Jump to content
  • Kayıt Ol

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin


Squaw

Önerilen İletiler

KÜNYE:

Diğer Adları: RAINBOW

Kategori: TV

Bölüm Sayısı: 26

Yayım Tarihi: 2010

Yapımcı: Madhouse Studios, FUNimation EntertainmentL

Yönetmen: Hiroshi Koujina

Orjinal Eser: George Abe

Aequitas sana gelsin mi bu? :D Kusura bakma sözüm biraz geç geldi ama bu tanıtımdan sonra affedersin artık qıhım

KONU:

Rainbow adının anlamını layığıyla taşımayı başarmış bir yapım Nisha Rokubou no Shichinin.7 Kişinin hayat verdiği bir konu ve hepsinin de gökkuşağındaki renkleri temsil etmesi,hem kişilikleriyle hem de yaşadıklarıyla Rainbow ile bir bütündüler sanki..Dostluk öğesinin en iyi şekilde ele alındığı nadir serilerden birisi Ranibow.Belki en ağır dramı içeren konulardan birisi,konusuna göz attığımızda ya da seri ile ilgili resimleri taradığımızda bize vereceği dramı hiç çaktırmayan bir yapısı var bence.Yine de seriye sadece dram gözüyle bakmadan konuya göz atmak en güzeli :D

Hapishane hayatının karamsarlığında bir ışık gibi gelen 'Abi' lakabıyla tanıştığımız Sakuragi'nin ve yanındaki 6 arkadaşın hayata geçişlerine tanıklık ediyoruz.Suçlu olan bu 6 karakterin Islahevi'ne geldikleri anda biz de Abi ile tanışmış oluruz.Önce hapishane hayatının kurallarını oluşturmuş yaşananlardan sonra hapishane hayatına alışmak zorunda oldukları gerçeği ile hayatlarına başlarlar.Her hapishane seyirliğinde karşımıza çıkabilecek türlü türlü sorunlarla (taciz,şantaj,gardiyan-müdür ilişkisi,gardiyan-ispiyoncu mahkum oyunları gibi...) yüz yüze geldiğimiz anda seyirliğimizin daha yeni başladığını anlarız.

Hapishane hayatı içersinde yaşananlar,kaçma kararı alan bir grup dostun gelecek hayalleri,bu hayallerin ne kadarının gerçekleşebileceği, kimlerin hayatta kalabileceği ya da kimlerin kaçarken yakalanacağı hesapları üzerine kurduğumuz düşünceler eşliğinde bir kodes içersinde başlayan yolculuğun devamını izler ve izledikçe de yaşanan şeyler nelerin getirisi ya da götürüsü olur bunu görürüz.

Hapishane sonrası süren hayatlarında ise hepsinin verdiği mücadeleye biz de tanıklık ederiz,onlar için bu yaşadıkları zorluklar hiçbir şeydir çünkü içerideki zorluklara göğüse germeyi başarmış kişilerin yolcuğuna başlangıçtır bu....

KİŞİSEL YORUM:

Başlangıçta hapishane hayatının tüm eksilerini gözler önüne serecek bir yapım olarak düşünmemi sağlayan ama bölümler ilerledikçe içeriğindeki diğer temalara daha çok ağırlık veren ve 'Dram' etiketini layığıyla sürdürmeyi başarmış yapımlardan birisi.Karakterlerin kendileriyle bütünleşen lakapları yanında geçmişlerindeki yaşanan olayları da değerlendirmek seyirciye düşen en önemli görev.Konusu ise beklenenden ne bir eksik ne bir fazla.

İlk 6-8 bölüme göre konuşmam gerekirse oldukça sürükleyici bir giriş yaptığını söyleyebilirim.Seri bu verdiği keyif dozajını hiç düşürmeseydi eğer benim listemde daha yükseklerde yer alabilirdi.Neden bu şekilde bir yorumla başladığıma gelirsek seri başlangıçta ele aldığı ana tema olan hapishane üzerinden gidebilirdi diye düşünüyorum ben.Hatta gitmeliydi çünkü hapishane başlangıcında yer alan sahnelerin girişi kadar başarılı sahneleri ilerleyen bölümlerde sıkça göremiyoruz.Seriyi izlerken en büyük derdim bu hapishane hayatının eksilerini tüm çıplaklığıyla izleyebilmekti,daha doğrusu uzun uzadıya izleyebilmek en büyük dileğimdi.Serinin en büyük eksikliği geçişleri olmuş,bunu da bölüm sayısının yetersizliğine bağlıyorum.Eğer daha fazlasına sahip olsaydı, yapımcıların değinmek istediği yaşamlara geçiş evrelerini daha özenli hale getirilmiş olarak izleyebilirdik.Bir de finalinin hızlıca sonlanışını sevmedim.Evet,finali gayet güzel noktalanmıştı.En azından akılda soru işaretlerine yer vermiyordu ama ben karakterlerin gelecekte hangi yolda yürümeye başladıklarını sözlerle değil de hareketlerle izlemek isterdim.

