabi, Zeon Zum Deikun'u kaldırıldığı hastaneye yaptıkları bir ziyaretin ardından çıkışta görüntülenmişler. Bazı haber ajanslarının suikast girişiminin şüphelisi olarak onları göstermesi, Zeon Deikun takipçilerinin meydanlara inmesi ile sonuçlanmıştı. Suikast girişiminin gerçek azmettiricleri ise tüm soruşturmalara rağmen açığa çıkartılamayacaktı.

11882.jpgc5113.jpg

Zeon Cumhuriyeti'nin ilk ideologu ve kurucusu Zeon Zum Deikun Ekim 0068'de hayatını kaybetti. Bu resim cenaze töreninin son demlerinde kendisine saygılarını sunan dostlarını ve yakınlarını göstermekte.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kurgu da olsa savaşın farklı yönlerini göstermesi açısından nefis bir çalışma. Sayfalar ilerledikçe Gundam'daki İkinci Dünya Savaşına dair göndermeler daha da belirginleşiyor.

Meraklıları için;

http://www.hlj.com/product/MDW24239

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?