Müziklerin girişleri ve müzikler eşliğinde hikayeyi anlatan kişinin sesi,seri gidişatına tam yakışmıştı.Kulağınıza bir şeyler çalınırken aynı anda izlediğiniz sahneleri gözardı etmekte zorlanabilirsiniz,hatta öyle ki bazen müziği dinlerken kendinizi seyrin gidişatına kaptırmış olabilirsiniz,benden söylemesi :P Seride tek sevdiğim işleniş Tosba ve Lilly ikilisinin oldu,dram sever biriyken nedense diğer dramları pek benimseyemedim.Ya izlediğim dönemle alakalı bir şeydi ya da birçok dramı izlemiş olmamın getirisiydi,hangisiydi bilmiyorum ama benim için dram yönünden ziyade geçtiği dönem en büyük artısıydı. Hatta bunun güzelliğini kıyafet tasarımlarından daha çok kulağımıza çalınan melodilerin ezgilerinden anlayabiliyoruz ve o dönemleri izlemeyi sevenlere ayrı bir keyif verdiğini de eklemem gerek.

Çizimleri ise seriye bu kadar yakışamazdı diye düşünüyorum.İçeriğinde ne kadar öğe varsa hespini bize güzelce yansıtabilecek kalitede olan çizimleri serideki en sevdiğim özelliklerden birisiydi. Birkaç dramını sevmesem de genelindeki dram içeriği seriye çok yakışıyordu.Holywood'dan çıkma birkaç hapishane içerikli film izlemiş iseniz bu filme pek de yabancı kalmayacağınızı düşünüyorum lakin benim için öyle oldu.İzledikçe bildiğim bu yapımlardan birçok şey geldi aklıma,seride kopya çekme kesinlikle yoktu.Yazmış olduğum cümlelerden bu anlaşılmasın sakın,sadece o tür filmleri hayatınıza eklemiş ve sevmiş iseniz Rainbow'u da bu listeye ekleyin derim.

KARAKTERLER:

Rokurouta Sakuragi:

12378u9.jpg

Ana karakter konumundaki kişiler arasındaki en büyük kişidir.'Abi' lakabından anlaşılacağı üzere yaşının getirisi daha da önemlisi yaşadıklarının getirisi olan tecrübeleri nedeniyle gruba abilik yapan kişidir.

Başlangıçta kimseyle anlaşamayacak yapıda biri gibi gözükse de aslında sahip olduğu içtenlik ve kendine yakın olan kişileri koruma iç güdüsü sayesinde kısa zamanda kendini doğru ifade etmeyi başarabilecektir.

Mario Minakami:

i5cew0.jpg

Grubun lideri olarak görebiliriz Mario'yu,zaten karakteristik özelliklerinden en belirgin olanı da bu diye düşünüyorum.

Abi'ye en yakın kişi olan karakteristik özellikleri açısından Abi'nin tüm özelliklerini taşımaktadır.Sadece aceleciliği farklı bir özellik olarak kendini gösterir,hatta bu özelliği yüzünden bazen tüm ekibi zor duruma sokacağı anlar olur.

Noboru Maeda:

w0ro0y.jpg

Tosba lakabıyla anılır.

Çocuksuluğunu hiç bırakmayan bir kişiliği vardır ve grubun en açıkgözü diyebiliriz.Hayat koşullarına karşı en hızlı ayak uydurabilen kişi Tosba'dır,şartlar ne olursa olsun bu adaptasyon olayını en iyi şekilde başarabilen birisidir.

Jou Yokosuka:

2a75pvr.jpg

Serideki tek sarışın karakter diyebiliriz,kardeşini saymazsak tabii :D

Kardeşini her şeyden üstün tutan bir abidir.Dostluğa en az diğerleri kadar önem veren, aynı zamanda da amaçları için her şeyi yapabilecek kadar kararlı bir kişidir.

Ryuuji Nomoto:

egseo5.jpg

Grubun en sakin kişilerinden birisidir.

Ryuuji grubun en sakini gibi gözükebilir,nitekim de öyledir diye düşünüyorum çünkü her şeyi alttan alta anlayabilen ve halletmeyi düşünen bir kişiliği var ama bu özelliğin eksisini de acı gerçeklerle öğrenecek bir hayatı olur.

Tadashi Tooyama:

1zb6qe1.jpg

Gruptaki 'Asker' lakabını taşıyan ve bu lakabı da sonuna kadar en yakışır şekilde götüren karakterlerden birisidir.

Gruptaki en sert görünüşlü kişi diyebilirim ama bu görünüşünün altında en az diğer dostları kadar duygu yüklü bir kişilik gizlemektedir.

Mansaku Matsuura:

29beesp.jpg

Serideki en temiz kalpli kişiydi bence.Hatta öyle ki kendinden başka herkese daha fazla değer veren bir yapısı vardı.Bu özelliğinin bir getirisi olarak da grubun en çok sevilen kişisidir.

Ishihara:

2z69icw.jpg

Görüp görebileceğiniz en nefret edilesi hapishane gardiyanıdır.

Çıkarları uğruna insan hayatına hiç ama hiç önem vermeyen hırs tutkunu birisidir ve bu kişiliği sayesinde de görevini şahsi meselelerine rahatlıkla alet edebilecek bir karakteri vardır.

Setsuko Koike:

otjigz.jpg

Bir hemşire görevinde gibi gözükse de ana roldeki ekibimiz için çok önemli bir yere sahiptir.

Dürüstlüğü ve insanlığa her şeyden fazla önem veren ve konumunu bile bu değerler için harcamaya göz yumabilecek bir kişiliği vardır.İnsanlara sadece kişi olarak değer verir, konum onun için pek de önemli değildir.

Lilly:

208txtc.jpg

Lilly serinin en önemli karakteriydi bence,zaten bu tip yapımlarda göz önünde olanlardan daha çok arka plandakileri daha doğrusu sonradan katılan karakterleri hep daha çok sevmişimdir.Lilly de öyle olanlardandı :D

Umursamaz ve hiçbir şeye önem vermeyen bir yapıya sahipmiş gibi gözükse de Lilly serideki en düşünceli kişiydi.

Megumi Yokosuka:

2z4ygis.png

Joe'nın kızkardeşidir.

Hakkında daha fazla bilgi girmeyeceğim çünkü spoiler olmasını istemem.

Gisuke Sasaki:

2dls09v.jpg

Aslında tanıtıma açmayacağım karakterlerden biri.Bence doktorların yüz karası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • Aequitas

    1

  • tabibitosan

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Hoşuma giden serilerden biri.Ama işlenişi Squaw'ın da dediği gibi biraz hızlı olmuş.Mario'nun yaptıklarını pek yakıştıramadım saygısızlık gibi geldi bana.(spoiler olduğu için ne yaptığını yazamıyorum) Asker'le ilgili bi konu anlatmadılar seride bu da eksi bir yön bence.Yine Squaw'ın dediği gibi müzikleri ve hikayeyi anlatan kişinin sesi çok güzeldi.Özellikle Dear Night Rainbow şarkısı çok hoşuma gitti.Bu arada karakter tanıtımlarında Asker'i atlamışsın :) Her yerde atlıyorlar yav bu Asker'i de :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel bir tanıtım olmuş Squ. Ellerine sağlık.Kırmayıp bu güzel seriye de el attığın için teşekkür ederim. :cicek1:

Yayınlanmaya başladığı dönemde benim açımdan kesinlikle sezonun en iyisiydi. Ele aldığı temaları layıkıyla işleyen, bazen aceleciliği tutsa da olayı güzel sonlandırarak iyi bağlayan bir seriydi.

Seri boyunca karakterlerin sırasıyla işlenmesi de güzeldi. Önce geçmişleri, sonraysa dışarıda ne yaptıkları ve sorunları. Bana göre gruptaki her üye sevilesiydi. Ve her bölümde ''sizi etkileyen sahnelere'' koyabileceğim sahneler vardı. Müzikleri harikaydı ki, sonradan ost'lerini indirdiğimde daha da harika parçalar çıktı. Böyle bitmemesi gerekiyordu ama buna da şükür. Umarım scanler hızlanır da ne olduğunu öğrenebiliriz.

Bu çocuklara şanssız mı desek şanslı mı desek bilemedim. Haksız nedenlerle hapishaneye girmişler fakat sonunda en çok ihtiyaçları olan şeyleri, yani onlara yol gösterecek bir ''abiyi'' ve her zaman kendilerinin yanında olacak, gerekirse canlarını verecek ''arkadaşları'' bulmaları herhalde hayatlarının en güzel şeyiydi. Ülke zor durumdayken bazı insanların ülkedeki bu hâlden, konumlarından nasıl faydalandığını da güzel bir şekilde gösteriyordu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?